Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010, cz. 23

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam w nowym wątku.

Mam nadzieje, że to najbardziej aktualna lista :)

18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
4/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ dziewczynka Magdalenka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk-Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
16.06 - bauaganiarka ~ dziewczynka Martynka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk

Z nami już na świecie:) :
Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, swissmed.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Daria_982 to Ci szybko teraz zleci czas do porodu. Dobrze, że mąż zna się na rzeczy i nie musicie czekać na fachowców.
Co do truskawek to od początku ciąży mnie od nich odrzuca. Właściwie to od wszystkiego co ma zapach truskawek i cokolwiek innego z nimi wspólnego.
No dokładnie :) Na fachowców nie dość że byśmy musieli czekać to jeszcze byśmy im zapłacili drugie tyle co za materiały. Ale mój małż jak wraca z roboty to jest taki zmęczony, że aż mi żal że bedzie musiał jeszcze tutaj wieczorami ryć. Nie zrobimy tego wszystkiego wg pierwotnego planu, bo plan był na maksa wypasiony. Musimy zrobić po prostu tak zeby jakoś to wszystko wyglądało, nie bedzie wypasu. Dobrze, ze już kafelki na ścianę leżą i czekają na ten remont, hehe :)
Kamila ja nie myślałam o Tobie z tym wiekiem .... Tobie zlozylam tylko życzonka !!!

Zrobiłam listę zakupową. Niby nie ma tego wiele, a pozycji na liście chyba jeszcze ze 20, a chcę mieć już to za sobą, bo to już nie są tak przyjemne zakupy jak np. ciuszki, a bardziej zakupy higieniczne.
jeszce na chwilę wrócę do kosmetyków jeśli pozwolicie.
Zauważyłam też, że kosmetyki nivea są od 1 m-ca życia. Kupiłam i będą na potem.
Muszę jednak wykombinować jeszcze jakieś kosmetyki od urodzenia.
Jakie polecacie serie od chwili narodzin ?
Nie chcę kupować czegoś bardzo drogiego, bo może się nie sprawdzi i szkoda kasy. Myślałam o tych kosmetykach AA seria Ja i Mama.
Co myślicie ?
Co polecacie ?
Mnie na samym początku odrzucało od kawy i coli. Całkowicie cola zmieniła swój smak. A i jeszcze popcorn. Sorki za określenie, ale zaczął mi śmierdzieć jak wymioty!
Ale na szczęście szybko przeszło i teraz jem wszystko :) mniam mniam :)
hello, ja tez mam dylemat jakie kosmetyki kupić...pani w szkole rodzenia powiedziala aby na poczatku nie szaleć..ze wystarczy
mydeło dla dzie
cka i oliwka -najlepiej BAMBINO,
do tego chusteczki nawilżające,
pampersy, waciki,
krem NIVEA na sloneczko z filtrami mineralnymi,
spirytus do przemywania pępka..
linomag na odparzenia...
i na początek to chyba wszystko...sporo moich kolezanek stosuje OLIATUM ale jak dzidzia nie ma odparzeń to wydaje mi się że lepiej nie przyzwyczajać skóry dziecka do środków pielęgnacyjnych typowych na odpażenia itp...

pozdrawiam
hej ja za namową bratowej i przyjaciółki pierwsze kosmetyki kupiłam z serii bambino:) tzn mydełko i oliwkę, bo ponoć na początek więcej nie trzeba:) kupiłam jeszcze krem bambino, krem pośladkowy i sudekrem- w razie awarii.. jedna z nich pupę smaruje właśnie kremem bambino a druga zasypuje mączką ziemniaczaną:) a maść pośladkowa i sudokrem w razie odparzeń...
mama mówiła, że jak ja byłam mała to właśnie mączka się zasypywało pupę:)
Hej dziewczyny.
co do kosmetyków nivea to zwykłe mydełko w kostce i mleczko nawilżające z serii NUTRI SENSITIVE można używać od urodzenia. raz, że nie ma nich informacji, że powyżej miesiąca a dwa, że pytałam babki w aptece i potwierdziła mi to.

Inka.ja z mąką i ogólnie pudrami do pupy sa te problemy, ,że tworzą się grudki, które mogą ocierać skórę. trzeba na to zwracać uwagę. wg mnie wszelkie kremy sa dużo wygodniejsze.

Daria kumpela ma wielkie szczęście,że ma Ciebie za przyjaciółkę :-) oby ten remont poszedł Wam szybko i bezbolesnie ;-)

ciekawe jak Natalia i Maksio się mają.

miłego dnia
też mi się wydaje, że krem wygodniejszy w użyciu i właśnie chyba mniej szorstki:) zobaczymy w praktyce :) ja chyba dzisiaj zabiorę się za pierwsze pranie:) bo ładna pogoda się robi:)
jeśli chodzi o kosmetyki to tanie i bardzo dobre są Bambino...notabene ten sam producent co kosmetyków Nivea ;)
również Ziajka z tańszych jest super
tej serii AA nie próbowałam więc nie wiem
ja dla Miśki na początek kupowałam kosmetyki Buebschen bo bardzo sama je lubię i u nas się sprawdziły, dlatego Młodemu też zakupiłam
i na początek wystarczy mydełko i płyn do kąpieli-ja używam takiego dwufazowego z oliwką-po kąpieli nie trzeba niczym już ciałka smarować
Nivea na słońce w życiu nie będe polecać bo to masakra jakaś...może i on dobry jest ale rozsmarować to cholerstwo na małej buźce to masakra jakaś

Daria...dobe serducho masz :) ale moze rodzicom jeszcze się odmieni..znam takie przypadki co wyrzucali córkę a jak się dzidzia urodziła to odmieniało im się o 180 stopni
Daria, ale z Ciebie dobra kobieta :) Nie jedna osoba by zostawiła tą koleżanke bez pomocy. A Wy oferujecie jej wspólne miszkania. Podziwiam Was :) Brawo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
No naprawdę-Daria-chylę czoła... Pomoc to jedno ale wspólne mieszkanie...gdzie jeszcze macie lichą sytuację finansową, naprawdę dobra dusza z Ciebie!!!

A kosmetyki ja też zakupiłam Nivea...potem przeczytałam że po 1m.ż. :) Ale to nic - na dupkę mam ziajkę maść, do ciałka parafinkę, do kąpieli...wodę :) i chyba na początek wystarczy. A jak cos się bedzie działo to w pogotowiu Linomag, Bephanten, Sudocrem :)
co do bambino, to strasznie nie lubie ich oliwki. konkretnie zapachu. jak dla mnie pachnie olejem po frytkach ;-) mój synuś i mąż stwierdzili, że coś mam z węchem hehe ale cóż ja na to moge ;-)

i jeszcze krem nivea w taki dużym niebieskim, odkręcanym, plastikowym słoiku jest od urodzenia.

cos sie już pogoda chrzani. słonko wyłażźźźźź!!!!!
No a Nataluś pewno cały dzień przy Maksiu siedzi... nie dziwota :) Maksiu chyba lepiej już....
a ten krem w słoiku Nivea tez mam, a to bedzie jakby cos na cos :)
Czesc Kobitki :)

Daria, dobrze, że jeszcze są takie osoby jak ty na swiecie :)) Dobro wraca takze oby do Ciebie też wróciło. Ale zeby nie było tak, że jednak rodzice kolezanki oszaleją na punkcie wnusia i Wasz remont bedzie zbytezny akurat w tym czasie jakim chcecie robic, bo wiesz koncówka ciąży nie jest najlepszym omentem... Cos o tym wie Okruszek, prawda:) ale skoro sie zdecydowaliscie to mysle,ze wszystko sie pozytywnie ułoży.

Natalia mogłaby się cosik odezwac, wszystkie trzymamy za nich kciuki i sie martwimy, ale skoro nic nie pisze to tez dobry znak,że nic powaznego sie nei dzieje i jest tylko LEPIEJ :)

Gdzie to słonko ?? Któraś z Was pisała, ze pogoda się robi ;> U mnie neistety ponuro straaasznie, masakra jakaś.

Miłego dzionka:)
Rodzicom to się nie odmieni, to jest wielodzietna rodzina, wszyscy z domu uciekali bardzo szybko, często grubo przed 20-tką, bo nie szło tam wytrzymać. A ona ma 24 lata, wiec jak na tą rodzinę to ho ho stara dupa już jest ;) A wnuków mają tam już chyba z 10, wiec kolejny w te czy we wte nie robi im różnicy, wazne żeby sie im nie darł po nocach i to tyle.
A poza tym przyjaźnimy się od dziecka, włączyła się solidarność ciężarówek no i co mieliśmy zrobić. Tu się nie było nad czym zastanawiać. A korzyści też z tego mogą później być.
Dzieci bedą się razem lepiej chować. Muszę ją naciskać żeby jeszcze w tym roku urodziła, to bedzie jeden rocznik (termin ma na 01.01.2011, hehe fajna data). Bedziemy się wymieniać przy opiece i w ogóle. Ona ma spore doświadczenie z dziećmi to mi pomoże :)
Lepiej robić remont teraz niż jak bedzie niemowlaczek w domu. Z resztą ja przy remoncie nie muszę się wcale udzielać, hehe ;)
No tak to zmienia postac rzeczy:) To powodzenia w remoncie :) Tylko uwazaj na siebie:))
a ja to właśnie bym chciała malować z mężusiem ściany, zwłaszcza że jedną malujemy "artystycznie" i na pewno dużo zabawy przy tym będzie... :) szkoda że nie mogę... Może jak będziemy robic remont za 100lat to bede mogla - wtedy to pewnie mężuś da mi wszystkie wymalować bo biedak też ma już dosyć tego remontu naszego..ale całe szczęście juz ku koncowi... jeszcze tylko drobne wykonczenia i na koniec maja przeprowadzka :D
No i jeszcze kawalerkę trza wynająć, a z tym teraz tez moze byc problem bo wielu studentów poopuszczało mieszkania i duzo ofert jest na rynku :/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry