Widok

CZERWCOWE MAMUSIE 2010 -#24

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
kolejny wątek ;-)
zapraszam :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gratuluje Nataluś, cudownie ,ze wreszcie będziecie razem, trzymajcie sie cieplutko.
Cześc Dziewczyny. Ja od samego rana dostalam cudowna wiadomosc- Maksio najprawdopodobniej jutro wyjdzie do domku!!!!!!!!! Od wczoraj lezy w zwyklym łóżeczku i nic sie nie dzieje:) Ja juz dzisiaj lepiej sie czuje, antybiotyk zaczął dzialac, powoli wstaje, od wczoraj nie byłam u Maksia bo nie bylam w stanie. Coraz czesciej myslimy o tym ze swissmed nie byl idealny... No trudno, czasu nie cofniemy.

Trzymajcie sie Dziewczyny- dbajcie o brzuszki, jeszcze tylko troszke Wam zostało i bedziemy sobie pisac o naszych skarbach:)
dziewczęta, juz mnie drażni uruchamianie tego wątku, więc zapraszam:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=162533&c=1&k=16

:)
No ja też właśnie jem sporo tego magnezu i do tej pory nie było problemu..
magnez z wit.B6
ja jem i nie mam żadnych skurczy ;)
My już od szóstej na nogach. Dziwna rzecz sie zdarzyła, bo złapał mnie i męża skurcz w łydce w tym samym dokładnie momencie, właśnie o szóstej rano, obydwoje aż krzyczeliśmy z bólu a jednocześnie chciało nam sie śmiać. Wiecie moze co jest dobre na skurcze łydek?
ja mam napisane w opisie usg ze łożysko ma IIst. dojrzałości.
ja wstałam ponownie :)

oki, to postanowione-bedziemy jezdzic nr 3 :)
dzięki za rady!!!

teraz czas chyba na sniadanie :)
mimii...łożysko ma 3 stopnie dojrzałości...III stopień dojrzałości łożyska to już końcówka czyli 38-40 tydzień

ja np. poprzednio miałam w 40 tc ciąży II stopień dojrzałości łożyska
a teraz tzn 2 tyg. temu cały czas I stopień
witam wszystkich

okruszku zdecydowanie zostaw sobie ten wózek, też mam taki, tylko kolory odwrotnie. Jeśli nie chcesz sie wkurzać, że się ciągle brudzi, to nr 3 będzie najlepszy.

dziś kolej na moją wizytę i już też nie mogę się doczekać, jak dzieciaczki rosną i w ogóle jak się mają
Aha....

mammamia ja bardzo cię przepraszam, ale patrzac na Twój suwaczek zasugerowalam się ze do porodu zostało Ci 3tyg.... a maluszek mial 2100g wiec poprostu pomylilam suwaczki - poród z urodzinami Tosi ;/ Ale ze mnie ciapa;> Jak na ten tydz ciazy to jest ok :) Zrob sobie to usg u innego lekarza dla swojego wewnetrznego spokoju, a Twój niech dalej bedzie decyzyjnym. Pomylki się zdarzają i byc moze i tu ona nastąpila ! Usiechnij się, zobaczysz wszystko bedzie dobrze :*
Hej :)
No to ja wstalam jako druga po okruszku :) Ale Wy pozostałe śpijcie póki wam wygodnie :P

Dziewczyny czy to oznczenie łożyska na usg ma akiś symbol, czy lekarz Wam dopisywał I g albo II G??

Okruszku zgodzę sie z wiper:) Kolor nie jest najważniejszy obyś była zadowolona z funkcyjności wózeczka:)

Dzis musze sie wybrac do dermatologa a kontrolę ;/ a tu aka pogoda, nawet nie mam co ubrac by nie zmoknąć ;> Kurtki żadn na mnie nie wchodzą;/ och.... Parasol nie iwme czy wystarczy... oj kalosze juz w piwnicy wyladowaly ale chyba musze je stamtąd przyniesc bo caly maj ma taki byc ;/
Piękna jesień tej wiosny ;/
okruszek..zostaw ten wózek...kolor to rzecz drugorzędna, najważniejsza jest zawartość ;)
ps właśnie mi się pomyslalo apropo tego zdjecia ze ta babka jednego bejbika tam nie ma :)
hej dziewczęta, ja juz wstałam... pewno dlatego że szybko poszłam spać :) Jak Wy wytrzymujecie do 24.00 albo 1.oo???? :)

Hmmm.... no tak.... nie mogłyście "ustalić" jednego koloru?:) Bo szczerze mówiąc mam już kupiony ten trzeci ale dopiero teraz znalazłam na allegro te dwa pastelowe kolory i tak mi się spodobały że byłabym skłonna nawet sprzedać ten trzeci i kupić sobie z allegro któryś z tych powyzej... tylko ze musiałabym dopłacic 100zł, bo ten trzeci z parasolem i moskieterą mam za 1100 :) Hmmm.... Sama nie wiem :) No i druga sprawa-gdzie ja go teraz sprzedam? :) Czy byście juz na moim miejscu zostawiły ten nr 3? :)

Aniuko ja pamiętam o tej fotce ale jeszcze nie zgrałam, bo mężuś mnie wczoraj ... wrrrr :) i nie dało się :)

Kurde.. zastanawiam się jak ja wytrzymam bez Fenoterolu tydzien skoro juz teraz brzuch mi strasznie twardnieje :/ byle dobić do przyszłej niedzieli...heh....

Mimii, to mogą być faktycznie więzadła-te kłucia i wydaje mi się że na 99% skracająca sie szyjka, ale jak pytałam gin o to, to mi powiedziała że tym mam się nie przejmować :/ Tylko dziwne troszkę, bo jak zaczęły się te kłucia u mnie to zaczęły się też "problemy" z szyjką... zbieg okoliczności? wątpię.
Tak Daria to jest ta babka. Ja mam na każdym USG napisane łożysko np. II G, na początku miałam 0G, później IG, a teraz dwa.
Myślę, że 2100 to nie jest mało biorąc pod uwagę, że USG zawsze może się mylić, poza tym różne są dzieciaczki i w różnym stopniu się rozwijają. Nie masz się czym denerwować.
nie słyszałam o niej ! Ale niby ma w tym brzuszku osmioraczki :PP

Daria ale mi smaka narobiłaś na grila :))
że ona potrafi z takim brzuchem stać!
Ej, czy na tym zdjęciu nie jest ta baba co ma wieloraczki, dostała kasę po porodzie (tzw. becikowe amerykańskie czy coś) i przerobiła się na Angelinę Jolie?
A koleżanka była dzisiaj na pierwszym usg i ich fasolka ma 3 mm! Przypomniałam sobie swoje pierwsze usg, jacy byliśmy podekscytowani! Taki malutki bałwanek ruszał rączkami, które wyglądały jak małe bąbelki... uuuu... słodkie, małżowi łzy napłyneły do oczu na ten widoczek :) Jak z tamtąd wyszliśmy nie mogłam uwierzyć w to, że ja mogłam zrobić takie coś! Dopiero wtedy uświadomiłam sobie, ze mam w sobie normalngo, prawdziwego, żywego człowieka! Super uczucie!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

do góry