Widok
Bolące palce w nowych wysokich obcasach--POMOCY
Kupiłam buty na wysokim obcasie (7 cm), prawdziwa skóra. Po założeniu, po paru minutach bolą mnie duże palce u stóp. Czy kupiłam za małe buty? czy może muszę je rozchodzić? Bardzo proszę o radę doświadczone dziewczyny. Nie chodziłam wcześniej w butach na wysokich obcasach. A te są moje slubne i boję się, że w Tym Ważnym Dniu będę się czuc niekomfortowo.
Przede wszystkim, moim zdaniem - na Taki dzień nie kupiłabym butów tak wysokich (tym bardziej, jeśli nie masz doświadczenia w chodzeniu w takowych), bo musisz czuć się komfortowo i nie uważać na każdym kroku, czy przypadkiem nie stracisz w nich równowagi i nie przewrócisz się. Inna sprawa to sam sposób chodzenia - jeśli nie potrafisz, możesz wyglądać komicznie i każdy krok będzie dla Ciebie udręką. Jeśli naprawdę będziesz upierała się przy tych butach (choć ja bym odpuściła) to założ je tylko na sam ślub i po nim szybko zmień na niższe, wygodne. Ciężko okreslić przyczynę bólu palców - może sam fakt tego, że masz stopy, które nie są przyzwyczajone do obcasów, może zły fason do stopy, może zły rozmiar, zbyt twardy materiał... Wysokie buty wyglądają fajnie, ale czy warto ryzykować w Takim Dniu, że źle to się może skończyć? Postaw na wygodę a przetańczysz całą noc (jeśli będzie wesele) ;)