Widok

CO JEST Z TYMI IMIONAMI? PRZECIEZSATAKIE ŁADNE:)

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
chciałąm nazwac moja coreczke Amelia, jednak wszyscy odradzali mi poniewaz AMELIA=AMELA=MELA I DZIECKO moze byc przezywane w szkole potem w pozniejszym zyciu
Imie MAJA tez jest super, ale podobno na MAJA mowia
MAJA CO MA DWA JAJA.
CO O TYM SADZICIE?
POZDRAWIAM
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
chyba zartujesz,ze sugerujesz sie jakimis glupimi powiedzonkami?:P

image
na kazde imie inne dziecko znajdzie przezwisko by dokuczac ... to normalne ... wystarczy przypomniec sobie wlasne dziecinstwo

nie przejmujcie sie tym co mowia inni o imionach

jak wybralam imie dla dziewuchy to sie tylko mi podobalo i maojej mamie a reszta zawsze cos widziala w tym imieniu ... ale co mnie to obchodzilo ... a teraz juz wcale nie obchodzi bo bedzie synek :)

sara nie podobalo sie nawet mojej mamie i myslala,ze sobie zartuje z tym imieniem.mialam i mam gdzies co sie podoba czy nie podoba innym,grunt by imie nie bylo osmieszajace dla dziecka w brzmieniu i tyle.
image
nasza córeczka bedzie Liwia,pol rodziny dzwoni czy w koncu zmienilismy zdanie,bo co to za imie i tp.cale szczescie mamy to głeboko...
image
prawidlowe podejscie:)
image
u nas będzie Oliwia,,,,
a znajomi juz pytaja czemu nie tina albo naj :)
imageimage
Moja córka będzie miała Maja na imię, a gdyby był syn, to byłby Olaf. I też nikomu się nie podobały imiona. Na szczęście to nie ich dzieci, a imiona wcześniej w wątku wymienione, to normalne imiona.
Maja co na dwa jaja dobre :)
A tak na prawdę, to dzieciaki w szkole zawsze znajdą sobie coś, przez co będę mogły drwić z rówieśników. Ja np byłam za wysoka, a kolega rudy... Moznaby się zastanowić nad imionami typy Zygfryd czy Wieńczysław...
P.S. A Amelia to bardzo ładne imię!!!
zgadzam się Amelia- bardzo ładnie:) ja bym tam się nie przejmowała i nawet uważam,że nie koniecznie można jakoś przedrzeźniać to imię akurat
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
U nas, jeśli będzie dziewczynka :) to też chyba Amelia. Mam w nosie czy się komuś podoba czy nie. A co do przezwisk to i tak nic na to nie poradzisz. Jak nie imię to nazwisko. Zawsze znajdzie się coś do przedrzeźniania.
image image
Boszsze, moja teściowa i rodzinka meża cały czas gadała, że Antonina to dramat, takie długie imię, niemodne, koszmar! Miałam ich sugestie w głębokim poważaniu;)
Michał - w portki kichał,
Adam - z babami nie gadam,
Małgorzata - cztery wiochy, jedna chata,
Agata - nogą zamiata
no już nie pamiętam wszystkich "częstochowskich rymów"
ale zawsze można je wyprodukować a dzieciaki to już z zasady produktywne są bardzo. Amelia, to prawie jak emalia ;)))) Ja chciałam dla dziewczynki Milena, to mnie mąż straszył, że dzieciaki będą ją jak tą krowę Milkę przezywać - miałam to głęboko :)))) Urodził się chłopiec i daliśmy mu na imię Szymon. Szymek...to coś z szynką można skojarzyć ;))) Mam się tym przejmować????!!!!! :)))))
Moja corcia bedzie miala na imie Maja i wszystkim w rodzinie bardzo sie to imie spodobalo,nawet jak mnie pytaja o dzidzie,to mowia do ( o ) niej juz Majka:)
image
image
ależ się uśmiałam ... pierwsze słyszę !!!

nazwij jak chcesz :)
Ło matko, normalne imiona a ludzie robia problemy...

Dla mnie najwiekszym nietaktem w tym wszystkim jest komentowanie przez rodzine, znajomych wyboru imienia dla dziecka...
Jak można rodzicom, którzy wybrali imie dla dziecka dlatego, że wg nich jest SUPER i ŚLICZNE mowić, że imie nie teges, a dlaczego tak, a dlaczego nie tak.... Porazka!

Ale ja od babci mojego męża slysze to za każdym razem jak sie spotykamy.... Wrrrr, juz nawet nie komentuje bo mi szkoda nerwów :)
image
No, ja też się uśmiałam :))) Myślałam, że dorośli ludzie nie mają takich dylematów ;) Amelia - no cóż, imię jak każde inne. Jedni powiedzą, że śliczne, inni że średnie a inni, że brzydkie.
Amelia - tez miałam dać jakby była dziewczynka - mi i mężowi bardzo sie podoba , mojej mamie nie. Ale to nasze dziecko i my wybieramy.
Jednak bedzie synek Dawidek - nam sie podoba innym nie , ale to nasz synek i my decydujemy- proste
image

image
widzę że rośnie konkurencja Julii, co druga dziewczynka się tak teraz nazywa ... i wszystkie one będą miały w przyszłości chłopakó Jakubów (bo kogo, jak co 2 chłopiec to Kubuś) ? :P

U mnie jest tak samo, córka będzie Amelia i większości rodzince się nie podoba. Ciotka z Austrii niemal błagała żebyśmy zmienili imię. Bracie, bratowa i wiele osób z rodzinki sprzeciwia się Amelii.
Tylko kogo to będzie dziecko, moje, czy mojej rodziny ??
Jak oni nazywali swoje pociechy ( niekoniecznie mi się te imiona podobają ) to milczałam bo to ich dziecko a nie moje.
Najważniejsze, że rodzicom się podoba.
Uważam, że rodzice decydują i gdyby mąż protestował to trzeba iść, albo na kompromis, albo przekonać męża do imienia ;)

Trzeba mieć swoje zdanie i nie sugerować się innymi, bo jesteśmy dorośli ;)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych

Inne tematy z forum Morena

Bieganie zimą (27 odpowiedzi)

Witam szukam chętnych na wspólne bieganie raczej amatorów :-). Najlepiej z okolic Nałkowskiej,...

Centralpark - opinie i oceny (46 odpowiedzi)

Centralpark to strzeliste, 16-piętrowe budynki mieszkalne, które powstaną w centrum os. Morena....

Rakoczego 17 (5 odpowiedzi)

Budynek powstanie w miejscu, które jest świetnie skomunikowane i pełne udogodnień dla...

do góry