Widok

Brzuch, który nam się podoba

W sąsiednim temacie padło kilka żartów na temat brzucha - między innymi brzucha, ale ta drugą część ciała nie nadaje się do pokazania na fotkach:d

Tak się zastanawiałem, żyjemy w czasach, gdzie modne jest być fit (cokolwiek to znaczy:p), a jednocześnie mówi się wiele, że stajemy się coraz grubsi. Jak zatem wygląda nasz gust odnośnie siebie, własnej płci i płci przeciwnej?
I czy nasz gust względem płci przeciwnej; od wyglądu naszej pierwszej miłości, od ludzi, którymi się otaczamy a może nawet nie jest on nasz własny?

image

Drugi podział jest pod tym linkiem:
https://www.czasnatrenera.pl/czytelnia/poziom-tkanki-tluszczowej.html
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
"że nie podobają im się krąglejsze kształty, a gdy taki zobaczy na ulicy kobietę o pełnych piersiach i kuszącej pupie"

zaraz zaraz zaraz ;)

Najpierw zdefiniujmy krąglejsze kształty i modelki ;)
Założę się, że każdy ma inne pojęcie jak (jego zdaniem) kobieta wtedy wygląda - i nic w tym złego ;)

Np. moim zdaniem mówiąc o kobiecie, że ma 'krąglejsze kształty' po prostu staramy się nikogo nie urazić mówiąc grubiańsko, że zwyczajnie ktoś powinien zadzwonić po greenpeace...

Twoja definicja 'krąglejszych kształtów' natomiast, to najwyraźniej moja definicja modelki ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Stąd i zdjęcia zamieszczone w pierwszym poście;)
Krąglejsze kształty, od centralnego zdjęcia w prawo, aczkolwiek bez skrajności.
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Modelki mają ciało funkcyjne, czyli takie, które jest optymalne dla projektantów. Jest w pewnym sensie nijakie, dzięki temu jest dobrą bazą do przeróbek i dostosowywania kreacji do konkretnej osoby (tu więcej w ramionach, tu w biodrach...)

Są też modelki o pełnych kształtach, tzw size+

Także kanony piękna mają swoje krąglejsze kształty, np kobieta od dekad przedstawiana jako ideał - Merlin Monroe - nosiła rozmiar 40/42, co w przypadku innej kobiety oznaczałoby "gruba";) Albo bliżej nas, Beyonce 105 w biodrach - ideał:)), albo Liszowska czy Karolina Szostak...

Ważne aby te kształty były harmonijne, by tłuszcz i krągłości były we właściwym miejscu, bo jak w piersiach i pupie deska a w reszcie miejsc fałdki to może mieć mniej kilo i mniej tłuszczu a nie wygląda to dobrze.

Z facetami podobnie. I Twój przykład odnośnie mężczyzn też trafia w różne gusta. Oglądając ostatnie mistrzostwa miałem takie odczucie: Lewandowski - nieźle zbudowany, choć szału nie ma. Ronaldo - no chłopaku, trochę z masą przegiąłeś! Był zwyczajnie nalany, bardziej jak bokser wagi ciężkiej niż piłkarz.
A są różni sportowcy, zobacz jak wygląda Bąk, czy Majewski.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
@Cross - dzięki :-) ale nie w tym rzecz. Chodziło mi o to, że kompletnie nie rozumiem, jak Ryszard O. może mówić, że ktoś jest hipokrytą tylko dlatego, że ma zdanie inne niż on.
@Rysiu O. - Nie wiem, czy jest wyjątkiem. Chudzielców nie lubi, to pewne, ale nie o nim dyskusja. Zresztą tak, jak panowie napisali, trzeba by określić co znaczy "okrąglejszych kształtów", "figura modelki" itd...
Radziłabym wziąć pod uwagę, że ludzie są różni i nie każdemu podoba się to samo. Zarówno mężczyźni, jak i kobiety mają różne gusta. I całe szczęście :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Towarzyskie

Moja kobieta nie ma ochoty na seks (59 odpowiedzi)

Szlag mnie juz trafia ! Doradzcie cos... Jestesmy z Moja Kobieta 9 lat razem. Jestesmy fajna...

do góry