Widok

ღ CZERWCOWE MAMY ♣ MALUSZKI 2008 ღ 52

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hello :)

Piękne słoneczko w Julkowe urodzinki

image

Zdrówka, szczęścia, miłości i nieustającej zabawy !!!!!

A my właśnie szykujemy się na wesele. Dziadkowie przejdą chrzest bojowy, bo zostają pierwszy raz małym na noc. A my jutro pierwsza pobudka bez małego :)

Udanego weekendu :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No Asiu(bo to chyba Twoje imie hehe)to powiem Ci ze Nowy Port to moja ulubiona dzielnica i sporo czasu tam spedzilam...A mieszkasz nadal w Porcie?Jesli nie bede zbyt wscibska to do ktorej szkoly chodzilas 55 czy 53?
Ach,a co do imion to ja tu jeszcze jestem nowa,za diabla nie polapie sie narazie kto jak ma na imie..ja nawet w realu mam z tym problem i dlugo zapamietuje jak mi sie ktos przedstawi.
Milego dnia kobietki
chodziłam do 55. niestety już nie mieszkam w Porcie, teraz na nieszczęsnej Osowej.

ja na początku jak dołączyłam do czerwcówek to koło kompa zrobiłam sobie kartkę z nickami i przy tym imionami dziewczyn i ich dzieci :-) i z czasem jakoś zapamiętałam. a na żywo to tez mam problem jak ktoś się przedstawia. nigdy nie pamiętam, nawet już chyba po 30 sekundach nie kojarzę.
eloł

Daga naczelny załozycielu - czyń powinność :P
ale dajcie mi znać czy jest nowy w tym hihi

Asia a ja myślałam, że Ty napływowa jak Daga jesteś ? coś z Poznania czy jakoś tak ... może źle zarejestrowałam ?!
może ta gorączka od zębów ?
a teścik robiłaś ? hehe ja już kilka razy po porodzie hehe

no Aga to faktyczine masz teraz kociołek hehehe z tymi dzieciaczkami ! 3m się :D:D:D

to się pogoda zrobiła co ?!
ja kupiłam dziś MArcikowi rowerek... nie chciałam takiego wybajerowanego, ale taki się jej podoba i może pojeździ to niech ma ... no nic :)
u nas idą kolejne zęby .... marudkowo ;)
Marcik ma tylko te cztery ... chyba obstawia tyły szczękowe co ?

Alicja gdzie się podziewasz ? no i jak tam PAulina u Was?
miłego !!
heja

broń boże Madzia, ja to rodowita gdańszczanka!!! ale rodzinkę w Poznaniu a owszem i mam! pyry!

teściku nie zdąrzyłam zrobić bo indiańce przyjechali :-)
tak sobie myślałam... chciałam mieć mały odstęp wiekowy między dzieciakami. z drugiej strony Qba dał mi popalić i chciałabym sobie dobrze odpocząć przed drugą ciążą. pewnie i tak mi się to nie uda bo non stop tak naprawdę jest przy nim robota. finansowo teraz kiepsko a wiadomo z dwójką dzieci jeszcze gorzej. mimo to jakaś nutka rozczarowania we mnie jest, że jednak się nie udało. najlepsze są takie spontany, bo jak się planuje to nigdy nie będzie odpowiedniego momentu na rodzeństwo dla Qby, bo zawsze coś...

no Qba z zębami to raczej z przodu, bo już od 1 maja chwali się całą 8. czasem wydaje mi się, że chyba coś się rusza z pozostałymi, bo zachowuje się podobnie (trze buźkę i nosek itp.) jak wtedy gdy mu wyłaziły te co już ma.

laski, a my to się w kocu kiedyś spotkamy czy mogę wyrzucić ten temat na dobre z mojej głowy?

Magda jaki kupiłaś rowerek? możesz jakąś firmę albo fotkę zapodać. też chciałam Qbie zakupić ale nie podobają mi się właśnie takie pstrokate i wybajerowane.

miłego wieczorku!

Magda mówię Ci właśnie jak prosiłaś, że oto ja w tej chwili założyłam nowy świeżutki wątek. sorki Daga, że odebrałam Ci chleb. już więcej nie będę! obiecuję!

Ha! No to znowu mamy cos wspolnego,ja tez mam rodzinke w Poznaniu i okolicach.hihi
Co do kolejnych dzieci to ja po Julce przez wiele lat twierdzilam,ze absolutnie nigdy wiecej,ze dzieci to nie dla mnie,Julka dala mi strasznie popalic i wogole jakos nie czulam potrzeby posiadania kolejnego dziecka.Ale teraz po Stasiu(swietnie sie czulam po porodzie i Stas jest super grzeczny)to troche mam apetyt na jeszce jednego malca.Niestety tak jak piszesz Asiu,nigdy nie jest dobry moment,z finansami kiepsko,zajec i tak mam pelno a ciagle sama jestem wiec na pewno ciezko by bylo,no a lata leca,juz mi duzo lat na to rodzenie nie zostalo,no i tak sobie tylko czasem rozmyslam ze fajnie by bylo....I powiem Wam,ze jednak polecam szybciej miec drugie, moze nie co rok bo to bardzo ciezko ale 3 lata roznicy mysle ze jest super.

Zabkow Stas mial do tej pory 6,pierwsze wyrosly mu 2 na dole jak mial 10 mcy a potem 4 na raz,a tydzien temu pojawily sie 2 kolejne i teraz mamy 8.

Rowerek tez juz mamy Stas dostal na urodzinki ale wybieralam sama.tez taki zbajerowany,nie jest on moze praktyczny ale Stachowi sie podoba.

A co do spotkania to pewnie fajny pomysl,mimo ze ja dopiero sie tu pojawilam.
Pozdrawiam cieplutko
no to jeszcze Aga odpiszę Ci w tym wątku na Twojego posta.
właśnie ja tez mam ten problem, że mój mąż ma wyjazdową pracę. teraz to i tak jest zaj*** bo nie ma go 3 dni w tygodniu ale kiedyś to tylko w weekendy siedział w domku. ale w sumie teraz nawet jak jest to jakby go nie było, bo nonstop przy kompie siedzi i dziubie tą swoją robotę. ogólnie nie zazdroszczę Ci, że Twojego nie ma ciągle. plus chociaż taki, że masz już na tyle dorosłe dziecko, że chociaż do sklepu skoczy albo przez chwilkę na braciszka popatrzy. chciałabym, żeby mój zmienił pracę zanim pojawi się drugie dziecko. ale to raczej nierealne aby siedzieć na miejscu (trójmiasto), pracować 8h, o 16 być już w domu, mieć wolne popołudnia i weekendy no i przy tym utrzymać rodzinę z kredytem na mieszkanie, z żona na wychowawczym itp. itd. i tu nasuwa mi się tylko jedno: to jest kur** nasza kochana Polska!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry