Widok

Brak jednego jąderka

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam, czy którejś z mam urodził się synek z jednym jąderkiem? Proszę o wszystkie możliwe informacje na ten temat.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
co prawda nie mój synek ale brat mojego michała ma jedno jadro i zyje i ma się dobrze i wiemy ze jest w 100% sprawnym facetem
o ile drugie jądro jest sprawne to bedzie oki co prawda moze trwac dluzej zaplodnienie ale to nie wyrok :)

a to pewna diagnoza moze ma poprostu wedrujące i jeszcze nie zeszło ??
nie ma jądra nigdzie narazie i prawdopodobnie czeka nas laparoskopia :(
kolega z podstawówki urodził się bez jednego jądra.

z tego co wiem - jest szczęśliwym tatusiem ;)
nie chodzi mi o to czy może być ojcem czy nie ale jak wygląda leczenie, operacja,co jeśli USG nie wykazuje nawet w jamie brzusznej?
jakie leczenie? Jaka operacja? Jak tu wyleczyć brak jądra? Chyba po prostu musi tak zostać. Przecież to w życiu nie przeszkadza ;)
Bedzie sobie mógł implant wstawić, to jest nawet refundowane!
(a leki dla chorych dzieci nie, podłość!!!)

Ewentualnie później partnerka może się doszukać braku i pytać i to tyle z komplikacji ;)
no to widać jak się znasz...jeśli jest brak jądra w mosznie ,a USG pokazuje,że jest gdzieś w pachwinie albo brzuszku to ściągają operacyjnie do moszny,a jeśli nie znajdują w ogóle to robią laparoskopie i jeśli znajdą prawidłowe to ściągają do moszny,a jeśli szczątkowe to usuwają...
ale to pewnie też od lekarza zależy..
no dobra, ale podobno nie ma go w ogóle
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dlatego trzeba zrobić laparoskopie i poszukać i w razie gdyby było i to rozwinięte to mają ściągnąć..
pytałam tesciowej i Mateusz teraz ma lat 19 w tamtych czasach nic z tym nie robiono ale ze m tata plywam dostala sie do jakiegos specjalisty i on zlecił wlasnie operację i znalezli ale niestety bylo już zgnite jak to okreslila tesciowa

Wedlug mnie cisnij do pożadnego lekarza tóry to wszystko wyjaśni Ci i powie jakie masz rozwiązania i możliwości powodzenia napewno z tym da sie zyć
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

krem nawilżający do twarzy (44 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry