Widok

***~~~CZERWCOWE MAMUSIE 12~~~***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to nowy!!!
Nasz Mały chyba faktycznie odespał już trudy porodu. Do południa pospał ponad dwie godziny, a po południu-godzina, a potem 20 minut! Mam nadzieję, że chociaż noc mu się nie przestawi i będzie spał dalej tak, jak do tej pory!
Dziś pierwszy raz położyłam Kubusia na macie, ale hmmm... chyba jest jeszcze za mały. Na wiszące zabawki nawet nie spojrzał, patrzył tylko na bok. Śmiesznie-mama chciała mu zrobić niespodziankę, a on miał ją gdzieś :)
Byliśmy dziś na kontroli wagi-400 g na 2 tyg. Żadna rewelacja chyba, ale norma jest, więc ok! Za 2 tyg. pierwsze po wyjściu ze szpitala szczepienie! Już się boję!
Bierzecie te skojarzone szczepionki, czy zwykłe? A Rotawirusy-ja sama nie wiem...
Madzia, a Marta nie miała jeszcze szczepienia?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kiedy wraca Twój mężulek??

ano kurcze nawet nie wiem kiedy ten czas minął.... ehhhh

A Wam już 2 miechy stuknęły :) Staruszki :)))

no ja tam kurcze się przekonałam do smoczka szybko, tylko Marta na początku nie chciała... tyle dzieciaków wychowanych na smoczkach, że chyba naszym nie zaszkodzi, a tej mojej córeczce to czasam dobrze buźkę czymś zatkać ;) a tak to w sumie jest charakterna i jak nie chce to nie ma co ... wypluwa i dalej :)
u nas smoczek się przydaje w autku bardzo !

no to pracuj kobieto nad tym żelzem pracuj ;)

jeszcze tylko ten pępek.... pójdę chyba na kontrolę w przyszłym tygodniu szybciej, bo mi jakoś nie wygląda dobrze... ehh no ale to można znieść spokojnie !

No to super!!! Nie może być ciągle pod górkę :)
A badanie-faktycznie spoko :) Odebrałam dziś wyniki morfologii. Przy wypisie ze szpitala wszystkie parametry były za niskie, a teraz wszystko jest idealnie. Tylko nad żelazem jeszcze muszę popracować (w sumie cały czas je biorę, a mam 50, a norma jest od 49-mieszczę się, ale słabo).
Skapitulowałam i kupiłam Małemu smoczek. Nie chciałam tego robić, ale zostałam przekonana do smoka. Dziś pierwsza próba usypiania "samodzielnego" zakończona nawet sukcesem :) Zobaczymy, jak będzie jutro. Grunt, żeby kłaść Kubusia ok. 21 i to już jest połowa sukcesu. Za wcześnie-albo nie zaśnie, albo zaśnie na chwilę.

no to super, że wszystko gra :) i co bolało ?

a u nas super wieści - brak dysplazji :D chyba pieluszkowanie pomogło :) nie żałuje, że poszłam pierwszy raz tak wcześnie... chociaż kto wie, może wcale bym się nie denerwowała, bo właśnie za wcześnie poszłam i stawu faktycznie nie były dobrze wykształcone ?!
teraz pójdę jeszcze raz koło 20 sierpnia, do tego co byłam za pierwszym razem, no i mam nadzieje,że potwiedzi to, że już wszystko gra :D

Jestem po kontroli. Mam małą nadżerkę, ale praktycznie sama ma się wyleczyć :) Synuś został z babcią i był bardzo, bardzo grzeczny :))) Mamusia kazała mi iść na Jarmark dla relaksu, a ja nie mogłam się skoncentrować na zakupach, bo w sumie to pierwszy raz Malutki został sam na tak długo. Ale wszyscy daliśmy radę :)))

pięknie to ujęłaś ! hihihi

No właśnie! Człowiek się cieszy, że dzieciaki przybierają, a ręce odpadają :)

no przy szczepieniu się okazało, że ma przepuklinę .... :/ ale to już ostatni z 2 także okaże się na kontroli co dalej ....
wow ! no to ładnie Kuba przybiera !
aż się martwie o Martę ... na ostatniej wizycie ważyła 4700, teraz pewnie już dobiła do 5 kg jak nei wiecej.. hihi czuję po noszeniu ! pewnie na wizycie we wrześniu będzie miała koło 6 ?@ o mój ty.... ręce mi odpadną !!

Oooo... Nie kojarzę, że Marta z plasterkiem była. Mój siostrzeniec też go miał. Niezbyt pięknie taki pępuszek wygląda, ale najważniejsze, że niegroźne :)
Zapomniałam wcześniej napisać, że nasz synuś przez ostatnie 2 tyg. przybrał 600 gram :))) Teraz waży 4800!!!

no martwię się ... ale będzie co ma być, czyli wszystko w porządku :)

Alycja może jest tak jak pisałaś, że po porstu jak jest tak wcześnie to nie widać wszystkiego wyraźnie i wychodzą głupoty, także bez nerwów, Nastka ma pewnie stawy, nóżki i całośc jak modelka :)

współczuję kolki... ja profilaktycznie podaję 2 razy po 5 kropelek espumisanu, bo wiem jak to jest ... ehhh bidne dzieciaczki :/no ale trzeba to przetrwać :D

a nam po plasterku na pępek zrobiła się wysypka !!! grrrr powoli schodzi, smarowałam fenistylem i bephantenem..... ehh no ale to podobno już ostatni /były 2/ bo już podobno ładnie wygląda i przepuklina zniknęła :)

no kurde, sie troche zmartwilam... ale oki, poczekam cierpliwie na wizyte, oby wszystko bylo dobrze:)

a ja wlasnie wrocilam od gina, bylam na wizycie kontrolnej, wszystko jest git ale na silke mi nie pozwolil jeszcze isc, jakies spokojne cwiczenia tylko i basen:)

aaaa, w ogole to dzis nasza kruszynka miala atak kolki..........co za koszmar, meczyla sie bidulka 2 godziny, strasznie plakala, twardy brzuszek, ale dalam jej kropeli Bobotic-o smaku malinowym:) i chyba pomogly bo przestala plakac i zasnela:)
mam nadzieje ze jutro sie nie powtorzy akcja...

Oby Marta nie musiała nosić tego badziewia! Daj znać, jak coś będzie wiadomo.

ja robiłam w 5 tygodniu i wyszło, że Marta ma dysplazję prawego bioderka typ IIc... czyli dość poważne
zalecono pileluszkowanie, kładzenie na brzuszku w żabce, podobno piluszkowanie nie pomaga, jutro idę do innego lekarza na konusultacje ... mam nadzieje, że będzie oki i ominie nas szyna czy poduszka....
ten S od razu w szyne wsadza, nie uznaje pieluszkowania, jeżeli coś jest nie tak, ale może to i dobrze...
Wyszomirska podobno też super
Maja będzie dobrze Kuba to chłopak zuch :)

:( Myślałam, że zaszczepimy dziś Kubusia, a się okazało, że dziecko musi mieć 6 tyg. i 2 dni :( Tak więc stresik znów w poniedziałek :(

My idziemy za 2 tyg. Mały będzie miał 8 tyg. Nie denerwuj się. Spokojnie zadzwoń, zapisz się i czekaj. My idziemy do Wyszomirskiej.

hejka

dziewczyny, wczoraj mnie zagiely laski w temacie usg bioderek maluchow... moj pediatra powiedzial ze na przelomie 2/3 miesiaca sie robi bo wczesniej ortopeda nie jest w stanie sprawdzic czy jest dysplazja-niewyksztalcone panewki...

a wczoraj wyczytalam ze robi sie to usg duuuuuzo wczesniej...
kiedy wy robilyscie swoim maluchom?probowalam sie dodzownic do tego lekarza Piotra S ale rejestracja jest chwilowo zawieszona... kurde, juz sama nie wiem...

fiu fiu fiu :) pod krawatem przystojniak :)
ślicznie :)

dziś mi Marcia później zasnęła :( lecę się myć, bo nie wiadomo, czy nocne budzenie się też przesunie :)

Oto i On :)

image
http://img186.imageshack.us/img186/8456/sierpien066vb5.450c6060b8

image

image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry