Widok

***CZERWCOWE CIĘŻARÓWKI***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
no to skoro mamy majowe, lipcowe, sirpniowe ciezarowki to i czerwowe niech dolacza:))))))))
ciezarowki czerwcowe!!!laczmy sie:)))

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja siedze w domku, zakupy zaczniemy lada chwiła, narazie sie tylko rozgladamy :) wózek wstępnie wybrany.

moj maż dzis powiedział ze jesli 9.02 potwierdzi sie płec dziecka to wykupi cały sklep z ciuszkami :)

wow ! przy Was wychodzę na jakiegoś grubaska :) ale ten wskaźnik co coś się tam dzieli i mnoży przez coś mam zawsze w normie ! a nawet przy dolnej granicy... no ale cóż ! widać tak mnie natura stworzyła :) może później nie będę przybirać tak ostro na wadze :)
a jak z zakupami dla dziecka ?! juz robicie jakieś ?

Moj nick tez jest juz nieaktualny :PPP
Mnie krzyz nie boli,ale ostatnio w kosciele zrobilo mi sie tak slabo,ze gdybym nie usiadla, to zemdlalabym. Coz... w ciazy to typowe. Trzeba uwazac!!! Wydaje mi sie, ze przytylam ok.3 kg. We wtorek ide do lekarza,wiec dokladnie bede wiedziala jak z ta moja waga jest!!!!

moją ciążę prowadzi dr maciejewski, więc również wejherowo. my na najbliższą wizytę wybieramy sie 14 stycznia, juz się nie mogę doczekać. może bedzie widac płeć;)?
ja też cały czas pracuje i zamierzam pracowac do końca, o ile tylko będę czuła sie na siłach. siedzenie w domu jest nie dla mnie. poza tym wtedy za duzo jem;)))
co do ciążowych dolegliwości to mi równiez doskwierają bóle krzyża, ale tak od około miesiąca.
ps. tak na marginesie to mój nick jest przestarzały, jeszcze z czasów weselnika. w tym roku skończę już niestety 26 lat;).
pozdrawiam wzsystkie przyszłe mamy

hej hej :)
po krótce o sobie i na powyższe tematy ! na reszcie można się podzielić i powymieniać informacjami z kimś o podobnym terminie :D ... także :
termin na 5 czerwca :D wg USG, bo niestety z OM nie wychodzi nic logicznego :) mam za długie cykle !
rodzić zamierzamy w wejherowie ... chociaż zobaczymy jak wyjdzie.... moze być, że redłowo :)
jeżeli chodzi o USG 3 D to zamierzamy robić przy najbliższej wizycie 24 stycznia :D czuję już ruchy dziecka .. takie właśnie jakby dotknięcia z przelewaniem się :) kurcze jak sobie pomyślę, że we mnie jest człowieczek, to aż mi się łezka w oku kręci :) co do płci, to jeszcze niewiadomo .. ale lekarz sugerował chłopca ! zobaczymy! byle by było zdrowe dziecko ! hmm mój mąż mówi z kolei "byle zdrowy chłopiec" ;)
a co do dolegliwości to mam bóle w krzyżu już od początku ciąży.. no i czasem lekkie krwawienie z nosa i zawroty głowy, a tak to tfu tfu tfu nic ;)
już mam ciązowe ciuszki, bo brzuszek sie zaokrągla ... przybrałam na wadze 7 kg ! na szczęście rozkłada się to na brzucho i piersi, z tego drugiego najbardziej zadowolony mąż :)
pozdrawiam (Y)
a pracujecie ?! czy jesteście w domku ?
ja na razie pracuję, ale co raz to trudniej mi ... nie tyle może co fizycznie, co psychicznie :)

Moją Dr.Wydra

Moja prowadzi dr Kardzis.

ja tez jeszcze nie będę czuje ruchów. czekam z niecierpliwością, ale u pierwiastek to zwykle dopiero koło 20 tygodnia. ja już kupiłam spodnie ciążowe, powoli przymierzam się do ich noszenia, bo moje dotychczasowe coraz ciaśniejsze.można zapytać kto prowadzi waszą ciążę?

ja jeszcze nie czuje ruchow, ale zaczne obserwowac:)

No to niezle!!! Mi sie zdawalo godzine temu, ze cos poczulam, ale nie wiem, czy to byly ruchy... Takie krotkie, pojedyncze dotkniecie,hmmm!!!! Chyba musze sie teraz poobserwowac uwazniej!!!

Ja przytyłam 4 kiło, a spodnie nosze od 7 tygodnia ciąży i własnie te juz mi nie pasują, gumka czy ten pasek na brzuch mnie uwiera i wbija mi sie w brzuch a niby mniały byc na całą ciąże :( nie wiem czy te spodnie jakis mały rozmiar czy po prostu mu bruch ze taki duzy? ale dobrze ze mam juz nowe :) czujecie juz ruchy?

hej magda, wiesz co, ja pojecia nie mam ile przytylam, w piatek bede na wizycie to sie dowiem, w domu nie mam wagi, hehe, specjalnie nie kupowalam:)
a spodnie ciazowe juz mam, i wlasciwie juz sie przydaja bo moje jeansy juz ciasne w pasie:)
troche luzne te spodnie mam ale juz niedlugo beda pewnie dobre:)

podbijam nasz wątek;). i przy okazji mam pytanko- czy mogłybyście się "pochwalić" ile przytyłyście do tej pory. ja jakieś 3-4 kg i już czuję sie strasznie gruba. nie obżeram się, chodzę normalnie do pracy,a jak tylko wejdę na wagę to przeżywam szok. z jednej strony fajnie, że dzidzia rośnie, ale taki przyrost wagi w tak krótkim czasie nie działa na mnie pozytywnie.
ps. czy macie juz ciążowe spodnie?;)
pozdrawiam

nie jestes sama :)

hello, jest tu kto? normalnie chyba bede monolog prowadzic:)

mi jest to zupelnie obojetne, chlopak czy dziewczynka:) najwazniejsze zeby bylo zdrowe!!!:)

hej, no byłam w sobote razem z mężem u gina, no i mąż mowi na usg, o to chyba chłopiec a lekarz na to ze jak moze zasugerowac to jest dziewczynka :)
no ale ja sie tam jeszcze nie nastawiam zobaczy za miesiąc na 100% co bedzie, najważniejsze ze zdrowe jest :)
juz sie nie moge doczekac czerwca :)

watek w gore, hej dziewczyny, co z wami:)?

no to gratuluje, ale tak szybko lekarz sie dopatrzyl plci?
ja narazie czuje sie git wiec pojde na zwykla comiesieczna kontrole, bez usg, na badanie usg wybiore sie kolo 23tc, chyba ze lekarz zleci wczesniejsza wizyte

do alycja: bardzo dobrze sie czuje nawet bardzo bardzo dobrze, mam szczęście ani wymiotów ani nudności ani nic, normalnie ciąża jak marzenie.

własnie wracam od lekarza :) chyba bedzie córcia :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry