Widok

Bułgaria -jaki hotel w podróz z dzieckiem?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś był w hotelu wygodnym dla dziecka?
Możecie cos polecić?
image

image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podbijam, bo temat mnie rowniez interesuje :)
Wakacje z maluchem w Bułgarii :)

A moze jakies biuro podrozy, z ktorego forumki korzstały przy okazji :)
image
moj brat jest w tej chwili z żona i 9latkiem w Park Hotel Golden Beach/złote piaski. poleca ale sporo schodów do morza.tak więc z wózkiem to spore utrudnienie ale z ich 9 latkiem spoko :)
http://www.eccoholiday.com/oferta/1884
Patrzę na ceny w Alfa Star-całkiem znośne.
Ale te terminy- z początkiem wakacji całkowicie zakiszone, brak miejsc ciągle.

Może przeczekać na Last Minute.

Może ktoś jeszcze???
image

image

diva gda, no, tak, ale mnie bardziej interesi wylot z Gda a nie z Poznania.
image

image

moj brat tez chcial czekac ale bułgaria jest dosc okupywana przez Polakow i z lastem w dobrym hotelu moze byc słabo
Ja polecam hotel Julia(3.5 gwiazdki) w Swięty Wlazie. Piękna i spokojna okolica, 15 min spacerem do Słonecznego Brzegu.
Lot z Itaki.
W tym roku niestety brak wylotów z Gdańska.
Tu stronka z hotelem, mają tez swoją gdzies w necie.
W Bułgarii zawsze piękna pogoda, czyste morze z cieplutką wodą.
No i taniej niz Grecji.
http://www.oceniacz.pl/hotel/3477/julia/opinie
ale oni z Gda lecieli. LOT lata do Warny co piątek, ten link to tak przykładowo wrzuciłam
My planujemy we wrzesniu i tez sie zastanawiam czy juz cos rezerwowac czy raczej czekac na ostatnia chwile i na lasta :) sama nie wiem....

No i wylot koniecznie z Gd :)
image
Ja do września niestety nie mogę czekać, ze względu na rosnący brzusio:)haha...

Raczej cos teraz, na dniach, lub max do końca czerwca.
image

image

Bylismy w Zlotych Piaskach, gdy moj synek mial prawie 2 latka, a corki siostry 3 i 7 lat. Wylot z Gdanska, Orbis, hotel Atlas. Hotel do dzieci przystosowany, ale do morza schodami trzeba zejsc. Mozna naokolo bez schodow ;) ). Mini Klub i Mini Disco. Mini Klub bardziej dla Niemcow, Mini Disco bez laski dla wszystkich.
Link: http://www.wakacje.pl/hotele/bulgaria/hotel-atlas-735.html
odradzam jechać we wrześniu do Bułgarii moim znajomi byli i przez kilka dni padał deszcz i była brzydka pogoda:/ W dobrych biurach podróży powiedzą Wam że we wrzesniu jest juz tam brzydka pogoda, koleżanka była 2 lata temu w Sierpniu i nawet tubylcy mówili że we wrzesniu pogoda się już zmienia.
image
Ja bylam w lipcu, pogoda byla ladna, bez upalow.
z doswiadczenia 9ale jeszcze nei dzieciowego) polecamy Royal Sun

image

obecnie się zastanawiamy czy właśnie jeszcze raz tam nie pojechac w tym roku, tym razem juz z młodym

kompleks otwarty w 2008 roku, 3 baseny (w tym brodzik dla maluchów), lekko na uboczu ale jednoczesnie 2 minuty od plazy
image
2rabbits.eu - pościele, kocyki i przytulanki dla maluchów
tylko wylot nie z gdańska
image
potwierdzam ze we wrzesniu jest juz tak niezbyt :/
image
Hotel Berlin w Świętłym Własie. Rewelacja, nowy, czysty nad samym morzem. Czysta plaża. Bardzo dobre śniadania w hotelu (szwedzki stół).
Blisko Słonecznego Brzegu.

Rodzice byli w zeszłym roku z Alfa Star.

Tylko proponujemy leki dla malucha: od grypy żołądkowej, biegunki i gorączki :( Wszystkie dzieciaki chorują niestety.
Co do pogody - to najlepiej lipiec, sierpień. Moja koleżanka była we wrześniu i było chłodno, czasem deszczowo.

Rodzice byli od 12 sierpnia, dwa tygodnie i padało jeden dzień.
Dzięki.
Już mamy coś na oku.Jutro uderzam do biura :)
image

image

Kurcze to lipa z tym wrzesniem, a niestety na urlop wczesniej raczej nie mamy szans.... Chyba bedziemy musieli zmienic kierunek wyjazdu :/
Nie ma wyjscia, slonce jak juz wyjedziemy - musi byc!! :)
image
Zadne z trojki dzieci, z ktorymi bylismy nie mialo najmniejszych klopotow zoladkowych... To chyba jednak zalezy od tego gdzie sie je...
no mój kolega bardzo wymiotował aż lekarz do niego przyjechał i zapłacił za wizytę 50 euro co prawda oddali mi jak wrócił do PL ale najpierw trzeba wyłożyć:/ bzdura
image
No, to niezbyt fajnie, a z jakiego biura jechal? Bedzie ostrzezenie...
W Bulgarii wszyscy bylismy zdrowi, ale w Turcji, synek mial troche chore gardlo. Bylismy z Triada. Zadzwonilismy do lekarza (numer podawal rezydent), przyjechal samochod zawiezli meza i synka do lekarza, ten zbadal i dal wszystkie leki, po czym samochod odwiozl ich na miejsce do hotelu. Nie zaplacilismy ani grosza.
Dziewczyny jaka cena wychodzi od osoby??
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
To zalezy od biura, hotelu, miejscowosci, czasu trwania i rodzaju wyzywienia ;) . Nam wyszlo 2 lata temu ok. 9 tys. za 2 tygodnie, synek nie placil jeszcze za samolot i nie jestem pewna ale za pokoj tez chyba nie. Mielismy sniadania i obiadokolacje, wiec na obiady chodzilismy to lepszych knajpek, oglnie nie oszczedzalismy na miejscu. Tyle wyszlo za cale wakacje, po podliczeniu wszystkich bulgarskich wydatkow.
Właśnie wróciłam z Bułgarii. 2 tygodnie w Słonecznym Brzegu, temp. średnio 25 stopni, woda 27. Raz padało w nocy.
Hotel 4*, wyżywienie All Inclusive -przytyłam 2 kg:).
2 osoby dorosłe+2 letnie dziecko za wycieczkę niecałe 6tys, plus na miejscu wydatki ok.300zl.

Gorąco polecam Bułgarię:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Akurat w Bułgarii jeszcze nie byłam z moim młodym, natomiast ogólnie trzeba zwrócić uwagę na kilka rzeczy: dostępność plaży, głębokość wody przy brzegu (im dłużej jest płytko tym lepiej). No i sam hotel: udogodnienia dla maluchów takie jak: baseny, place zabaw no i animacje i zabawy dla najmłodszych organizowane przez hotel lub biuro podróży. Tu można sobie przeczytać więcej:
http://podroze.gazeta.pl/podroze/1,114158,19885351,wakacje-z-dziecmi-czym-sie-kierowac-przegladajac-oferty-biur.html
A, no i ważna rzecz, na której ja się kiedyś przejechałam i od tego czasu jestem wyczulona: ważne żeby to nie było miejsce dla imprezowiczów. Można zapytać w biurze, tam udzielą informacji.

Tu masz listę - http://blog.wowtravel.pl/bulgaria-jaki-hotel-dla-dzieci/

Czy ktoś był w hotelu Orchidea z biurem Rainbow? Interesuje mnie ten kurort ze względu na prowadzone tam animacje dla dzieci w ramach figloklubów. Jak wyglądają animacje i jak wygląda infrastruktura dla dzieci w wieku przedszkolnym? Z góry dzięki za odp.

Ja byłam w tym hotelu w zeszłym roku, ale nie mam dzieci. Natomiast wiem że takie zajęcia się tam odbywały i z tego co widziałam to wyglądało to dość fajnie i przyjemnie. Tak więc nie powiem ci wiele, wiem że dzieci bawiły się w coś, tańczyły, biegały i miały uśmiechnięte buźki, a to najważniejsze.

A jakie jeszcze hotele z ofertą polskich animacji w ramach figloklubów z Rainbow, oprócz tej Bułgarii - a więc winnych krajach - wy byście polecili?

Adria Beach w Chorwacji. Fajny hotel i rewelacyjne animacje. Bardzo fajni animatorzy, rewelacyjni ludzie i bardzo zaangażowani. Polecam z całego serduszka.

Byłam, co prawda bez dziecka jeszcze wtedy, ale dziecko było w drodze, ale przyglądałam się jak to wygląda, żywo zainteresowana jak to w stanie błogosławionym :) No i wyglądało super, aż żałowałam, że nie mam jeszcze dziecka ;) W tym roku nasz maluch kończy 3 lata i wybieramy się tam i mamy zamiar chodzić z nim na zajęcia.

Otrant w Ulcinj. Genialny hotel, genialnie położony, polecam. Plaża w Ulcinj nie ma sobie równych.

Nie byłam ale interesowałam się i w Grecji jest całkiem spora infrastruktura hotelowa w ofercie razem z animacjami dla dzieci.

Tak i polecam, zwłaszcza jeśli masz dzieciaczka. Animacje z Rainbow dla dzieci rewelacyjne.

Byłam, w tym roku z resztą. Bardzo mi się podobało, polecam ten ośrodek, Dzieci jeszcze bardziej zadowolone od nas.

Orchidea w bułgarskiej Albenie. Hotel jest bardzo rodzinny, ogólnie okolica rodzinna, dużo udogodnień dla najmłodszych. Do tego polecam jechać z Rainbow bo prowadzą tam swoje własne animacje dla dzieci pod nazwą "figlokluby" i bardzo fajnie to im wychodzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ciekawe,hotel ma bardzo nieciekawe opinie w necie od klientów ,którzy tam byli,nawet na zdjęciach za dobrze nie wygląda .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polecam Tiara Beach w Słonecznym Brzegu :) duże pokoje, obsługa przychylna dzieciom, pyszne jedzenie, foteliki do karmienia, plac zabaw, zjeżdżalnie. Wszystko co potrzeba :)

Są ludzie, którzy płacą niewiele więcej niż za pokoje u Grażyny nad bałtykiem i oczekują wanny stojącejna podeście i egzotycznych kwiatów. Luksus ma swoją cenę. A w Orchidei są bardzo dobre warunki jak na tak niską cenę.

Czyli warunki kiepskie takie jak opinie w necie ?Ja tam wolę więcej zapłacić.

Czytałem opinie i moim zdaniem oceny są znacznie zaniżone. Gdy ja tam byłem z rodziną, hotel był bardzo czysty, pokój na błysk, sprzątający dbali o porządek na bieżąco, świeże ręczniki itd. Basen czysty, infrastruktura, wyżywienie, personel, wszystko okej. Bywałem w lepiej ocenianych hotelach, gdzie warunki według mnie były bez porównania gorsze.

Też byłam w tym hotelu w tym roku. Nam się bardzo podobało. Warunki i jedzenie okej. No i animacje, stanowiące wartość dodaną nie do przecenienia.

A działają animacje jeszcze we wrześniu? Bo jak tak to ja bym się tam chętnie wybrała z moją małą.

Chyba do końca września, albo do końca września są wyjazdy (z przedłużeniem na początek października). Dowiaduj się na stronie albo bezpośrednio w biurze.

Na stronie rainbow jest informacja ze pierwszy wyjazd do hotelu orchidea w bulgarii jest 18 maja. Zastanawiam sie czy juz beda wtedy dostepne animacje dla dzieci. Mooje ma 4 lata wiec nic nie stoi na przeszkodzie zeby wtedy pojechac, nam tez bardziej to odpowiada wiosna niz srodek lata. Czy ktos wyjezdzal do tego hotelu tak wczesnie i czy dzialaly wtedy animacje?

No i po wakacjach, nie udało nam się niestety, a również bardzo chcieliśmy do tej Orchidei zawitać, zwłaszcza że siostra bardzo polecała. No cóż, miejmy nadzieję, że uda się za rok.

Polecam Sol Luna BAY. Niestety do najtańszych nie należy. Poniżej film który nagrałem w czerwcu 2017 o 7 rano. Generalnie dla rodzin z małym dzieckiem jest bardzo dobry

https://youtu.be/mzPk0W0MX10
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

potwierdzam :)

A jeśli wybieracie się z dzieckiem w dalszą podróż, to na jaki środek transportu się decydujecie? Mam tutaj na myśli właśnie podróż do Bułgarii. Moje dzieci średnio znoszą podróż różnymi środkami transportu (przede wszystkim autem) i w sumie nie wiem, na co się zdecydować. Najlepiej byłoby chyba wybrać pociąg i nawet już zerknęłam na ceny biletów na stronce firmy EuroPodróże (sprzedają bilety wielu europejskich przewoźników). Podróżował ktoś może pociągiem na większych dystansach i mógłby napisać o swoich doświadczeniach?

Najlepiej będzie jak napiszesz do biura podróży, które organizuje wyjazdy do Bułgarii, takiego jak na przykład https://bissole.pl/.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...

do góry