Widok

Bramka do wykrywania metali a ciąża

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Orientujecie się może, czy w ciąży wolno przechodzić przez bramkę do wykrywania metali? Czy lepiej poprosić o sprawdzenie przez pracownicę lotniska? I jak to wygląda w Rębiechowie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mnie w sądzie poproszono, żebym bokiem przeszła, bo nie wolno ciężarnym przez bramki. przy kontroli poinformuj ich, że w ciąży jesteś
dzięki za informację :)
ja jak bylam w ciazy w sadzie, to tez pan kazal mi przejsc bokiem
tak, ja też na lotniskach omijałam te bramki.... u nas w Gdańsku co prawda, pan spytał, czy mam jakieś zaświadczenie o ciąży....jakby nie zauważył mojego dość widocznego brzucha.

co prawda potem gdzieś słyszłam czy czytalam, że te bramki jednak nie są szkodliwe, ale lepiej na zimne dmuchać.
dzięki dziewczyny, w takim razie postaram się je ominąć :)
naprawde, ja ani razu nie omijalam, a przechodzilam w 8 miesiacu ciazy, bo jechalam pociagiem relacja londyn- bruksela...
nawet nigdzie w poradnikach nie pisano...a Rebiechowo i straz tam sa niezle pojechani hihi...
Jak lecieliśmy do Hiszpanii w moim 4 m-cu ciąży (kompletnie nic nie było jeszcze widać) to na lotnisku przeszlam przez bramkę a jak w 8 m-cu byłam w sądzie to pan kazał mi przejśc obok bramki. Generlnie mozna omijać właśnie żeby dmuchać na zimne ale u mnie absolutnie nic się nie działo po przejściu :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry