Widok

@-->--- CZERWCOWE MAMUSIE 2008 ---

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Nikt nie chce, to ja założę :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzien dobry,

sloneczko za oknem a tu taka ciesza...... czyzby wszyscy wyruszyli na spacerki? Nastuska spi sobie wiec ja ogarnelam chatke, teraz chwile uzupelnie wiadomosci:) i jak mala sie obudzi to zmykamy pobiegac na swiezym powietrzu:)

Nastuska cos nie bardzo chce jesc... czyzby pierwsze symptomy zebow... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
no u nas słonko było ale się zmyło :/
mąż na spacerze .. a ja sprzątam i coś ugotuje...
Jestem i ja. No pogoda nieciekawa. My po szczepieniu-nie lubię tego. Malutki troszkę popłakał, ale ogólnie ok! Waży 6800. 4 tyg. temu ważył 6100, więc luz. Co do kleików, to lekarka mówi, żeby nie zapodawać, skoro problem z kupką. Tak też chyba będę musiała zrobić.
U nas też dzisiaj sprzątanie, potem zakupowanie, potem spacerowanie, a teraz odpoczywanie. W końcu usiadłam, bo robię od 7 rano i końca nie widać. Za to jutro sobie odbiję - nic nie robię !!!
mam pytanko...czy Wasze 5miesięczne maluszki potrafią przewrócić się z brzuszka na plecki?moja mala ma z tym problem;( i strasznie się denerwuje
Anastazja jeszcze sie nie obraca.........czasem sie jej uda ale to naprawde sporadycznie, spokojnie, wszystko przyjdzie w swoim czasie, kazde z naszych dzieci ma swoj rytm:)))
fajna opcja, że widać od kiedy sa nowe posty no nie ?

piknie Kuba przybiera :) chyba bedzie kupować taką spacerówkę jak macie już na 99 %, jeszcze jutro przymierzymy do niej Marcika i wpasujemy ją do samochodu hihi bez córci już oczywiście hehehe

Paulka, Marcia czasami się kulnie z brzucha na plecy, jendak na puzlowej macie jest twardo i widzę, że po takim kulaniu robi to niechętnie, natomiast z plecow na rzucho to już w obie strony.... także muszę mieć oczy do okoła głowy ! ma już to tak oapnowane, że dosłownie ułamki sekund i jest na brzuchu... chociaż czasami tylko do boku się doturla i tak gada z ręką w buzi ... ;)

dziś małż zakupił samochodzik na baterie, no i miałam ubaw, bo oboje bardzo zadowoleni z zakupu, Marta patrzała na niego jak sroka ;) a mąż też się pobawił hehe
Hehe Madzia, zaczyna się mikołajkowe szaleństwo. Ciekawa jestem, co mały dostanie od dziadków. Jak ostatnio byliśmy u nich i leciała jakaś reklama zabawek w TV, to widziałam, jak się dziadkowi oczka świeciły :P

Paulka, Paweł też z plecków na brzusio to w ułamku sekundy robi, a odwrotnie to zauważyłam, że tylko wtedy, kiedy sam leży na macie i nikt się nim nie zajmuje. Bo kiedy jest ktoś obok, to ten cwaniak na plecy i owszem, ale z powrotem to już trzeba go przewrócić, bo krzyczy :)

A ja dzisiaj wrzuciłam małego z powrotem do głębokiego wózka. Jeździliśmy we spacerówce od połowy września, ale od kiedy ubieram go w kombinezon zimowy, to biedak nie może się poruszyć. A dzisiaj jechał jak królewicz :)
Dzień dobry :)
Wczoraj byłam ostatnia, dzisiaj będę pierwsza. Pogoda paskudna, ale i dobrze, bo wyprałam wczoraj Pablowi kombinezon i jeszcze nie wysechł, inaczej byłabym zła :)
Młody jeszcze śpi, więc mam okazję chwycić za książkę :) Miłego - i tak - dnia: )
hejka,

moja Nastusia tez sobie ucina drzemke, ja jednym okiem ogladam dzien dobry tvn, a jednym jestem w necie:)

robie tez porzadek ze zdjeciami Anastazji, tj segreguje i wybieram te do wywolania bo narazie to wszystkie sa w kompie w folderach a juz czas cos wywolac:)narazie mam ok 200 a jeszcze nawet polowy nie przejrzalam............normalnie tymi cyfrowkami to czlowiek strzela te foty bez opamietanie, hehe
ale nic, malz tylko sie zasmial jak mu powiedzialm przez tel ze tyle tego, i powiedzial cytuje : "spoko zaba spoko, wywolamy..." w szoku jestem ale oki:)
ooo kurcze Ala to nieźle ! hehe faktycznie cyfrówką to jedo za drugim hehe my część już wywołaliśmy przy chrzcie , tzn po ... bo rozdaliśmy po rodzince najbliższej

no faktycznie pogoda straSZNA :/
aczkolwiek milego dnia :)
Hej!
Moja mała żaba wkurzyła mnie dziś, bo wyłam bez powodu. Tak mi się przynajmniej zdawało. Zrobiłam mu sok, zapodałam butlę i wydawało mi się, że pije, a on biedny ciągnął i ciągnął i nic nie leciało :/ Smoczek pewnie do soków nieodpowiedni. Szlag by to trafił. Zanim zrobiłam mleko, to zwył się na maxa. A i jeszcze-moja piżama, jego piżama, kocyk do prania, bo świetna mamusia niedokręciła butelki :///// W sumie to jestem zła na siebie, ale po co były te ryki????
Heh... Ulżyło mi :)
Za godzinkę idę do dentysty :/ Jak się umawiałam, to zapomniałam, że muszę wziąć pod uwagę fakt, że mążł musi być w domu i umówiłam się wtedy, kiedy jest w pracy. Poszłam tam, żeby zmienić datę, bo z małym nie będę miała co zrobić, a asystentka dentystki mówi, żebym wzięła małego ze sobą-ona się nim zajmie :))) Jednak się okazało, że tata ma dziś wolne, to się zajmie wnukiem :) Ale i tak miło ze strony tamtej pani :)))
no prosze:) sa jednak jeszcze zyczliwi ludzie na tym swiecie:))) brawo dla asystentki!!

a Anastazja ma dzis dzien spiocha, juz 3 drzemke zalicza:) taki dzien ze nic tylko spac...
I po wizycie :))) Mam 2 zęby do zrobienia. Jeden już dziś zrobiony, jeszcze jeden :))) Nieźle w sumie jak na całą ciążę i prawie 5 miechów karmienia :)))
chyba tez sie wybiore:) ostatni raz na kontroli bylam pod koniec ciazy, wszystko bylo oki ale teraz... kto wie:)
no prosze jaka miła asystentka :)
ja tez musze się wybrać... w ciąży miałam jeden ubytek i go zrobiłam, no i ciekawe jak teraz ...

jutro idę za to do gina :)
:) Mnie w poniedziałek czeka ginekolog (pierwsza) wizyta u niego po ciąży. I dentysta też mnie czeka, ale jakoś nie śpieszy mi się do niego :)
no ja chociaż rodziłam baaardzo długo to i tak wolę poród od dentysty hehe nienawidzę drani !! bez znieczulenia nie siadam na fotel, wiem, że to drożej, ale kurcze boję się strasznie jak byłam mała to trzymała mnie pielęgniarka i tata i jeszcze taki wstrętny metalowy paluch ;)

a do gina ide drugo raz, bo coś często @ mam
hej hej,

ja mam @ jak w zegarku ale to dlatego ze stosuje pigulke:)

sloneczko za oknem, chyba jakis spacer sie szykuje:)
Bry :)

Noo, wygląda na to, że dzisiaj będzie lepiej za oknem niż wczoraj, chociaż u nas śnieg leży.

Ja okresu nie mam już ponad rok. Śmieszne uczucie, trochę jakbym się cofnęła do podstawówki. Sama jestem ciekawa, kiedy do mnie wróci. No i przede wszystkim, czy minęły mi bóle, czy nie ...

A do nas dzisiaj przychodzi koleżanka Laura i będziemy się turlać po podłodze. Wczoraj poznałem koleżankę Jagódkę, ale jej tato powiedział, że jako obsmarkaniec, mam się trzymać od jego córci z daleka :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry