Widok

Brak owulacji a ciąża?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witajcie :)

Zwracam się do Was z pytaniem, które mocno mnie nurtuje. Nigdy nie sądziłam, że kiedykolwiek założę temat, w którym będę pytać o takie rzeczy, ale... no cóż, wychodzi na to, że chęć posiadania dziecka wszystko zmienia :)

W tym miesiącu mój partner i ja zaczęliśmy starać się o dziecko. Moje cykle to z reguły 32-34 dni. Ostatnią miesiączkę miałam 5 sierpnia i od jej zakończenia współżyjemy bez zabezpieczenia. Ale problem jest następujący: w tym miesiącu po raz pierwszy nie mogę się zorientować kiedy mam dni płodne (zwykle rozpoznawałam je na podstawie śluzu, a nie wpadło mi do głowy, by kupić test owulacyjny). Jestem po prostu sucha jak pieprz. O ile zawsze czułam, że "robi mi się mokro", co zwiastowało dni płodne i owulację, tak w tym miesiącu NIC. Po prostu nic, normalnie Sahara :)
Przez kilka dni obserwowałam mleczny, gęsty śluz i przez kilka dni odczuwałam delikatne kłucie w jajnikach i ból w podbrzuszu, ale nic więcej. Czy mimo to jest szansa, że udało mi się zajść w ciążę? A może brak płodnego śluzu całkowicie uniemożliwia plemnikom dotarcie tam, gdzie powinny dotrzeć?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
szansa jest zawsze :P
Brak sluzu nie oznacza braku owulacji. Na poprawę jakości sluzu polecam wiesiolek. U mnie podzialal.
Czytałam o wiesiołku i jeśli nie uda mi się zajść w ciążę w tym miesiącu, to się z nim chyba zaprzyjaźnię ;)
Ja nigdy sluzu nie mialam ;) a teraz oczekujemy na babla ;)
wiec szansa jest . Trzymam kciuki aby sie udalo .
może zdarzyć się sytuacja że zanim dojdzie do "etapu śluzu" nastąpi zapłodnienie. Nie wyszykuj na siłę objawów ciąży, poczekaj spokojnie na termin w którym ma wystąpić @ i git, bez sensu sobie wkręcać i się filmować
Nie, nie, ja nie z tych co dzień po "zapłodnieniu" mają chęć na kiszone, bo to sama autosugestia i strasznie żenująco się czyta, gdy ktoś pisze coś takiego :D

Czułam się po prostu jak podczas owu, a nie było śluzu, stąd pytanie ;)
około 22 sierpnia miałaś dni płodne życzę szczęścia,pozdrawiam
Dzięki, będę więc niecierpliwie wyczekiwać terminu @ :))) I oby nie przyszła ;)))
trzymam kciuki.Fajnie urodzić na wiosnę termin książkowy 12 maja ale biorąc pod uwagę dłuższe cykle to jakiś 17..)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...

do góry