Widok

CZERWCOWE MAMUSIE cz. 21 :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Proszę sobie doczytać wszystko na starym wątku
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=159725#fs
i wkroczyć w nowy :)

Oto lista (chyba najaktualniejsza) :)

05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian(Swissmed)
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
4/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś (Wejherowo)
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
o jeny, ale śmiesznie jest czytać, że ktoś też ma takie różne przeboje jak ja, że musi leżeć (i pewnie też się fenoterolem faszeruje;>), że remont i w ogóle:)
aż mi się chce mniej marudzić:D
nio, w sumie szybko nam poszło, ale to dzięki temu że oprócz dwóch panów fachowców mój mężuś z tatą dużo tam robią i właściwie cały czas praca wre :) W sumie najgorsze za nami :) Zostało oczekiwanie na meble kuchenne i dwa komandory (są w realizacji) i pomalowanie ścian i położenie paneli oraz drobna wykończeniówka, ale to już będzie można tam mieszkać i wykańczać :) heh... już nie mogę się doczekać-i wez tu się przyzwyczaj teraz-z jednego pokoju z aneksem na trzy pokoje :)

Buaganiarko, sporo mam tych leków, oj sporo :/ i tak często je muszę brać że dzis dwa razy wzięłam z opóźnieniem bo mi się zapomniało :) A pomarudzic sobie zawsze możesz, my wysłuchamy i poradzimy - tak tu jest fajnie :)
no my też w jednym pokoju z aneksem mieszkamy ale jest tak przytulnie że jeszcze nie planujemy przeprowadzek
chociaż
po cichu mi się marzy powrót do starej kamienicy domu rodzinnego we Wrzeszczu... Ale tam jeszcze rodzice z 3 rodzeństwa i lokatorką mieszkają także pomyślę o tym jak będziemy mieli więcej dzieci;)

ale przynajmniej remont łazienki wypłakałam i ruszamy po weekendzie jupi:D

okruszku ja też mam sporo leków, co 4h w zasadzie i tylko mi budzik dzwoni a ja zdziwiona że to juuuuuż? ;)
a na te 3 pokoje to pewnie mnóstwo pomysłów masz przez to swoje leżenie co? ;>
właściwie to juz wszystko "wymyślone" :) więc leżąc niewiele zmieniłam :)
No u nas tez jest w kawalerce milusio i pewnie gdyby kredytu nam nie przyznali to bysmy w niej zostali, bo sprzedawać tez za bardzo nie chcieliśmy...no ale się udało :)
idę na lody, bo juz nie mogę.... tzn mężuś mnie zabiera :D
o dobry pomysł, niech no tylko mój wróci... ;>
muszę tylko wyskoczyć z piżamy^^
askomcio1 - a gdzie masz koniki swoje, w jakiej stajni? ja tez jestem pasjonatka wiec dlatego pytam ;0
witam majowo :)

te 1 to malusie są, spokojnie wystarczy jedna paczuszka do szpitala no chyba ze didzia będzie malutka to wtedy trzeba będzie dokupić

ja miałam jedną paczkę tych 1 a Misiak urodził się ponad 4 kg i stykneły ale w domu już miałam 2

ehhh...i nie kupiłam wczoraj kwiatków...nie mogłam sie zdecydować na doniczki a poza tym wydawało mi sie że marny wybór był kwiciorków i część wg mnie przemarźniętych sprzedawali...na spokojnie sobie we wtorek wybiorę bo wczoraj to tez i full ludzi było

no a poza tym kiepskawo się czuję od wczorajszego wieczora...Młody szaleje bez przerwy i gdzies mnie uciska czego efektem jest to, ze mi słabo i mam takie uderzenia gorąca
ale już powoli przechodzi na szczęscie
ja wróciłam już od teściów teraz odpoczynek:) ja też w założeniu mam leżeć ale jakoś mi to nie idzie wiec jak tylko mogę to uciekam z wyrka:) heh mój mąż teraz pojechał na konie:) ale jak wróci to chyba też go wyciągnę na lody:) tzn ja przy mojej cukrzycy co najwyżej mały sorbet:) ale co tam :)
kurka, a ja nie wiem co mi jest bo strasznie kłuje mnie (aż mi głupio pisać :)) w pochwie... Myślicie że to moja szyja? Kurdę troszkę się boję, żadnych skurczy nie mam całe szczęście, ale to kłucie.... Mam tak od wczoraj wieczora :/
ja teraz napiłabym się pepsi... :)
weź tu leż, jak taka piękna pogoda majowa...heh...
Dziś zaszliśmy tez do naszego mieszkanka (bo blisko:)) no i juz nie mogę się doczekać tej przeprowadzki :D
to kłucie to chyba znak ze szyjka się skraca...
mnie też czasem kłuje ale rzadko i szybko przechodzi
Okruszku,mnie tak kłuło i gin mi powiedział ze to przez to ze główka była na dole. Jak synuś przekręcił się pupką w dół kłucie przeszło
Okruszku, dokładnie - trudno w tym całym remoncie zachować spokój i całe szczęście nie musimy mieszkać w remontowanym mieszkaniu :),

Mnie tez czasami kłuje jakby w "pochwie", głównie kiedy chodzę i mała sprzeda mi kopniaka. Mam bardziej inny problem - w sumie nie mam skurczy, nie puchną mi nogi ale już po raz kolejny budzę się w środku nocy i nie mogę ruszyć prawą nogą. Całą prawą nogą - mam blokadę od biodra, straszliwie to boli (kłuje, ciągnie po całej długości), czucie mam ale wygląda na to , że Nataszka mi sie gdzieś tam klinuje i coś się dzieje, bo jest dosyć nisko ułożona... 06.05.2010 wizyta u gina ufff, może coś zaradzi

A z takich dolegliwości, to dopadły mnie bóle krzyża - przy chodzeniu ciagnie mnie od kości ogonowej przez całą dupę aż do łydki...masakra. Byłam na zakupach w eleclercu i myślałam, że uda mi się zrobić SZYBKIE zakupy... niestety prawie ciągnęłam tą nogę za sobą... i wyglądałam, jak bym zawędziła arbuza pod bluzkę... musiało to śmiesznie wyglądać ;)

KAMYK1 - jeżdżę... jeździłam w Sopocie na hipodromie, a potem w Koleczkowie... i jak wypuszczam negatywne fluidy, to jadę właśnie tam by naładować ponownie baterie energią na +, teraz niestety tylko muszę obejść się karmieniem marchewką, jabłkami i cukrem, żeby mnie nie zapomniały... :/

Jeszcze 20 min i jazda do jastarni :):) juuuppi :)

Buziale i do jutra :):)
Mnie też kłuje w środku, ale jak pisze 3oko tylko wtedy kiedy mała jest łepetynką w dół a ja w pionie za długo. Wtedy staram się nei chodzić zwłaszcza poza domem poniewaz pecherz też dostaje i co 5 minut dosłownie musze latać do toalety :> Więc czasem to bez sensu pojechac np na dłuższy spacer po skwerze skoro ja co chwilę marudze, że się zaraz zesikam..
A co do pieluch to z Tosią probowałam rożnych i ostatecznie zostałam przy Happy. Poza tym będę szukac pieluch z wycięciem na kikuta bo to jednak ważne, żeby nie wilgotniał pod pieluchą a nie wszytskie newborny produkują z wycięciem. Musze się rozejrzeć bo pewnie po kilku latach się co nieco zmieniło.

Jutro chyba pojadę do Akpolu po wanienkę, przewijak i materac. No i te pierdoły do porodu typu gatki z kratki itp.
Już wczesniej sprawdzałam ceny i wychodzi, że z Allegro razem z przesyłką bym to samo zapłaciła wiec wolę sobie od reki kupić.
Mam nadzieję, że nic mi nie umkneło, kurcze. Chyba jakaś czapeczka cienka by się przydała hm?
Hej:)
My dzis wybralismy się do Sopotu...masakra....tyle ludzi,że szok także zabraliśmy dupska i wróciliśmy do naszego "pięknego" Gdańska. A poza tym jakos tak zimno się zrobiło a wybralam sie w samym sweterku ;/
Teraz bardziej sloneczko swieci ale teperatura odczuwaln anie jest zbyt wysoka.
Ja tez mam to kłuci, już też o nim pisałam. Pytalam lekarza i powiedział, że to juz duże obciązenie i już teraz może kłć a poza tym szyjka sie skraca, dojrzewa i sa tego objawy Takze Okruszku jeszcze troszke do czerwca jak Cię kłuje to odpuśc sobie te spacerki- wiem że łatwo się pisze, ale pamieta że w ost m-cu kształtują sie płuca dzidzi i najwżniejsze by się ukształtowały tak by malenstwo mialo siłe samo oddychac.

Magda81 te problemy ze snem miną, ja tez w ktoryms to watku nrzekalam ze spać nie moge... w 9 m-cu przeszlo, teraz sie budzę jak się przekrecam bo jest to prawie awykonalne ale zaraz zasypiam-juz nie mam kilkugodzinnych przerw w spaniu takze wierzę, że i u Ciebie to minie:)

Wiper- ogrodniku - :D doradz proszę jakie kwiatki na północną strone mogę zapodać sobe na balkon co by za szybko nie padły?? Doradzcie dziewczyny ogrodniczki :)
hello:-)
zachowałam się dzis nieodpowiedzialnie. wyciagnęłam familie do Sobieszewa i po grobli przeszlismy na plażę. prawdę mówiąc myślałam, że nie dojdę ale dałam radę. mój gin by mnie chyba zabił.... na szczęście wrócilismy taksówką wodną. fenoterol wciąż działa hehe. to moja pierwsza taka dawka ruchu od początku ciąży i powiem Wam, że mimo iż padam na ryj to fantastycznie mi z tym uczuciem ;-) bebzonik trochę bolał, ale szybko przeszło. Synuś mega zadowolony, bo jeszcze nigdy nie płynął taka łódka tak wiec bilans zysków i strat wychodzi na +.
będę dzisiaj spała jak dzidzia hehe

cdn-synus woła...
no nieźle.... do wtorku (mam wizytę) leżę, bo widzę że nie ma co...
ale troszkę się zniesmaczyłam, bo przypomniało mi się że już jakiś czas temu zgłaszałam mojej lekarce że właśnie mnie tak kłuje (a wtedy niby wszystko było ok i nawet usg nie zrobiła) a ona mi na to że tak może być... Teraz, po szpitalu, już zmieniłam lekarza prowadzącego (na bardziej doświadczonego), żałuję tylko że nie zrobiłam tego wcześniej, kiedy Wam o tym zaczęłam pisać... heh... Wychodzi na to że ta szyja mi się już od jakiegoś dłuższego czasu skracała...a ta uznała że jest ok :/ no ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem... teraz muszę być ostrożniejsza i bardziej czujna... Mam nadzieję że do jutra przejdzie... Dobrze że mam ten pessar-troszkę lepiej psychicznie się przez to czuję.
mimii...jaki ze mnie ogrodnik...żaden...ja kupuje kwiatki na czuja i mam odwrotny problem bo u mnie na balkonie do 14 jest taka hica, ze szok

nie wiem kto pytał o kołyskę..Małż własnie przed chwilą złożył i naprawdę wypasik to jest :) super wykonana i wydaje mi się że zda egzamin...ta gondolka jest spora i swobodnie będzie można malucha w niej przewinąć, kieszonka na drobiazgi, pod spodem półka na pampki i inne pierdołki, zdejmowana budka, karuzelka, muzyczka, światełko i ine bajery, no i fajnie że ma regulowaną wysokość, no i można ją przystawić do łóżka

co do pieluch... ja używałam Newbornów Pampersa...wycięcie na pępek wg mnie jest zbędne, wystarczy przy zakładaniu pieluchy odgiąć ten górny brzeg i sprawa załatwiona-tak mi położna w szpitalu powiedziała i tak robiłam
My wróciliśmy koło 18:00 do domku, teraz sobie leżę bo jestem padnięta. Najpierw na festiwalu kawy wypiłam 3 kawki i zachciało mi się po nich strasznie spać. Potem pojechaliśmy na festyn naukowy na Skwer Arki i było bardzo fajnie, ale musieliśmy niestety wcześnie wracać, bo było chłodno i córka zmarzła aż się trzęsła. Robiliśmy m.in. wielkie bańki mydlane i patrzeliśmy jak wysadzają arbuza :)
Hej,
Dziś byliśmy na spacerze troszkę powdychać świeżego powietrza. W prawdzie głównie siedziałam na ławce, ale było miło. Dla mnie to nowość bo ostatnio rzadko wychodziłam z racji skracającej się szyjki.
Byłam wczoraj u gin. Byliśmy mego pozytywnie zaskoczeni, gdy lekarka powiedziała, że szyjka się wydłużyła i zamknęła. Wszystko jest dobrze ogólnie, wyniki tez w normie. Młoda zdrowa. To superowo !!!! Oprócz ustawienia poprzecznego dziecka oczywiście. No, ale jak wszystkie wiemy, to ustawienie się może jeszcze zmienić. Mam nadzieję, że tak będzie.

Łóżeczko zamówiłam w zeszłym tygodniu. Wybraliśmy Klupś (ciemny orzech z szufladą) - z materacykiem wyszło nam 400 zł, więc uważam, że to niezbyt dużo.
Facecik z hurtowni powiedział, że nie trzeba go wietrzyć miesiąc (jak przypuszczałam wcześniej). Stwierdził z doświadczenia, że po paru godzinach zapach ulatuje. Ciekawe, czy tak będzie - fajnie by było.
Zatem zakupy idą powoli do przodu.

Zmykam do łóżka, bo chyba trochę już późno, ale dziś spaliśmy do 11- tej i jakoś nie jestem senna.
Masz rację, nie ma to jak spacerek.
Super, że wszystko wróciło do normy i czujecie się dobrze - oby tak dalej :)
My też mamy łóżeczko Klupś - Radek VII.
Miłego wieczoru i kolorowych snów.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry