Widok

@--/-- CZERWCOWE MAMY I MALUSZKI :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
NO TO SIĘ NIE DOCZEKAŁAM ;p

i jak tam dzionek minął ?
ja padam, bo mi Marcia takie cyrki przy przewijaniu odstawia, że można oszaleć :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
:) Dziękuję :)

No, umyłam wózek, bo po wczorajszej wycieczce wyglądał gorzej niż źle. Zachciało mi się przecierać nowe szlaki. Nie dość, że nie było chodnika, tylko uklepana ziemia, to jeszcze po drodze natrafiłam na robotników wymieniających rury i musiałam się przedzierać przez hałdy gliny i piachu. A jak na złość wszystkie kałuże wyschły i musiałam taka obklejona wejść do domu.

Ależ jestem zła na ten mój wózek. Ubzdurałam sobie Maritę i co chwila mam powód do narzekań. Ciężki i kijowa spacerówka i jeszcze tak beznadziejnie wymyślony hamulec, że szkoda gadać. Rozwaliłam sobie przez niego buty, a na dodatek wlazł w niego piach z chodników i się dziad zablokował. Ponieważ to jeden wielki kawał plastiku, to nie da się go rozebrać i prawdopodobnie nie uruchomi się już. Chyba, że piach zetrze się na miał i wypadnie. Kurcze, muszę się naprawdę postarać z wyborem spacerówki !

My dzisiaj spokojnie, cały dzień w domku, bo musiałam wyprać sobie kurtkę a małemu kombinezon, no i przy okazji inne prania, prasowanie, gotowanie i takie tam :)

Mam mega problem, bo jedna z moich świnek złapała jakimś cudem grzyba. Leczenie trwa co najmniej miesiąc, a grzybica może przenieść się na nas. Kurcze, nie da się uniknąć kontaktu, bo musimy ją przemywać codziennie w płynie przeciwgrzybiczym i podawać strzykawką wit C. Masakra ! Podejrzewam, że dziadostwo wykluło się na drewnianych domkach. Wyrzuciłam oba i teraz biedactwa nie maja się gdzie schować.
o kurczę ale macie przygody ...
no właśnie ... ja juz jestem nawet sporo zapłacic za taką spacerówkę, byle była odpowiednia ...

biedne świnki ! faktycznie macie problemasa, ale jak po każdym kontakcie będziecie myli dobrze rączki to chyba powinno byc ok co ?

a ja mykam spać .. kurna znowu późno :/
Ano późno :) Ja też zaraz zmykam - buźka :)
miłego dnia :D
ja ide ogarnąś z lekka chałupę, Zygfryda śpi !
no Maja jeszcze tylko jutro i weekendzik
a ferie kiedy macie ?! :)

no i jak wujaszek poradzil sobie z Kubusiem ?
hejka

wlansie wrocilysmy ze spacerku, mrozne powietrze tak wiec tylko 30 minut szybkiego marszu bylo:)

teraz Nastuska drzemie wiec smigam zrobic obiadek,
ja w sumie nie narzekam na nasz wozek, niby tez ciezki za to rewelacyjnie sie prowadzi, jesczze zastanowie sie czy bede kupowac spacerowke... zobaczymy jak finansowo bedziemy wygladac na wiosne:) bo w sumie ten aktualny to wlasnie spacerowka:)

...ale zdanie, hehehe
Zygfryda - hehe :)
Spośród tych wszystkich nietypowych imion podoba mi się Oktawiusz, kto wie, może następny synek :) A rozbraja mnie Gruzjanna !!!

Alicja, a jaki masz wózek ?

wozek mam babyactive breaker, taki:

http://www.babyactive.pl/img/swf/katalog_produktow/foto/breaker/bre_6.jpg

jesli chodzi o imiona to moja kuzynka ma syna Oktawiusza... rozpieszczony jak dziadowski bicz........ ogolnie mam nie najlepsze skojarzenia z tym imieniem:)hehe
ale kazdemu podoba sie inne imie:) o gustach sie nie rozmawia, gusty sie ma:))) mnie podoba sie bardzo Gracjan:)
ano Zygfryda - tak na nią mówimy jak jest marudząca ... a Zytka to jak tylko z lekka marudzi ...
a wzieło się to stąd, że mąż dzwonił do mnie z urzędu i pyta to co dajemy na imię Zygfryda Hermenegilda ?! podobno jakaś babka przechodizła obok to zrobiła karpia ... ;)

