Widok
Basieniaczku ja teraz podliczylam ile wydalam tysiecy na wizyty zabiegi benzyne to glowa mala... no musze zapytac ale gdzies czytalam nawet ze jak jest klinika ok to mozna wydac polowe z 14 tys... nie wszedzie sie tyle placi.. moze w ziebie wyjdzie mniej po cenniku widze nie jest tak zle.. ale zobaczymy co bedzie w poniedzialek.. potem usune miesniaka, potem 2 IUI a jak nie wyjdzie to zbieram na ivf i juz nie bede wyrzucac kasy w bloto... moze emocjonalnie do tego podchodze dzis ale juz nie wiem co mam robic a moj m sie na tym nie zna i mowi zebym sama decydowala eh i co ja mam z tym chopem...
może poza trójmiastem jest taniej, poza tym u nich był problem jeszcze z jego nasieniem, bo tylko 1% prawidłowych więc może od tego jaki jest problem zależy też kwota...czasami jak podliczyć te wszystkie badania, próby, wizyty u ginekologów to się zastanawiam ile łącznie kasy na to idzie, ale na pewno nie mało:( szkoda, że to wszystko jest takie drogie, a jak się trafi jeszcze na lekarza konowała i bezsensu prowadzi to załamka normalnie
Koraliczku jak moja kumpela pytała się o in vitro w trójmieście to koszt około 13 tyś. - najlepiej zapytaj się w klinice jaki jest ostateczny koszt...a odnośnie mięśniaka to inna moja kumpela starała się właśnie z clo i niestety nie wychodziło, ale w macicy ma mięśniaka i lekarz chciał zobaczyć czy im się uda...jednak przez rok nie zaszła i teraz będzie miała go wycinanego, a dalej zobaczymy czy się uda
hej dziewczyny. Dawno mnie nie było, ale to dlatego, że mam remont w domu i wszystko jest poprzewracane do góry nogami. Ni zdążyłam nawet przeczytać wszystkich postów.
U mnie bez zmian, nadal jestem na Clo (mam miec 6 cykli z czego 3 dobre- póki co jeden był dobry). Potem ewentualnie laparoskopie-lekarka chyba sama nie może się zdecydować czy już czy jeszcze czekać.
Dzisiaj mam 7dc, biore na dzień dzisiejszy po 2 tabletki clo od 5-9dc. W przyszły czwartek idę na wizytę zobaczyć czy urosły:)
Obiecuję, że jak tylko remont się skończy będę tu częściej zaglądać:)
Pozdrawiam was wszystkie i śle buziaki
U mnie bez zmian, nadal jestem na Clo (mam miec 6 cykli z czego 3 dobre- póki co jeden był dobry). Potem ewentualnie laparoskopie-lekarka chyba sama nie może się zdecydować czy już czy jeszcze czekać.
Dzisiaj mam 7dc, biore na dzień dzisiejszy po 2 tabletki clo od 5-9dc. W przyszły czwartek idę na wizytę zobaczyć czy urosły:)
Obiecuję, że jak tylko remont się skończy będę tu częściej zaglądać:)
Pozdrawiam was wszystkie i śle buziaki
Dziewczyny doradzcie cos... po tym dzisiejszym tescie niczego jeszcze nie skreslam ale ogladalam stronke mojej kliniki i jest tam mozliwosc zrobienia ivf.. znalazlam cennik... moze poprostu powinnam sie skupic na usunieciu miesniaka bo podobno to tez moze byc duzy problem a potem na ifv odkladac kase? tylko w tym cenniku sie nie lapie moze wy cos pdpowiecie jak na to patrzec 4 tys za wszystko czy niekoniecznie?? :
IN VITRO
IVF laboratorium(ICSI lub IMSI)- 4000 zł
Punkcja jajników wraz z monitorowaniem - 1000 zł
Punkcja jajników do procedury mrożenia oocytów - 800 zł
Transfer zarodków (embriotransfer) - 800 zł
Transfer zarodków rozmrożonych - 1000 zł
Zamrożenie zarodków/oocytów i przechowywanie przez 1 rok - od 600 zł
Przechowywanie zamrożonych zarodków/oocytów przez 1 rok - 400 zł
Mrożenie nasienia(wyłącznie dla pacjentów Zięba Clinic)
- 1 rok 500 zł
- następny 300 zł
IN VITRO
IVF laboratorium(ICSI lub IMSI)- 4000 zł
Punkcja jajników wraz z monitorowaniem - 1000 zł
Punkcja jajników do procedury mrożenia oocytów - 800 zł
Transfer zarodków (embriotransfer) - 800 zł
Transfer zarodków rozmrożonych - 1000 zł
Zamrożenie zarodków/oocytów i przechowywanie przez 1 rok - od 600 zł
Przechowywanie zamrożonych zarodków/oocytów przez 1 rok - 400 zł
Mrożenie nasienia(wyłącznie dla pacjentów Zięba Clinic)
- 1 rok 500 zł
- następny 300 zł
no na bete i tak pojde zeby potwierdzic moje przypuszczenia bo pupka nie odstawie bez 100% pewnosci.. beta mnie sciagnie na ziemie chociaz i tak juz stracilam wiare. Ale kolezanka robila 13 dni po i tym o czulosci 10 i ledwo wyszla 2 krecha a ja 11 dni po i 25...
no mialam robic w terminie @ ale mnie podkusilo ze 11 dni po to juz wyjdzie raczej wiarygodnie ... zrobilam nie z porannego i zwyklą 25 myslicie ze mozna jeszcze powtorzyc? ale co mi to da jak i tak 1 krecha.. bez cieni zadnych, beta powinna juz byc wieksza skoro w terminie @ niekiedy maja juz bete 150..