Widok

Budzi sie w nocy co godzine...

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Moja corka ma 5,5 miesiaca i budzi sie w nocy co godzine.Dodam ze karmie piersia, budzi sie na jedzenie, pociagnie kilka razy odkladam do lozeczka i zaczyna sie wiercic, znowu ja podnosze przytulam odkladam, przy odrobinie szczescia zasnie a jak nie to znowu piers i tak w kolko, jestem wykonczona, czy ktos tak mial? co robic?? Dodam ze zrobilismy posiew moczu i jest ok wiec zakazenie wykluczone.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to moze trwac nawet kilka lat:]

kolezanki corka ma 3 latka i nadal tak ma:P

Ja juz przestalam sie tym stresowac.jest jak jest i juz.
Ja mam dokladnie taki sam problem :( Synek ma 5 i pół miesiaca i sa noce kiedy budzi sie co 40 minut :((( Karmie piersia i mam duzo pokarmu wiec wieczorem na pewno sie najada. Sa noce kiedy po kapieli przespi 3-4 godz a potem co godzine :( Jak Go przytule do siebie i zostawie w lozku to mam wrazenie ze spi troszke dluzej ale tez nie zawsze :"( Jestem juz mega zmeczona i rano wstaje naprawde wykonczone :(
Wydaje mi sie ze taki typ z niego i musze to przeczekac ale ile to bedzie trwało? Ide spac bo moj czas ucieka ;-)
jak moje dziecko się nawet obudzi szybciej to nie daję jeść tylko przetrzymuje i w końcu zasypia, a potem już sie budzi za jakiś czas i po jedzeniu śpi dość długo
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój synek od miesiąca budzi się równo co 2 godziny, wychodzą mu ząbki po prostu. Już się do tego przyzwyczaiłam, czasem wystarczy smoczuś i głaskanie po główce, a czasem jedzonko.
jeeeeju :P jak dobrze, że Gabryś w nocy śpi!!!! od samego początku były maksymalnie 2 karmienia nocne :)

za to w dzień 2-2,5 godziny i wrzask o butlę ;P czaaaaasem uda się i zjada po 4 godzinach ;)
Basiu, ilośc ściagnięta laktatorem nie jest miarodajna. 3,5 miesiąca to maluszek, on potrzebuje i jeść i pić i mamy. Nie wiem, czy sztuczne mleko pomoże, u nas karmienie moim mlekiem z butelki całkowicie zniechęciło Tośkę do piersi( z butelki łatwiej, niestety) i musiałam powalczyć, zeby znowu zechciała pierś.
Dodam, ze Tośka ma prawie 11 miesięcy i raz budzi się w nocy 2-3 razy, a innym razem co 40 minut. Może maluszkowi zimno, albo za ciepło, albo chce mu się pić i te kilka łyków mu wystarczy?
Od urodzenia Tośki nie przespałam w całości żadnej nocy, dziecko mojej koleżanki jest rok starsze, karmione sztucznie i też nie przesypia nocy. Wiem, że to męczy.
Mleko modyfikowane trawi się dłuzej, mały brzuszek potrzebuje czasu, zeby się przestawić.
Trzymam kciuki, zeby wam się udało z karmieniem.
u nas jak wychodzily zabki to tez mialam pobudki srednio co 2 godziny czasami nawet czesciej a teraz jak wiekszosc zebow wyszla spi pieknie cala noc
Witam wszystkich po kolejnej cudnej nocy z pobudkami mniej więcej co godzinę - też należę do mam z dzieckiem, które od urodzenia nocy w całosci nie przespało i nic nie zapowiada tego że prześpi... Ja wstaję do pracy o 5.30, ale właściwie to czuję się od dawna jakbym się wcale spać nie kładła. Jestem bliska załamania z niewyspania i zmęczenia, ale póki co jeszcze chodzę. Małego wczoraj - po różnych radach - próbowaliśmy przetrzymać, nie dać mu piersi jak tylko się wybudził - skończyło się histerią absolutną. Nie mam pomysłu. Chyba faktycznie muszę to jakoś przeczekać i mieć nadzieję, że to sie zmieni. Pozdrawiam wszystkie ziewające mamy!

A czy dajecie swoim maluszkom smoczek?Może one chcą tylko sobie possać i dlatego chcą do piersi?
ja jakis czas temu przestałam liczyc ile razy wstaje, bo nie wstaje. Zrobiłam tak, jak nie chciałam:) wywaliłam męza do pokoju obok, a ja śpię z Frankiem. Od tego czasu jest jakby lepiej. Budzi się, ale prawie sam znajduje cycka, cmoknie sobie z 2 minuty i spi dalej.
Mój "maluszek" nie chce smoczka, nie używa butelki, a cycka sobie sam juz bierze:/.
Juz pisałam - przebadałam dziecko (ma trochę refluksu, leczonego),próbowałam przetrzymać i nic.
przetrzymac dziecko?
oo rany chyba pol bloku bym obudzila tym samym hehe
mala wrzeszczy jak sie tylko obudzi,a potrafi tak bardzo dlugo.rekord prawie 2 godz.
nie dziekuje:P
Sarka smoczka tez nie bierze,od urodzenia.ssie pieluszke do spania.
justi, próbowałam na wczasach w domku:). Teraz i tak mnie czeka rozpacz na wiosnę, bo będę odstawiać od cycka....
aaaa to co innego.brak sasiadów naokoło to podstawa;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

do góry