Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010, cz. 23

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam w nowym wątku.

Mam nadzieje, że to najbardziej aktualna lista :)

18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
4/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ dziewczynka Magdalenka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk-Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
16.06 - bauaganiarka ~ dziewczynka Martynka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk

Z nami już na świecie:) :
Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, swissmed.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Daria, ale z Ciebie dobra kobieta :) Nie jedna osoba by zostawiła tą koleżanke bez pomocy. A Wy oferujecie jej wspólne miszkania. Podziwiam Was :) Brawo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jeśli chodzi o kosmetyki to tanie i bardzo dobre są Bambino...notabene ten sam producent co kosmetyków Nivea ;)
również Ziajka z tańszych jest super
tej serii AA nie próbowałam więc nie wiem
ja dla Miśki na początek kupowałam kosmetyki Buebschen bo bardzo sama je lubię i u nas się sprawdziły, dlatego Młodemu też zakupiłam
i na początek wystarczy mydełko i płyn do kąpieli-ja używam takiego dwufazowego z oliwką-po kąpieli nie trzeba niczym już ciałka smarować
Nivea na słońce w życiu nie będe polecać bo to masakra jakaś...może i on dobry jest ale rozsmarować to cholerstwo na małej buźce to masakra jakaś

Daria...dobe serducho masz :) ale moze rodzicom jeszcze się odmieni..znam takie przypadki co wyrzucali córkę a jak się dzidzia urodziła to odmieniało im się o 180 stopni
też mi się wydaje, że krem wygodniejszy w użyciu i właśnie chyba mniej szorstki:) zobaczymy w praktyce :) ja chyba dzisiaj zabiorę się za pierwsze pranie:) bo ładna pogoda się robi:)
Hej dziewczyny.
co do kosmetyków nivea to zwykłe mydełko w kostce i mleczko nawilżające z serii NUTRI SENSITIVE można używać od urodzenia. raz, że nie ma nich informacji, że powyżej miesiąca a dwa, że pytałam babki w aptece i potwierdziła mi to.

Inka.ja z mąką i ogólnie pudrami do pupy sa te problemy, ,że tworzą się grudki, które mogą ocierać skórę. trzeba na to zwracać uwagę. wg mnie wszelkie kremy sa dużo wygodniejsze.

Daria kumpela ma wielkie szczęście,że ma Ciebie za przyjaciółkę :-) oby ten remont poszedł Wam szybko i bezbolesnie ;-)

ciekawe jak Natalia i Maksio się mają.

miłego dnia
hej ja za namową bratowej i przyjaciółki pierwsze kosmetyki kupiłam z serii bambino:) tzn mydełko i oliwkę, bo ponoć na początek więcej nie trzeba:) kupiłam jeszcze krem bambino, krem pośladkowy i sudekrem- w razie awarii.. jedna z nich pupę smaruje właśnie kremem bambino a druga zasypuje mączką ziemniaczaną:) a maść pośladkowa i sudokrem w razie odparzeń...
mama mówiła, że jak ja byłam mała to właśnie mączka się zasypywało pupę:)
hello, ja tez mam dylemat jakie kosmetyki kupić...pani w szkole rodzenia powiedziala aby na poczatku nie szaleć..ze wystarczy
mydeło dla dzie
cka i oliwka -najlepiej BAMBINO,
do tego chusteczki nawilżające,
pampersy, waciki,
krem NIVEA na sloneczko z filtrami mineralnymi,
spirytus do przemywania pępka..
linomag na odparzenia...
i na początek to chyba wszystko...sporo moich kolezanek stosuje OLIATUM ale jak dzidzia nie ma odparzeń to wydaje mi się że lepiej nie przyzwyczajać skóry dziecka do środków pielęgnacyjnych typowych na odpażenia itp...

pozdrawiam
Mnie na samym początku odrzucało od kawy i coli. Całkowicie cola zmieniła swój smak. A i jeszcze popcorn. Sorki za określenie, ale zaczął mi śmierdzieć jak wymioty!
Ale na szczęście szybko przeszło i teraz jem wszystko :) mniam mniam :)
Kamila ja nie myślałam o Tobie z tym wiekiem .... Tobie zlozylam tylko życzonka !!!

Zrobiłam listę zakupową. Niby nie ma tego wiele, a pozycji na liście chyba jeszcze ze 20, a chcę mieć już to za sobą, bo to już nie są tak przyjemne zakupy jak np. ciuszki, a bardziej zakupy higieniczne.
jeszce na chwilę wrócę do kosmetyków jeśli pozwolicie.
Zauważyłam też, że kosmetyki nivea są od 1 m-ca życia. Kupiłam i będą na potem.
Muszę jednak wykombinować jeszcze jakieś kosmetyki od urodzenia.
Jakie polecacie serie od chwili narodzin ?
Nie chcę kupować czegoś bardzo drogiego, bo może się nie sprawdzi i szkoda kasy. Myślałam o tych kosmetykach AA seria Ja i Mama.
Co myślicie ?
Co polecacie ?
No dokładnie :) Na fachowców nie dość że byśmy musieli czekać to jeszcze byśmy im zapłacili drugie tyle co za materiały. Ale mój małż jak wraca z roboty to jest taki zmęczony, że aż mi żal że bedzie musiał jeszcze tutaj wieczorami ryć. Nie zrobimy tego wszystkiego wg pierwotnego planu, bo plan był na maksa wypasiony. Musimy zrobić po prostu tak zeby jakoś to wszystko wyglądało, nie bedzie wypasu. Dobrze, ze już kafelki na ścianę leżą i czekają na ten remont, hehe :)
Co do truskawek to od początku ciąży mnie od nich odrzuca. Właściwie to od wszystkiego co ma zapach truskawek i cokolwiek innego z nimi wspólnego.
Daria_982 to Ci szybko teraz zleci czas do porodu. Dobrze, że mąż zna się na rzeczy i nie musicie czekać na fachowców.
A to z resztą ta koleżnka co się Was pytalam o to przedłuzenie umowy :)
Ja sie ciesze, bo się okazało że dostaniemy od koleżanki łóżeczko z Vox-a, takie co się potem przerabia na łóżko dla starszego dziecka :) Także większy wydatek mamy z głowy, tylko pościel dokupić i bedzie komplecik :)

Mamy tylko nowy "problem", bo okazało się że przyjaciółka jest w ciązy i nie ma gdzie mieszkać. Rodzice już jej powiedzieli, że ma góra 2 miechy żeby się od nich wyprowadzić. Do chłopaka wprowadzic się nie może. Wiec zaproponowaliśmy jej mieszkanie u nas. Ale żeby mogła mieszkać u nas trzeba przerobić mieszkanie. Tak jak pisałam już kiedyś - z kuchni chcemy zrobić trzeci pokój a z takiego pomieszczenia gospodarczego kuchnię. No i w związku z tym na szybkości bedziemy chcieli zrobić ten dosyc poważny remont. Nie chce rycia ścian jak noworodek bedzie w domu wiec trzeba się uwinąć w 3-4 tygodnie. Bedzie trzeba jej dodatkowo jakieś mebelki skombinować żeby dziewczyna miała na czym spać i w ogóle. A kasy brak :(
Kurcze jaki ten świat jest porąbany! No ale wspólnymi siłami jakos damy rade. Jej chłopak też się tu bedzie w remoncie udzielał, może coś do pokoju kupi... no zobaczymy... jakoś to bedzie. W kupie weselej ;)

Jak byście miały jakies takie małe mebelki (bo malutki pokój bedzie) do sprzedania tanio dajcie znać. Chodzi mi o jakąś komodę, szafę, albo zestaw jakiś. Kanapę/sofę chyba bede dla niej miała.
wow!!! truskawki...mniaaaaam
jutro sobie kupię :P

właśnie poczyniłam chyba już ostatnie zakupy na allegro typu prześcieradełka, pokrowce, kocyki, podkłady pod prześcieradełka i flanelki

mam nadzieję, ze o niczym nie zapomniałam

różowy...nie będę taka okrutna ;) mam jeszcze pomarańczowy po MIśce i dokupiłam ecru więc będzie ok
aha...

dorcis dziekuje, napewno napisze ale nei wiem czy dzis bo padam na twarz:(
Hej:)
Tak zgodzę sie z Wami odnosnie prezentów komunijnych. Pisałam juz w poscie osobnym dot. co kupic dziewczynce na komunę czy jakos tak. Jestem chrzestna i dałam tradycyjny łańcuszek zloty z bozią i komplet srebrnej bizuterii typu svarowski dla mojej chrzesnicy. uwazam ze te quady itd to duuuuża przesada!!!!

Proszę bardzo z alistę, cieszę się że komuś się przyda:)

My dzi sbylismy na meczu piłki ręcznej w Gdyni, było tak głosno że Borys fikał jak szalony-ciekawe może myślał,że jest na jakiejś wojnie:)

Wier ja tez mam rózowy pokrowiec na przewijak dla mojego synka :D chociaż to różowe będzie miał ;)

Ide zjesc truskawki ze smietaną :)

Miłego wieczorku :)
Jeszcze raz dziękuję za życzenia.

Myszka :)))) ja nie taka staruszka bo 1982 przyszłam na świat :-)))
Mi brzuszek teraz trochę kształt zmienił. Mam wrażenie, że się poszerzył trochę po bokach, a do przodu już nie roście. Ale tak jak się czułam dość dobrze ostatnie 2 tyg., tak od 3 dni, ledwo żyję.....
Ogólnie gorzej śpię, ciężko mi się przekręcać w nocy, ciągle coś boli - szczególnie plecy na dole i coraz bardziej mi jest niewygodnie. A tu przecież jeszcze ponad miesiąc do porodu.....
Czy ja dam radę ??? Może to chwilowy brak formy - hmmm... mam nadzieję.
Mam na + 13,5 kg. Czuję się jak balon i brzuch mi twardnieje wieczorem.

W zeszłym tyg. wybrałam się na rynek i kupilam sobie dwie fajne koszule do karmienia, po 30 zł. za szt.
Coś takiego, ale inne kolorki:
http://www.allegro.pl/item1033618500_koszula_nocna_ciazowa_do_karmienia_wysoka_jakosc.html
Już wyprałam i wyprasowałam - naprawdę są fajne.
ja się właśnie tych kleszczy najbardziej boję :(
poprzednio Miśkę wyciągnęli przez cięcie ale podobno w szpitalu w którym rodzę jest jeden lekarz co ma jobla na punkcie kleszczy i zawsze je stosuje jak jest jakiś problem :/ mam nadzieję, ze moja położna mnie uchroni przed tym paskudztwem
No ja też jestem jakaś taka przymulona

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry