Widok

CIĄGŁE ZAPALENIE GARDŁA - Anemia

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Słuchajcie mój syn od początku września miał już 4-5 raz zapalenie gardła - anginę, ciągle antybiotyk - laryngolog stwierdził że ma 3 migdał do wycięcia - ok może i ma - i astmę oskrzelową - gdzie nigdy nie miał nawet kaszlu - nie mówiąc juz o zapaleniu oskrzeli.
Koleżanka przesłała mi ostatnio linka do strony na ten temat
http://www.zdronet.pl/zapalenie-gardla,803,wizyta-u-lekarza-i-diagnostyka,7748,choroba.html
i tak czytając doszłam do wniosku że młody może mieć wspomianą w linku anemię - ze względu na to iż znaczna część objawów przy anemi się u niego zgadza. A do tego jest niejadkiem - najlepiej jadłby same słodycze i przetwory mleczne.
Chciałam spytać czy może któraś z was miała taki przypadek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a robiłaś mu morfologię ??? daj coś na wzmocnienie teraz przez zimę , dobrą metodą jest też jedzenie zimą lodów (takie hartowanie gardła pod kontrolą ) ja np. mam tak , że jak mnie zaczyna coś drapac w gardle i czuję , że mnie zaraz rozboli to jem lody i wszystko wraca do normy jakbym nie zjadła to na bank miałabym zapalenie lub a moze nawet anginę . Warunek jest jeden trzeba zjeść lody zaraz przy pierwszym drapaniu w gardle nie czekac dzień czy dwa bo wtedy już nic nie pomoże ( ja mam to na sobie sprawdzone od lat )
Masz rację na wycięcie musimy czekać pół roku - niestety
A może robiła któraś z was takie badanie w Brusie co się nazywa PAKIET MAŁEGO DZIECKA ?
sam migdał też może być winny niestety - moja znajoma swojemu 4-latkowi dała wyciąć i faktycznie ma spokój z zap. gardła czy anginami więc coś może być na rzeczy ..bo skoro wymaz nic nie pokazał to tak to podejrzanie wygląda wlaśnie z tym migdałem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wymaz już robiła nic nie wyszło tylko wzrost obfity ale żadnej bakteri nie wykryto.
Alergologa mamy na koniec lutego także wtedy pewnie i testy mu zrobią.
zrób wymaz z gardła nawet prywatnie - moze być ze ma w gardle jakąs bakterię która wciaz powoduje nawrót zap. gardła - trzeba wtedy antybiotyk celowany zastosowac a nie tak w ciemno ..co do astmy oskrzelowej ..może to tez być poprostu zwykła alergia moze warto zroić testy alergiczne...nie musi kaszel być jedynym objawem moze być też tylko katar czy chrypa , kichanie itp

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry