Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010, cz. 23

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam w nowym wątku.

Mam nadzieje, że to najbardziej aktualna lista :)

18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
4/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ dziewczynka Magdalenka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk-Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
16.06 - bauaganiarka ~ dziewczynka Martynka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk

Z nami już na świecie:) :
Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, swissmed.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ooo...jak miło :)

tamten już taaaaki dłuuugi był ;)

wyprałam wczoraj pieluszki, czapeczki i pajacyki do szpitala :)
dziś będę prasować

aaa i moje cienkie tetry wcale się nie zrobiły jak szmatki...sa miękkie i delikatne ale w ogóle nie straciły kształtu itp.

kosmetyczka spakowana, torbę dziś dopakuje i jestem gotowa
no ale gin powiedział, ze się nie zapowiada przed terminem
hello z rana w nowym, cudnie krótkim wątku ;-)
nie mam kurcze wody, bo rury wymieniają i średnio mi się to podoba ;-/

inka.ja super dzien Was czeka :-)

Wiper moje tetruchy tez się mają super. kurcze, zmotywowałaś mnie z ta torbą. muszę wieczorem też się spakować.

miłego dnia życzę :-)
hej dziewczęta,

mammamia pisałaś że zegarek w Aparcie kupowałaś... ja znalazłam na stronce Apartu zegarki męskie...i ceny hmm powaliły mnie :)

https://www.apart.pl/pl/zegarki,c,2,vacheron-constantin
Wracając jeszcze do zasiłków znalazłam takie coś:
W okresie zasiłkowym 2009-2010 tj. od 01.11. 2009r. do 31.10.2010r. należy wykazać dochody za rok 2008 uwzględniając zmiany wysokości dochodów członków rodziny, (jeśli miała miejsce zmiana miejsca pracy, utrata lub uzyskanie dochodu).

Trochę mnie to przeraziło, że wykazuje się dochody z 2008 r. Przecież to było 2 lata temu, co tamta sytuacja ma do tej, która jest obecnie?
W 2008 mój małż pracował w Norwegii i miał wysokie dochody, praca się skończyła i dochody też. Myślicie, że w związku z tym iż należy uwzględnić zmiany wysokości dochodów członków rodziny to zasiłek bedzie nam się należał?
Gdzie takie coś się w ogóle załatwia w Gdyni?
Już mam: http://www.gdynia.pl/urzad/wydzialy/info/4048_52590.html
Daria no właśnie ja mam ten sam problem :) Bo 2008 r byl rokiem norweskim dla mojego niemałża.
A wiecie jak to jest jak sie zyje w konkubinace- jesli chodzi o staranie się o ten zasiłek?? Chyba udam się do urzędu i zapytam. Tez uwazam to za dziwne, bo 2008r to kazda z nas miala inną sytuację niż obecnie;/ no ale nasz cudowny kraj...to tylko naszew polskie realia :) włączajac w to politykę prorodzinną :D

Dziewczyny pakują torby a ja i małż-niemałz odliczamy dni do terminu...tzn on :) a mnie to denerwuje:D Coraz częsciej znajomi, rodzina pytają czy to już, stwierdzają pytając:"A Ty jeszcze sie toczysz" ;Myślałam/em że już urodziłaś" Masakra.

W nocy ciężko, najgozej ze zmianą boków... normalnie wczesniej bezsenność a teraz wielki brzucholek przeszkadza. Kiedy my się wyśpimy?? Chyba jak juz nasze dzieci dobiją do 20-tki :D
Kurcze, mnie sie zdaje, że wobec tego, że liczą się dochody z 2008 po urodzeniu nie bedzie mi przysługiwał zasiłek rodzinny i dod. z tyt. urodzenia się dziecka. A jak przejdę na urlop wychowawczy to beda już się liczyć dochody z 2009 czyli bede miała szansę? Czy to jest tylko dla tych, którzy wcześniej mieli zasiłek?
Boże, już nie wiem. Może przejade się do urzędu i tam się dowiem? Chociaż te baby są takie wstrętne czasami, że wolę Was pomęczyć. Wy macie wiecej cierpliwości ;)
Jak dobiją do 20-tki to bedziemy miały stresa, gdzie on/ona się włóczy, z kim się zadaje i dlaczego jeszcze nie wrócił/a do domu i też nie bedziemy mogły spać, eeehhh ;) Cieżkie czasy nastają dla takiego śpiuna jak ja...

Dzisiaj spałam jak zabita, oglądaliśmy wczoraj ze znajomymi walki, skończyło się późno i przez to się trochę wymęczyłam, ale to dobrze, bo fajnie mi się spało, hihi ;)
Wysłałam maila do Wydziału Spraw Społecznych w Gdyni, zobaczymy czy odpowiedzą i co napiszą
A po 20-tce znadzie sobie narzeczoną/nego i bedziemy miały stresa co to jest za typ/typiara. A może pójdzie na studia i po 3 latach płacenia czesnego stwierdzi że studia rzuca, bo coś tam mu/jej się ubzdura. A może bedzie chcieć sę hatjtać. I bedzie trzeba zbierać kasę na ślub. A moze wpadnie z jakąś lafiryndą albo bandziorem? Gdzie bedą mieszkać? Może z nami? A wtedy przyjdą wnuki i to się nigdy nie skończy.....! Albo bedzie mieć 2 lewe ręce do roboty i bedzie siedzieć u mamy na garnuszku, bo niby pracy nie bedzie dla ludzi z jego/jej wykształceniem? Żeśmy sobie zafundowały wyrok dożywocia we wiecznym stresie! No, chyba że dziecko bedzie złote, ale dziecko bezproblemowe chyba się nie zdaża
haha, Daria ale się uśmiałam. Co racja to racja, będziemy się już zadręczać do śmierci, a po niej się dopiero wyśpimy :)))))
Witajcie kobitki :)
Ja dzisiaj dla odmiany pierwszy raz od baaaardzo dawna spałam jak dziecko, z jedną przerwą o 6 na siusiu i dalej do 10 :) Cudownie być wyspaną :))))))

Wiem, że jedna z nas ma dzisiaj urodzinki.
Nie będe zdradzać która - może sama się ujawni :)
Z okazji urodzinek wszystkiego co najlepsze... spełnienia marzeń.
Dużo zdrówka i siły dla Ciebie i maleństwa, które już niedługo się urodzi :) Sto lat ...
A no własnie! Wszystkiego najlepszego mamuśka!
A to ja się przyłączam do życzeń, najlepszego i dla mamy i maleństwa.
Mnie za tydzień stuknie trzydziecha, ale wolę o tym zbytnio nie myśleć:)
Sto lat Mamuska :-)
ujawnij się ;-)
hihi ja się mogę ujawnić za naszą koleżankę bo mam jutro urodzinki :-))
m. wszystkiego smerfnego :D
I my się dołączamy do życzeń :)

Ufff...drugi pokoj popsiątany, łacznie z pastowaniem podlóg :) Także mieszkanko is clear także synuś może się zjawiać na inspekcję :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry