Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010, cz. 23

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam w nowym wątku.

Mam nadzieje, że to najbardziej aktualna lista :)

18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
4/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ dziewczynka Magdalenka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk-Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
16.06 - bauaganiarka ~ dziewczynka Martynka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk

Z nami już na świecie:) :
Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, swissmed.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
drugą glukozę robi się tylko wtedy kiedy ta pierwsza źle wychodzi
Wiper ja wiem, że mam prawo podejść ale nie chce mi się z ludźmi kłócić i słuchać niefajnych komentarzy.
i faktycznie jest tak, że jak tylko ciężarna się zbliża, to ludzie sztywnieją i stoja jak słupy soli, że niby nic nie widzą.

Mój małżon ostatnio zrobił zadyme u nas na poczcie, bo przyszła ledwie kulejąca się cieżarna i na chama wcisnął ja jako pierwszą mimo, ze ludzie coś tam brzdąkali pod nosem. kawał chłopa z niego więc jak ostro sie spytał kto ma coś przeciw temu, by kobieta była obsłużona bez kolejki, gwar ucichł ;-) szkoda, że mi się nigdy tak nie trafiło.
No ale z tą glukozą to też każdy gin robi inaczej. Czasami dają najpierw 50, a jak źle wyjdzie to 75, a czasami od razu 75.
Mnie ostatnio w ogóle pominięto w kolejce w lodziarni. Babka przede mną kupiła, za mną stał facet, a ekspedientka od razu do niego "co panu podać?". A ja? No i wziął i kupił przede mną. Nie powiedział nic w stylu, że ta pani była przede mną albo coś. A mi sie też gadać nie chciało to sobie spokojnie poczekałam
aż się nie chce wierzyć że niektórzy mogą zachowywać się tak podle.
szczerze powiem, że nawet osoby pod wpływem alkoholu mnie drażnią, mimo że przed ciążą też były okazje do podrinkowania, ale teraz po trzeźwemu widzi się co to robi z człowiekiem.
A ja się sama na siebie zdenerwowałam w piątek. Zapukała do mnie do drzwi kobieta, żeby dać jej coś do jedzenia dla dzieci. Poszłam sprawdzić w lodówce czy coś mam, bo generalnie zakupy robimy w piątek wieczorem i w piątkowe popołudnie lodówka zazwyczaj już świeci pustkami, no i niestety mogłam dać jej tylko mleko i zafoliowanego ogórka :( Jak zamykałam drzwi to zobaczyłam łzy w oczach tej kobiety. Dopiero wtedy pomyślałam, że jedzenie to przecież nie tylko w lodówce jest, że przecież w szafce mam makaron czy cukier. Zapakowałam co mogłam do siatki i wypatrywałam jej przez judasz myśląc, że poszła na górę, niestety nie schodziła. Wyszłam wtedy na dwór jej poszukać ale z żadnej strony jej nie widziałam. Do końca dnia już byłam na siebie zła.
Hehe, mnie zawsze drażniły osoby od wpływem alkoholu. Jestem jakoś dziwnie przeczulona na tym punkcie. Jak mój małż sobie wypije i jest lekko wstawiony to tak mnie wkerwia, że mam ochotę mu kopa zasadzić! Nie musi nawet nic robić, wystarczy że siedzi i oddycha. Dziwna jestem...
Czyli jednak są jeszcze normalni pomocni ludzie na tym świecie :) Pocieszyłaś mnie Jolla :)

Ale z tym dawaniem pieniędzy czy rzeczy biednym osobom to też do końca nie wiadomo czy dawać czy nie. Tyle oszustów jest na świecie.

Kiedyś jak w Gdańsku pracowałam. Kupiłam sobie bułki po drodze na sniadanie. Ide sobie Długą, aż tu zaczepia mnie jakiś bezdomny czy nie mam czegoś do jedzenia (bardziej chyba na kasę liczył). To ja mu mówię, że mam 2 bułki, mogę mu jedną dać. Wziął ją, tak popatrzył na nią krzywo i mówi "j*******ta jesteś?! Ja mam się tym najeść?!" i wywalił tą bułke na ziemie! Kurcze, to moje śniadanie było do jasnej anielki!

Albo ten typ co stoi w gdyni na pl. konstytucji z kartką że ma 6 dzieci. No kurcze, niech mu przez godzine 10 osób złotówkę wrzuci to ma 10 zł na godzinę. Tyle co pracownik budowlany! Tylko, że pracownik budowlany często ma taką stawkę brutto! A jak się musi napracować! Widocznie to mu się opłaca, skoro woli stać niż pracy szukać. To każdy by tak chciał zeby za nic nie robienie kase dostawać!

Co innego jak tacy bezdomni bazie sprzedają pod sklepem albo jemiołę. Od takiego kupie tą jemiołę, bo sie napracował, szukał, narwał, sprzedaje, a nie stoi i czeka na zbawienie.
Trochę zbaczamy z ciążowych tematów, ale co tam. Dlatego nam te watki tak szybko lecą, hehe
Daria, Ty to masz te przezycia najróżniejsze hehehe

Apropos glukozy to ja miałam po 50 wynik 139 (a norma 140) i jutro ide robić 75 - mam nadzieje, że wynik będzie dobry...
Magda, to ja tez po 50g mialam 136. ale nie kazali powtarzac. ale jak w szpitalu wyszla mi glukoza w moczu to zrobili mi jeszcze obciążenie 75g i wyszlo wszystko super, a ta glukoza w moczu byla pomylką..... bo dwa dni pozniej juz jej nie mialam...
o jeny ledwo poprzedni wątek doczytałam a tu nowy i to pełny...!
niezłe tempo, oj niezłe;)

brr glukoza ;P
teraz podobno się odchodzi od 50g
więc ja miałam od razu 75g, siedziałam cała zielona w przychodni przez 45minut ale i tak wszystko wyrzygałam:/
na szczęście dali mi to ohydztwo do domu, tam zażyłam i jakoś do przychodni na sam końcowy pomiar doczłapałam:]
Iza ja byłam na zakupac w Auchan jakies 2 dni temu. Kolejka w ciążowej kasie mega...a nasz koszyk wypchany tez niewąsko ;/ Moj małż-niemałż chciał isc do ciażowej, ale zrobiło mi sie go żal...Te kasy bez sensu są wymyślone, bo nawet jak cię wpuszczą bez kolejki to musisz stac i podawac produkty z wózka, bo taśma załadowana przez zakupy osob ktore Cię wpuszczają;/ Także tez ustawiłam się przy innej kasie i dorze zrobilam. Kasjerka zapytala czemu nie ide do ciazowej to jej odpowiedzialam,ze ta kasa bez sensu jest bo podawanie produktow jest bardziej męczące niz postanie dluzej o te 5 min w kolejce w innej kasie;> Ona na to że poruszy ten problem na kolejnym ich zebraniu ;> Pewnie nastąpi to juz po czasie keidy juz bedziemy popitalać z wózeczkami ;)

Ja toxo nie mialam wogole robionej, bo moj gin stwierdzil,ze jakby robic wszystkie badania na choroby ktore mogą w nas sedzieć to nie starczyłoby tyh 9 m-cy, a toxo nie jest tak niebezpieczna jak inne choroby, o ktorych wogole sie w ciazy nie mowi i badan nie zleca. Takze ufam że jestem zdrowa:)

A o tarczycy- antybiotyk?? Chyba autorka pytania miala na myśli hormony :) Ja boore euthyrox100 i jodid i chyba musze wziac te leki ze soba do szpitala. Nie zapytalam o to ojego gina, a wizyte mam 19.05- 1 dzin po terminie;/ No nic zobaczymy:)
ojj Mimii tu się nie zgodzę ;) toksoplazmoza jest bardzo groźna ale głównie gdy do zakażenia dojdzie w I trym.
No i uważam że juz takie podstawowe badanka powinno sie zrobic choc raz...
No ale to tylko majne zdanie :)
o Mimii
fajnie, że opisałaś co do szpitala spakowałaś,
mi to bardzo pomogło, bo oczywiście zaczęłam pakowanie
ale hmm...
no zniechęciłam się;)
także dzięki! :]
Okruszku to mnie zmartwilas, ale ufalam mojemu gin i stad nie robilam, a teraz to juz podejrzewam za pozno;/ no nic... musi byc dobrze:)
Buaganiarko nie zniechęcaj się, zobaczysz jeszcze troszke i bedziesz chciala rozpakowywac ta torbe, bo to czekanie jest straaaszne :) Czas jakos chyba zatrzymał się w miejscu ;/
Mimii mam gdziesto auchan. w ciąży juz tam nie pojadę. bezmózgi totalne i tyle. albo robi się kasę uprzywilejowaną w 100% albo temat sie olewa od początku do końca a oni zadowoleni, że nad głowami wisi plakat. ehhh

a robiłyście badanie na hiv? ja tak. baby w laboratorium były tak zszokowane, że aż na głos przy innych pacjentach musiały to skomentować. poczułam się jak ćpun, prostytutka i wszelka patologia razem wzieta.

prawie sie spakowałam :-) na sam koniec dopakuje kosmetyczkę, no i chyba jednak zacznę szukać cienkiego szlafroka. jak nie trafię taniego to zabieram grubasa. szkoda mi kasy, bo w domu mam swój ukochany polarowy i nie zamierzam go wymieniać na inny.
Mimii ja biore euthyrox 88 na zmiane z 100 i endokrynolog kazał mi od razu po porodzie odstawić. Mam poczekać ok 6 tyg po porodzie, zrobić FT4 i TSH i wtedy się do niego wstawić...
Mam już dość tej pogody. Takie ładne rano było słonko, szybko wyprałam, powiesiłam, a teraz mi zmokło, bo zajęłam się obiadem i nie widziałam że pada ;/

A żeby trochę ciążowo było, to się pożalę, że znowu mi kręgosłup dokucza, a jeszcze żeby było śmiesznie to poszłam na pocztę z 20 minut stałam żeby wysłać paczkę, wracam do domu, a w skrzynce awizo, ale mam już dość poczty na dziś.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry