Widok
Ból brzucha od kwasu foliowego?
Cześć. Zauważyłam, że odkąd zaczęłam brać kwas foliowy i witaminę D (początek ciazy), to prawie cały czas boli mnie mocno brzuch. Czy któraś z was tak miała? Co w tej sytuacji robiłyscie? Odstawiałyscie zupełnie czy może zmniejszałyscie dawkę? Dodam, że mieszkam w UK i niestety na razie nie mam możliwości konsultacji z lekarzem ... Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi .
ja na Twoim miejscu zrobiłabym sobie usg bo fakt, może to być rzeczywiście od przyjmowanych suplementów które niekoniecznie może Ci służą ale może to też być inny powód także skonsultuj się koniecznie i nie lekceważ problemu. Jeśli jesteś z okolic Wawy to https://cardioteam.pl/ tutaj masz naprawdę fajny zespół specjalistów i nowoczesny sprzęt
mnie po kwasie foliowym bolał brzuch miałam okropne wzdęcia na własną rękę zrobiłam sobie badanie z krwi poziom kwasu foliowego i wynik wyszedł podwyższonny chyba 3 albo 4 krotnie a zapewnienia lekarza że kwas foliowy nie szkodzi itd itp i że to nie przez to podniosły mi ciśnienie. Zrobiłam po swojemu i odstawiłam kwas foliowy na miesiąc i zrobiłam powtórne badanie które pokazało prawidłowy poziom kwasu foliowego a dolegliwości bólowe mineły po mniej niż tydzień od odstawienia. Także na własnym przykładzie mogę powiedzieć że brzuch może boleć przez kwas foliowy.