my mamy wózek ciężki ale też się dobrze prowadzi się też dobrze, no i ważne, że Marcią nie telepie ;)

dzsis po kąpieli mi tak płakała... kurcze mały wymuszacz !
Hej! To znów ja-zapracowana! Czasu brak, a ferie tuż tuż :) Od pon. 2 tyg. laby. Wujeaszek sobie radzi z Kubusiem. Dlatego, że gość w dom, to i czasu mniej. Dziś zamontowali nam szafę i kurna będziemy reklamować :/ Lustro nie dzieli wnętrza szafy na pół. Jedno z luster zachodzi na wewnętrzne półki, więc swobodnie nie można wkładać ciuchów! Masakra! Miesiąć na szafę czekaliśmy i jeszcze będziemy reklamować :/
no witam:)

podrzuce nas bo 3 strona zaliczona

niezle Maja... wspolczucia ;/
a ogolnie, zadowolona jestes ze wrocilas do pracy?mi caly czas sie nie chce, wole czas spedzac z Anastazja:)
Maja- niestety polska, szara rzeczywistosc- rzadko sie zdarza, ze cos dobrze i solinie zostanie wykonane- przynajmniej ja mam takie odczucia, bo nieraz bylam zmuszona reklamowac nowe rzeczy.

Od poniedzialku zaczynaja sie ferie, a ja zdecydowalam, ze wracam do pracy.Z jednej strony szkoda mi zostawiac dziecka, a z drugiej troche mnie praca tez ciagnie- z trzeciej :-) zbliza sie kryzys w mojej profesji i wolalabym wrocic do pracy niz potem siedziec w domu na dobre.
Ew. zawsze moge wrocic na wychowawczy- pozyjemy, zobaczymy jak sie to wszystko ulozy-trzymajcie kciuki.
hejka
no Maja to nieciekawie... kurcze tyle czekania i jeszcze nie poszło ! ale wymienią i będzie dobrze :)

ja mam, że tak powiem przymusowy urlop wychowaczy, bo i tak u mnei w pracy sie nie dzieje wiele, no i szefowie stwierdzili, że lepiej będzie jak jposiedzę w domu, z jednej strony się cieszę, a z drugiej to mi szkoda, bo też ciągnie już mnie do ludkow .... :/ no ale chyba i tak wolę teraz pobyć z Marcioszką :)
Ala trzymam kciuki :) zawsze tak jak piszesz możesz wrócić :)

miłego dzionka !!
Hej, hej!
Ogólnie nie żałuję, że wróciłam do pracy, chociaż chciałam poczekać do września. Okazało się jednak, że koleżanka poszła na zwolnienie i bałam się stracić okazję do powrotu (miałam umowę na czas określony) :)
Alibabka-trzymam kciuki :)
aaaaa pochwalę się !!!
dostałam prezenciol od córeczki !! nie idziemy do lekarza !
efekt nieprzespanych nocek przez ostanite 4 tygodnie, marudzenia, nie jedzenia oraz rozwolnionka przez ostatnie dni to nasz pierwszy ząblek :)
Maja prawda taka,że nam .. bynajmniej mi, im dłużej posiedzę z Marcią będzie ciężej wracać do pracy ! a Twoja okazja była superaśna !
nowu mnie sie monolog trafił ;)
miłego dnia i weekendu :)
Witam :)

Same gratulacje Wam się należą :) Mai dobrej decyzji o powrocie do pracy, Ali podobnie i Martusi udanego wyrżnięcia zębola :) To już chyba wszystkie czerwcowe dzieciaczki zębate. Pozostało nam teraz gonić Marcię w raczkowaniu. A może po weekendzie ktoś nas zaskoczy ?
widze weekendowe pustki ;P
to nas podbiję
:)
My w raczkowaniu pewne postępy czynimy. Co prawda do raczkowania daleko, ale rzucanie się do przodu w pozycji "na raczkowanie" mamy opanowane :) Kubuś uwielbia się też bujać do przodu i do tyłu wsparty na dłoniach i kolanach. Póki co jednak, w momencie, kiedy ruszy jedną rękę-ryje głową w podłoże :/ Nie płacze jednak, więc upadki są bezboleśne :)
Wczoraj byliśmy na weselu :) Ogólnie było super, tylko baaaaaaardzo zimno w kościele i chyba ogólne zmęczenie też daje o sobie znać :/ Nie miałam tyle energii do zabawy, co zwykle... Starość, czy co? :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry