Widok

CZERWCOWE MAMUSIE cz. 21 :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Proszę sobie doczytać wszystko na starym wątku
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=159725#fs
i wkroczyć w nowy :)

Oto lista (chyba najaktualniejsza) :)

05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian(Swissmed)
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
4/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś (Wejherowo)
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
i ja witam nową czerwcóweczkę :)

co do kwiatków to ja się nie nadaję na ogrodniczkę. Podlewać mi się nie chce i żeby nie mąż, to już by dawno u nas wszystkie zdechły.

Dziś i ja zaczęłam trochę puchnąć, a już myślałam że mnie ominie.

Nataluś ale Ci dobrze, ja dopiero za 60 dni urodzę a Tobie zostało już tylko 5, chociaż ostatni miesiąc i tak mi jakoś szybko zleciał, ten majowy myślę że też przeleci, a potem będe już czekać niecierpliwie.

Dobranoc
Witam nową czerwcóweczke :) Dopisałam Cie do listy, jak przekręciłam Twojego nica to przepraszam :P

Chyba troche przeholowałam ze sprzataniem dzisiaj. Dopiero co zapanowałam nad takim miesiączkowym bólem brzuszka :( - aż mi się słabo zrobiło :(

Nataluś ale Ci zazdroszcze, że za 5 dni utulisz swojego synusia :)
05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian(Swissmed)
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
4/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś (Wejherowo)
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
16.06 - bauaganiarka - dziewczynka Martynka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk
Ja również witam nową mamusię:)

Kurczę Dziewczyny- wiecie jak mi się dłużyyyy... Kurczę:) Jeszcze 5 dni:)

Wiecie tak czytam i czytam jakie biedne macie problemy choróbska i inne zmartwienia i trochę mi głupio bo ze mną się nic nie dzieje. Przez całą ciążę wszystko super, nawet na początku jakoś super mnie nudności nie męczyły, potem wyniki badań też w miarę oki, i teraz też, nic mi nie puchnie itd. A Wy biedne co chwila coś...

Ja już za 5 dni zrzucam brzuszek- trochę się przyzwyczaiłam ale tęskno mi nie będzie;) Ale na pocieszenie Wam powiem coś w tajemnicy- MAM MEGA ROZSTĘPY NA BRZUCHU!!! Tylko ciiii nikomu nie mówcie:) Chociaż coś mi a nie Wam:)

Trzymajcie się- buziaki:*
Hej!
Bauaganiarka no zapłon masz niezły :D Witamy i zapraszamy :) Choc do porodu juz nie dużo zostało, ale do 15.06 myślę że jakieś 10-13 wątków przed tobą bo dziewczyny zapitalają z tematem ;)

Co do kwiatkó to poiem Wam szczerze ze nie miałam nigdy, ale ochpoty mi narobiłyście ; i chciałabym też je mieć ;> Ale że mam balkon od str północnej więc chyba żadne kwiatki w tym cieniu mi się nie uchowają. Jak myślicie ogrodniczki??

Dzis musialam nadrobic chyba z 30 wpisów od wczoraj, macie tempo normalnie szokujące ;0 ale dobrze:)Ja tez nie wybieram isę raczej na majówkę bo to dla mnie ostatnie nogi ;/ Skurcze są coraz częstsze, kłucia też wiec może ta moja szyjka dojrzewa?? Jestem zmęcozna już tym dźwiganiem zbędnych (moich) kg-ów, bo za brzuszkiem to tęsknic będę :( To takie cudowne uczucie jak cos kopie i bulgocze w brzuszku- a nie jest tym biegunka :D

Ale juz bym chciala miec Borys w domku, jak to majówki napisały w innym wątku,że na poczatku to będzie rozpierducha, bo wszystkiego będziemy musiały się nauczyć :) I my i nasze dzidzie:) Trudny cza ale wierzę, że damy radę:)

Stopy tez mi puchną, właściwie to juz wszędzie się woda zatrzymuje-widac i na łydkach i na udach... wszędzie. Serdelkowata postura normalnie...i wez tu dżwigaj te kilogramy...masakra wysiadają mi już kolana....

Dziś czekając na małaża-niemałza pod kliniczną widziałam wychodzące mamusie ze swoimi nowonarodzonymi maluszkami i dumnych tatusiów idących do swoich żon-nieżon z kwiatkami.... Ach jak już bym chciała wychodzić tak jak one dzis wychodziły z maluszkami w dwóch odrębnych osobach.... No ale cóż..i na nas przyjdzie czas:)

Miłego wieczorka i nienudnego weekendu :)
nie! nie możesz! bo MUSISZ!! witamy przyszłą mamusie i Martynkę;)
witajcie czerwcóweczki!
właśnie tu dołączyłam:)
mogę się do listy dopisać z moją dziewczynką Martynką, której się na 16.czerwca spodziewamy?
dzięki dziewczyny że jesteście ze mną:) okruszku przecież wiem ze wszystkie jesteśmy sobie życzliwe:) weekend w domku ale bez grillowej kiełbaski:( ale lepiej tak niż na szpitalnym jedzeniu:P no i przede wszystkim w domku:)
a co do egzaminu to wierze, ze tym razem zdasz a przy okazji ze stresu i euforii to może i urodzisz tego dnia:)
ja też będę tu zaglądać:) jesteśmy w domku ale na spacer nad morze na pewno się udamy:)
kwiatki na balkonie... tia.. u mnie rosną samosiejki, cały rok...
Długie i zielone. I jeden mlecz... :D
Inka, poprawiam się w tym co napisałam bo mozna to źle zrozumieć :) Nie uważam że nic Ci nie jest tylko cieszę się że aktualnie nic Ci nie jest :) a reszta - jak powyzej ;)
3oko, sadzenie to jedno, a dbanie o kwiatki to drugie i tym drugim zajmuje się mój mężuś bo ja zapominam je podlać :)

z tym balonem super pomysł hihi
Okruszku, następnym razem wezme balon z wodą i udam ze mi wody odeszły :)
Wy tak piszecie o tych kwiatkach a u mnie nawet suszone padają, wystarczy ze na nie spojrze!
a kwiatki będę sadzić dopiero jak Ania się urodzi.... cóż, miałam to robic teraz ale do sklepu nie mogę jechać i wybrać więc nie mam co sadzić :(
Bo samo sadzenie nie jest aż takie ciężkie ...
dziewczęta, zrobiłam jedno pranko i na balkonie wiszą piękne niebieskie małe spodenki, sukieneczki, bodziaki...heh... nie mogę się napatrzeć :D

Inka bardzo się cieszę!!! Tzn że nic Ci nie jest i nie będziesz musiala siedziec w weekend w szpitalu :D

3oko, nie postraszyłaś Pana egz? :) Jakiś twardziel :) Może Ci się uda w tym 38 tc :)
mój mąż pracuje 1-3.05 wiec tez tu bede zagladac, w niedziele idziemy jedynie na ognisko i to wszystko z atrakcji.
Inka.ja też kupilam te kopertowe bodziaki w C&A, wogóle ostatnio polubiłam ten sklep.
egzamin na prawko uwaliłam, nastepny termin mam 19.05, czyli w 38 tygodniu :) Egzaminator opowiadal ze mieli już przypadek ze w trakcie babeczka dostała skurczy i ją wieźli do szpitala, ciekawe czy będę druga ;)
eee...ja co roku kupuje w kwietniu i jest ok...w tym roku jestem juz spoxniona z kwiatkami

no a poza tym mozna te pare zimniejszych nocy w domku potrzymac w razie czego...poxniej juz nie bede miala czasu na sadzenie
inka.ja to bardzo dobre wieści na ten weekend :) oby takich więcej :)

Ja od rana wziełam się za zmiane pościeli, porządki itd z przerwą na zakupy. Musiałam na dwie tury iśc bo bym się nie zabrała - mężuś w pracy i nie ma kto mi pomóc :( Zresztą on tak dużo ma pracy, że nie mam sumienia prosić go jeszcze o zakupy.

Też już bym chciał mieć kwiatki na balkonie, ale babeczka u ogrodnika radziła kupować w połowie maja. Niby noce jeszcze są za zime na kwiatki balkonowe (ja chce surfinie) - więc czekam.
a my wrocilismy z zakupow...cos trzeba miec w lodowce na te wolne dni ;)

pod wieczor jedziemy jeszcze po kwiatki na balkon...taki jest plan przynajmniej

u nas 28 stopni w cieniu :)
hejka:) a ja w domku:) bo w szpitalu nie ma miejsca...
ale miałam przyjechać się pokazać a raczej pokazać swoje notatki z jedzenia i poziomu cukru no i teraz jak tak bardzo restrykcyjnie się trzymam diety to nawet ok:) i na razie nie muszę się nawet położyć:) do kontroli za tydzień pod warunkiem że cukier znów mi nie skoczy..
i za tydzień znów będę miała robione pomiary czy mała rośnie...
w drodze powrotnej byłam w C&A na Matarni i tam jest promocja -20% na cały asortyment i kupiłam 2 bodziaki tak kopertowo rozpinane- wszyscy polecają na pierwsze dni jak biomy się ubierać maleństwo za dwa zapłaciłam 23zł:) a jakość naprawdę fajna:)
tak więc weekend majowy nie spędzam w szpitalu jak zapowiadało się ale w domku z mężusiem:) na pewno pójdziemy na jakiś spacerek:)
Ja też pewnie będę często zagladać w weekend bo zostajemy z córką w domu. Mąż ma taką pracę ,ze pracuje najwięcej w dni wolne i świąteczne. Ale wszystkim życzę ciepłej, słonecznej majówki.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry