Widok

CZERWCOWE MAMUSIE cz. 21 :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Proszę sobie doczytać wszystko na starym wątku
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=159725#fs
i wkroczyć w nowy :)

Oto lista (chyba najaktualniejsza) :)

05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian(Swissmed)
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
4/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś (Wejherowo)
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian(Swissmed)
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
4/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś (Wejherowo)
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk
na słońce na pewno nie polecam Nivea....jest strasznie gęsty, ciężko się rozsmarowuje i zostawia taki trupio blady film na paszczy
mam jeszcze Penaten i on jest już lepszy i La Roche Posay-supcio
z tańszych to wiem że bardzo polecany jest kremik na słońce dla dzieci z Daxa i Ziajki...w ogóle Ziajka ma bardzo fajne kosmetyki dla Maluszków
ja teraz używam Ziajki do buzi i wiem, ze jest jeszcze z tej serii ochronny do pupy

taki ochronny i niedrogi fajny jest zwykły Bambino...
ja używam do pupy albo Hippa albo Buebschen albo własnie Bambino
jak sie coś dzieje do Sudocrem na zmianę z Bepanthenem w zalezności co na pupie się dzieje
ja mam 15szt tetry i 3flanelki.. sama nie wiedziałam ile :) tylko że ta moja tetra to chyba taka sobie jest bo cienka i pewno po kilku prankach bedzie szmatka, trudno, najwyzej kupimy potem lepszą.

z ziajki fajna jest do pupci maść pośladkowa. Tylko ciężko o nią w sklepie, ja dałam mojej mamie zadanie znalezienia jej, ale chyba jej odpuszcze :).

właśnie trzeba pomyslec o jakims przeciwsłonecznym....

a z tym rozpakowaniem to spokojnie, ok? :) my mamy zamiar poczekać na koniec maja/pierwszy tydz czerwca. Wczesniej sie nigdzie nie wybieramy... a moze przenosimy? hehe to by było.... ale mi tam sie nie spieszy, choc z jednej str dłuży mi się troszkę, bo się ciągle martwię o małą :) przez ten cholerny szpital, bo wczesniej tak nie miałam.... a teraz ledwo cos sie pojawi, jakas dolegliwość i juz wpadam w panikę :(

dorciag to masz dwie osobowości? ;)
Witam dziewczyny. Właśnie o te kremy ochronne do buźki też chciałam pytać. Ogólnie kosmetyki mam z nivea, ale ten krem coś mi nie pasował i go nie kupiłam, i jak widać dobrze. Sama dla siebie używam tylko bambino, bo jestem alergikiem i innych nie mogę. Dzisiaj dalej brzydka pogoda i tak ma podobno być do końca tygodnia. Zobaczymy. Miłego dnia. Ja za chwilkę zmykam do miasta po zakupy.
pogoda u nas dziś też paskudna i ja też zaraz zmykam do miasta po zakupy tylko sprawdzę o której autobus jest bo autem mi się nie opłaca...więcej czasu stracę na znalezienie miejsca do parkowania ;)
Też minęły mi problemy ze snem, rano to nie wiem o której bym wstała gdyby mnie młoda nie budziła. Najważniejsze dla mnie jest jednak to że zasypiam bez problemu, śpię ile wlezie, bo jak młody będzie taki jak Patrycja to rok bezsenności przed nami :)
Hello!!!
Nad kremem tez sie zastanawialam,ale kupie jakis po porodzie kiedy bedzie wiadomo czy maly jest alergikiem czy nie;>
No Nataluś obys miala rację hehe bo obecne tu czarownice ;) przeowidedziały ze się rozpakuję po termnie ;>Trzymam za was kciuki :)
Ale pogoda znow do bani no coz aki juz nasz los....
Ja ide dzis do lekarza wybrac pediatre i polozna-ciekaqe cyz mi sie uda:)
Buzka
a to juz teraz trzeba wybierac pediatrę i położną? nie po porodzie?
No wlasnie bardzo zaskoczyla mnie znajoma z pytaniem cyz juz mam wybrane, bo polozna po wyjsciu ze szpitala w przeciagu chyba 2-3 dni nas odwiedza w domu i jak nie ejst wybrana to nie przyjdzie;> Pojde i aptam, jak sie dowiem napisze :)
jak Cię przyjmują na porodówkę to wpierw jest wywiad , czyli papierologia i wtedy musisz podać, kórą przychodnię wybierasz...
przynajmniej u nas tak jest...nie personalnie jaki pediatra i położna ale lokalowo ze tak to ujmę :)
szpital to umieszcza w dokumentach i wysyła do odpowiedniej przychodni czy jakoś tak
aha, to Mimii napisz jeszcze szczegóły...ja właściwie pediatrę już mam wybranego, ale jeśli miałabym wybierać położną z mojej przychodni to jest jedna i z jej wiedzą... hmmm... no nie chciałabym ujmować, ale nie potrzeba mi jej w domu...a mozna pediatrę z innej i położna z innej przychodni??
mojej koleżanki (mieszka w Gdyni) nie pytali w szpitalu jaka przychodnie/połozna/pediatre wybiera. Jak dzieciaczek sie urodzil i byli juz w domu mąż musial isc do przychodni i zgłosic ze dziecko sie urodziło no i kiedy przyjedzie polozna, wiec co kraj to obyczaj ;)

Pytanie do dziewczyn które są wyżej w ciąży niż ja, tj. pow.37 tygodnia - robiłyście już test na obecnosc paciorkowca?
Ja juz robiłam, było to chyba w 36tc :) Jestem czysta jak łza :D
ja robiłam w zeszłym tyg.
właśnie dziś dzwoniłam po wyniki i też jestem czysta :)
a paciorkowca na fundusz robiłyscie czy płaciłyscie? a jesli tak to ile?
To bad to wymaz z kanału szyjki macicy, gin ci pobiera i idziesz zaniesc do laboratorium - moj gin mowil ze cena waha się od 50-70 ( 70 w luxed) ja robiłam w Baltmedzie i razem z moczem zapłaciłam 62 zł. Niestety ceny wymazu nie bylo osobno podanej na paragonie.
ja płacę 50 zeta

jak wynik byłby pozytywny to wtedy więcej bo robią jeszcze badanie na to co to tam siedzi za paskudztwo ;)
przynajmniej w moim laboratorium tak jest
ykhm... przy przyjęciu do szpitala tez miałam pobrany wymaz, ale głupia nie spytałam co to za wymaz...w kazdym badx razie czysto... ale to pewno nie to... hmmm... spytam dzis moja doktórke o tego paciorkowca.
Mimii, nie bój się, ja na Ciebie uroku nie rzuciłam ( choć w liceum próbowałyśmy z kumpelą czarnej magii:p).
Tak egoistycznie to nawet bym wolała, żebys byczka, nie bliźniaka miała heh - im nas więcej tym lepiej ;) Byki są the best i nieźle dają popalić rodzicom ;)
a czy jak chodzicie prywatnie do gina, to wczesniej kupowałyście test w aptece i ze swoim przychodziłyście czy lekarz ma takie testy "na stanie"?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry