Widok

CUKIERNIA TIRAMISSU

Witam, czy ktoś zna wyroby tej cukierni?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Też chętnie się dowiem jakie są opinie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z tego co wiem, to cukiernia sprzedaje wyroby Jancy z Kartuz.
Mi smakują, ale to już zależy kto co lubi.
Jesli chodzi o pieczywo, to dla mnie rewelacja.
http://piekarnia.janca.pl/sklepy/
pieczywa nie kupuję bo mam za daleko, ale jesli mam gości to kupuję ciasto kopiec kreta i kostkę toffi. Pycha :) No i drożdżówki oraz pączki mają smaczne. Dodam tylko, że w Tiramisu są zawsze duże kolejki więc pewnie mają smaczne pieczywo.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jak dla mnie to wyroby takie sobie. Muszą dużo konserwantów używać, bo zawsze po zjedzeniu mam zgagę gigant. Oferta mało zróżnicowana. Ciasta cały czas takie same, żadnych nowości. Choć smaczne to mnie się już znudziły no i drożyzna tam jest. Wolę podjechać do Markizy w Żukowie, ciasta tańsze, większy wybór i nie pali zgaga. Torty w normalnej cenie a nie z kosmosu i wiele lżejsze (w smaku). Taka jest moja subiektywna opinia
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4
to prawda
A z Żukowa to polecam Czernisa.
Z markizy lubię bezowy tort lodowy:)
Bardzo dobra cukiernia, jesli chodzi o pieczywo, to zawsze jest swieze
Zdecydowanie lepsze ciasta są w Markizie w Żukowie niż w Tiramissu. Pieczyo mają dobre, więc mogę polecić.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Tiramusu najwiekszy minus brudno a potem drogo:)wyroby janca -super....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie podoba mi się obsługa,nie zapewniają chleb dla mieszkańców po godzinie 14 pustki na półkach,a sklep czynny do 18,paranoja jak dla mnie.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
dla mnie chleb rewelacja ! ale jeśli chodzi o ciasta to do gustu mi nie przypadły - wręcz ohydne bleee
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
W Wejherowie są od chyba ponad roku i pieczywo się popsuło!!!
Chleb MALMON to w tej chwili klucha ziaren nic poza tym.
Chleb WŁOSKI nagminnie zapominają o ziołach, które powinny tam być bo przynajmniej tak sprzedawczynie mówią, że to chleb z bazylią, oregano itp.
Ciastka nie zawsze świeże, np. kulki ptysiowe z budyniem posmarowane masą tofi to często i gęsto mają skwaśniały krem.
Z piaskiem kupowałam chleb jak jadłam sam piasek beznadziejne torty sanepid tam wysle
Ekspedietki (sklep) nie jest w stanie wychwycić tego typu wad pieczywa. Nie jest to zależne od nich. A tego typu uwaga zostala zgloszona do Piekarni od której otrzymuja towar.
Nauczcie się używać przecinków
Witam

Zamawiałam niedawno tort z Tiramisu w Baninie i stanowczo NIE POLECAM!!!
Cukiernia nie zrealizowała mojego zamówienia. Wprawdzie dostałam tort o smaku jaki zamówiłam, jednak miał być z motywem piłkarskim na czym bardzo mi zależało. Tort przystrojono tylko jakimś kwiatkiem , napis był mało czytelny i byle jaki. Poza tym tort w smaku był przeciętny ...połowę wyrzuciłam...:(
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja kupuję ciasta z ze sklepu z Rębiechowa w sobotę dostają dostawę od cukiernika ,które ciasta są samo robne i są w miarę tanie ciasta a poza tym w smaku nie czuć żadnych spulchniaczy:)
największym problemem jest to, że o godzinie 17tej jak ludzie wracają z pracy sklep jest praktycznie pusty, chleba nie ma, bułek to można zapomnieć żaby dostać, a sklep do 18:30 otwarty, ja nie wiem co szefostwo robi ale na pewno takim zarządzaniem towarem to tracą klientele.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Twoja wypowiedź niemal idealnie wpisuję się w dyskusję: "Markety (Biedronka), czy małe sklepiki"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Prosiłam,panie sprzedawczynie o telefon do właściciela to mi odmówiły,chciałam zadzwonić i powiedzieć co się dzieje w tym sklepie,że wogóle nie dba sie o klienta. O 14 brak już chleba a czynne do 18 nonsens.
pocalujcie sie wszyscy gdzies
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
prawda jest taka ze kazdy chce duzo i niewiadomo co ale kazdy sciska portfel jak ma zaplacic 5 gr wiecej .ludzie o co chodzi ? sa biedronki gdzie chleb razowy nawet obok razowego nie lezal a tam panie mile i zawsze mowia i robia to samo :} sama kupuje chleb w kartuzach u jancy na rondzie i jakos mi nie przeszkadza ze w sezonie zimowym na podlodze stoi woda ..bo przeciez przyszlam po chleb a nie sprawdzac czy jest czysto.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zamówiłam tort truskawkowy w czerwcu, czyli w sezonie truskawkowym na bitej śmietanie. Dostałam samą śmietanę, a w środku maźnięte dżemem truskawkowym. Ani jednej świeżej truskawki! I za ten niejadalny badziew zapłaciłam 90zł! Nigdy więcej!!!
Wyroby cukiernicze i chleb są niezłe, natomiast odrzuca mnie BRUD panujący zarówno sklepie, jak i przed nim.
Przed sklepem wyrzucone hurtowo ze skrzynek okruchy pieczywa oraz karma dla kotów.
W środku wiecznie brudna podłoga, ściana pod klimatyzatorem wybrudzona płynem (chyba?) wyciekającym z niego. Obsługa także wygląda niechlujnie... Przykre to wszystko.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wypieki mają dobre, ale obsługa sklepu to jakiś koszmar. Maszyna do krojenia chleba popsuta od miesiąca ( czy tylko mi trafia się od miesiąca źle pokrojone pieczywo- jedna mega gruba pajda?) brak pieczywa już o godz 14 i ten brud
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dodam,pani obsługująca żuje gume i gada przez telefon,czy szefostwo odwiedza ten sklep czy ma wszystko w d...e.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
hah, faktycznie też zwróciłam uwagę na to obleśne żucie gumy - mialam tez sytuację ,że panie sprzedajace odwiedzil znajomy i tak sie z nim rozgadaly ,ze wręcz zapomniały obslugiwać klientów...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
faktycznie jest tam okropnie brudno,dziś stojąc w kolejce zobaczyłam jakie mają obklejone lampy syf!!!!
a panie na to że wiedzą że maszyna do krojenia chleba popsuta ;) i to tyle w tym temacie
no to przestańmy tam kupować to może się ockną
Znam i nie polecam. Sluze zdjęciem makowcem bez maku. Brrrrrr
a ja tam nie mam uwag, choć raz szlag mnie mało nie trafił przez 3 kobitki stojące przede mną. 1 - dwoje maluchów i trudny wybór smaku 1 gałki loda, 10 min. bo dużo smaków i problem, duży. 2- pani numer dwa kupiła 1 chleb ale przyniosła woreczek złotych monet a że ekspedientce brakowało drobnych, wzięła wszystko. przeliczanie kolejne dziesięć minut.. 3 - ta pani była z tych " a czy aby ten chlebek jest świeży, a czy ziarna są w odpowiedniej ilości, dobrze ale nie za dobrze wypieczony, te chlebki sa do niczego, za to ten w trzeciej skrzynce na zapleczu będzie dobry, to proszę pokroić, ale wie pani, on jednak nie jest za ładny wieć poproszę o inny, a czy aby drożdżówki nie sa na jajkach w proszku , a to jak pani nie wie to kupie gdzie indziej. " - 15 minut.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Z niecierpliwością oczekuję jakiejkolwiek konkurencji. Zawsze wychodzę z Tiramissu oburzona, sprzedawczyni są wiecznie obrażone że muszą pracować, dwa razy zdarzyło mi się że bez ogródek obmówiły klientkę która właśnie wyszła, jedną że była "upierdliwa" a drugą że "chyba ma dużo zwierząt w domu". Katastrofa, ta lala z kolczykiem w nosie przypomina mi sklepową z lat 80tych. Nauczyłam się chleb mrozić i jeździć do nich jak najrzadziej.
ale ta wysoka, chuda, bez kolczyków, jest całkiem miła...nie generalizujmy...;P
jeny, co ja gadam...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
I dziekuję Pani która podsunęła mi pomysł żeby po ciasto i chleb jechać w sobotę do sklepu na Rębiechowie, tak zrobiłam. Pycha! Taniej, milej i szybciej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Chleb i bułki mają super ale kto takie ekspedientki zatrudnia w tych czasach,jednej stringi wystają,druga zakolczykowana,a to żucie gumy to tragedia.Takie podejście do klienta,że szok.Chleb i bułki z tej samej piekarni mają w Baninie na lotniczej,i miła obsługa.
A w którym sklepie ?
Koło domu seniora to jest ulica Lotnicza albo Dąbrowa.
Dziękuję za info jeszcze dziś spraedzę
Beznadzieja brzydko tlusto fuj chleb kupiłam z piaskiem
Zastanawia mnie zawsze co z właścicielem? Nie widzi tego problemu?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Chciałam raz nr do właściciela to panienki nie chciały dać. Bród i brak chleba o godz. 11.00. MASAKRA
wczoraj sobota czynne do 15 godzina 14:45 zamkniete na glucho :/
Dziewczyny widza kolejne jak nie wiem otwierają po 10minut po otwarciu z nieprzyjemności a chleb za piaskiem jadłam ostatnio nigdy tam nie kupie nie Bede polecać fujjjj
Do zakupów wystarczająco zniechęca mnie pseudoparking, po którym trzeba grzęznąć w błocie. Szkoda zawieszenia, żeby tam dojechać.
ja tam jestem zadowolona wyroby są świeże i dobre, do obsługi też nie mam zastrzeżeń
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Poniedziałek 13:30, pułki puste, laski dziubki poobrażane na świat standardowo.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
hmm a ja wczoraj tam byłam akurat przed 14tą, wybór był pełen, akurat kupowałam bułki i były różne, jak i chleb, dziewczyny jak zwykle miłe, a nie poobrażane; czy tu ktoś przypadkiem nie chce zgnębić tej piekarni z konkurencji?? bo ten wątek zrobił się strasznie długi i nudny...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5
Ja tez nic złego nie moge powiedzieć ..patrzac na te kolejki to kiedy te dziewczyny mają posprzatać ,naoewno jak wezmą się za sprzatanie to ludzie powiedza , że mają klienta gdzieś a widocznie tak nie jest. A do uprzejmości ktoś tu napisał jacy klienci się przewijaja ...to chyba nie łatwe tak cały dzien
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
"ja", właśnie chodzi o to, że nie ma konkurencji
ale może będzie w pawilonie na Pszennej?
A duży wybór pieczywa mają w Max Xavierze, poza tym duży wybór ciast, również z Sowy, więc w sumie konkurencja jest
U nas w Osowie-chleb smaczny, ale ciasta okropne, dwa razy kupiłam sernik za pierwszym razem miazga, drugim razem - stary z zeschniętym zakalcem w środku. Drożdżówka z wiśnią - jako wiśnia glut żelowy tak twardy i zeschnięty, że udusić się można było. Do tego niezgodne z prawem naciągnie na płatność kartą od 20 zł.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
A dlaczego nie zgodne z prawem? Podisując umowe o użyczenie terminala merchant może zastrzec sobie od jakiej kwoty jest płatność ja bynajmniej tak mam zrobione , bo sorry bardzo ale gdyby klienci chcieli płacić za wszystko kartą ( u mnie ceny od 3 zł) to po miesiącu przrstało by mi się opłacać posiadanie terminala. I tu akurat ich rozumiem. Inną kwestią jest czystość i świeżość ciast kilka razy naciełam się i więcej nie kupuję z chlebem się nie zdażyło
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
znajoma mówi, że jednak nowa piek. Jancy w centrum handlowym na pszennej. słyszał ktoś? albo to tiramisu się przenosi?
warto zapamietac na przyszlosc ze bynajmniej to nie przynajmniej to dwa rozne slowa o diametralnie roznym znaczeniu :)
niestety duża część ludzi próbuje być mądrym używając słowa bynajmniej nie wiedząc że jest to zaprzeczenie. już lepiej w ogóle nie używać ani bynajmniej ani przynajmniej, nie będzie problemu.
To prawda, ale jaki to ma związek z jakością obsługi klienta w Tiramissu?
Taki, ze milo sie czyta gdy ktos pisze logicznie, a tu pani napisze ze
"w Tiramissu bynajmniej obsluga mila" i na dwoje babka wrozyla co autor mial na mysli? :D
Bynajmniej, to nie przynajmniej używanie go wymiennie z tym drugim, to jeden z najbardziej razacych bledow jezykowych, ktory moze kompletnie odwrocic sens naszej wypowiedzi. Warto sobie przyswoić wiedze kiedy uzywamy tego slowa w odpowiednim kontekscie, aby byc odpowiednio rozumianym przez ludzi którzy nas czytają.
Mnie nawet słynne WZIASC mniej razi, bo przynajmniej nie zmienia sensu wypowiedzi.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
niech mi Paniusie wytłumaczą co oznacza "ZAKOLCZYKOWANA" w jakim to języku a może to krowa?
Jak komuś przeszkadzają w nosie tej Pani kolczyki to ma problem.
Brudno czasem tam jest i chyba o takich kwestiach powinniśmy tu dyskutować.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
chleb z dynia jest swietny :)
Maja duzy wybor pieczywa, zeby tak uwydatnic plusy, bo wszyscy psy wieszaja, ja tam kupuje. Chleba w zasadzie nie biore z innych piekarni, a dojezdzanie do Zukowa zeby kupic chleb od Jancy kilka groszy taniej zakrawa na lekka paranoje.
Ale w sobote szlag mnei trafil musze przyznac jak szybciej zamkneli :D
Uważam, że jest bardzo przyzwoicie i część wpisujących się czepia lub ma wyjątkowego pecha. Ja dość regularnie robię tam zakupy i jest normalnie. Panie nie kłaniają mi się w pas ale ja tego nie wymagam i sądzę, że są wystarczająco uprzejme. Do wszystkich malkontentów : Już za kilka miesięcy będziecie mogli zajadać wspaniałe pieczywko z biedronki - a nawet będziedzie mogli sobie sami je wybrać . Smacznego !
