Widok

CZERWCOWE MAMUSIE cz. 21 :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Proszę sobie doczytać wszystko na starym wątku
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=159725#fs
i wkroczyć w nowy :)

Oto lista (chyba najaktualniejsza) :)

05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian(Swissmed)
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
4/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś (Wejherowo)
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mi puchną lekko kostki, jak jest ciepło i dużo chodzę, a że chodzę praktycznie cały dzień to jest to widoczne, ale nie mocno. Czasami też palce, ale może ze dwa razy dopiero. Ja ogólnie na weekend majowy nie wyjeżdżam nigdzie, mąż organizuje zlot militarny i pojadę sobie na ognisko i popatrzeć, bo do jazdy w terenie już się nie nadaję. Ale na noc wracamy do domku. Udanego weekendu wszystkim mamusiom i dużo zdrówka.
Ja też życzę udanych majówek wszystkim tym z Was, które gdzieś się wybierają. No i przede wszytskim, żeby pogoda Wam dopisała!

Sama będę tu chyba często zaglądac, bo cały weekend przesiedzimy w domu w związku z tym zapaleniem tchawicy u mnie i tosi. No ale pogramy sobie w chińczyka i zrobimy turniej w młynka, upiekę jakies ciasto co by było milej:)
Również życze udanych majówek :)
Mój mężuś niestety pracuje w sobote i w pn - więc pewnie będę tu zaglądać:)
Ale pogoda - suuuper, oby już tak zostało. Dzisiaj w nocy było u mnie 16*C i spałam przy otwartym oknie - rewelacja :))))

Natalus jak samopoczucie przed WIELKIM DNIEM ?
Ja też pewnie będę często zagladać w weekend bo zostajemy z córką w domu. Mąż ma taką pracę ,ze pracuje najwięcej w dni wolne i świąteczne. Ale wszystkim życzę ciepłej, słonecznej majówki.
hejka:) a ja w domku:) bo w szpitalu nie ma miejsca...
ale miałam przyjechać się pokazać a raczej pokazać swoje notatki z jedzenia i poziomu cukru no i teraz jak tak bardzo restrykcyjnie się trzymam diety to nawet ok:) i na razie nie muszę się nawet położyć:) do kontroli za tydzień pod warunkiem że cukier znów mi nie skoczy..
i za tydzień znów będę miała robione pomiary czy mała rośnie...
w drodze powrotnej byłam w C&A na Matarni i tam jest promocja -20% na cały asortyment i kupiłam 2 bodziaki tak kopertowo rozpinane- wszyscy polecają na pierwsze dni jak biomy się ubierać maleństwo za dwa zapłaciłam 23zł:) a jakość naprawdę fajna:)
tak więc weekend majowy nie spędzam w szpitalu jak zapowiadało się ale w domku z mężusiem:) na pewno pójdziemy na jakiś spacerek:)
a my wrocilismy z zakupow...cos trzeba miec w lodowce na te wolne dni ;)

pod wieczor jedziemy jeszcze po kwiatki na balkon...taki jest plan przynajmniej

u nas 28 stopni w cieniu :)
inka.ja to bardzo dobre wieści na ten weekend :) oby takich więcej :)

Ja od rana wziełam się za zmiane pościeli, porządki itd z przerwą na zakupy. Musiałam na dwie tury iśc bo bym się nie zabrała - mężuś w pracy i nie ma kto mi pomóc :( Zresztą on tak dużo ma pracy, że nie mam sumienia prosić go jeszcze o zakupy.

Też już bym chciał mieć kwiatki na balkonie, ale babeczka u ogrodnika radziła kupować w połowie maja. Niby noce jeszcze są za zime na kwiatki balkonowe (ja chce surfinie) - więc czekam.
eee...ja co roku kupuje w kwietniu i jest ok...w tym roku jestem juz spoxniona z kwiatkami

no a poza tym mozna te pare zimniejszych nocy w domku potrzymac w razie czego...poxniej juz nie bede miala czasu na sadzenie
mój mąż pracuje 1-3.05 wiec tez tu bede zagladac, w niedziele idziemy jedynie na ognisko i to wszystko z atrakcji.
Inka.ja też kupilam te kopertowe bodziaki w C&A, wogóle ostatnio polubiłam ten sklep.
egzamin na prawko uwaliłam, nastepny termin mam 19.05, czyli w 38 tygodniu :) Egzaminator opowiadal ze mieli już przypadek ze w trakcie babeczka dostała skurczy i ją wieźli do szpitala, ciekawe czy będę druga ;)
dziewczęta, zrobiłam jedno pranko i na balkonie wiszą piękne niebieskie małe spodenki, sukieneczki, bodziaki...heh... nie mogę się napatrzeć :D

Inka bardzo się cieszę!!! Tzn że nic Ci nie jest i nie będziesz musiala siedziec w weekend w szpitalu :D

3oko, nie postraszyłaś Pana egz? :) Jakiś twardziel :) Może Ci się uda w tym 38 tc :)
a kwiatki będę sadzić dopiero jak Ania się urodzi.... cóż, miałam to robic teraz ale do sklepu nie mogę jechać i wybrać więc nie mam co sadzić :(
Bo samo sadzenie nie jest aż takie ciężkie ...
Okruszku, następnym razem wezme balon z wodą i udam ze mi wody odeszły :)
Wy tak piszecie o tych kwiatkach a u mnie nawet suszone padają, wystarczy ze na nie spojrze!
3oko, sadzenie to jedno, a dbanie o kwiatki to drugie i tym drugim zajmuje się mój mężuś bo ja zapominam je podlać :)

z tym balonem super pomysł hihi
Inka, poprawiam się w tym co napisałam bo mozna to źle zrozumieć :) Nie uważam że nic Ci nie jest tylko cieszę się że aktualnie nic Ci nie jest :) a reszta - jak powyzej ;)
kwiatki na balkonie... tia.. u mnie rosną samosiejki, cały rok...
Długie i zielone. I jeden mlecz... :D
dzięki dziewczyny że jesteście ze mną:) okruszku przecież wiem ze wszystkie jesteśmy sobie życzliwe:) weekend w domku ale bez grillowej kiełbaski:( ale lepiej tak niż na szpitalnym jedzeniu:P no i przede wszystkim w domku:)
a co do egzaminu to wierze, ze tym razem zdasz a przy okazji ze stresu i euforii to może i urodzisz tego dnia:)
ja też będę tu zaglądać:) jesteśmy w domku ale na spacer nad morze na pewno się udamy:)
witajcie czerwcóweczki!
właśnie tu dołączyłam:)
mogę się do listy dopisać z moją dziewczynką Martynką, której się na 16.czerwca spodziewamy?
nie! nie możesz! bo MUSISZ!! witamy przyszłą mamusie i Martynkę;)
Hej!
Bauaganiarka no zapłon masz niezły :D Witamy i zapraszamy :) Choc do porodu juz nie dużo zostało, ale do 15.06 myślę że jakieś 10-13 wątków przed tobą bo dziewczyny zapitalają z tematem ;)

Co do kwiatkó to poiem Wam szczerze ze nie miałam nigdy, ale ochpoty mi narobiłyście ; i chciałabym też je mieć ;> Ale że mam balkon od str północnej więc chyba żadne kwiatki w tym cieniu mi się nie uchowają. Jak myślicie ogrodniczki??

Dzis musialam nadrobic chyba z 30 wpisów od wczoraj, macie tempo normalnie szokujące ;0 ale dobrze:)Ja tez nie wybieram isę raczej na majówkę bo to dla mnie ostatnie nogi ;/ Skurcze są coraz częstsze, kłucia też wiec może ta moja szyjka dojrzewa?? Jestem zmęcozna już tym dźwiganiem zbędnych (moich) kg-ów, bo za brzuszkiem to tęsknic będę :( To takie cudowne uczucie jak cos kopie i bulgocze w brzuszku- a nie jest tym biegunka :D

Ale juz bym chciala miec Borys w domku, jak to majówki napisały w innym wątku,że na poczatku to będzie rozpierducha, bo wszystkiego będziemy musiały się nauczyć :) I my i nasze dzidzie:) Trudny cza ale wierzę, że damy radę:)

Stopy tez mi puchną, właściwie to juz wszędzie się woda zatrzymuje-widac i na łydkach i na udach... wszędzie. Serdelkowata postura normalnie...i wez tu dżwigaj te kilogramy...masakra wysiadają mi już kolana....

Dziś czekając na małaża-niemałza pod kliniczną widziałam wychodzące mamusie ze swoimi nowonarodzonymi maluszkami i dumnych tatusiów idących do swoich żon-nieżon z kwiatkami.... Ach jak już bym chciała wychodzić tak jak one dzis wychodziły z maluszkami w dwóch odrębnych osobach.... No ale cóż..i na nas przyjdzie czas:)

Miłego wieczorka i nienudnego weekendu :)
Ja również witam nową mamusię:)

Kurczę Dziewczyny- wiecie jak mi się dłużyyyy... Kurczę:) Jeszcze 5 dni:)

Wiecie tak czytam i czytam jakie biedne macie problemy choróbska i inne zmartwienia i trochę mi głupio bo ze mną się nic nie dzieje. Przez całą ciążę wszystko super, nawet na początku jakoś super mnie nudności nie męczyły, potem wyniki badań też w miarę oki, i teraz też, nic mi nie puchnie itd. A Wy biedne co chwila coś...

Ja już za 5 dni zrzucam brzuszek- trochę się przyzwyczaiłam ale tęskno mi nie będzie;) Ale na pocieszenie Wam powiem coś w tajemnicy- MAM MEGA ROZSTĘPY NA BRZUCHU!!! Tylko ciiii nikomu nie mówcie:) Chociaż coś mi a nie Wam:)

Trzymajcie się- buziaki:*

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry