Widok

CO JEST Z TYMI IMIONAMI? PRZECIEZSATAKIE ŁADNE:)

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
chciałąm nazwac moja coreczke Amelia, jednak wszyscy odradzali mi poniewaz AMELIA=AMELA=MELA I DZIECKO moze byc przezywane w szkole potem w pozniejszym zyciu
Imie MAJA tez jest super, ale podobno na MAJA mowia
MAJA CO MA DWA JAJA.
CO O TYM SADZICIE?
POZDRAWIAM
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dla mnie najdziwniejsze imię na jakie "trafiłam" w swoim otoczeniu to MERCEDES :P a właściwie Mercedes Stanisława...

zgadnijcie na punkcie jakich aut tatuś małej ma fisia?
dla mnie najdziwniejsze imiona z jakimi sie spotkalam to Gruzjanna i Delfina.

nie wiem kto wpada na takie pomysly, niby o gustach sie nie dyskutuje ale...... imiona nieco dziwne.
Józek przynieś wózek....

a mojej teściowej tez nie podoba się imię naszej córci i mam to w du....
jest Anielka- choć wiele osób myli się i mówi do niej Amelka....
chyba różnicy nie widzą:)
Mnie przezywali Asia pitrasia; Joanna - Jo Rychu, tyż z wioski. :o
Co do tych najpopularniejszych imion w W-wie... mnie powaliło imie dla chłopca - Myszon, a dla dziewczynki - Niunia... masakra jakaś. Wyobrażacie sobie jak dziewczyna będzie miała naście lat a znajomi będą za nia wołać "ej, Niunia" ???
image

http://gorny.edu.pl/imiona/
image

jest wiele ładnych imion, ale nie wiem czym kierowali się rodzice dzieci, kiedy nadawali im imiona Onufry, Ramona czy Majkel i Brajan. te ostatnie to już mistrzostwo:)))
a propos Mercedes.
Jak dla mnie piękne imię, pierwszy raz spotkałam się z nim w książce 'hrabia Monte Christo'
pozniej sie dowiedzialam, ze nazwa marki samochodu wziela sie od imienia corki Jellinka.
Co z tego, ze piekne, ale dla mnie zbyt odwazne jak na polskie warunki :)
image
Mój synek ma 7 lat i na imię Jakub (ale woli jak mówimy Kuba) i choć to popularne imię w klasie jast jedynym Kubusiem. Córcia ma 1,5 roku i na imię Kinga( a mówimy Kinia). W naszej rodzinie ostatnio pojawił się Nataniel (mówią na niego Natan) i jakoś nie mogę sie przekonać do tego imienia, ale nie mówie tego głośno, co mi do tego? Ostatnio słyszałam, że ktoś nazwał swoje dzieci Modest i Achilles. Jakoś to do mnie nie przemawia. Jeśli zdecydujemy się na jeszcze jedno dziecko to na pewno będzie Lenka.
Majkel?hahhahha rety,nie wystarczyloby poprostu Michał :P?
image
jeśli chodzi o imiona od nazwy samochodów to po porodzie w sali leżała ze mną kobietka której mąż uparł się na imię dla córki oktawia
image
image
A my mamy Nikolkę, czyli Nikola cocacola, albo jak ni cola to sprite, my sie tak z nij nabijamy, heheh pieszczotliwie oczywiście :)
gosiaczek - nawet jak bedzie chlopiec, to bedzie Lenka? :-)))

moj maz ma na imie Artur i sam sie smieje, ze jest Arturek co obsikal murek :-)

mojej kuzynki corka ma na imie Celestyna - kojarzy mi sie z Maria Celesta - taki brazylijski serial byl kiedys ;-)
image
image
ja osobiscie chciałam, aby imie dla dziecka bylo normalne, ale oryginalne. tyle, że dla jednych oryginalne to przesada, albo normalne to pospolite i i tak nie można zanleźć złotego środka. ja po swoich doswiadczeniach z dzieciństwa obstawiałam, aby imie nie bylo takie zupelnie zwyczajne, bo fajnie czuc się choć troszke wyjatkowo, ale aby nie bylo problemów z wymówieniem.
ja jestem Adriana (przez jedno "n" :))i w przedszkolu nikt tego nie mógl wymówić, więc byłam już Ardianą i Dianą, nie wiem czemu dwadzieścia pare lat temu nikt nie wpadł na to, by poprostu mówic Ada :) to takie proste, choc to dwa różne imiona.

dziś moje imie bardzo mi sie podoba i cieszę się, że rodzice kiedyś tam się na nie uparli :) no ale Adriana to chyba nie jest nic baardzo wymyślnego.
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
Caroca jak byłby chłopiec to Nikodem, ale będziemy pracować nad dziewczynką hehe.
ja też jestem Adriana przez jedno n :)
heh Stokrota, jesteś pierwsza osobą, którą spotkałam, która ma to samo imię, i to przez jedno "n" :))

widzę w suwaczku, że Twoja córcia to Michalinka, my będziemy mieć synka - Michałka :))
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
Ja znam trójkę rodzeństwa. chłopiec najstarszy Adam, dziewczynka Maria czyli normalne imiona za to najmłodszy chłopiec, jakby zabrakło już imion binlijnych trochę zwyklejszych został nazwany NOE.
No i poznałam też ostatnio małego PASKALA.

A przy wybieraniu imienia dla dziecka najbardziej denerwowało mnie to że każdy miał jakieś skojarzenia z proponowanymi opcjami, np ja bardzo chciałam Matyldę to mój mąż stwierdził że Matyldy noszą wielkie okulary i są kujonkami. Jak chciałam Martusię - to znowu ktoś tam znał kiedyś jakąś Martę, która była niefajna itd. I w ten sposób wszystkie moje propozycje były odrzucane. Dlatego ja nie komentuję imion wybieranych przez innych rodziców, bo co ich obchodzi że ja znałam kiedyś jakiegos np Pawła który byl gruby i strasznie go nie lubiłam.
Rodziców Modesta i Nataniela sama znam, :)
image

A moja teściowa poprosiła, żebyśmy potencjalnej córki (jeszcze nie znaliśmy płci) nie nazywali Monika, bo ona znała kiedyś Monikę której nie lubiła :/
image
image

Inne tematy z forum Morena

Centralpark - opinie i oceny (46 odpowiedzi)

Centralpark to strzeliste, 16-piętrowe budynki mieszkalne, które powstaną w centrum os. Morena....

3 Lipy (7 odpowiedzi)

Morena to dzielnica o dobrze rozwiniętej infrastrukturze. Mieszkańcy w pieszej odległości od...

Bieganie zimą (27 odpowiedzi)

Witam szukam chętnych na wspólne bieganie raczej amatorów :-). Najlepiej z okolic Nałkowskiej,...

do góry