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ludzie dajcie spokój. Czy Wy nie macie większych problemów niż jakość pieczywa czy obsługi w Tiramissu?! Jeśli nie, szczerze zazdroszczę. Jeśli o mnie chodzi , nigdy nie spotkałam się z niemiłą obsługą w tej cukierni,a wręcz przeciwnie,Panie uśmiechnięte, pożartować można i zawsze się uwijają. Podłoga nie umyta Wam przeszkadza? A kiedy mają ją umyć? Sama byłam świadkiem jak jeden z klientów przyczepił się do jednej z Pań , że zamiast obsługiwać ona sprząta...no więc o czym rozmawiamy? Brak pieczywa o 17tej? To chyba dobrze świadczy. Śmiało, idźcie do innej piekarni, chlebek który zobaczycie na półce o 17tej dostaniecie jutro rano, że niby świeży, a prawda taka ,że zwrócić go nie można i trzeba sprzedać na drugi dzień. I nie mówcie,że brak kokurencj...Większość z Was jest zmotoryzowana,więc śmiało możecie podjechać gdzie indziej...a mimo wszystko kupujecie w Tiramissu. :)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też nie narzekam. Co do podłogi - nie wszyscy podjeżdżają pod sklep autem. Nie ma ulic, jest błoto i sami brudzimy. Może pod sklepem powinna być szczotka, żeby każdy wchodzący wyczyścił buty i dopiero wchodził. Tego chcecie? Osobiście znam mieszkania gdzie nie jest w nich za czysto ale na zewnątrz te osoby najbardziej są uczulone na niedoskonałości w innych miejscach. Potrafią zwracać uwagę. Jest takie powiedzenie - U innych widzi się źdźbło a u siebie nie widzi się belki.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
co znaczy zakolczykowana?
to nie krowa chyba. A Paniusia do kolczyków sie przyczepiła. Hm........ chyba nie to było treścią opinii o cukierni czyli gdzie kto ma kolczyka
Orientujecie się, czy w nowym CH na pszennej przenosi się tiramisu czy powstaje zupełnie nowy janca, ten z Zukowa? Bo już dwie wersje słyszałem.
?? Najpierw, że to tiramisu zmienia lokal, wczoraj, że to jednak nowa piekarnia??
Zupełnie nowa.
To juz wiemy kto tak wałkuje temat Tiramisu :)
Mówcie i piszcie co chcecie, ale chlebek z Jancy jest naprawdę ekstra! Właśnie konsumuję ;)
Co do tiramissu.
warto zapytać właścicieli dlaczego w baninie chleb jest 30 procent droższy niż w sklepie w bojanie. Ten sam chleb - ta sama piekarnia.
ciekawe jak to wytłumaczą ?
właściciele maja prawo do ustalania cen pieczywa
wątpię, żeby piekarnia im narzucała konkretna cenę.
pieczyno może być ale ciasta znudziło mnie ciągle to samo.... i niezbyt dobre... i drogie!!
słyszałam ze niedługo będzie otwarta nowa cukiernia- piekarnia
spamer z konkurencji (~xxx)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
kurcze ja nie lubie kupowac chleba z tiramissu bo ile by nie kupić tyle zejdzie taki dobry i gdzie w tym wszystkim oszczednosc :D
inne piekarnie moga sie schowac, dla mnie ten chlebek jest najlepszy, a obsluga i czystosc podlogi w zimie mi lata
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
SPAM JAK NIC przestań się reklamować mam gdzieś tę cukiernię
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
reszpel czyli co ekspedientki mozna obrzucac niewybrednymi komentami, a jak juz ktos napisze ze chleb maja dobry to spam?
moze nie wesz wszedzie pseudoreklamy paranoje sie leczy :P
ktoś tu się boi konkurencji...??? :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
najpierw co chwila pojawiały się negatywne wpisy na temat sklepu w Rębiechowie, a teraz co chwila o Tiramisu. Ktoś bierze takie bajki na serio? Płacą za pisanie takich bzdur?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
to nie jest bzdura tylko prawda ...
ciężko przyznać się do błędu...
nie negatywne do cukierni tylko tego debilnego tematu !!!!!!!!!!!
Kupowaliśmy chlebek z cukierni Tiramisu w Wejherowie.Zawsze na zapas,mroziliśmy.Chlebek super,ale od pewnego czasu przestaliśmy.Chleb czysty np.wiejski z makiem a w środku nieznane dziwne czarne ziarenka,pestki. Espedientki poinformowane,miały sie dowiedzieć przyczyn zanieczyszczenia.Brak informacji i oburzenie.Jaka szkoda,ponieważ chlebek smaczny,ale nie jesteśmy w stanie wydłubywać z kanapek .....
My również kupujemy w tiramisu w Wejherowie przy ulicy Rzeźnickiej. Jeśli chodzi o chleb jest rewelacyjny i bezkonkurencyjny. Ciasto najlepsze na świecie! Obsługa zawsze uśmiechnięta i zabiegana jak na maratonie - pewno dlatego takie szczuplutkie! Sklep zawsze czysty i pachnie w nim chlebkiem. No a jeśli chodzi o dostępność pieczywa o 17, to kto do licha chodzi po pieczywo o tej godzinie? Kto rano wstaje temu Pan Bóg daje ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
a jaki to ma związek z cukiernia w Baninie i jej obsługą?
Chodzi mi o osobę o niku KLIENCI
Nie ma chleba wiejskiego z makiem :p jest duży mak i mały mak ;)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
One są zawsze niezadowolona grube i w ogóle z nieprzyjemności obsluguja
Najbardziej niezadowolona to ta Blondi chyba... nie raz jak sie wejdzie a zwłaszcza przed światami teraz z rana to aż lytanie czy można wejść...
Określenie „ruda” i „blondi” jest nie na miejscu, wstyd... Ludzie ogarnijcie się, przychodzicie tam kupować chleb, a nie oglądać wybieg top model. Każdy człowiek jest inny, każdy ma swoje problemy i progi bólu i zmęczenia. Zachowujcie się jak dorośli i kulturalni ludzie a nie jak banda rozkapryszonych g*wniarzy.
Niestety znam, kilka razy zdarzyło mi się kupić ich wyroby z pleśnią. Jak można sprzedawać coś takiego. Fuj...

a) znam
b) już nie kupuję - zamówiony na Święta tort "nie dotarł - i co nam Pan zrobisz" (miały telefon, mogły poinformować), zdarzyło tez się zmiana smaku zamówionego ciasta

Masakra fuj jakie brzydkie a chleb z piaskiem był robiony fuj do sabepiduuu pujde
Beznadziejne wyroby fuj nie smakowite zawsze uszkodzone kupuje od 2 dni chleb wykończony z makiem jest od 2 dni z piaskiem kuzwa jakbym piasek jadł fuj
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Beznadziejne wyroby fuj nie smakowite zawsze uszkodzone kupuje od 2 dni chleb wykończony z makiem jest od 2 dni z piaskiem kuzwa jakbym piasek jadł fuj
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jezus Maria, używanie interpunkcji nie jest trudne. Nauczcie się własnego języka, a potem dyskutujcie o chlebie

Inne tematy z forum Banino

budujecie/kupujecie na kredyt? (261 odpowiedzi)

Wiem, że dziwne pytanie, ale wspomagacie się wszyscy kredytami? Jak oceniacie, ile trzeba mieć...

Poszukuję dobrego mechanika (59 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś z Was może polecić solidny warsztat w okolicy Banina? Chodzi mi o jakiś...

Gdzie w Baninie mogę serwisować auto? (70 odpowiedzi)

Witam jak w temacie gdzie mogę spokojnie serwisowac auto jestem nowym mieszkańcem jest ktoś godny...

do góry