Widok

CIĄGŁE ZAPALENIE GARDŁA - Anemia

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Słuchajcie mój syn od początku września miał już 4-5 raz zapalenie gardła - anginę, ciągle antybiotyk - laryngolog stwierdził że ma 3 migdał do wycięcia - ok może i ma - i astmę oskrzelową - gdzie nigdy nie miał nawet kaszlu - nie mówiąc juz o zapaleniu oskrzeli.
Koleżanka przesłała mi ostatnio linka do strony na ten temat
http://www.zdronet.pl/zapalenie-gardla,803,wizyta-u-lekarza-i-diagnostyka,7748,choroba.html
i tak czytając doszłam do wniosku że młody może mieć wspomianą w linku anemię - ze względu na to iż znaczna część objawów przy anemi się u niego zgadza. A do tego jest niejadkiem - najlepiej jadłby same słodycze i przetwory mleczne.
Chciałam spytać czy może któraś z was miała taki przypadek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jeszcze jedno-wyciac migdal mozna zawsze. Skonsultuj decyzje jeszcze z innym laryngologiem. U mnie w dziecinstwie bylo to samo i wszyscy w kolko migdal i migdal, az moja mama trafila do super laryngologa i ten sie popukal w czolo, ze migdal jest ok i dobrze, ze sie nie spieszyla z jego usuwaniem :) Nie usuneli mi, przestalam chorowac i dobrze sie miewam ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ok dzięki dziewczyny - pogadam dzisiaj z pediatrą i mam nadzieję że wyjdę od niej z plikiem różnych skierowań.
Też mam już następną wizytę na 7 stycznia - także teraz to ciągle lekarz za lekarzem.
My wycięliśmy 3 migdał i jest jeszcze gorzej już nie wei co robić
sprawdz refluks koniecznie, usg pod kątem refluksu i do gastrologa
najlepszy gastrolog wg mnie to dr brodzicki

Ja na zapalenie gardła zawsze stosuję Octenisept - przy każdym kolejnym psiknięciu czuję jeszcze większą ulgę. Taka wiedza na pewno przyda Ci się na przyszłość, skoro Twój syn tak często łapie tą dolegliwość.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry