Widok

CZERWCOWE MAMUSIE 2010 cz. 33 :) Dajemy czadu, dziewczyny!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
03.06 - Sorha ~ chłopczyk
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
10.06 - goniau
16.06 - czerwcoweczka
16.06 - bauaganiarka ~ dziewczynka Martynka
17.06 - kobietaznadmorza ~ dziewczynka Izabela (Zaspa)
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :) dziewczynka Martynka i chłopczyk Kacperek
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
27.06 - nitusia25 - chłopczyk ~ prawdopodobnie Michałek
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk

Z nami już na świecie:) :
5.05 (termin 05.05) - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, Swissmed
19.05 (termin 28.05) - *Iza* - dziewczynka Pola 3350/52, Zaspa
19.05.(termin 25.06) - Askomcio1 - dziewczynka Natasza 2580g/50 cm
20.05 (termin 11.06) - dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm
28.05 (termin 31.05) - aniami - Mikołaj 3300, długości nie ma bo w Madrycie nie mierzą
29.05 (termin 19.05) - Mimii - Borysek 3790, 54 cm Kliniczna
30.05 (termin 12.06) - Inka.ja- Zosieńka 1960, 44cm Kliniczna
03.05 (termin 06.06) - 3oko - Piotruś 3250, 53 cm, Redłowo
04.06. (termin 06.06) - kamila101 ~ Leon 3789, 53 cm, Zaspa
07.06 (termin 04.06) - sylver - Ania 3600, 55 cm, Zaspa
08.06 (termin 7/13.06)- IG - Paulinka 3250 Redłowo
08.06 (termin 07.06) - Daria_982 - Magdalena 3350, 56 cm, Redłowo
08.06 (termin 30.05) - Wiper - Maurycy 4270, 58cm Gliwice
10.06 (termin 17.06) - kamyk ~ chłopczyk Karol
10.06 (termin 17.06) tata Carlosa ~ chłopczyk Karol (czy to mąż kamyka? TAK :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my 3mamy Madziu z całych sił!!!
wpadam tylko na chwile powiedziec ze KTG wyszło brzydkie i jedziemy zaraz do szpitala - byc moze mnie zostawią... trzymajcie kciuki
Hi:)
Myszka nei stresuj sie tymi pieprzykami, mojej kolezance w ciazy urosl do mega rozmiarow, po porodzie samoistnie sie zmniejszył :) Obserwuj go ale nie stresuj sie:) Ja tez mialam aki odstajacy ale nic sie z nim nie dzialo.

Magda81 tak czas leci, moj Borys bedzie mial zaraz3 tyg:) Ubolewam bo boli go brzuszek, rzadko kupke robi :( Ale dzis w nocy-po problemach z zasypianiem dal mi pospac budzil sie po 3,5h :) a to dzieki mieszance ktora podaje mu w nocy. W nocy sztuczne mleko a w dzien cyc :) Nie wiem pomogl mu wczoraj na brzuszek cieply kompresik i jaos zsnął :( Nie umiem mu pomóc i jakos tak smutno:(
A co do watku naszego to tez jestem za spotkaniem w realu kiedys tam kiedys:)

Nie zazdroszcze wam babeczki brzuchów i tych męczarni, jest to takie okropne. Ale zaraz bedziecie miec osesków przy sobie:) Cierpliwosci:)

Iza trzymam kciuki za zdrowko twojego bobaska:*

Rozpakowujcie si eszybciej bo te wpisy to szybko peda ze nie nadążam,a jak urodzicie to czasu bedzie mniej :D i wtedy bede dotrzymywac kroku ;)

Całuski i pozdrowionka dla wszystkich cioc z forum od Boryska i jego mamci ;*
Dziewczynki, zmykać do nowego wątku!
długaśny ten watek... dojdzie chyba do 1000 postów:)

Grab już pewnie po "akcji" - zazdroszczę... Chyba można już jej gratulować na odległość:)

Okruszek, może teraz kolej na Ciebie, skoro jest rozwarcie? pytałaś o fryzjera. mogę polecić atelier magdalena na ujeścisku. jest już jeden wątek na forum na ten temat (być może twój), tam są dokładne namiary. tak mi podsunęłaś myśl, żeby iść do kosmetyczki, zrobić sobie brwi i strzelić jakąś maseczkę z masażem...

Liluś, prasowanie skoro świt, hehe;)))
No przydałby się nowy wątek. Ten jest strasznie długaśny. Chyba bijemy rekordy w długości tych wątków na forum.
Chyba pobiłyśmy rekord w długości wątków.
Tutaj link do nowego

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=167985&c=1&k=16
dzieńdoberek,
Ja dzisiaj też miałam nockę nieprzespaną z powodu kaszlu. Płuca mam obolałe więc już nie ryzykuję i zapisałam się na wizytę do lekarza.
Chyba pora na nowy wątek..
jolla moja córa też jest z tych spiewających od rana hihi także śpię do 7 a potem leżakuję do 8.30 i do przedszkola sru ;)

a dziś nie pojechałyśmy bo się Tosia zbuntowała; powiedziała, że musi się ze mną "naprzytulać" i mało czasu ze mną jest! W sumie to nieprawda, bo po przedszkolu zawsze coś robimy razem, ale wydaje mi się, że ona czuję, ze ja już jestem na ostatnich nogach i tylko o jednym myslę, gadam, mąż też tylko o szpitalu ostatnio nadaje i o tym czy zdąży z pracy itd. Atmosfera chyba jest dla niej trochę przytlaczająca, choć czekamy z radoscią to jest jednak stres- teraz to widzę po jej ciągłym przytulaniu się do mnie, nawet zasypia mi na brzuchu wieczorem zamiast w swoim łózku i potem tatuś ją zanosi już spiącą...
Jak to trzeba bedzie uważać z podziałem uwagi po narodzinach. Nie wiem czy sobie poradzę, z drugiej strony tak sobie myślę, że tosia mnie bedzie moze nawet bardziej potrzebowac niż to maleństwo...
Nitusia,
faktycznie wczorajszy dzień dla Ciebie nie należy do udanych skoro jeszcze to poparzenie cie dopadło. Ja zawsze jak prawuje a brzuch mam b. duży, boje się że się żelazkiem poparzę przypadkowo.

Bałaganiarko, moja kumpelka kiedyś też miała wielowodzie, to znaczyło chyba, że Maluch mniej wód połyka na końcu ciąży, czy coś takiego.

Też się zastanawiam jak możecie wstawać tak wcześnie ?
Ja śpię jak zabita. Budzę się tylko przy przekręcaniu się z boku na bok co jakiś czas, ale od razu zasypiam i budzi mnie dopiero Mąż rano jak wstaje do pracy, robi mi picie i biorę tabletki. Potem sobie leże od 6 do 7, a potem zasypiam i śpię z reguły do 10.
mam nadzieję że będę mniej spała jak się Mała urodzi ...
nitusia aż mnie ciary przeszły jak przeczytałam o tym wrzątku...

Nie wiem dziewczyny jak Wy możecie tak wcześnie wstawać :) Ja dzisiaj znowu nie mogłam się zwlec z łóżka. Gdyby nie córcia która śpiewała od samego rana to pewnie bym spała i spała :)
Dziękuję za wczorajsze życzenia urodzinowe :-)

Grab!!!! trzymam kciuki!!! Oby zdrowo, szybko i bez problemowo wszystko poszło!!!

nitusia25 ja wczoraj byłam na IP na zaspie - bez żadnego skierowania ani nic i super!!!! Jestem tak zadowolona z IP na zaspie i tak wściekła na INvictę, ze już się do Invicty i swojego lekarza nie wybieram!!!!

Na IP zrobili mi KTG (wynik w zasadzie identyczny jak dzień wcześniej w INvikcie, gdzie dr. G. tylko mi krzyknął "bardzo słabe to ktg, niech Pani jutro powtórzy", wiec wyobrażacie sobie jacy byliśmy z mężęm zdenerwowani). Po KTG na IP kazano mi poczekać i wezwano do lekarza (też na IP) ten, mnie o wszystko wypytał, zbadał na fotelu i zrobił USG - uspokajająć, zę wszytsko w najlepszym porządku a dzidziuś.. poprostu chyba spał w czasie badania i tyle!
Jestem wściekła, ze płacą taką kasę w Invikcie (i też czekając w kolejakch, bo zawsze są obsuwy czasowe ok. 1 h) nie mógł mi zaoszczędzić tych nerwów i zrobić tego, co zrobili mi bez łaski na IP!!!!

