Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010, cz. 23

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam w nowym wątku.

Mam nadzieje, że to najbardziej aktualna lista :)

18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
4/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ dziewczynka Magdalenka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk-Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
16.06 - bauaganiarka ~ dziewczynka Martynka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk

Z nami już na świecie:) :
Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, swissmed.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No wg mnie własnie takie ze sklepu trzeba koniecznie wyprać.
I ja tez nie założyłabym ani sobie ani dzieciom czegoś niewyprasowanego. Ja do szafy nie włoże niewyprasowanego i noszonego choć raz tez nie ;)
Moja teściowa duże oczy robi, że ja pościel pasuję! Dziwne..
Ja prasuję na lewej potem wywracam i już:)
ciągnąc temat prasowania, pytanie może wydać się głupie, ale mnie zastanawia. chodzi mi o to czy ma jakieś znaczenie którą stronę się prasuje?, lewą czy prawą? skoro zabija zarazki, to może lepiej lewą, bo z tej strony ciuszek przylega do ciała dzidziusia..
daria...własnie nowe się pierze

ja uwielbiam prasowac dzieciowe ciuszki...Miśce do tej pory wszystko prasuje, sobie i Mężowi zresztą też

nie wyobrażam sobie włożenia do szafy niewyprasowanych rzeczy a co dopiero założyć niewyprasowane...
takie mam już zboczenie

a te małe ciuszki naprawdę szybciusio się prasuje a jak przyjemnosć :)
Chyba nie warto przesadzać z tym praniem, wyparzaniem i prasowaniem. Dziecko musi przecież mieć styczność z różnymi bakteriami.
Aaaa! Wróciłam właśnie ze sklepu, 2 facetów przepuściło mnie w kolejce! No nie wierzę! Jeszcze nawet miła rozmowa sie nawiązała :)

A nowe ciuszki tez pierzecie?
prasuje to co bawełniane ale welurkowych ciuchów już nie.
mam już bardziej lightowe podejście w temacie prasowania. synowi na początku prasowałam wszystko ale szybko mi przeszło. nie wyrabiałam ze wszystkim więc prasowanie wszystkich ciuszków olałam krótko mówiąc.
z tymi bakteriami to też bez przesady. w sterylnych warunkach dziecka chować nie można

cdn synus wrócił
Nio, ja PRASOWALAM WSZYSTKO, ALE JAK MOGE DORADZIC TO NIE PRASUJ OD RAZU POSCIELI BO JAK JA ZLOZYSZ TO PRZED UBRANIEM BEDZIESZ ZMUSZONA ZROBIC TO RAZ JESZCZE- JA PRZYNAJMNIEJ NIE LUBIE MIEC POGNIECIONEJ :)
Ja parsuję wszystko, akurat te małe ciuszki się fajnie prasuje i szybko idzie mimo że dużo
hello
wg. trzeba...prasowanie dodatkowo zabija te wszystkie paskudstwa ktore są a ich nie widac gołym okiem poza tym dziecku na pewno przyjemniej bedzie w wyprasowanym ubranku :)
Dziewczyny mam kolejne głupkowate pytanie:
czy wszystko z ubranek maluchów trzeba prasować?
Właśnie zamierzam się za to zabrać, ale jak widze ile tego jest to jestem cała przerażona - czeka mnie kilka godzin prasowania :(
Iza, mi gin jako jedno z pierwszych zlecił właśnie hiv - byłam bardzo zdziwiona, ale posłusznie zrobiłam :)
Mam już dość tej pogody. Takie ładne rano było słonko, szybko wyprałam, powiesiłam, a teraz mi zmokło, bo zajęłam się obiadem i nie widziałam że pada ;/

A żeby trochę ciążowo było, to się pożalę, że znowu mi kręgosłup dokucza, a jeszcze żeby było śmiesznie to poszłam na pocztę z 20 minut stałam żeby wysłać paczkę, wracam do domu, a w skrzynce awizo, ale mam już dość poczty na dziś.
Mimii ja biore euthyrox 88 na zmiane z 100 i endokrynolog kazał mi od razu po porodzie odstawić. Mam poczekać ok 6 tyg po porodzie, zrobić FT4 i TSH i wtedy się do niego wstawić...
Mimii mam gdziesto auchan. w ciąży juz tam nie pojadę. bezmózgi totalne i tyle. albo robi się kasę uprzywilejowaną w 100% albo temat sie olewa od początku do końca a oni zadowoleni, że nad głowami wisi plakat. ehhh

a robiłyście badanie na hiv? ja tak. baby w laboratorium były tak zszokowane, że aż na głos przy innych pacjentach musiały to skomentować. poczułam się jak ćpun, prostytutka i wszelka patologia razem wzieta.

prawie sie spakowałam :-) na sam koniec dopakuje kosmetyczkę, no i chyba jednak zacznę szukać cienkiego szlafroka. jak nie trafię taniego to zabieram grubasa. szkoda mi kasy, bo w domu mam swój ukochany polarowy i nie zamierzam go wymieniać na inny.
Okruszku to mnie zmartwilas, ale ufalam mojemu gin i stad nie robilam, a teraz to juz podejrzewam za pozno;/ no nic... musi byc dobrze:)
Buaganiarko nie zniechęcaj się, zobaczysz jeszcze troszke i bedziesz chciala rozpakowywac ta torbe, bo to czekanie jest straaaszne :) Czas jakos chyba zatrzymał się w miejscu ;/
o Mimii
fajnie, że opisałaś co do szpitala spakowałaś,
mi to bardzo pomogło, bo oczywiście zaczęłam pakowanie
ale hmm...
no zniechęciłam się;)
także dzięki! :]
ojj Mimii tu się nie zgodzę ;) toksoplazmoza jest bardzo groźna ale głównie gdy do zakażenia dojdzie w I trym.
No i uważam że juz takie podstawowe badanka powinno sie zrobic choc raz...
No ale to tylko majne zdanie :)
Iza ja byłam na zakupac w Auchan jakies 2 dni temu. Kolejka w ciążowej kasie mega...a nasz koszyk wypchany tez niewąsko ;/ Moj małż-niemałż chciał isc do ciażowej, ale zrobiło mi sie go żal...Te kasy bez sensu są wymyślone, bo nawet jak cię wpuszczą bez kolejki to musisz stac i podawac produkty z wózka, bo taśma załadowana przez zakupy osob ktore Cię wpuszczają;/ Także tez ustawiłam się przy innej kasie i dorze zrobilam. Kasjerka zapytala czemu nie ide do ciazowej to jej odpowiedzialam,ze ta kasa bez sensu jest bo podawanie produktow jest bardziej męczące niz postanie dluzej o te 5 min w kolejce w innej kasie;> Ona na to że poruszy ten problem na kolejnym ich zebraniu ;> Pewnie nastąpi to juz po czasie keidy juz bedziemy popitalać z wózeczkami ;)

Ja toxo nie mialam wogole robionej, bo moj gin stwierdzil,ze jakby robic wszystkie badania na choroby ktore mogą w nas sedzieć to nie starczyłoby tyh 9 m-cy, a toxo nie jest tak niebezpieczna jak inne choroby, o ktorych wogole sie w ciazy nie mowi i badan nie zleca. Takze ufam że jestem zdrowa:)

A o tarczycy- antybiotyk?? Chyba autorka pytania miala na myśli hormony :) Ja boore euthyrox100 i jodid i chyba musze wziac te leki ze soba do szpitala. Nie zapytalam o to ojego gina, a wizyte mam 19.05- 1 dzin po terminie;/ No nic zobaczymy:)
o jeny ledwo poprzedni wątek doczytałam a tu nowy i to pełny...!
niezłe tempo, oj niezłe;)

brr glukoza ;P
teraz podobno się odchodzi od 50g
więc ja miałam od razu 75g, siedziałam cała zielona w przychodni przez 45minut ale i tak wszystko wyrzygałam:/
na szczęście dali mi to ohydztwo do domu, tam zażyłam i jakoś do przychodni na sam końcowy pomiar doczłapałam:]
Magda, to ja tez po 50g mialam 136. ale nie kazali powtarzac. ale jak w szpitalu wyszla mi glukoza w moczu to zrobili mi jeszcze obciążenie 75g i wyszlo wszystko super, a ta glukoza w moczu byla pomylką..... bo dwa dni pozniej juz jej nie mialam...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry