Widok

Bunt dwulatka a wizyta policji

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witajcie!

Córcia nasza od paru tygodni prezentuje typowe objawy buntu dwulatka. Wycie rano, wycie wieczorem, tupanie, rzucanie przedmiotami, drapanie, plucie, wicie się, itp, itd. Zaznaczam - córcia potrafi wykręcić prawie 100dB, więc jest naprawdę głośna. Młoda w czasie napadu histerii nie współpracuje w żaden sposób. Nie ma szans nawet na kulturalne wytarcie nosa czy zmianę pieluchy. Jedyne, co w miarę działa, to przeczekanie. Ale taki napad potrafi trwać nawet 30-40 minut, więc rozumiem, że może to być naprawdę uciążliwe dla sąsiadów. Dlatego też szukamy wszelkich sensownych metod na uczłowieczenie naszej córci.

Problemem drugim jest ... sąsiadka z góry, która twierdzi, że dziecko płacze, bo jest maltretowane. Podczas wczorajszego koncertu naszej wokalistki zaczęło się nawalanie w kaloryfer, wrzaski i wyzwiska. Skończyło się krótką pyskówką, w trakcie której szanowna pani zapowiedziała nam, że jeśli dziecko będzie znów płakało z powodu bicia, to wezwie policję, aby nam odebrano dziecko.

Całego tematu by nie było, gdyby z młodą dało się współpracować. Będziemy bardzo wdzięczni za wszelkie wskazówki, jak sobie poradzić z dzieckiem i podkręconą sąsiadką, bo cała sytuacja jest co najmniej mało komfortowa - i z racji dziecka, z którym nie możemy sobie poradzić, i z racji bezpodstawnych oskarżeń o maltretowanie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tap o to widze ze masz tak jak my marude ze zmeczenia... niestety musze Ci powiedziec ze u nas to mineło jak mlody po ponad polrocznej przerwie zaczął znowu chodzic spac w dzien(i to przez przypadek dzieki chorobie, choc widzialam ze spiacy to usnac mogl tylko w aucie lub wozku, to drugie odpadalo ze wzgledu na mala a ile mozna jezdzic samochodem?!? dookola bloku innej metody nie bylo)

a sypia w żłobku?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
straszenie dziecka policjantem jest tak samo mądre jak straszenie lekarzem, dentystą czy przedszkolem. Najczęściej odbija się rodzicowi ciężką czkawką.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
przesadzasz Ola, to dobrze że będzie czuł respekt do policjanta - lepiej niż żeby jakiś kibol z niego wyrósł...
a o straszeniu lekarzem nikt tu przecież nie pisze...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
@pieczulka, córcia sypia w żłobku, jeśli jest w domu to dbamy, aby przekimała się w ciągu dnia (choć bywa to trudne). Każdy przypadek, kiedy nie zaśnie jest nam przez żłobek raportowany.

Jeśli młoda zaśnie po żłobku albo czasem uśnie w aucie (coraz rzadziej ;/) to mamy przechlapane. Oznacza to bujanie się do 23-1 w nocy, bo skubana nawet jeśli prześpi 3 minuty to już działa, jakby przekimała 2h.

Straszenia policją nie będzie. Koniec-kropka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Chodziło mi o to, ze jak coś się dzieje, ktos dziecko zaczepia to własnie u policjanta powinno szukac pomocy, jeśli nie ma w pobliżu rodziców.
Spotkałam się ze straszeniem dzieci lekarzem, ciemną łazienką itp. a potem zastanawianiem się, skąd u dziecka lęki. ale wchodzimy na ot, więc... a Tap życzymy powodzenia z córcią, będzie co opowiadac kandydatom na narzeczonych
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

mąż uzależniony od pokera internetowego. (15 odpowiedzi)

Mam problem i nie potrafię sobie z nim poradzić. Mój mąż jest uzależniony od pokera...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (28 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Zniżki kody rabatowe - gdzie? (19 odpowiedzi)

Hej. Wiecie może czy są jakieś kody rabatowe do h&m lub smyk, reserved, rekids?

do góry