Dr z IP kazał mi od przyszłego tyg 2 razy na tydz.przyjeżdżać na KTG i tyle, bez łaski, bez problemu (nie miałam żadnych skierowań ani nic).

Poza tym mały waży 3200g, a szyjka skrócona ale zamknięta... może jednak urodze na kilka dni przed terminem??

Buziaki dla wszystkich mam, maluszków i brzuszków!
Mnie też coś pobolewał brzuch wczoraj w dzień, w nocy tak jak na okres. Ale byłam wczoraj u położnej i jakoś małej się nie spieszy. Dzisiaj moja kruszynka mi się śniła, jaka była śliczna. Ciekawe jak będzie wyglądała jak się urodzi. Też mam coś nie tak z humorami, normalnie tragedia. Do tego 3 lub 4 godz. snu na dobę mi wystarczają z powodzeniem i dzisiaj od 5 rana prasowałam małej rzeczy, które wczoraj kupiłam i zdążyłam wyprać. Jeszcze trochę, a ludzie mnie poczytają za nienormalną.
Witajcie z rana :))
Niedługo wychodze na ktg i wizyte - ciesze się bo to moje uczulenie na brzuchu zamiast schodzić do się rozwija i mega mnie swędzi. Oby doktorka mi coś na to zaradziła.
Całą noc bolał mnie też brzucho jak na okres, i spina się tak troche inaczej jak zwykle - także mam co opowiadać lekarce dzisiaj :P

grab pewnie już tego w dwupaku nie przeczytasz - ale MOCNO TRZYMAM KCIUKI ZA WAS !!!!!!
Heloł z rana.

Grab trzymamy kciuki :)

Co do tych tabletek to jeszcze prawdopodobnie przez nie wylazło mi jakieś świństwo na wątrobie, włókniak jakiś. Wykryli mi go teraz przy ciąży, mamy obserwować, robić usg co jakiś czas, bo może pod wpływem hormonów sam się wchłonie.
Poza tym sucho miałam jak na pustyni a na domiar złego całkowita awersja do seksu mnie wzieła.
Wiec tabletki absolutnie odpadają.
Może faktycznie te plastry... ale to w sumie też hormony. Spirala odpada... prezerwatywy też, bo mnie od nich szczypie, a poza tym są bez sensu... bosze nie mam pomysłu. Przez kupę czasu po prostu nie laliśmy "tam", ale ze swiadomością że tragedii nie będzie jak się niechcący zaleje, ale teraz bedzie trzeba obrać bardziej skuteczną metodę, bo jak zajde to sie załamię.
a tego wątku to końca nie widać... :)
no to powodzenia :)

ja tez spac nie mogę, ale niestety nie z powodu zblizającego się porodu :/

wymyśliłam sobie wizytę u fryzjera...ale cały czas poszukuję... znacie jakiegoś dobrego z okolic ujeściska/chełmu/orunii górnej???

widzę, że coś już o antykoncepcji zaczęłyście...? Ja tez nad tym myslalam dwa dni temu... nie wiem na co się zdecydować... gumki odpadają, tabl też nie bardzo i żadnych spiral i tym podobnych wynalazków... więc nie wiem co mi zostaje? Szklanka wody? :)

We wtorek bylam u gin. Mam niby dwa palce rozwarcia, zapis znowu niby byl taki se i dzis jade na kolejny... zobaczymy. No i jak juz pisalam - od wczoraj napina mi sie strasznie brzuch, troszke częściej niz zwykle...

aaa... bylismy wczoraj w kinie. Dawno nie bylam wiec sie cieszylam jak dzieciak :) Bylismy na "Planie B" bo uwielbiam J.Lo. :) Fajna komedia romantyczna...mężuś troszkę ziewał, ale fajnie że się "poświęcił" dla mojego wyboru:)
witam z rana :)
dzięki za miłe słowa, jesteście kofane :)
już od trzeciej spać nie mogłam, zresztą dzieci też się obudziły (chyba czują co je czeka). Ubieram się i jadę. Do usłyszonka, papa
dobranoc :*
Bauaganiarka, ja kilka miesięcy temu miałam prawie! małowodzie. a jak wielowodzie, to chyba lepiej?
dobranoc dziewczyny

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry