Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010, cz. 23

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam w nowym wątku.

Mam nadzieje, że to najbardziej aktualna lista :)

18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
4/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ dziewczynka Magdalenka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk-Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
16.06 - bauaganiarka ~ dziewczynka Martynka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk

Z nami już na świecie:) :
Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, swissmed.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a! na Zaspie daja maść pośladkową więc nie trzeba zabierać swoich kremów. parafina do ciałka też jest. myją również swoimi kosmetykami
witam niedzielnie:)
piszecie o pakowaniu torby a my dopiero wczoraj wyprawkę zrobiliśmy:) teraz pranie prasowanie a torbę to chyba będę pakować mając już skurcze:D ja teraz czekam tylko do wizyty w poniedziałek to sie dowiemy co i jak:)
ja tez mam komunie chrześniaka ale 29 maja:) wiec też będę 2 tygodnie przed terminem:) tylko mam ten komfort, że to blisko:) chociaż i tak się śmieję, że do kościoła będą musieli mi cewnik założyć:)
wszystkiego naj... z okazji urodzin Kamilko :)))))

Jedna partia ciuszków już się wysuszyła, dzisiaj kolejne partie idą w ruch :) a jutro wielkie prasowanie!

Znowu wyskoczyło mi uczulenie na brzuszku (poniżej pępka) - kurcze nie mam pojęcia od czego to mam. Pije wapno, ale jakoś efektów nie widze. Myślicie, że moge posmarować brzusio fenistilem?

Aaaa i dzisiaj w nocy strasznie kręciło mi się w głowie :( dziwne...
Mammamia, pocieszę cię - ja jestem starsza (rocz.76). Na pewno poprawi ci to humor;)

Kamila - wszystkiego najlepszego!

Magda, prałam wszystko, ochraniacz też. Teraz wietrzę rożek, bo pachnie matą kokosową i potem oczywiście do pralki.

Mimii, czy bierzesz na kliniczną też rożek? Wolałabym zostawić swój w domu, żeby nie przywozić w nim szpitalnych bakterii. No, chyba że trzeba.

Miłej niedzieli...
Magda ja bym nie używała fenistilu. ulotke czytałaś? nie wiem, może można...
a jak Twoja hemoglobina? miałam straszne zawroty głowy jak mocno mi spadła, tzn. do ok.10. teraz mam 11,5 i jest juz git.
Ulotki nie czytałam bo jeszcze go nie mam. Zapytam w aptece czy czyms moge smarować brzuch ( bo to swędzenie jest straszne :( )

Ostatnio morfologie robiłam 6tyg temu i właśnie hemoglobina była cos na poziomie 10,3 od tego czasu biore żelazo dwa razy dziennie. We wtorek robie morfologie, mocz i glukoze 75 - zobaczymy co wyjdzie.
Zawroty głowy za dnia mniewałam ale w nocy (na leżąco) pierwszy raz. Zobacze jak dzisiaj będe się czuła.
Lestek spakowalam rożek, a jak wyjdziemy ze szpitala to go wygotuje i dodatkowo wypiore w dzieciecym proszku. Nie wiem ale jakos te szpitalne i ubranka i akcesoria uwazam ze beda mialy wlasnie duzo bakterii.
Tych rzeczy jest duzo, ale wole miec wiecej niz mniej. Z reszta jestem tez w majówkach i dziewczyny pisały co potrzebne im bylo jak juz trafily do szpitala. I tak wyelam np spirytus itd. z podkl poporodowymi jest tak ze czasem sa a czasem nie, wole by rew nie leciala mi po kolanach;>A z pampkami to na SR mowila polozna ze dają, okazalo się ze nie dali jednej z forumek ktora kilka dni temu spedzila na poloznictwie troszke czasu. A poza tym maja pewnie z tych najtanszych pieluszek i kto wie czy nie uczulą małego, wiec wole mieć swoje. Na poczatek spakowałam ich z 15 szt ale potem dopakowałam,zgodnie z sugestią dziewczyn.

Każda z nas wezmie to co uważa za słuszne. Chcialyscie liste wiec wpisalam co wzielam, a co zrobicie i co wezmeicie Wasza sprawa:)

Kamila rowniez zyczymy wszystkiego co najlepsze:)
Dziękuję Wam badzo za życzenia. :-)))

Aż mi głupio bo tak mało się udzielam a życzeń tak dużo dostałam :-) ale za to skrupulatnie czytam :-)

Ja już od tygodnia mam wszystko poprane i poprasowane dla małego (była u mnie mama i za mnie wszystko zrobiła), kilka dni temu spakowałam torbę ale jeszcze nie do końca, bo czekam na szlafrok z allegro i na końcu spakuję kosmetyki dla siebie. Dla małego też praktycznie nic nie biorę oprócz paru ubranek, rożka i pampersów. Co prawda na Zaspę nie trzeba wiele zabierać ale ja wolę mieć kilka swoich rzeczy dla synka. Co do akcesoriów do pępka to na Zaspie o ile dobrze pamiętam 2 lub 3 razy dziennie położne zmieniają opatrunek i nie trzeba samemu go przemywać , dopiero po powrocie do domu.
Iza pamiętam że na Zaspie nie pozwalają nakładać czapeczek na głowę dziecka, więc nie musisz zabierać.
Pieluszki na Klinicznej mają Happy :) i dają raczej tylko kilka sztuk na początek a potem juz raczej trza mieć swoje...
Mimii dobrze wymyśliłaś z tym plecakiem i torbą bo ja własnie nie wiedziałam jak tu sie zabrac do tego... a w wielką walizkę tez nie chce sie pakowac :)
Dziewczyny rodzące na Zaspie, dodam jeszcze że najlepiej do szpitala dla dziecka wziąć same kaftaniki. Jak rodziłam Zuzię to było tak, że dziecię ma ubrany kaftanik, pampersa a nóżki i całe ciałko ma zawinięte najpierw w pieluszkę tetrową a później w rożek. Tak jest najwygodniej, bo co kilka godzin przychodzi jakiś doktor i każe rozbierać maleństwo, więc 3 lub 4 razy dziennie ścągać i nakładać body, spiochy itp jest uciążliwe :-)
Kamila jak obiecałam tak życzenia składam- żeby Ci się powodziło, żeby obydwa Twoje szkraby przynosiły Ci wiele radości no i żeby zdrowe były no i szczęscia takiego osobistego! :)

Lestek jesteś the best heh :D Klub staruszek działa ;)
A propos staruszek - pamiętacie niedzielne Koncerty Życzeń? Jak ja czekałam na piosenki Wodeckiego... :O

Daria jesli chodzi o Redłowo to ja tez nie znalazłam żadnej listy ale zamierzam wybrac się tam osobiscie i o wszytsko zapytać - szczególnie mnie męczy (nadal) pozycja do parcia. Ktoś kiedyś napisał, że tam tylko łóżko - muszę się tego dowiedzieć bezpośrednio.
co szpital to obyczaj ;) dlatego trzeba pakowanie torby dostosować do danego szpitala
Kamila a to nowość, bo młodemu 6lat temu zakładałam. biorę w razie jakby na sali odwiedzin był tłok i trzeba by wyjść na korytarz. na oddziale raczej potrzeby nie ma. ale tak ogólnie co ich kurna obchodzi co robię z moim dzieckiem!!!! o nie! ja się nie dam;-) żeby o czapy się czepiać kurna chata! ;-)
widzę, że tez jestś fanką "ichnich" kaftaników hehe. to fakt, że dziecko normalnie ubrane to upierdliwa rzecz n a oddziale przez te ciągłe wizytacje.
Kamila - najlepsze życzenia !!!
Laseczki po 30-tce - nie martwcie się i nie dołujcie - to piękny wiek - szczególnie na Dziecko !!!
Ja też jestem po 30 - tce i mam się z tym wiekiem b. dobrze więc przyłączam się do Staruszek !!!

Mimii,
Dzięki wielkie z Twoją listę do torby szpitalnej. Mi osobiście bardzo się przyda. Widzę, że nie mam jeszcze sporo rzeczy, ale głównie tych właśnie do torby szpitalnej.
No i te okropne bakterie szpitalne :-/ Wcześniej o tym nie myślałam, a przecież w zasadzie nawet te nie użyte rzeczy, trzeba będzie wyprać po powrocie ....
Mam tylko jeden rożek (taki fajowy, ładny) i pewnie będzie mi potrzebny w domciu od razu jak wrócimy do domu zatem, kupię jeszcze jeden rożek - taki zwykły właśnie - do szpitala za 20 zł. Jak wrócimy, to te bakterie wstrętne wygonimy z wszystkich rzeczy, które wzięłam do szpitala.
Bo przecież i tak trzeba będzie wszystko wyprać, a może nawet wygotować po powrocie.

Co do ubranek to wezmę tylko troszkę. Albo najlepiej wszystko przyszukuję popakowane na wierzchu, a Mąż dowiezie to co będzie potrzebne.
Ja właśnie też jestem trochę przewrażliwiona na punkcie alergii i zarazków.
No i po co ciągnąć do szpitala nadbagaż ......
Kamila wszystkiego dobrego, spełnienia wszystkich marzeń i uśmiechu na każdy dzień.

Mimi nie wiem czy będę mogła Ci coś więcej pomóc ale śmiało pisz dd.budnik@wp.pl

Dziewczyny czy Wasze brzuszki, też teraz rosną w super szybkim tempie? Mnie się wydaje, że mój jest z dnia na dzień większy :))
mi się wydaje, ze mój stanął...mam wrażenie się nieco obniżył
oj ja ma wrażenie że z godziny na godzinę robię się co raz większa i na pewno jest co raz ciężej. zresztą moje maluszki w ciągu jednego tygodnia przytyły ok 300g.

lista mimii również mi się przydała. już tyle wyprawek przeczytałam, ale nie ma to jak każda coś od siebie doda ;)
co do tych rożków, też mam niemały problem, boję się że jak wypiorę to się 'popsuje" bo są dość grube i planuję je dobrze wywietrzyć. no zobaczymy...
ja prałam swoje...nic się nie stało

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry