Widok

Kto zapuszcza włosy? :)

Zabrałam się za zapuszczanie włosów - od lat miała krótkie, bardzo. Obecnie mija mi 4 miesiąc, są pewne postępy, ale wchodzę chyba w najgorszą fazę kompletnego siana.

Komuś się udało odhodować długie od króciutkiej fryzurki i ile wam to zajęło? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zapuszczanie włosów wymaga cierpliwości, podcinania suchych końcówek, używania dobrych odżywek, unikania gorącego powietrza z suszarki i prostownicy, zdrowego jedzenia oraz delikatnego czesania, dzięki czemu włosy rosną zdrowe i mocne. Czy każdy ma czas aby tak dbać? ;)

Masaż łba jak to nazywam. Po prostu moczysz skalp trochę ciepłą wodą, nie wrzątek, ale taka cieplejsza i masujesz głowę tak jakbyś próbowała ją drapać opuszkami palców, nie używasz paznokci, bo sobie podrapiesz skórę głowy. I skalp masujesz tak jakbyś się drapała lub próbowała się uszczypnąć kilka razy i tak po całej skórze głowy. Jak jest zaczerwieniona to dobrze, znaczy, że poprawiło się krążenie i po takim masażu normalnie mycie
https://dwarazyziemia.pl/jak-dbac-o-wlosy-z-marka-eleven-australia-sprawdz-kosmetyki-ktore-odmienia-twoja-pielegnacje

No i polecam też wprowadzić odpowiednie kosmetyki do pielęgnacji :)

Czy jest coś co dało Wam "+100" do zapuszczania włosów? Coś nie oczywistego, jakieś protipy oprócz samej wcierki? To może być wszystko od sposobu nakladnia wcierki, sposób masażu, gażet szukam jakiś nowinek i informacji co da jeszcze kopa do wzrostu
Ja zawsze lubiłam długie i blond włosy. Dlaczego też zawsze rozjaśniała a długość wahała się do połowy pleców. Miałam jednak wypadek, trafiłam do szpitala na 2 m-cy, po wyjściu z moich rozjaśnionych włosów zrobił się taki kołtun, że trzeba było ciąć, był fryz ale Pink, taki irokez. Fajne wyglądałam, jednak długie włosy wygrały, choć w najcięższym momencie kupiłam sobie doczepki, takie na klips, pomogły przetrwać najtrudniejsze chwile. Teraz mam do ramion, więc jeszcze pewnie że dwa lata zanim osiągną utraconą świetność.

Jak zapuszczałam włosy, musiałam o nie bardziej dbać. Im dłuższe były, tym więcej czasu zajmowała mi ich pielęgnacja. Musiałam je częściej myć, a później dłużej rozczesywać. Dłużej się też suszyły. Musiałam też wzmacniać je odżywką z olejkiem arganowym. Niezłą odżywkę z olejkiem arganowym i niedrogą miałam od avon. Wtedy kosztowała kilkanaście złotych. Ile teraz kosztuje możesz sprawdzić w katalogu avon 8-2021 na https://avonkatalog.pl/avon-katalog-8-2021-lipiec . Można też kupić sam naturalny olejek arganowy do włosów, ale pewnie będzie sporo droższy. Aktualnie mam włosy średniej długości. Nie są krótkie i nie są też przesadnie długie. Raz, że jest mi lepiej w takich włosach, a dwa, łatwiej mi jest je ogarniać.

Ja nigdy zapuścić nie umiem ;( ciągle ścinam. Zdecydowałam się na profesjonalne przedłużanie włosów w salonie hollywood hair i nie żałuję. Moje włosy dzięki temu rosną i niedługo będę mogla cieszyć się swoimi naturalnymi, długimi włosami. Polecam gorąco ten salon fryzjerski!
Ja niebawem mam ślub i mimo, że od kilku miesięcy próbuję zapuścić włosy nic z tego nie wychodzi. Zdecydowałam się na zakup dopinek do włosów i moja fryzjerka stworzy mi super fryzurę. Dopinki kupiłam w sklepie HEadstyler w Olsztynie, polecam Panie super pomagają w doborze, można też kupić w oich sklepie internetowym. Dla mnie dopinka to super rozwiązania na okolicznościowe wyjścia, niestety moje włosy się kruszą i nie jestem w stanie ich zapuścić do takiej długości jak bym chciała.

Ja przedłużam, ale po zdjęciu pasem już będę miała dłuuuugie :) Polecam przedłużanie wlosów w salonie hollywood hair w Warszawie, mnie się bardzo podobaja, a gwarantuję ,że ich autorska metoda pomoze wam zapuscic wloski

Kilka prostych zasad - https://www.fryzomania.pl/blog/jak-szybko-zapuscic-wlosy.html/
Tak naprawdę w tym nie ma nic trudnego, kwestia taka, na jakie rozwiążania postawicie, na jaką pielęgnację.
Jeśli wszystko będzie w odpowiedni sposób dopieszczone, to też uzyskacie to, co chcecie.
Ale konieczny jest czas.
Ja zapuszczam ale odkąd mam długie włosy muszę dużo bardziej o nie dbać :) Tutaj czytałam http://olejowaniewlosow.com.pl/ o olejkowaniu i teraz sie do tego stosuje :)
ja tez zapuszczam , mam juz dosc dlugie do lopatek, ale jeszcze che zeby urosly i kolezanka polecila mi zebym pila floradix- po nim poprawia sie podobno stan wlosow i paznokci, wlosy przestaja wypadac, to sa witaminki i zelazo, kolezanka jest bardzo zadowolona, bo wlosy jej zaczely rosnac, ja tez zaczynam pic bo widze ze troszke mi ostatnio za malo rosną.
i ja zapuszczam , równiez do ślubu. jak dla mnie sa juz długie ( za łopatki) ale dla mojego narzeczonego zawsze będa za krótkie i niestety zabrania mi obcinać. Uzywam szamponów i odżywek używanych w salonach fryzjerskich ( można kupić większe pojemności na allegro i wcale nie wychodzi tak drogo) polecam Loreal Liss Ultime, szmpon, odżywka bez spłukiwania. Zawsze miałam problem z rozczesywaniem włosów ( mam naturalnie kręcone) a po umyciu tym szamponem nie mam już tego problemu. Polecam też olejek termowygładzający Loreal Liss Ultime jeżeli używacie prostownic.
I ja zapuszczam włosy. Choć jeszcze jakiś czas temu wolałam zdecydowanie wygodne fryzury.
Podpowiedźcie mi proszę jakich szamponów, odżywek używacie?

"A gdyby tak świat leżał u Twych stóp...?"

''Nie odkładać marzeń, bo nie zmieszczą się na półce"
tez zapuszczam do slubu.. ;) idzie calkiem dobrze ;)
2 lata :) Od 2 cm włosów do takich do połowy pleców :))
ja też zapuszczam:) ogólnie dramat - ciągle mnie korci żeby coś podciąć... ale patent z podcinaniem samej grzywki u mnie też się sprawdza, poza tym zawsze jak łapię dołka to robię odrosty i od razu mi lepiej;))
ja miałam długo krótkie, potem powoli zapuszczałam. Teraz mam do łopatek, ale myślę żeby skrócić do ramion.
Dobrym wyjściem jest korzystanie z wszelkiego rodzaju wsuwek i spinek. Podpinasz kłopotliwe kosmyki i po jakimś czasie, ze zdumieniem odkrywasz, że niesamowicie urosły :)
mi rosną ok 2cm na miesiąc.
ja zapuszczałam ponad dwa lata, po weselu ścinam:)
ja też zapuszczam do ślubu... denerwują mnie już strasznie, ale wytrzymam, tak łatwo się nie poddam :P
ja tez mialam bardzo krociutkie jakies 6 lat temu. Po 2 latach były sredniej dlugości, teraz sa dlugie. ale tez pamietam ten okres.. wygladalam okropnie hehe:)

Podsumowanie:

Zapuszczanie włosów od krótkiej fryzury to proces wymagający cierpliwości, zwykle trwający od 2 do 3 lat, podczas którego włosy przechodzą trudną fazę przejściową. Kluczem do sukcesu jest regularne podcinanie tylko grzywki i suchych końcówek, stosowanie wysokiej jakości odżywek, masaż skóry głowy poprawiający krążenie oraz unikanie gorącego powietrza z suszarki i prostownicy. Wiele osób wspomina, że włosy rosną średnio 2 centymetry miesięcznie, a wsuwki i spinki pomagają przejść najtrudniejszy okres. Pielęgnacja powinna obejmować również zdrową dietę, witaminy i minerały wspierające wzrost włosów, a wybór odpowiednich kosmetyków do pielęgnacji, takich jak szampony i odżywki salonowe, znacznie przyspiesza osiągnięcie pożądanej długości i kondycji włosów.
do góry