Widok

***~~~CZERWCOWE MAMUSIE 12~~~***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to nowy!!!
Nasz Mały chyba faktycznie odespał już trudy porodu. Do południa pospał ponad dwie godziny, a po południu-godzina, a potem 20 minut! Mam nadzieję, że chociaż noc mu się nie przestawi i będzie spał dalej tak, jak do tej pory!
Dziś pierwszy raz położyłam Kubusia na macie, ale hmmm... chyba jest jeszcze za mały. Na wiszące zabawki nawet nie spojrzał, patrzył tylko na bok. Śmiesznie-mama chciała mu zrobić niespodziankę, a on miał ją gdzieś :)
Byliśmy dziś na kontroli wagi-400 g na 2 tyg. Żadna rewelacja chyba, ale norma jest, więc ok! Za 2 tyg. pierwsze po wyjściu ze szpitala szczepienie! Już się boję!
Bierzecie te skojarzone szczepionki, czy zwykłe? A Rotawirusy-ja sama nie wiem...
Madzia, a Marta nie miała jeszcze szczepienia?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jestem po kontroli. Mam małą nadżerkę, ale praktycznie sama ma się wyleczyć :) Synuś został z babcią i był bardzo, bardzo grzeczny :))) Mamusia kazała mi iść na Jarmark dla relaksu, a ja nie mogłam się skoncentrować na zakupach, bo w sumie to pierwszy raz Malutki został sam na tak długo. Ale wszyscy daliśmy radę :)))

no to super, że wszystko gra :) i co bolało ?

a u nas super wieści - brak dysplazji :D chyba pieluszkowanie pomogło :) nie żałuje, że poszłam pierwszy raz tak wcześnie... chociaż kto wie, może wcale bym się nie denerwowała, bo właśnie za wcześnie poszłam i stawu faktycznie nie były dobrze wykształcone ?!
teraz pójdę jeszcze raz koło 20 sierpnia, do tego co byłam za pierwszym razem, no i mam nadzieje,że potwiedzi to, że już wszystko gra :D

No to super!!! Nie może być ciągle pod górkę :)
A badanie-faktycznie spoko :) Odebrałam dziś wyniki morfologii. Przy wypisie ze szpitala wszystkie parametry były za niskie, a teraz wszystko jest idealnie. Tylko nad żelazem jeszcze muszę popracować (w sumie cały czas je biorę, a mam 50, a norma jest od 49-mieszczę się, ale słabo).
Skapitulowałam i kupiłam Małemu smoczek. Nie chciałam tego robić, ale zostałam przekonana do smoka. Dziś pierwsza próba usypiania "samodzielnego" zakończona nawet sukcesem :) Zobaczymy, jak będzie jutro. Grunt, żeby kłaść Kubusia ok. 21 i to już jest połowa sukcesu. Za wcześnie-albo nie zaśnie, albo zaśnie na chwilę.

no ja tam kurcze się przekonałam do smoczka szybko, tylko Marta na początku nie chciała... tyle dzieciaków wychowanych na smoczkach, że chyba naszym nie zaszkodzi, a tej mojej córeczce to czasam dobrze buźkę czymś zatkać ;) a tak to w sumie jest charakterna i jak nie chce to nie ma co ... wypluwa i dalej :)
u nas smoczek się przydaje w autku bardzo !

no to pracuj kobieto nad tym żelzem pracuj ;)

jeszcze tylko ten pępek.... pójdę chyba na kontrolę w przyszłym tygodniu szybciej, bo mi jakoś nie wygląda dobrze... ehh no ale to można znieść spokojnie !

A Wam już 2 miechy stuknęły :) Staruszki :)))

ano kurcze nawet nie wiem kiedy ten czas minął.... ehhhh

Kiedy wraca Twój mężulek??

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

Jaki krem na skórę z AZS? (31 odpowiedzi)

Dziewczyny proszę polećcie jakiś krem do buźki, który pomoże zlikwidować suchą skórę ze zmianami...

do góry