Widok

CAMILIA na ząbkowanie- znacie?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
czy któraś z Was podawała to swojemu maluszkowi? działa?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja znam.Juz nawet oddalam ta camille forumce bo u mnie nie dzialalo,u iej tez nie,takze jak bardzo boli to wloz czopka.
dzięki
to w tych tableteczkach ????? mój za nic to nie chce łyknąc :( więc nie wiem czy działa :((

słyszałam, ze Viburcol jest skuteczny
Camilia jest w płynie:) u nas się sprawdza;)
U nas w ogole nie dzialała. Dentinox na dziąsla i viburcol
u nas tez nie dziala.....tylko dentinox,przy duzym bolu czopek i jest ok
u nas Camilia działa- młody bardzo lubi i jak tylko widzi to otwiera buzię- ale przy bardzo dużym bólu muszę wspomagać czopkiem :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
hm.....
należy zadać sobie proste pytanie

co robimy jak boli nas ząb?
- pijemy rumianek
- smarujemy go żelem chłodzącym
- bierzemy tabletkę o właściwościach lekko otępiających
czy może po prostu coś przeciwbólowo?

czasem mam wrażenie, że się można na prostych rzeczach gupić przy dzieciach :)
cóż, ja biorę ketonal, ale dziecku to raczej nie podam, dlatego też szukam czegos innego. dentinox odpada, bo młoda nie da sobie do buzi zajrzeć a nie zamierzam faszerować jej co chwila czopkami
camilia (plyn) jest lekiem homeopatycznym, podobnie jak chamomilla (granulki) - czy w nie wierze? nie. moja pediatra jest szamanka homeopatyczna i poczatkowo mialam do niej zaufanie... ale powiedzmy sobie szczerze... to pic na wode... u nas dzialal tylko dentinox (podawany tylko przed spaniem), w sporadycznych przypadkach ibumprom dla dzieci podawany tylko na noc (i tylko tuz przed erupcja zeba). jesli maluch jest maly - chlodne gryzaczki i flipsy, jesli starszy - "maczuga" nuka do zabkowania (choc im starsze dziecko, tym wiecej rzeczy wymysla do gryzienia byleby sobie jakos podswiadomie pomoc :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry