Widok

CZERWCOWE MAMUSIE cz. 21 :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Proszę sobie doczytać wszystko na starym wątku
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=159725#fs
i wkroczyć w nowy :)

Oto lista (chyba najaktualniejsza) :)

05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian(Swissmed)
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
4/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś (Wejherowo)
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a z innymi sprawami to też powoli dochodził, jak mu coś podtykałam, jakiś nawet mały artykuł czy moje przemyślenia (dla niego pewnie brzmiały jak oczekiwania) to tylko 'mhm...'

ale jakoś się oswoił, sam zaczął czytać, pytać i teraz jestem dumna z tego jakim chce być ojcem:)
hej dziewczyny!

Okruszku zmartwiłaś mnie, bo ja dalej fen. łykam :-( Gin tydz. temu mi powiedział, że mam brac nadal, bo jak odstawie to zaraz urodzę. dopiero za tydzień mam wizytę na której umówimy się na termin i pogadam o tym, ale zmartwiłam się strasznie :-(

Nataluś chyba już mogę GRATULOWAĆ??? Pierwsza majówka już jest /albo zaraz będzie hehe/
mi najprawdopodobniej zostały równo 2tygodnie :-)

Do pupy ja polecam krem przeciw odparzeniom nivea. jest super wydajny i u nas spisal się rewelacyjnie. uzywaliśmy go przez cały okres pieluchowania. jeśli jednak będziecie miały mozliwość załatwienia sobie w aptece kremu pośladkowego- szpitalnego to zdecydowanie polecam. rewelacja.
Ruchów tez nie liczę.

coś jeszcze miałam napisać ale zapomniałam ;-)
nic, trudno...

miłego dnia
wiesz ja mojemu też na początku (jak jeszcze mogliśmy) cośtam sugerowałam, później mówiłam otwarcie, tłumaczyłam
ale jak to z facetami
uparci;)
dopiero jak sam poczytał, że to nie szkodzi, nie zagraża ani dziecku ani mamie, że nawet pomaga, że to takie nawet jego zadanie
to się zaangażował:]

a teraz mamy problem w drugą stronę - przeciwskazania medyczne:/
To moj chyba jest niereformowalny.... nie wiem jakimi słowami, jakim sposobem do niego przemówić... cieżka sprawa....niby moje dziecko ma tatusia ale jakos czujemy się samotnie :(
mimii...mój Małż też miał poprzednio takie podejście ale wszytsko mu jasno wyłożyłam...wytłumaczyłam, ze prędzej pomoże niż zaszkodzi i udało się :)

a przy drugiej ciąży to już nie miał od poczatku oporów ;)
Hejka:)
No natalusi dziś wielki dzien, oby nie odprawili jej z kwitkiem;>
U nas na SR tez polozna mowila, by nie stosowac masci na odparzenia- tylko zwykle przeciwko odparzenom, zwykle ohronne kremiki bo w razie odparzen tamte typowe jak sudocrem nie pomoga bo skórka juz bdzie przyzwyczajona na skladniki tego kremiku. Takz espokojnie babeczki :)
Ale dzis łądnie słonko świeci, miałam dziś zacząć pastowac podłogi by to moje malenstwo juz chcialo wyjsc ale chyba skorzystam ze slonca i ost podrygów bycia w dwupaku że wyruszę na jakis mega spaceros :)

Pisałyście o "teges majonez" ;) (czyt. sex),że przyspiesz aporód, ale moj małż-niemałz widzę,że się nie garnie jakoś ... on nawet jakiś zimny się zrobił :( Nie wiem, mówi, ze nie będzie borysowi przeszkadzał i wsadzał interes.... smutno mi troszke,ze ma takie podejscie,ze tak reaguje na to wszystko.... Sorki za narzekanie, ale na Was to zawsze można liczyc... nie dość ż emi ciężko i grubo to jeszcze rozmyślam, co sie dzieje itd. Może to jakaś depresja przedorodowa-męska :( Szkoda,że nie da sie czułości nauczyc drugiego człowieka......
Liluś...ani maść pośladkowa ani Bepanthen nie jest typowo na codzień tylko jak coś już się dzieje...na codzień do pupy kup taki kremik ochronny na odparzenia np Ziajki albo Bambino

dziewczyny z doświadczenia polecam Wam majtki siateczkowe a nie jednorazowe...są wygodniejsze i można je prać
można je kupić w aptekach albo w hurtowniach dziecięcych, są pakowane po 2 pary-jedne wysokie i jedne niskie
naprawdę super wygodne, ja jeszcze ich w domu używałam przez pierwszy tydzień bo wogle mi blizny nie uciskały

Nataluś...powodzonka
a jesli chodzi o gacie :) to ja mam 5tych jednorazowych a potem przechodze na normalne :)
Nataluś-powodzenia!!! Bądź dzielna i pogłaszcz od nas swoje Maleństwo :)

Liluś, ja mam bephanten i maść poślad. Bephanten jest tez dobry na brodawy które mogą być na początku nieco zmaltretowane :)

Buaganiarko, ale podsumowałaś nasze tematy :D uśmiałam się z samego ranka :)

Ponieważ nadal muszę leżakować to już nie mogę doczekać się początku czerwca-jak zacznie mi się 38tc....heh...cała wieczność...

Jakoś dziś nie mogę spać.... :/
Przyszłam się jeszcze na szybciutko pożegnać z Wami. Dziękuję że ze mną byłyście przez te 9 miesięcy, i dziękuję za wsparcie. Do usłyszenia- mam nadzieję w sobotę:) Paaaaaaa:*******
Dziewczyny ile koszul i majtek jednorazowych zabieracie do szpitala? Pewnie już o tym pisałyśmy ale nie chce mi się szukać :)
Nataluś powodzenia jutro. Aż trochę Ci zazdroszczę, że już jutro przytulisz swojego maluszka. Ja mam jeszcze do terminu 7 tygodni.
Magda81 - siebie oszczędzać a mężowi zaufać że też dobre zakupy umie zrobić:) mój to tak się super sprawdza że normalnie go podziwiam - nawet po wkładki higieniczne go wysłałam:)
Moje położne sprawdzają tą kartę więc muszę zapisywać. Ale jakoś nie robię tego dokładnie, bo można by zwariować. Znam moją Wiki i ona ma dwa dni w tygodniu kiedy troszkę mniej się rusza niż normalnie, także wg tej karty już powinnam lecieć do lekarza. A ona tak po prostu ma. Co do maści to właśnie też zakupiłam sudocrem, ale po tym co piszecie, to muszę zakupić jeszcze inną, taką do stosowania na codzień. Teraz nie wiem czy tą pośladkową czy bepanten. Co radzicie?
Nataluś POWODZENIA jutro !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bauaganiarka współczuje Ci tego leżenia - ale czego się nie robi aby urodzić zdrowe dzieciątko :) Zresztą już tak niewiele zostało.

Ja dzisiaj byłam na takich duuużych comiesięcznych zakupach (chemia+spożywka) zeszło nam 2 h łażenia między regałami i chyba przed porodem to były moje ostatnie takie zakupy - modliłam się aby lista zakupów jak najszybciej się skończyła. Rozbolał mnie brzuch i pochwa :( Wiem, że mąż sam by sobie poradził ale chciałam mu towarzyszyć. Echh chyba trzeba zacząć się oszczędzać.
ale powiem Wam że dziś gin mi powiedział że za 2 tyg mogę fenoterol odstawić i jestem hepi! :D

a Martynka waży 2740g-co za grubasek, jak ja ją urodzę;)
uffff

właśnie nadrobiłam czytanie weekendowych wpisów i jestem z siebie dumna:)

pieluszki , sadzenie kwiatków jazda konna, kłucie w pochwie, weekendowe wypady, pogoda ,nocne pocenie, kołyska, s****zka/zaparcia, wyprawka, test na paciorkowca, liczenie ruchów, krem do pupy...

o rety dziewczyny ale macie tempo:)

chętnie bym się rozpisała ale niewygodnie mi tak bokiem i na leżąco

a muszę

bo Mąż pilnuje:)

bo dziś zaszalałam i mu tort urodzinowy upiekłam:D
Hej!!!
kruszku i inne babeczki nie dowiedzialam sie nic o wyborze poloznej, pediary, bo nie doszlam do przychodni. Okazało się ze nie mam waznego RMUA a obawiam się ze beda tego wmagac... takze jak uda mi sie go jutro wydrukowac to pojde :)

Bylam dzis w kinie na "Ondine" ładny , spokojny film.... podobał mi isę, choć jesli tos liczy na kino akcji to neich się nie wybiera. Zdziwiła się bo normalnie nawet mi wygodnie było ;)

Dobrej nocki :*

Naaluś trzymam za was jutro kciuki ;)
to jest maść pośladkowa, tak, na co dzień, tak profilaktycznie. Ja dziś przez przypadek dorwałam ją w aptece, a jak moja mama jej szukała po sklepach to faktycznie nie było. Więc zajrzyj do apteki. Ta masc ziajki jest tez o tyle fajna że mozna ją stosować od 1dnia życia i nie jest az taka droga-6zł 50ml :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry