Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010, cz. 23

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam w nowym wątku.

Mam nadzieje, że to najbardziej aktualna lista :)

18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
4/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ dziewczynka Magdalenka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk-Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
16.06 - bauaganiarka ~ dziewczynka Martynka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk

Z nami już na świecie:) :
Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, swissmed.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja na tarczyce miałam na początku ciąży i teraz mam powtórzyć-jutro ide. Oprócz tego trzeci raz toxo bede robic, no i standardowo-mocz i morfologia... Zbankrutuje przez tą służbę zdrowia :/
no...my tez pewno bedziemy robic komunie w knajpie, bo faktycznie-wiecej miejsca i nie trzeba sprzątac :) ALE w TVNie mówili (i pokazywali) o knajpie ustrojonej jak na wesele z animatorami i innymi dodatkami.... to bez przesady :/
Chwaszczyno:) i słonko nadal świeci:P
ja też nie miałam badań na tarczyce..
mi też nie zlecał takich badań
mój nie zlecał mi takich badań
Inka.ja a gdzie Ty mieszkasz, że jeszcze słonko miałaś? u mnie na kokoszkach to juz dobrą godzine temu zaszło, buuuuu
hej czy wasi lekarze zalecaja wam robienie pod koniec ciazy jeszcze badanie na tarczyce (tsh ft3 ft4...) ? zeby w razie wziac szybki antybiotyk...
Daria ja również chylę czoła:) piękny czyn:) i to nie jednorazowy a penie dłużej potrwa..
nie wiem co z pogoda macie nie tak, u mnie słoneczko świeci:) może nie jest upalnie ale ładnie:)
ale widzę, ze idą chmurki:( ehh za chwile wyciągnę pieska na spacer:) póki jeszcze nie pada:)
odnośnie komunii to mam takie samo zdanie jak Wy. jak moje dzieciaki będą szły do komunii /jeju już za 2lata!!! :-O / to cała rodzinkę poinformuje, że prezenty mają być symboliczne. ludzi popierniczyło krótko mówiąc. wychowują małych materialistów dla których liczy sie tylko kasa a gdzie jakieś wyższe wartości??? świat pada na pysk po prostu.
jeśli chodzi o knajpy to jestem jak najbardziej za. ze względu na własną wygode oczywiście ;-) z miejscem u nas akurat problemu nie ma, ale nienawidzę gotowania więc na samą myśl a pichceniu dla co najmniej 20osób, telepie mnie. brrrrr
racja...przegiecie z tymi komuniami...
my mieliśmy w zeszłym roku...siostrzenica Małża a zarazem jego chrześniaczka...razem z dziadkami kupowaliśmy jej komputer...nie podobał mi się ten pomysł, no ale kompa jeszcze przeżyłam bo to przynajmniej do nauki może wykorzystać ale te inne gadżety...masakra...

a impreza poza domem...to akurat jestem zwolennikiem...uważam że lepiej wydać pare groszy więcej niż kisić sie z całą rodzinką w 4 ścianach w bloku i później jeszcze to sprzątanie
naprawdę Daria chwali się Twoją przyjaźń. Chciałoby się jakoś też pomóc, ale na razie nic takiego nie mamy co byście potrzebowali. Ale będziemy pamiętać ;)

nie chcę psuć Wam humorów ale trochę popada dzisiaj, ale już jutro ma być słonecznie, bez upałów, ale na pewno przyjemniej.

co do komunii to naprawdę jakieś paranoje ludzie wymyślają. Ja za tydzień idę na komunię do bratanicy i jeszcze nie mam pomysłu na prezent a pieniążków nie chcę dawać, bo uważam że dzieci nie powinny dostawać takich prezentów. I tak już trochę przewraca się im w głowie. Och jak ja bym chciała uniknąć tego u swoich dzieci.
a ja to właśnie bym chciała malować z mężusiem ściany, zwłaszcza że jedną malujemy "artystycznie" i na pewno dużo zabawy przy tym będzie... :) szkoda że nie mogę... Może jak będziemy robic remont za 100lat to bede mogla - wtedy to pewnie mężuś da mi wszystkie wymalować bo biedak też ma już dosyć tego remontu naszego..ale całe szczęście juz ku koncowi... jeszcze tylko drobne wykonczenia i na koniec maja przeprowadzka :D
No i jeszcze kawalerkę trza wynająć, a z tym teraz tez moze byc problem bo wielu studentów poopuszczało mieszkania i duzo ofert jest na rynku :/
No tak to zmienia postac rzeczy:) To powodzenia w remoncie :) Tylko uwazaj na siebie:))
Lepiej robić remont teraz niż jak bedzie niemowlaczek w domu. Z resztą ja przy remoncie nie muszę się wcale udzielać, hehe ;)
Rodzicom to się nie odmieni, to jest wielodzietna rodzina, wszyscy z domu uciekali bardzo szybko, często grubo przed 20-tką, bo nie szło tam wytrzymać. A ona ma 24 lata, wiec jak na tą rodzinę to ho ho stara dupa już jest ;) A wnuków mają tam już chyba z 10, wiec kolejny w te czy we wte nie robi im różnicy, wazne żeby sie im nie darł po nocach i to tyle.
A poza tym przyjaźnimy się od dziecka, włączyła się solidarność ciężarówek no i co mieliśmy zrobić. Tu się nie było nad czym zastanawiać. A korzyści też z tego mogą później być.
Dzieci bedą się razem lepiej chować. Muszę ją naciskać żeby jeszcze w tym roku urodziła, to bedzie jeden rocznik (termin ma na 01.01.2011, hehe fajna data). Bedziemy się wymieniać przy opiece i w ogóle. Ona ma spore doświadczenie z dziećmi to mi pomoże :)
Czesc Kobitki :)

Daria, dobrze, że jeszcze są takie osoby jak ty na swiecie :)) Dobro wraca takze oby do Ciebie też wróciło. Ale zeby nie było tak, że jednak rodzice kolezanki oszaleją na punkcie wnusia i Wasz remont bedzie zbytezny akurat w tym czasie jakim chcecie robic, bo wiesz koncówka ciąży nie jest najlepszym omentem... Cos o tym wie Okruszek, prawda:) ale skoro sie zdecydowaliscie to mysle,ze wszystko sie pozytywnie ułoży.

Natalia mogłaby się cosik odezwac, wszystkie trzymamy za nich kciuki i sie martwimy, ale skoro nic nie pisze to tez dobry znak,że nic powaznego sie nei dzieje i jest tylko LEPIEJ :)

Gdzie to słonko ?? Któraś z Was pisała, ze pogoda się robi ;> U mnie neistety ponuro straaasznie, masakra jakaś.

Miłego dzionka:)
a ten krem w słoiku Nivea tez mam, a to bedzie jakby cos na cos :)
No a Nataluś pewno cały dzień przy Maksiu siedzi... nie dziwota :) Maksiu chyba lepiej już....
co do bambino, to strasznie nie lubie ich oliwki. konkretnie zapachu. jak dla mnie pachnie olejem po frytkach ;-) mój synuś i mąż stwierdzili, że coś mam z węchem hehe ale cóż ja na to moge ;-)

i jeszcze krem nivea w taki dużym niebieskim, odkręcanym, plastikowym słoiku jest od urodzenia.

cos sie już pogoda chrzani. słonko wyłażźźźźź!!!!!
No naprawdę-Daria-chylę czoła... Pomoc to jedno ale wspólne mieszkanie...gdzie jeszcze macie lichą sytuację finansową, naprawdę dobra dusza z Ciebie!!!

A kosmetyki ja też zakupiłam Nivea...potem przeczytałam że po 1m.ż. :) Ale to nic - na dupkę mam ziajkę maść, do ciałka parafinkę, do kąpieli...wodę :) i chyba na początek wystarczy. A jak cos się bedzie działo to w pogotowiu Linomag, Bephanten, Sudocrem :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry