Widok

CO JEST Z TYMI IMIONAMI? PRZECIEZSATAKIE ŁADNE:)

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
chciałąm nazwac moja coreczke Amelia, jednak wszyscy odradzali mi poniewaz AMELIA=AMELA=MELA I DZIECKO moze byc przezywane w szkole potem w pozniejszym zyciu
Imie MAJA tez jest super, ale podobno na MAJA mowia
MAJA CO MA DWA JAJA.
CO O TYM SADZICIE?
POZDRAWIAM
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
...aaaa najlepsza rymowanka to: monika bez stanika :)
Moja koleżanka ma córkę Dobrosławę, a mojej siostrze podoba się imię dla dziewczynki Romina.
Ja się śmieję, że jak będzie drugi syn to dam mu na imię Staś, bo łatwo będzie ich wtedy wołać z podwórka: Jachu, Stachu do domuuuuu :)
Moja corka ma na imie Julia a syn Stas.Jak wybieralam Julie to nie slyszalam zeby jakies dziecko mialo tak na imie,w przedszkolu okazalo sie ze Julek jest pelno...Stas synek dostal po pradziadku,to bylo pierwsze imie jakie przyszlo mi do glowy kiedy dowiedzialam sie ze jestem w ciazy i mimo pozniejszego przegladania setek imion zadne nie przypadlo mi tak do gustu.A zdazylo mi sie,ze kilka osob wysmialo to imie.Moja tata zartobliwie wol Stachuu kury na dachu!!!
A z dziwnych imion to np moja Julka chodzi do szkoly z Slawiną Damroką i Barnimem.Mnie sie szczerze mowiac Slawina i Damroka podobaja.Poza tym bardzo mi sie podoba Dobrawa.Niestety niektorym kojarzy sie z woda mineralna...
image

image
Jak powiedziałam mojemu A. jakie dają imiona dzieciom, właśnie typu Mercedes czy Oktawia to stwierdził, że naszej córci powinniśmy dać Volkswagena hehe. A jak byłam w ciąży i przyszedł do nas ksiądz na kolende (kapelan Lechii) to powiedział, że mała powinna mieć na imię Lechia, ale aż takimi wiernymi kibicami nie jesteśmy ;-0
Oktawia to bardzo stare imię i wcale nie wzięte od nazwy samochodu... Tak samo jak Oktawian.
Jak na wiernego fana "Ostatniego Mohikanina" Nataniel to był także typ nr1 mojego męża, gdyby urodził się chłopiec, dla mnie jest jednak strasznie pedalskie, nie nazwałabym tak mojego dziecka
na takie teksty odpowiedź jest prosta: Marta była niefajna bo miała niefajnych rodziców pewnie a po Nas przecież każde jedno dziecko będzie takie fajne jak my:)
chyba żadna mama/teściowa nie zaprzeczy takiemu argumentowi:)
:) to tak jak u Nas, długo zastanawialiśmy się pomiędzy Liwią a Lilianą i stanęło na Liwii, ku niezadowoleniu otoczenia, ale nie zamierzamy się tym przejmować..
A moja teściowa poprosiła, żebyśmy potencjalnej córki (jeszcze nie znaliśmy płci) nie nazywali Monika, bo ona znała kiedyś Monikę której nie lubiła :/
image
image
Rodziców Modesta i Nataniela sama znam, :)
image

Ja znam trójkę rodzeństwa. chłopiec najstarszy Adam, dziewczynka Maria czyli normalne imiona za to najmłodszy chłopiec, jakby zabrakło już imion binlijnych trochę zwyklejszych został nazwany NOE.
No i poznałam też ostatnio małego PASKALA.

A przy wybieraniu imienia dla dziecka najbardziej denerwowało mnie to że każdy miał jakieś skojarzenia z proponowanymi opcjami, np ja bardzo chciałam Matyldę to mój mąż stwierdził że Matyldy noszą wielkie okulary i są kujonkami. Jak chciałam Martusię - to znowu ktoś tam znał kiedyś jakąś Martę, która była niefajna itd. I w ten sposób wszystkie moje propozycje były odrzucane. Dlatego ja nie komentuję imion wybieranych przez innych rodziców, bo co ich obchodzi że ja znałam kiedyś jakiegos np Pawła który byl gruby i strasznie go nie lubiłam.
heh Stokrota, jesteś pierwsza osobą, którą spotkałam, która ma to samo imię, i to przez jedno "n" :))

widzę w suwaczku, że Twoja córcia to Michalinka, my będziemy mieć synka - Michałka :))
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
ja też jestem Adriana przez jedno n :)
Caroca jak byłby chłopiec to Nikodem, ale będziemy pracować nad dziewczynką hehe.
ja osobiscie chciałam, aby imie dla dziecka bylo normalne, ale oryginalne. tyle, że dla jednych oryginalne to przesada, albo normalne to pospolite i i tak nie można zanleźć złotego środka. ja po swoich doswiadczeniach z dzieciństwa obstawiałam, aby imie nie bylo takie zupelnie zwyczajne, bo fajnie czuc się choć troszke wyjatkowo, ale aby nie bylo problemów z wymówieniem.
ja jestem Adriana (przez jedno "n" :))i w przedszkolu nikt tego nie mógl wymówić, więc byłam już Ardianą i Dianą, nie wiem czemu dwadzieścia pare lat temu nikt nie wpadł na to, by poprostu mówic Ada :) to takie proste, choc to dwa różne imiona.

dziś moje imie bardzo mi sie podoba i cieszę się, że rodzice kiedyś tam się na nie uparli :) no ale Adriana to chyba nie jest nic baardzo wymyślnego.
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
gosiaczek - nawet jak bedzie chlopiec, to bedzie Lenka? :-)))

moj maz ma na imie Artur i sam sie smieje, ze jest Arturek co obsikal murek :-)

mojej kuzynki corka ma na imie Celestyna - kojarzy mi sie z Maria Celesta - taki brazylijski serial byl kiedys ;-)
image
image
A my mamy Nikolkę, czyli Nikola cocacola, albo jak ni cola to sprite, my sie tak z nij nabijamy, heheh pieszczotliwie oczywiście :)
jeśli chodzi o imiona od nazwy samochodów to po porodzie w sali leżała ze mną kobietka której mąż uparł się na imię dla córki oktawia
image
image
Majkel?hahhahha rety,nie wystarczyloby poprostu Michał :P?
image

Inne tematy z forum Morena

Kusocińskiego (19 odpowiedzi)

Morena to dzielnica ceniona za dogodną infrastrukturę, szeroką ofertę handlową, edukacyjną i...

GreenLine (9 odpowiedzi)

GreenLine powstaje przy ul. Rakoczego na styku Moreny i Matemblewa, w otoczeniu zalesionych...

Rakoczego 17 (5 odpowiedzi)

Budynek powstanie w miejscu, które jest świetnie skomunikowane i pełne udogodnień dla...

do góry