Widok

CZERWCOWE MAMUSIE 2010 -#24

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
kolejny wątek ;-)
zapraszam :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to jest dopiero duuży ciążowy brzuszek : http://alewpadka.pl/wp-content/uploads/2009/03/osmioraczki-matka.jpg
Za dużo krwinek białych może świadczyć o jakimś przeziębieniu albo stanie zapalnym (może już nawet przebytym). Jak sobie patrzę na swoją mofologię to zawsze mam troszkę powyżej normy.
Okruszek, mi tez podoba się nr 3. Nie jest za jasny i nie bedzie się tak szybko brudził. Kolor jest ładny i praktyczny - tak ja myślę :)
A w ogóle fajowy model sobie wybrałaś :)

Wróciliśmy z grila, od razu czytam forum bo jutro znowu za dużo zaległości bedzie, hehe ;)
Padał deszcz cały wieczór, ale grila mieliśmy pod daszkiem więc luzik, najadłam się karkóweczki... mniam mniam... :)
Dostałam przed chwilą wyniki wczorajszych badań na maila. Cukier mam dobry 110 (75 po 2h) :)) Hemoglobina jest poniżej normy, ale już nie tak dużo jak było. Ale mam za dużo białych krwinek - znacie się na tym? Nie mam pojęcia co to może oznaczać. Na szczęście jutro w południe mam wizyte i doktorka pewnie szystko mi wyjaśni.
Ale i tak się denerwuje i pewnie dzisiaj nie zasne :(

Mammamia mysle, że waga małej jest ok. Przecież jakby była za mała to lekarz by Ci o tym powiedział. Jesteś drobną kobitką i wg mnie trudno aby dzidzia była olbrzymem :)
mammamia ja polecam invicte i dr Puzio - koszt usg po 30 tc to 130zł a doktor wszystko dokładnie sprawdza, cały czas opowiada co widzi i czy odbiega to od normy - byłam u niego na 3 ciążowych usg i jestem bardzo zadowolona.

Okruszku mi się podoba nr 3 :)
Okruszku, ja obstawiam nr 3.

Dziś odświeżyłam wózek na balkonie (mamy pożyczony). Co się dało to wyprałam w pralce i wygląda ekstra:) Tylko zostało jeszcze 6 tygodni do porodu, więc trzeba będzie znowu go przetrzeć.

Też idę zaraz spać, dobrannnoc:)
Myślicie, że 2100 na koniec 34 tygodnia to mało? :(
Ja chyba mam taką urodę, bo pierwszą córeczkę urodziłam 2800 w 42 tygodniu. Sama też urodziłam się około 3kg a mój mąz 1200 wiec nasze dzieci nie mają po kim byc duże:/
Nawet jak pójdę do innego lekarza to on i tak wszelkie decyzje zostawi mojemu prowadzącemu:(

A w ogóle znacie kogoś kto zrobiłby mi dobre USG i zwrócił na wszystko uwagę, cierpliwie i bez zbywania?

Okruszek, mi się nr 2 podoba
Okruszku moj typ to 1i 3 z naciskiem na 1 bo sama mam zielony :)

Te klocia to skracanie sie syzjki podobno, ale ja np mam te klucia rano jak staje i wydaje mi sie ze to od przyjmowani apozycji na boku ;> bo tylo tak sie da spac z tym wielkim brzuszkiem:)

Kurde mi lekarz nic nie mowil ani razu odnosnie łożyska-ktory stopien i czy dojrzale itd ;/ na moje pyt czy jst wszystko ok odpowiadał, że jak w najlepszym porządku. Hmmm... takze o łożysku nic nie iwem;/

Lece tez spacku:)

Dobrej nocki :)
Liluś...wcześniej nie miałam...i nie przypominam sobie takiego kłucia w poprzedniej ciąży...

mały koszmarek normalnie :/
Wiper też mam takie kłucia czasami, że chodzić się nie da, podobno to rozluźniające się więzadła, tak mi mówił gin i położne. Ja kupiłam taki sam wózek jak na zdjęciach okruszka, tylko zielony i przez środek zamiast jednolitego paska są kółeczka.
te wózia mają fajne materiały i fajnie się czyszczą...moja kumpela ma taki sam wózio tylko w jasnym beżu z taką krateczką i po prawie roku użytkowania wygląda jak nówencja :)

słuchajcie...co to jest takie kłucie w kroczu?? coś mi się obiło że to więzadła sie poluźniają czy szyjka się skraca?? bo dziś mnie kłuje niemiłosiernie :(
ale po dłuższym zastanowieniu stawiam na wersję 3, bo chyba najbardziej praktyczna.
Podoba mi się błękitny, bardzo oryginalny kolor.
Dziewczyny, a stare łożysko, to który ma stopień?
Dla mojego męża też zawsze jest czystko, ale jak coś powiem, to nie ma problemu zrobi. Wcześniej gdzie się obrócił zostawiał swoje rzeczy, co w dwupokojowym mieszkanku jest problematyczne bo zawsze jest bałagan, a u mnie wszystko ma swoje miejsce. Więc wcześniej się kłuciłam, a teraz tylko pytam kiedy przyjdzie sprzątaczka, bo w bałaganie nie mam zamiaru siedzieć i mąż już wie o co chodzi :)
Okruszku ja bym wybrała wózek nr 3, widziałam taki kolor na żywo i bardzo mi się podobał.
Moja malutka miała 2100 w 33 tc.
hello

Okruszek mój wózio ma kolor blękitny, taki jaki ten twój drugi, i jest sliczny ;-)

Na kolki Damiana też działała tylko suszarka. oby Pola jej nie potrzebowała!

Tak więc byłam u lekarza. Za tydzień rodzę. mam stare łożysko i muszę uważać na siebie, bo w każdej chwili może się zacząć. Mała waży wg 2 pomiarów 3200 lub 3500. przepływy super. już mam stresa. pooglądałm sobie dzisiaj babki po porodzie i strasznie im zazdroszczę, że już sa po. a maluszki takie tycie hehe

spadam zaraz do wyra, bo spuchłam masakrycznie i ledwie się ruszam.
dobranoc!!!
wybrałabym 1 albo 3 wózek, 2 chyba jest troszkę za jasny, ale nie widziałam na "żywo" więc ciężko stwierdzić.
mi się podobają 2 pierwsze z naciskiem na ten nr 2 :)
u nas na osiedlu taki jeździ i bardzo fajnie wygląda

ja już prawie śpię...Miśka mi dziś pobudkę o 5 rano urządziłą :/
halloooo dziewczęta-co taka cisza? Śpicie?? :)
i ostatni:

image

Uploaded with ImageShack.us

ps dzieki jola za info :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry