Widok

CZERWCOWE MAMUSIE 2010 -#24

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
kolejny wątek ;-)
zapraszam :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kurna, jedna maść a tyle zastosowań. fiu fiu :)
a może macie jakiś złoty środek na spuchnięte nogi? :) Bo moje stopy to aż płoną heheh i żaden krem chłodzący na mnie nie działa. Przez tyle opuchlizny nic nie czuję tylko gorąąąco :((
kidyś lekarz mi mówił że można jakieś tabletki na te opuchlizny brać ale za cholerę nie pamiętam nazwy :(
ja też mam spuchnięte ale głównie wieczorami
szczęściara, ja to 24 na dobę mam :(( Chciałam trampki kupić, ale co z tego, że nawet na 3 rozmiary większe patrzyłam, jak wszystkie tak samo są wąskie :((
Ja widziałam ostatnio jakąś reklamę na opuchnięte nogi, że jakiś proszek do picia, ale zapomniałam co to i nie spytam lekarza, czy mogę brać :(
a to ja : http://nasza-klasa.pl/profile/27240579

Wróciłam już z badań - 75 glukozy poszła mi gorzej niz 50, ale dałem rade :) Dobrze, że mężuś mi towarzyszył bo były chwile osłabnięcia :(
Oczywiście znowu się nasłuchałam jakie to mam żyły do d....
Kiedyś na opuchliznę robiłam sobie okłady z Altacetu, szybko pomogły. Teraz jest chyba nawet jakiś krem czy żel Altacet. Ale nie wiem, czy to w ciąży wolno.
A tak ogólnie to trzeba nosić wygodne buty, nie przemęczać się, nie siedzieć długo w tej samej pozycji i leżeć z nogami uniesionymi do góry i dużo pić.
Magda81 wyslałam Ci zaproszenie
zaakceptowałam :))
Magda81 nie przejmuj się ja tez to słysze za kazdym razem... :/ Niedawno mi chirurg z tym też wyjechał...
magda...nie przejmuj się...ja też się zawsze nasłucham na temat moich żył na badaniach ;)
ja też nie wiem, czy można altacet, ale spytam. Weź tu leż przez cały dzień :/ Jak śpię 8 godzin i praktycznie opuchlizna mi nie schodzi to musiałabym bez kitu, ale cały dzień do wieczora przeleżeć
No tak. Z tym piciem też niezła jazda. Kazą pić min. 2 litry dziennie w ciąży! Ja bym tyle nie dała rady!
przypomniałam sobie!!

na te obrzęki nóg w ciąży podobno można brać Cyclo3 fort czy jakoś tak podobnie...
w poprzedniej ciaży gin mi mówił, zę jakby mi mocno przeszkadzało to mogę sobie to kupić
ja też nie wypije 2 litrów płynu dziennie, nie ma szans.
Magda81,
Ja polecam na badaniach krwi odrazu żądać pobrania z dłoni. Też mam zawsze problem ze znalezieniem żyły, najpierw sie wkłuwają, a potem gmerają igłą w poszukiwaniu żył w rezultacie wychodzę z badania kilkakrotnie pokłuta z siniakami na łapkach, a raz nawet dostałam zapalenia żył. Odkąd na dzieńdobry mówię ,ze mają pobierać z dłoni jest święty spokój.
Cyclo 3 fort - Wiper ma rację.
To właśnie moja gin polecała, jakby opuchlizna była nie do zniesienia 2 * dziennie po 2 tabl. rano i popołudniu.
Dziewczynki - ale te wątki lecą. Już trzeci raz się brałam za pisanie ale najpierw chciałam przeczytać zaległości.
Wczoraj była na maxa zmęczona !
Pojechaliśmy rano do Auchana, nakupowałam zapasów kosmetyczno - chemicznych, 2 paki pieluch i wydałam prawie 5 stów. Szaleństwo, ale zapasy solidne. A popołudniu były przedostatnie zajęcia w SR i już myślałam, że na nich nie wysiedzę.
Natalia - trzymamy kciuki za Maksia !!!
Będzie dobrze - widać, że z każdym dniem jest coraz lepiej. Maluszek trudno znosi zmiany adaptacyjne, ale najgorsze za Wami.
A na NK też obejrzę potem Maksia - nie mam w prawdzie tam konta, ale wejdę przez konto Mężula.
http://nasza-klasa.pl/#main a to mój profil. Niestety nie mam żadnych zdjęć w ciąży, bo unikałam aparatów jak ognia. Troszkę buźka mi się powiększyła he

wiper ostatnio moja ginekolog własnie powiedziała mi że mam to sobie kupić na nogi i brać dwa razy dziennie

ja właśnie piję z ok 2l dziennie bo strasznie suszy, a najbardziej chce się wieczorem jak na złość, ale przy połykaniu tabletek też dużo wody idzie
http://nasza-klasa.pl/#profile/4816360 jak zwykle coś pomyliłam
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
06.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ dziewczynka Magdalenka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk-Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
7/13.06 - IG-Redłowo
16.06 - czerwcoweczka
16.06 - bauaganiarka ~ dziewczynka Martynka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :) dziewczynka Martynka i chłopczyk Kacperek
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk

Z nami już na świecie:) :
5.05 - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, swissmed.
dziewczyny Wasze brzuchy są też tak mega twarde? cały dzień tak mnie ciągnie, jakby miał zaraz pęknąć.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

Chrzest dziecka (29 odpowiedzi)

Forumki mam do Was pytanie... wiecie może czy w Parafii Św. Urszuli Ledóchowskiej Gdańsk Chełm, w...

do góry