Widok

CZERWCOWE MAMUSIE 2010 cz.34

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam w kolejnej częsci, mam nadzieję ,ze w tej będzie więcej rozpakowań niż w poprzedniej

01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
10.06 - goniau
16.06 - czerwcoweczka
16.06 - bauaganiarka ~ dziewczynka Martynka (Wejherowo?)
17.06 - kobietaznadmorza ~ dziewczynka Izabela (Zaspa)
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :) dziewczynka Martynka i chłopczyk Kacperek
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
27.06 - nitusia25 - chłopczyk ~ prawdopodobnie Michałek
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk

Z nami już na świecie:) :
5.05 (termin 05.05) - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, Swissmed
19.05 (termin 28.05) - *Iza* - dziewczynka Pola 3350/52, Zaspa
19.05.(termin 25.06) - Askomcio1 - dziewczynka Natasza 2580g/50 cm
20.05 (termin 11.06) - dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm
28.05 (termin 31.05) - aniami - Mikołaj 3300, długości nie ma bo w Madrycie nie mierzą
29.05 (termin 19.05) - Mimii - Borysek 3790, 54 cm, Kliniczna
30.05 (termin 12.06) - Inka.ja- Zosieńka 1960, 44cm, Kliniczna
03.05 (termin 06.06) - 3oko - Piotruś 3250, 53 cm, Redłowo
04.06. (termin 06.06) - kamila101 ~ Leon 3789, 53 cm, Zaspa
07.06 (termin 04.06) - sylver - Ania 3600, 55 cm, Zaspa
08.06 (termin 7/13.06)- IG - Paulinka 3250 ,55 cm, Redłowo
08.06 (termin 07.06) - Daria_982 - Magdalena 3350, 56 cm, Redłowo
08.06 (termin 30.05) - Wiper - Maurycy 4270, 58cm, Gliwice
08.06 (termin 07.06) - Aniouka - Maja 3410, 54cm, Zaspa
10.06 (termin 17.06) - kamyk ~ Karol, Swissmed
10.06 (termin 17.06) tata Carlosa ~ Karol (czy to mąż kamyka? TAK :)
12.06 (termin 03.06) - Sorha ~ Wojtuś 3130, 55 cm, Swissmed
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
inka.ja nie ma Zosi
Tez bardzo chcialabym mieć Córcię bliźniaczkę a nie raka ...
ehhh chyba już nie zdążę ..............
gratulacja dla noworozpakowanych:)
i mam jeszcze pytanie czy macie dziennik bałtycki z soboty? jeśli tak czy jest tam Zofia z klinicznej?? ur 30.05
zgadza się, ale ja bym chciała żeby moja była "bliźniakiem" :)
heh, okruszek, wszyscy w rodzinie są na "stand by" teraz ;)

no to jeśli do jutra nic się nie wydarzy to będziemy mieć letnie dziewczynki, już nie wiosenne ;)
mammamijka, oto zestaw pytań rodzinnych na dziś (dziś mam termin):
tata: "jak się czujesz? Całą noc nie spałem wiedząc że to dziś..... tylko daj znać jak się coś zacznie"
brat: "i jak tam twój brzuch? Jeszcze go masz?"
przyjaciółka (która ma dzis urodziny): "Urodziłaś?? Nie?? Miałaś mi dziś urodzić!"
mama mnie oszczędziła, bo ma zapalenie krtani i nie może mówić-ale smsa napisała :D
a rodzice mężusia...cóż...byliśmy u nich na obiadku więc widzieli że DZIS jeszcze nie urodziłam :D
Daria nie zamartwiaj się, że tak długo będzie boleć. Może nie bedzie tak źle, nie ma żadnej reguły. Mi szybko przeszło więc Tobie też by mogło - ale staraj się za długo nie być w pionie żeby nie nadwyrężać mięśni krocza. Cwiczenia Kegla też by pomogły jeśli Ci się chce:)

A propos pasów poporodowych, zeszłym razem kupiłam sobie taki jeszce w ciązy choć kilku lekarzy mi odradzało z tych powodów o których podajże Daria pisała, ale ja musiałam spróbować. Po kilku dniach miałam tak obolały brzuch jakby mnie ktoś pobił , no i bolało mnie też w środku więc się przestraszyłam i mąz kazał mi go wywalić.
Brzuszek szybko sam doszedł do formy, tzn pomagałam mu smarowaniem ;)
hej dziewczęta :)

No ja nadal 2w1 :/ Bardzo bym chciała rozpakować się mając męża u boku (najchętniej dziś), bo boję się rodzic sama..w sensie boję się, jak zacznie się poród a ja będę sama w domu... Mam wszystko przygotowane-łącznie z kasą na taksówkę ale kurdę wolałabym żeby jednak On był :/ a niekoniecznie zdąży przyjechać z pracy, bo niekoniecznie będzie mógł wyjść od razu... a co gorsza w tym tyg pracuje od 10 do 18.oo :/ heh... pozostaje mi tylko mieć nadzieję że zacznę rodzić wieczorem, w nocy albo nad ranem :)

Gratuluję nowym mamuśkom!!! Kobietoznadmorza czemu napisałaś że boli? Mało mam stresu? ;)

My tak jak wczoraj nie robiliśmy nic-cały dzień w wyrku, tak dziś cały dzień na nogach i padam na twarz...

aha-zmieniłam image :) w sensie obcięłam włoski :)

I jeszcze coś-tekst mojego mężusia-"tylko nie rodź w środę bo mają nam przywieźć mikrofalę" hehehhehehehehehehehe rozwalił mnie :)

Od wczoraj wieczora mała tak mnie nawalała w dole brzucha, że myslałam, że puka, że chce wyjsc, ale jednak nie ;)
ps i jedno z glupich pytań-czy Wy-rozpakowane też miałyście ciągłe parcie na stolca tuż przed porodem?? Bo ja od wczoraj mam non stop, nawet po opróżnieniu...to tak z tych fajnych tematów :)
Grab gratulujemy Wam. Życzymy dużo zdrówka, buziaki
baskasl ja własnie dziś dałam upust mojemu wkurzeniu odnośnie pytań "czy to już". Na to mój brat, któremu się oberwało, nazwał mnie "wredną małpą" heh, ale chyba nie dawało mu to spokoju i przyjechał na kawę albo sprawdzić czy aby na pewno nie żartuję ;) Myślą, że urodzę i nikomu nie powiem, co za podejrzenia! :P
No ale Wy się dowiecie jak się uda najszybciej ;)

Grabku gratulacje i odpoczywaj teraz, na pewno Ci nie jest łatwo a my tu na Ciebie poczekamy :))

a z moim terminem jest tak, że w ogóle miałam termin na 18 czerwca, ale wg kilku pierwszych USG ciągle wychodziło na 22, 23 wiec tak się tego trzymałam i widać, że trzymac się powinnam nadal ;)
Jolla, to mnie nie pocieszyłaś z tym kroczem :( Mam nadzieję, że do 10-go lipca się ogarnę, bo jest to wesele. Wiem, ze szaleństwa nie bedzie, ale chciałabym się chociaż na tym weselu nie męczyć. Mam jeszcze 20 dni żeby się wykurować
Mimii, ciesze sie ze rumianek wam pomógł :)))

Ja sobie do karmienia biorę zwykłą poduszkę. Rzeczywiście jest o wiele lepiej karmić za pomoca poduszki, w różnych pozycjach ta poduszka jest pomocna. A rogal pewnie jest tak skontruowany, że pomaga jeszcze bardziej, ale czy opłaca się kupowac, czy nie wystarczy zwykła poduszka?
Daria, ja nie pomogę z bolącym kroczem, bo po cc jestem

Iza, a mi położna powiedziała (i ta od mojego gina i położna środowiskowa jak u nas była), że można ten pas poporodowy nosić i powiedziała, że gdzieś za tydzień mogę już ubrać..
A tak w ogóle to jak Twój brzuch? Bo ja to mam jeszcze spory :( Podobno po cc dłużej wraca do swoich rozmiarów, ale nie wiem jak długo się czeka

Maja też po kąpieli i sobie śpi:>

baskasl

to tez sobie kupię..
ja mam od 2 dni praktycznie non stop twardy brzuch a zero bólów porodowych...
najbardziej mnie denerwują znajomi i rodzina którzy dzwonią do mnie z pytaniem " urodziłaś już?" szlak mnie wtedy trafia i zastanawiam się komu się jako pierwszej osobie oberwie za to pytanie :)
gratulacje dla noworozpakowanych :)

ja mam fasolkę z Motherhood...kupowałam jeszcze przy Miśce i się sprawdziła
Grab - GRATULACJE !!! i tzrymaj się Dziewczyno - będzie z dnia na dzień lepiej :)
Mi Mały zasną na kolanach - leży sobie na pleckach, rączki w bok rozłożone i już ponad pół godzinki tak :) A ja wygięta w bok korzystam z okazji aby coś porobić na kompie :) no i na forum zajrzeć hihi
Mam pytanko - miała któraś z Was szwy rozpuszczalne - mi założyli jeden na zewnątrz (na wardze) i zastanawiam się ile będzie się rozpuszczał ? czy to mozliwe że po tygodniu już go nie ma - bo patrzyłam w lusterko i cholercia nie mogę go zlokalizować (????)
A jakoś głupio mi prosić męża aby szwu szukał - wystarczająco napatrzył się przy porodzie - pomimo ustaleń że ma stać przy głowie to w ostateczności widział wychodzącą glówkę :)
hej Dziewczyny, dawno u nie zaglądałam a widzę że coraz mniej nas brzuchatych :)
U mnie nie zapowiada się na wcześniejszy poród..szyjka zamknięta, zero skurczy...nic tylko czekać..
Mam pytanie do mamus które już mają swoje szkraby po drugiej stronie brzuszków.
Kupiłyście może takie rogale do karmienia? slyszalam ze są one badzo pomocne i zastanawiam się czy też sobie kupić...

buziaki i dobrej nocki
GRAB gratulacje!!!
buaganiarko i kobietoznadmorza GRATUACJE!!! Duzo zdrówka dla Was i cierpliwości:)
Mój synus dzis o dziwo zasnął po kąpieli i cycku ... ciekawe jak długo pośpi.
Ja dzis wstałam z takim kołowrotkiem w głowie,ze az sie przestraszyłam. Chyba jestem wycienczona:( Kolezanka poinformowala mnie bym brala wit Prenatal ten co zostal mi z ciaży bo tez jest dla kobiet karmiiących takze od dzis dopiero biore.

Fajnie juz wiekszosc z nas juz rozpaowanych i zaraz beda dzieciowe tematy, i wkoncu nie bedziecie tak zapitalac z tymi wpisami :)

Zaraz tez uciekam spac korzystac z tego ze maly spi... jest taki kochany :)

PS. Dziewczyny jak wasze aluchy beda miec zaparcia to polecam Rumianek- za namową Darii- pomógł :)Mały z usmiechem robił kupkę :) I ja bylam przeszczęśliwa:)
Daria, obyś nie miała tak jak ja, bo mnie bolało 3 miesiące!! I teraz tak samo nie boję się porodu tylko tego okresu po, boję się, że może znowu mnie tak długo boleć. Oczywiście ból się stopniowo zmniejszał, ale do 3 miesięcy czułam dyskomfort.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry