Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010, cz. 23

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam w nowym wątku.

Mam nadzieje, że to najbardziej aktualna lista :)

18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
4/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ dziewczynka Magdalenka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk-Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
16.06 - bauaganiarka ~ dziewczynka Martynka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk

Z nami już na świecie:) :
Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, swissmed.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wyprałam rożek i śpiworek - mam taki komplet z Drewexu.
Ty też lepiej to wypierz. Też się bałam, że się popsują lub zniszczą, ale nie, wyglądają jak nowe, ale się pogniotły bo nawet wywirowałam. Troszkę je dlatego praniu tylko wyprasowałam.
Zresztą wiesz, one są do prania przystosowane, przecież Maluszkom ciągle coś się ulewa lub przemoczą i prać trzeba ciągle.

Tak, lista Mimii bardzo przydatna.
"Obrobiłam" ją troszkę, dodając, co uważam i teraz już wiem, co mi jeszcze brakuje.
Przy okazji dzięki za info o promocji pieluch, bo jutro właśnie się wybieram do Auchana. Chyba już ostatni raz przed porodem, gdyż naprawdę już ledwo chodzę :-(
Mam jeszcze do dokupienia takie rzeczy, które mogłyby sprawić kłopot mojemu Małżonowi - kupię więc na zapas swoje ulubione kosmetyki, i dla Małej pielęgnacyjne, oraz trochę chemii na zapas.
Może się przecież zdarzyć, że po porodzie będziemy uwiązane w domu przez "chwilę" i nie będzie czasu na takie sprawy.
mój brzuch już nie rosnie, waga tez nie od jakiegos m-ca, a dziecko i wody są idealne co do wieku ciąży :) Nic z tego nie rozumiem :)

Ja chyba się spakuję za jakis tydz bo tez czekam na kocyk dla malej i szlafrok dla mnie z Allegro :) bo w domku mam tylko taki grubaśny zimowy...co prawda teraz tez w nim chodzę ale w szpitalnych salach jest o wiele bardziej gorąco...

Apropo wychodzenia z domu to odczekam jakies 2tyg jeszcze i wtedy wybiore sie na zakupy, juz z komfortem psychicznym, po skonczonym 36tc :D Takiego mam plana :) A teraz ide sobie budyn zrobic :p
dziewczyny oglądałyście przed chwilką wiadomości w TVN?? Mówili m.in. o komunii świętej i po prostu kopara mi opadła na wiadomość o tym jak teraz wygląda przyjęcie komunijne i rzeczy z tym związane (prezenty za ponad 1tys, dzieci jadą do kościoła limuzyną, a przyjęcie jest w lokalu z animatorem) zszokowałam się jak nie wiem - to mój ślub był chyba skromniejszy ;) żarcik oczywiście, ale naprawdę te przyjęcia jak śluby wyglądały...
nooo po 36 tyg. to już spokojnie mozna się wypuszczać na zakuposy ;)

ja też czekam na szlafrok z allegro i rzeczy z Motherhooda
musze jeszcze zamówić prześcieradełka do kołyski i ze dwa nowe do łóżeczka dla Miśki, no i pokrowiec na przewijak bo mam różowy ;)
Wiper, dobrze że zamówiłaś ten szlafrok przez allegro bo byś go chyba nigdy nie kupiła, bo co do sklepu po niego szłaś to kupowałaś coś...dla Misi hehehe - czy to juz wszystkie matki tak mają ze zamiast sobie to dziecku???? :D
he he he...

ja nawet w sklepie przymierzałam szlafroczek ale wiedziałam, ze na allegro razem z przesyłką wyjdzie mnie taniej ;)

nie wiem czy każda...ale wszystkie moje koleżanki tak mają ;) szczególnie te, które mają córcie
No z tymi przyjęciami to szok! Z roku na rok coraz bardziej szaleją! Ale limuzyna!? To przesada! Z prezentami tez przesada, powinno się dawać jakieś symboliczne prezenty, a nie jakieś tam quady, laptopy, wycieczki zagraniczne. Masakra!

Mi już brzuch też nie rośnie, ludzie zauważyli, że się troszkę obniżył. Waga też mi się zatrzymała. Ogólnie jestem 12 kg na plusie. Mam nadzieję, że to koniec z wariacją na temat wagi ;)
Kurcze, ja bym jednak nie chciała rezygnować z przyjemności dla siebie. Chociaż ostatnio wszystkie zakupy robione są "pod dziecko". Pewnie później też bede obkupywała dzidzisia swoim kosztem, no ale cóż, zakupy dla dziecka to w koncu tez przyjemność tylko, że bardziej dla ducha niż dla ciała ;)
Ale dziewczyny lecicie z tymi postami :)

Ja jeszcze się nie zabieram za pakowanie torby bo mi duuuuużo czasu zostało. Póki co dosyć intensywnym weekendzie nie mam sił się ruszać więc już sobie leżę i marudzę.

Mi też się wydawało, że mi brzuch nie rośnie, ale zawsze sobie mierzę i zapisuję po wizycie i jednak obwód zwiększył o 4 cm.
Ja sie chyba w tym tygodniu spakuję. Ale jak przyjdą skurcze to jeszcze przecież kupę czasu bede miała, to zamiast się denerwować i czekać aż bedą częste to się chyba bede pakować, przynajmniej się czymś zajmę.
Ciekawe jak tam nasza Nataluś się ma i jej synuś ?

Jakaś taka przymulona dzisiaj jestem hehe.
Dzisiaj moja koleżanka po 19h porodu wydała na świat kruszynke 4200 :P Małą musieli wyciągać kleszczami bo nie miała sił się przedostać!
No ja też jestem jakaś taka przymulona
ja się właśnie tych kleszczy najbardziej boję :(
poprzednio Miśkę wyciągnęli przez cięcie ale podobno w szpitalu w którym rodzę jest jeden lekarz co ma jobla na punkcie kleszczy i zawsze je stosuje jak jest jakiś problem :/ mam nadzieję, ze moja położna mnie uchroni przed tym paskudztwem
Mi brzuszek teraz trochę kształt zmienił. Mam wrażenie, że się poszerzył trochę po bokach, a do przodu już nie roście. Ale tak jak się czułam dość dobrze ostatnie 2 tyg., tak od 3 dni, ledwo żyję.....
Ogólnie gorzej śpię, ciężko mi się przekręcać w nocy, ciągle coś boli - szczególnie plecy na dole i coraz bardziej mi jest niewygodnie. A tu przecież jeszcze ponad miesiąc do porodu.....
Czy ja dam radę ??? Może to chwilowy brak formy - hmmm... mam nadzieję.
Mam na + 13,5 kg. Czuję się jak balon i brzuch mi twardnieje wieczorem.

W zeszłym tyg. wybrałam się na rynek i kupilam sobie dwie fajne koszule do karmienia, po 30 zł. za szt.
Coś takiego, ale inne kolorki:
http://www.allegro.pl/item1033618500_koszula_nocna_ciazowa_do_karmienia_wysoka_jakosc.html
Już wyprałam i wyprasowałam - naprawdę są fajne.
Jeszcze raz dziękuję za życzenia.

Myszka :)))) ja nie taka staruszka bo 1982 przyszłam na świat :-)))
Hej:)
Tak zgodzę sie z Wami odnosnie prezentów komunijnych. Pisałam juz w poscie osobnym dot. co kupic dziewczynce na komunę czy jakos tak. Jestem chrzestna i dałam tradycyjny łańcuszek zloty z bozią i komplet srebrnej bizuterii typu svarowski dla mojej chrzesnicy. uwazam ze te quady itd to duuuuża przesada!!!!

Proszę bardzo z alistę, cieszę się że komuś się przyda:)

My dzi sbylismy na meczu piłki ręcznej w Gdyni, było tak głosno że Borys fikał jak szalony-ciekawe może myślał,że jest na jakiejś wojnie:)

Wier ja tez mam rózowy pokrowiec na przewijak dla mojego synka :D chociaż to różowe będzie miał ;)

Ide zjesc truskawki ze smietaną :)

Miłego wieczorku :)
aha...

dorcis dziekuje, napewno napisze ale nei wiem czy dzis bo padam na twarz:(
wow!!! truskawki...mniaaaaam
jutro sobie kupię :P

właśnie poczyniłam chyba już ostatnie zakupy na allegro typu prześcieradełka, pokrowce, kocyki, podkłady pod prześcieradełka i flanelki

mam nadzieję, ze o niczym nie zapomniałam

różowy...nie będę taka okrutna ;) mam jeszcze pomarańczowy po MIśce i dokupiłam ecru więc będzie ok
Ja sie ciesze, bo się okazało że dostaniemy od koleżanki łóżeczko z Vox-a, takie co się potem przerabia na łóżko dla starszego dziecka :) Także większy wydatek mamy z głowy, tylko pościel dokupić i bedzie komplecik :)

Mamy tylko nowy "problem", bo okazało się że przyjaciółka jest w ciązy i nie ma gdzie mieszkać. Rodzice już jej powiedzieli, że ma góra 2 miechy żeby się od nich wyprowadzić. Do chłopaka wprowadzic się nie może. Wiec zaproponowaliśmy jej mieszkanie u nas. Ale żeby mogła mieszkać u nas trzeba przerobić mieszkanie. Tak jak pisałam już kiedyś - z kuchni chcemy zrobić trzeci pokój a z takiego pomieszczenia gospodarczego kuchnię. No i w związku z tym na szybkości bedziemy chcieli zrobić ten dosyc poważny remont. Nie chce rycia ścian jak noworodek bedzie w domu wiec trzeba się uwinąć w 3-4 tygodnie. Bedzie trzeba jej dodatkowo jakieś mebelki skombinować żeby dziewczyna miała na czym spać i w ogóle. A kasy brak :(
Kurcze jaki ten świat jest porąbany! No ale wspólnymi siłami jakos damy rade. Jej chłopak też się tu bedzie w remoncie udzielał, może coś do pokoju kupi... no zobaczymy... jakoś to bedzie. W kupie weselej ;)

Jak byście miały jakies takie małe mebelki (bo malutki pokój bedzie) do sprzedania tanio dajcie znać. Chodzi mi o jakąś komodę, szafę, albo zestaw jakiś. Kanapę/sofę chyba bede dla niej miała.
A to z resztą ta koleżnka co się Was pytalam o to przedłuzenie umowy :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry