Widok

***~~~CZERWCOWE MAMUSIE 12~~~***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to nowy!!!
Nasz Mały chyba faktycznie odespał już trudy porodu. Do południa pospał ponad dwie godziny, a po południu-godzina, a potem 20 minut! Mam nadzieję, że chociaż noc mu się nie przestawi i będzie spał dalej tak, jak do tej pory!
Dziś pierwszy raz położyłam Kubusia na macie, ale hmmm... chyba jest jeszcze za mały. Na wiszące zabawki nawet nie spojrzał, patrzył tylko na bok. Śmiesznie-mama chciała mu zrobić niespodziankę, a on miał ją gdzieś :)
Byliśmy dziś na kontroli wagi-400 g na 2 tyg. Żadna rewelacja chyba, ale norma jest, więc ok! Za 2 tyg. pierwsze po wyjściu ze szpitala szczepienie! Już się boję!
Bierzecie te skojarzone szczepionki, czy zwykłe? A Rotawirusy-ja sama nie wiem...
Madzia, a Marta nie miała jeszcze szczepienia?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No i co Madziu?? Moja akcja przenoszenia zakończona powodzeniem, a Twoja?
Mój mąż był dziś na noc w pracy, a ja spałam z Malutkim. Fajnie tak, bo tylko trzeba go przebrać, nakarmić, odbić i nie trzeba już czekać aż zaśnie, bo śpi obok. Ja zasypiałam przed nim, potem tylko kontrolnie się przebudzałam, a on smacznie spał! Ale kurcze-nie mogę go tak przyzwyczajać! :(
Uwaga, uwaga! Mamy wózek!!! Przyjechała moja siostra z synkiem. Alanek ma 1,5 roku i taki duży mi się wydaje, że szok! Byli u nas już i Alanek przechodząc przez próg (mamy taki wysok próg przy kuchni) przechodził, jakby chciał wejść na schody! Na czworakach go pokonuje, bo myśli że jeden próg czyni schody! śmiesznie to wygląda!

Hehe! Dokladnie tak jak ja. Wykapalam sie i ide przeniesc Malego do lozeczka :) A zatem do juterka!!! Ciekawe, jak nasze akcje przenoszenia sie powioda :)

wypluskalam sie .... zaraz zrobie akcje przenoszenie do lozeczka co pewnie sie skonczy wiszeniem na cycku :)

moze to porpstu inna szczepionka - tzn firma ?!

Hmmm... Tylko ciekawe, dlaczego u Was 3 dawki, a u nas 2. To na pewno nie jest bez znaczenia.

a u nas niby 3 dawki po 200 pare, ale jest niby promocja - co jest kurcze jakies dziwne no nie ? chyba, ze zamawiali wiecej i moze dostali rabat.... - no i jak sie zsumuje to faktycznie wychodzi powyzej 600 ....

A w naszej przychodni pielęgniarka mówiła, że to są dwie szczepionki i u nas kosztują po 320 zł każda.

a szczepilam ta hexa 6 w 1

no kurcze wlasnie sie zastanawiam.... u nas niby jest promocja i te 3 dawki mozna dostac za 400 pare zl .... ale chyba nie bedziemy oszczedzac co by mlodej nie dopadlo ... musze jeszcze zagadac z rodzinna farmaceutka!

no niestety takie kryzysy sa... :/ mam nadzieje, ze Was nie dopadnie !

No faktycznie ta druga nazwa brzmi lepiej :) Ale ja pierwsze słyszę o czymś takim :O Nie wiedziałam, że pierwszy z nich nas nie dotknął. Zobaczymy, co będzie dalej. Jeszcze tylko tego brakuje :/
Szczepiłaś przeciwko Rotawirusom? Czy zamierzasz dopiero? My chyba zaszczepimy!

ta laktacyjny, niby moga sie pojawic w 3, 6 i 12 tygodniu, ja tego pierwszego nie doswiadczylam, ale teraz Marta ma 7 tygodni i klops... sie rwie przy cycku i chce jeszcze jak dwa sciagnie...
moja kolezanka nazywa to "skokiem rozwojowym" co dla mnie brzmi lepiej :)

A co to za kryzys Madzia? Zwiazany z karmieniem, czy co, bo nie za bardzo rozumiem?

no cisnienie jest stgraszne na karminie piersia...
ja akurta przezywam kryzys, mam wypoczywac pobudzac latktacje sciagajac pokarm i takie tam..... ale nie pokazdym karmieniu moge to robic, tylko po wieczornym.... bo tak Marta nie daje mi niestety tego zrobic :) a odpoczac nie mam za bardzo jak ...

a my dzis po szczepieniu, Marcia polegla na kanapie w duzym pokoju i zal mi jej rozbudzac... bidulka marudna byla i tylko przy cycku by siedziala.... no ale mam nadzieje, ze jutro bedzie dobrze :)

hejka,

sorki ale ostatnio nie mialam jak zajrzec na forum... Nastka przechodzi sama siebie... jest tak aktywna w dzien ze nie mam chwili dla siebie:)
poza tym mielismy rodzinke wiec tez nie bylo jak pisac

teraz mala spi, a ja smigam po necie:)
jak sie przebudzi to pojdziemy na spacerek:)slonko piekne, szkoda ze tak straaaaaaaaaasznie wieje...

A mojej kuzynce mówili, że kłamie, że nie ma pokarmu, że wymyśla, a ona tak bardzo chciała karmić piersią i nie miała pokarmu. Co za ludzie!!!

uhhh ususiłabym te piguły co jej tak powiedziały....
ogólnie wszyscy cisną na karmienie piersią a nie zawsze to wychodzi...

no właśnie Tygrysek to już całkiem o nas zapomniała ;?

Mmadlen tak mojej koleżance powiedzieli w szpitalu - jakaś pielęgniara i to z jakim wyrzutem; nie karmi pani piersią tylko butelką i dziecko ma plesniawki ; możecie sobie wyobrazić jak ona się poczuła

Hehe! Wiper tego maleństwa na tych dwóch ostatnich zdjęciach za bardzo nie widać. Chodziło o małe oszustwo-żeby mamusia nie musiała siedzieć z usypiającym Kubusiem :) Na pierwszym zdjęciu mamusia to oparcie, na drugim stos poduszek i kołdra :)
Synuś teraz właśnie też tak zasypia-patrz pozycja pierwsza :)
Jeśli chodzi o wysypkę, to jeszcze trochę jest, ale znika. Na czółku prawie w ogóle już nie widać :)
A Alycja może znowu neta nie ma, bo faktycznie coś długo się nie odzywa. A tygrysek to już w ogóle-przegięcie :)

ale sliczne maleństwo :)

hehe Kuba jest taki słodki !! gratyuluje jego spokojnego snu :) oby tak dalej ! no i nieźle kombinujesz Majka hihi

co do pleśniawek, to taki biały nalot na języku to od mleka ! ja z wysypką konsultowałam się z 3 lekarzami, no i od razu podpytywałam o pleśniawki, bo wydawało mi się, że może Marta ma, no ale właśnie powiedziały, że to od mleka... ale jedna z nich od razu zapisała antybiotyk - nie podałam, bo kurcze to przesada tak od razu takie małe dziecko antybiotykiem traktować ! no i całe szczęście bo nalot jak był tak jest i to od mleka, bo ginie po jakimś czasie !
Majka a jak wysypka Kuby ?! chyba już nic nie ma co ?!

Gosik to chyba jakaś ściema z tym, że koleżanka karmi butlą... chyba, że nie wyparza butelek...

hmmm z ciekawe jak sobie radzi Alycja ?!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry