Widok

Bóle brzucha i zaparcia

Dziewczyny, wiecie może jakie mogą być przyczyny zaparć? Czy możliwe jest to, że mam te dolegliwości, bo zmieniłam dietę i staram się lepiej odżywiać? Może być tak, że coś z tej diety mi nie podpasowało? Kolejna sprawa jest taka, że od dwóch miesięcy mam nową pracę - tryb praktycznie tylko siedzący. Ostatnio w piątek musiałam wziąć jeden dzień wolnego, tak mnie brzuch bolał. Pół roku temu miałam badania takie ogólne, bo przed odchudzaniem wolałam się przebadać i wyszły wszystkie wyniki w normie... macie może jakieś swoje sposoby na zaparcia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
na zaparcia najlepsze są produkty z dużą zawartościz błonnika pokarmowego, poszukaj w necie info. Częstą przyczyną są zjadane duże ilości słodyczy, lub dieta uboga w węglowodany z dużą ilością białka a małą ilością warzyw.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
brak ruchu też powoduje zaparcia; kompot z suszonych śliwek, morele, świeże winogrona, zsiadłe mleko
Jedno z drugim może się wiązać - nowa praca = stres, do tego dieta, zdrowa jest zdrowa tylko z nazwy - może czegoś w niej brakuje? Czegoś jest za dużo? Jeśli dużo jesz białka a mało węglowodanów to możesz mieć kłopoty z wypróżnianiem się - jedz 2-3 razy w tygodniu otręby - są zdrowe i zwalczają zaparcia. Mi pomogły :) A jakie wyniki masz teraz? Bo rozumiem, że badania zrobiłaś przed rozpoczęciem diety, a teraz jak jest? Moze warto się przebadać?
Wiele kobiet marzy o rycerzu w lśniącej zbroi. Ale większość musi zadowolić się giermkiem
w dziurawych skarpetkach.

Inne tematy z forum Zdrowie

Stres w pracy (35 odpowiedzi)

Czy Wasza praca też jets tak stresująca jak moja? Ostatnio mam wrażenie, że kazdy zawód wiąże sie...

Mój mąż ma problemy ze wzwodem (22 odpowiedzi)

Mam prośbę.Mój mąż ma problemy ze wzwodem. O dwóch lat chociaż teraz jest coraz gorzej bo o ile...

Hiszpańska mucha czy to działa? (9 odpowiedzi)

Witam, ostatnio zamówiłem kropelki hiszpańska mucha żeby jeszcze bardziej polepszyć życie...

do góry