Widok

***CZERWCOWE CIĘŻARÓWKI***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
no to skoro mamy majowe, lipcowe, sirpniowe ciezarowki to i czerwowe niech dolacza:))))))))
ciezarowki czerwcowe!!!laczmy sie:)))

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja siedze w domku, zakupy zaczniemy lada chwiła, narazie sie tylko rozgladamy :) wózek wstępnie wybrany.

moj maż dzis powiedział ze jesli 9.02 potwierdzi sie płec dziecka to wykupi cały sklep z ciuszkami :)

Ja na razie przynajmniej nic nie kupuje. Moj siostrzeniec ma teraz 11 miesiecy,wiec dziedziczymy spadek po nim :)))

Ja na razie przynajmniej nic nie kupuje. Moj siostrzeniec ma teraz 11 miesiecy,wiec dziedziczymy spadek po nim :)))

to fajnie, że masz taki "spadek"
ja kurcze powoli robie liste co i jak bedzie trzeba zakupic... w sumie jak piszą dziewczyny w innym wątku może lepiej po troszku juz kupować co by potem rachunki nie zwaliły z nóg :)
pozdr

To na pewno jest rozwiazanie. Lepiej czesciej i mniej, ale systematycznie.

my też jeszcze nic nie mamy. powoli będzie trzeba się zacząć rozglądać. nie mamy w ogóle pomysłu na wózek.

no jeżeli chodzi o wózek, to ja jeszcze nie mam rozeznania totalnie ! mój mąż nalega na taki ze skręcanymi kółkami.. ale nie wiem czy to zdaje egzamin...
ja to bym chciała by był lekki, no i by dziecko w nim trochę pojeździło.. no i nie za drogi, bo kurcze chciałabym go zostawiać w wózkarni albo na klatce schodowej .. a nie chciałabym pilnować wózka w nocy ;) hihi chociaż mam nadzieje, że na takie towary nie ma amatorów :)
kurka jakoś mało piśmienne jesteśmy ... być może dlatego, że jest nas mniej, niż z innych miesięcy ?!
kurcze jedna z Was ma na 14 wizytę u lekarza... fajnie, my mamy 10 dni później... to tak daleko ;) hihihi ostatnio czas odmierzam tylko od wizyty do wizyty :) jak nie słuchanie serduszka to usg :D
pozdrawiam !!!

no witam serdecznie:)
wczoraj bylam na wizycie, wszystko jest oki, jesli chodzi o wage to szok!!! od poczatku ciazy przytylam 6 kg!!!ale pan dr mowi ze to normalne wiec... po prostu wiecej spacerkow sobie urzadzac:)tak powiedzial, hehe
no nic, takze chyba zaraz sie wybiore na jakis spacerek, moze zajde do jakiegos fajnego sklepu...........z ciuszkami bo jeszcze nie mam nic a tak jakos mnie korci, hehe

alycja napisał(a):

> no witam serdecznie:)
> wczoraj bylam na wizycie, wszystko jest oki, jesli chodzi o
> wage to szok!!! od poczatku ciazy przytylam 6 kg!!!ale pan dr
> mowi ze to normalne wiec... po prostu wiecej spacerkow sobie
> urzadzac:)tak powiedzial, hehe
> no nic, takze chyba zaraz sie wybiore na jakis spacerek, moze
> zajde do jakiegos fajnego sklepu...........z ciuszkami bo
> jeszcze nie mam nic a tak jakos mnie korci, hehe
>

a widać po tobie te 6kg ?
masz duży brzuszek ?:)

i jak alycja zakupy się udały?
no to fajnie, że z dzidzią wszystko w porządku :)
ja mam kilogram więcej także się nie przejmuj :) mi widać brzucho bardzo !

brzucho nie jest jeszcze wielkie, ogolnie przybralam wszedzie:)
hop do gory:)
na zakupki w koncu sie nie wybralam.......jakos nie mialam natchnienia a tak na sile to bez sensu:)

Ja juz po kontroli. Przytylam 3kg przez ostatni miesiac. Slyszalam serduszko Malenstwa i dostalam skierowanie na usg polowkowe na 29 stycznia. Podalam tez date pierwszych ruchow :))) Pani doktor zapowiedziala mi tez,ze da mi w lutym skierowanie na obciazenie glukoza-juz sie boje po relacjach dziewczyn. Moja lekarka powiedziala tez,ze jest to ohyda i mam wziac plaster cytryny ze soba.
Ale to jest nic,bo kurcze przez te wszystkie strajki lekarzy,moja lekarka postanowila zrezygnowac z pracy w przychodni od 1 marca.Teraz bedzie miala tylko prywatna praktyke i dyzury w szpitalu.Moj malzonek zapowiedzial wiec,ze bedziemy wtedy chodzic do niej prywatnie.I tak sobie mysle,ze skoro bedzie miala pracowac w szpitalu (tylko jeszcze nie wiem ktorym),to moze akurat odbierze moj porod :))) (nastepnym razem z nia pogadam) Nie ma tego zlego!!!

ja też po kontroli. zobaczyliśmy dzidzię na usg, posłuchaliśmy serduszka i teraz znowu trzeba miesiąc czekać. i tak od wizyty do wizyty. wybieracie sie może na usg 3D, bo ja się zastanawiam. chciałabym mieć taki filmik-pamiątkę z ciąży. płci niestety jeszcze nie znamy, bo dzidziuś tak się ułożył, że nie było widać.

Ja tak sobie mysle,ze moze darowac sobie to 3d, ale moj maz bardzo chce isc. Hmmm... Chyba tez ma cos do powiedzenia w tej kwestii, wiec raczej pojdziemy :)))

no my tez chcemy sie wybrac na 3D tak mniej wiecej w 22tc, moze uda sie zobaczyc plec, bo do tej pory nie znamy:)
a glukoze tez wlasnie mam zrobic na kolejnych badaniach..........

my pewnie też się zdecydujemy na 3D, myślę ze w Invikcie i tez koło 22 tygodnia;)

My wybierzemy sie po 25 tyg. Z tego,co pamietam,to dziewczyny pisaly, ze lepiej isc troche pozniej.

no tak, ale przeciez prawidlowo to robi sie pomiary maluszkowi w 22tc, wszystkie organy wewnetrzne, tak bynajmniej jest w teorii... my sie wybierzamy tak w 22/23tc

heja
fajnie macie, że już po kontroli !
ja jak pisałam idziemy na wizyte 24 stycznia ! juz nieco ponad tydzien :D no i będziemy chyba mieli 3 d w evi medzie w gdyni, będzie to około 22/23 tygodnia ! o i mamy nadzieje nagrać na płytkę :D
pozdrawiam
hmmm a bolą Was piersi ?! mnie bolały na początku .. był już spokój ale kurcze ostatnie 2 dni nie należą do fajnych... wiem, że tam się przestawia wszystko no ale czy tak będzi edo końca ciązy ?!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry