Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010, cz. 16

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
15.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anusia:)
5/6.06 - 3oko ~ chłopczyk
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (?)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopiec ?
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko
30.06 - jolla ~ chłppczyk
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie nadaję się już do roboty. Umyłam 1 okno, a narobiłam się jak dzika świnia. Ale wyprałam firankę i pięknie w domku pachnie :)

Denerwuje mnie, że nie możemy wybrać imienia dla synka. Ciągle coś nie pasuje. Wiem, że rodzinie na pewno nie powiem jak synka nazwiemy, bo zaraz się do czegoś doczepią i będzie trzeba zmienić. Tzn. wciskam im że to będzie Xawier, żeby się ode mnie odczepili. :-)
No tak to jest. Mieliśmy wybrane wstępnie imię dla chłopca Mateusz, to mojej mamie od razu się skojarzyło z ciapciowatym sąsiadem i nam obrzydziła totalnie to imię. Próbowałam ją przekonać, że jak dzidzia się urodzi to zacznie się jej to imię z dzidzią kojarzyć a nie z sąsiadem, ale nie pomogło :( Najważniejsze żeby Wam się podobało, a rodzince możecie powiedzieć jak dzidzia bedzie na świecie
melduję się w nowym wątku :-)

Moim teściom nie podobało sie imie naszego syna, bo kojarzyło im się z jakimś kolesiem z reality show bar. stwierdziłam, że to ich problem i mam ich opinię w tyle. Imię Pola też im się nie podoba, bo jak je usłyszeli to nic zupełnie nie powiedzieli. i dobrze, niech sie ugryzą ;-)
Oj wybór imienia to duży problem. Pamietajcie, że nigdy nie dogodzicie wszystkim i najwazniejsze, że mamie i tacie sie podoba :-)
miłego dnia Mamuśki :-)
my mamy taka tradycje rodzinna ze moja mama ma na drugie tak jak ja na pierwsze imie, wiec moga corka bedzie miala na imie jak moje drugie etc. a z synkiem to drugie mojego meza.. i dzieki temu unikamy roznych rodzinnych nieporozumien:)
hej:)
i jak tam brzucholki się czują?? mnie wczoraj dzidzia nie kopała cały dzień a tylko wieczorem ledwo się ruszyła i już wkręcałam sobie czarne filmy:( i wyłączyłam kompa bo net tylko nakręca w takich głupich myślach! dzisiaj od rana mała nadrabia zaległości:) wiec wszystko ok:)
wczoraj kurier przywiózł moją poduszkę-rogala. i powiem że spałam dzisiaj całą noc bez zarzutów. Fajna ta poduszka :) wtuliłam się w nią i spałam:) ale w nocy poszłam siku i na moje miejsce położył się mój piesek i już go nioe wyganiałam, bo tak słodko spał wiec od 4 do 6 spałam bez poduszki, bo ona zajmuje trochę miejsca i musiałabym psiaka w nogi przesunąć;/
aha uwaga na mężów! mój wczoraj nie chciał mi jej oddać:P
pozdrawiam
hej!
ja tez dzis wstalam w nocy na siku, wracam, a na mojej (zwyklej) poduszce leży... mężuś :)

ps ale te wątki zasuwają :)
ach... dziewczęta moja Ania już tak się przekręca że cały bebzun się rusza!! Śliczny widok :D
Dziewczyny czy jak jestescie na wizycie u gina to bada Was też ginekologicznie czy tylko usg? mnie ani razu nie zbadał i nie wiem czy to norma...

Jolla, my tak samo nie mamy cały czas imienia, miała być Majka, no ale do chłopca to troche nie pasuje:... ja chciałam Szymona lub Mateusza, ale mąż nie chce. Przeglądam księgę imion u nic nam sie nie podoba
Mnie zawsze bada tak i tak , takze powinien napewno jak jeszcze tego nie zrobil zbadac cie na fotelu.
Wow już nr 16 :)

Ja właśnie szykuje się do wyjscia - dzisiaj wizyta u ginka :) Dotychczas na każdej wizycie doktorek badał mnie ginekologicznie. Dzisiaj ide do innej lekarki bo mój wyjechał i zobaczymy czy mnie zbada. Ja mam nadzieje, że zrobi mi usg i zabaczy płeć maluszka :)

Jeżeli chodzi o imie to też mamy problem :(
Już wcześniej pisałam, że mi baaardzo podoba się dla dziewczynki imie Liwia. Mąż na początku jak usłyszał to imie to patrzył na mnie jak na wariatke, ale teraz po mału się przekonuje. Gorzej ze znajomymi i rodziną, ale to mam gdzieś ... Jak nie Liwia to Oliwia
A z chłopcem mamy większy problem, może Hubert albo Oskar...
Nigdy nie przypuszczałam, że wybór imienia będzie takim problemem :P
Mnie ginka bada zawsze, za to usg robie "sama" prywatnie-wolę zrobić je u lepszych speców. Teraz nie byłam długo badana bo moja ginke wywiało, więc od razu mialam filmy czy oby szyjka się nie skraca i nie rozwiera itp-ale takie rzeczy widac tez na usg wiec mozesz byc chyba spokojna. Piszę "chyba" bo nie podlega najmniejszej wątpliwości że powinnać być od czasu do czasu zbadana!

a co do imienia-ja chciałam Lenkę, Magdalenkę albo Maję, ale mój mężuś nie, On chciał Natalkę, ja nie :) więc szukałam dalej i wpadłam na Anię-takie ładne proste polskie imię i mężusiowi się spodobało i pasuje nam jak ulał do nazwiska :D Gorzej jak ginka się pomyliła i będzie chłop :)
mój gin zawsze mnie bada. jakiegoś np. stanu zapalnego gin przez samo usg nie stwierdzi. najpierw wziernik później paluchy, brrr. nienawidzę tego....
ja mam wizytę we wtorek ale raczej bez usg :-( chciałabym już z nm ruszyć temat porodu i na samą myśl dostaję gęsiej skórki. niezaleznie od tego jaki poród mi wybierze, tzn. sn czy cc to mam mega stracha. ehh, ale fajnie by było mieć to już za sobą.
lece pranko na dwór powiesić
ja też jestem zawsze badana ginekologicznie i mam usg:) i tak co 2 tygodnie:) ale wczoraj mała miała jakiś gorszy dzień i mimo częstych kontroli sama się nakręcałam:(
a co do imienia to ja zawsze chciałam Zosie:) teraz gdzie się nie słyszy to same Zosie:( ale ja i tak dam mojej córce na imię:) a co do chłopaka to mieliśmy rozbieżności mąż chciał Jasia a ja Franka:) ale że ma być dziewczynka to mamy kłótnie z głowy:)
U mnie za każdym razem jest badanie ginekologiczne. To po to żeby sprawdzić czy nie ma rozwarcia i czy szyjka macicy się nie skraca.
Ale dobrze, że na USG poszłam sobie jakiś czas temu prywatnie, bo ten gin już 2 wizyty mi nie robił, tylko słuchał serca.

Mada81 nazwij córekę Oliwia i się nie przejmuj. To ładne imię :)
Hubert też, ale jak się woła na małego Huberta?

Powiedzcie mi tak szczerze, co sądzicie o imieniu Tymon, czy chłopiec może się chcieć tak nazywać?
inka.ja mój mąż chciał franka, a że na mnie gadali franek w podstawówce to ja nie chciałam, ale generalnie franek i tak z nami "zamieszkał" biały miś polarny córki dostał tak na imię :) Franuś to pluszak numer jeden :) Patrycja tak lubi franusia, że polubilam to imię :)
Mały Hubert to Hubi, Hubuś.

Tymon, Tymek całkiem fajne :-)
Ja byłam badana tylko raz, ale na każdej wizycie do tej pory miałam robione USG. Co do ruchów, to moja malutka wczoraj od godz 18 do 2 w nocy bardzo się ruszała, cały brzucholek latał z jednej strony na drugą, nie było szansy spać. Dzisiaj rano troszkę się poruszała i teraz chyba odsypia nocną imprezkę :)
kurna, na nastepnej wizycie spytam sie dlaczego nigdy mnie nie bada ginekologicznie, skubaniec jeden!
Na razie kazał mi zdjąć wszystkie pierścionki, obrączkę etc. bo jak to delikatnie ujął: "z dnia na dzień może pani strasznie spuchnąć" :)

Jolla, co do imienia Tymon to u nas właśnie to imie na razie wygrywa, mi sie podoba jedynie zdrobnienie TYMEK, najwyżej cały czas bede tak mówić do naszego synka:)

Podczytałam przed chwilą wątek majowych mamuś, jedna dziewczyna w połowie marca już urodziła córeczke, ale się poryczałam czytając o jej porodzie (w wątku 13 jakby któraś chciała zobaczyć i fotki i poczytać)
A możecie mi dopisać do listy dziewczynkę Alicję??? Plis

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

do góry