Widok
Ja przedszkole oceniam pozytywnie - chociaż nie spodziewajmy się, że realizują wszystko tak, jak obiecują. Jeśli komuś zależy na angielskim, to wszystko zależy od Pani na jaką się trafi, bo poziom nauki jest bardzo, bardzo różny, a Panie posiadają i bardzo niskie i bardzo wysokie kwalifikacje.
Co do szkoły, to z tego co dotychczas można zaobserwować, to fatalną organizację i dużo atrakcji dla dzieciaków. Poziom nauki to będziemy mogli zweryfikować dopiero podczas egzaminów zewnętrznych. Szkoła też nie specjalizuje się w niczym - dla każdego coś miłego - dlatego nie spodziewajmy się jakiegoś wysokiego poziomu z konkretnej dyscypliny. Nie wszystko zostało tam przemyślane i pozostaje pytanie: czy liczy się tam dziecko, czy kasa?
Co do szkoły, to z tego co dotychczas można zaobserwować, to fatalną organizację i dużo atrakcji dla dzieciaków. Poziom nauki to będziemy mogli zweryfikować dopiero podczas egzaminów zewnętrznych. Szkoła też nie specjalizuje się w niczym - dla każdego coś miłego - dlatego nie spodziewajmy się jakiegoś wysokiego poziomu z konkretnej dyscypliny. Nie wszystko zostało tam przemyślane i pozostaje pytanie: czy liczy się tam dziecko, czy kasa?
zależy dla kogo, dla nauczycieli na pewno dziecko, dla właścicieli... cóż wiadomo...ale czego się spodziewać po placówce prywatnej. Jak dla mnie zajęć dodatkowych jest przesyt. Moje dziecko często mówi, "wiesz, a dziś to w ogóle się sami nie bawiliśmy". dzieci potrzebują czas dla siebie, również czasu na ponudzenie się i uspokojenie a wychodzi na to że są zawalane nowymi atrakcjami. Oczywiście oferta jest bardzo atrakcyjna, zajęcia dodatkowe ciekawe, ale chyba trochę przedobrzyli!
Witam,
moje dziecko uczęszcza
dużo zajęć ale połowa jest fajna a druga połowa pozostawia dużo do życzenia
nauczyciele to inna sprawa są i super fajne panie i tragiczne
generalnie słaba organizacja placówki, duża rotacja nauczycielek,
więcej obiecują niż jest w rzeczywistości jest,
dzieci przedszkolne mają plac zabaw tylko od strony ruchliwej ulicy
i z wychodzeniem też jest różnie, na pewno nie codziennie
na zebraniach można zgłaszać pomysły zastrzeżenia ale nikt tego nie słucha, dodatkowo za mało miejsc parkingowych i wielkie dziury na wjeździe
generalnie kasa ważniejsza niż dzieci
za podobne pieniądze można znaleźć w okolicy lepsze placówki
moje dziecko uczęszcza
dużo zajęć ale połowa jest fajna a druga połowa pozostawia dużo do życzenia
nauczyciele to inna sprawa są i super fajne panie i tragiczne
generalnie słaba organizacja placówki, duża rotacja nauczycielek,
więcej obiecują niż jest w rzeczywistości jest,
dzieci przedszkolne mają plac zabaw tylko od strony ruchliwej ulicy
i z wychodzeniem też jest różnie, na pewno nie codziennie
na zebraniach można zgłaszać pomysły zastrzeżenia ale nikt tego nie słucha, dodatkowo za mało miejsc parkingowych i wielkie dziury na wjeździe
generalnie kasa ważniejsza niż dzieci
za podobne pieniądze można znaleźć w okolicy lepsze placówki
Jestem tego samego zdania. W szkole CET nie licza sie dzieci, tylko pieniadze. Dyrekcja nieprofesjonalna, kadra pozostawia wiele do zyczenia. Szkola jest w miare dobrze wyposazona, ale to nie o to chodzi. Najwazniejsi sa nauczyciele. To ich kreatywnosc i indywidualne podejscie do ucznia jeat najwazniejsze. W tak liczebnej klasie i z taka kadra nie liczcie na zbyt wiele. NIE POLECAM TEJ SZKOLY.
Mój syn tam uczęszczał kilka m-cy temu. Ogromna rotacja pracowników, jeśli chodzi o angielski to zależy, na jaką nauczycielką się trafi. Nauczycielki niektóre fantastyczne, a niektóre tragiczne. Ja mam wrażenie, że te najfajniejsze panie po prostu stamtąd odeszły. Jeśli dziecko nie stwarza problemów to jest ok, ale jeśli tylko zaczynają się schody, to jest problem, bo nie ma profesjonalnej pomocy. Z tego względu musieliśmy przenieść dziecko do innej placówki, teraz ma profesjonalną opiekę pedagoga i psychologa szkolnego, panie świetnie sobie z nim radzą i zredukowane zostały jego złe zachowania. Dyrekcja mało kompetentna, najczęściej nie zna odpowiedzi na zadawane jej pytania i odsyła do dyrekcji głównej. Zajęć dodatkowych jest tyle, że dzieci nie mają czasu na zabawę. Ich jakość pozostawia wiele do życzenia..Stawia się raczej na ich ilość a nie jakość. Plac zabaw przy ruchliwej ulicy, synek zawsze po powrocie z placu zabaw był zakurzony i brudny od spalin samochodowych. Także ja nie polecam.
Witam,
Miałam dzieci zarówno w szkole jak i w przedszkolu.
Zrezygnowaliśmy...
Potwierdzam opinię, że liczą się głównie pieniądze i "dobra sława" szkoły.
Wiele rzeczy jest tam zamiatane pod przysłowiowy dywan, a dzieci są niestety na drugim miejscu.
Szkoła miała być w założeniu kameralna, a od tego roku startują aż 3 klasy I- po 25 dzieci w każdej.
Mogłabym tu dużo pisać, o sytuacjach które nas spotkały w przeciągu kilku lat współpracy z placówką, ale chyba już szkoda moich nerwów.
Mogę zupełnie szczerze odradzić zapisywanie tam dziecka.
Miałam dzieci zarówno w szkole jak i w przedszkolu.
Zrezygnowaliśmy...
Potwierdzam opinię, że liczą się głównie pieniądze i "dobra sława" szkoły.
Wiele rzeczy jest tam zamiatane pod przysłowiowy dywan, a dzieci są niestety na drugim miejscu.
Szkoła miała być w założeniu kameralna, a od tego roku startują aż 3 klasy I- po 25 dzieci w każdej.
Mogłabym tu dużo pisać, o sytuacjach które nas spotkały w przeciągu kilku lat współpracy z placówką, ale chyba już szkoda moich nerwów.
Mogę zupełnie szczerze odradzić zapisywanie tam dziecka.
ja również odradzam szkołę, wielkie słowa i reklama na początku a jak są jakieś problemy to pozbywają się dzieci w białych rękawiczkach, również pozbywają się nauczycieli z różnych powodów często błachych lub wymyślonych, rodzicom mówią jedno a nauczycielom co innego
aspirują na elitarną szkolę a prawda jest taka że mile są widziani niekłopotliwi rodzice i zdolni, spokojni uczniowie
jeśli tacy jesteście to placówka dla was :))
ja nie polecam !!! dzieci nie są dla nich naprawdę ważne tylko kasa rodziców
aspirują na elitarną szkolę a prawda jest taka że mile są widziani niekłopotliwi rodzice i zdolni, spokojni uczniowie
jeśli tacy jesteście to placówka dla was :))
ja nie polecam !!! dzieci nie są dla nich naprawdę ważne tylko kasa rodziców
Ja również nie polecam tej placówki, bardzo duża rotacja pracowników, sale przepełnione, raz zdarzyło mi się wejść przypadkowo do sali w której odbywało się leżakowanie, to stoliki były nałożone na siebie a leżaki jeden na drugim. Już teraz przynajmniej wiem, dlaczego rodzice są wpuszczani tylko do szklanych drzwi i absolutnie nie mogą wchodzić do sali w której znajdują się dzieci.