Widok

ღ CZERWCOWE MAMY ♣ MALUSZKI 2008 ღ 53

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
no to skoro Dagmary nie ma to ja stuknę sobie brand new wątek

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny a na jakim szczepieniu byłyście skoro niedawno? czy może ja coś przeoczyłam?

szczepienie MMR odra swinka rozyczka.chyba przeoczylas,ono jest w kalendarzu szczepien,po ukonczeniu roku sie ja daje.przynajmniej mi tak kazali przyjsc...
no tak ale to podobno na przełomie 13 i 14 m-ca czyli jeszcze za wcześnie

Szczepienie w 13 lub 14 miesiacu,czyli jesli Stas ma 12 mcy i 2 tygodnie to jest w 13 miesiacu,ale rownie dobrze mozna bylo poczekac do 14tego miesiaca,tak,ze faktycznie masz racje,ze mozna jeszcze poczekac.
to fakt- mam podobna opinie co Asia, wracalo sie w nocy czy nad ranem do domu i spokojnie bylo ( ...i na plaze niedaleko)- ehhh to byly czasy:)
Asia przypomnij mi e-mail prosze.
mallasiaa@gmail.com
hej laseczki

widzę weekednowa cisza ;)

Aga widzisz mi się z kosmetykami jakoś skojarzyło malowanie hehe bo ostatnio widziałam takie małolaty tak pomalowane, że ho ho ! a bielizna też fajna rzecz ! tylko nei znam rozmiaru ... :/ a ksiązki jakieś czytają ? jak tak to jakie ? hehe

Ala no to pięknie, że Pawełek taki dzielny był na szczepieniu :)
a z ulewą to faktycznie miałaś :/

Asia faktycznie bym nie ryzykowała jazdy spacerową ... masakra tam ! ja raz jechałam z gda do siebie 2 godziny !!!! myslałam , ze oszaleje,a w takich temperaturach to dzieci się gotują w autku :/
pewnie dlatego też marudzą

u nas stan podgorączkowy wczoraj, pewnie to znowu te zęby, chociaz kilka razy zakasłała.... ale może to przez ślinkę ?! jeny jak coś jej będzie to se w łeb strzelę ! już mam dość tych wirusow !!! grrr
a teraz.... ja wstałam po 8... amoje dzieco jeszcze śpi !!!!!!!!!!!!!! dostała koło 6 mleczko 120 ml i śpi ... szok ! wymieniła właśnie koło 8 smoczki, jeden odłozyła na półeczkę - wzięła drugi i dawaj nogi na poduchę, głowa na kołdrę i śpi !!

milego !
Dzien dobry!!!
no,musialam napisac,bo spadlysmy na czwarta strone..

Pogoda dzis u mnie fatalna,co chwile pada deszcz ,a wlasciwie leje.no i te paskudne chmury..bleee.
Wczoraj wybralysmy sie z moja siostra i naszymi dzieciakami do Stegny na plaze.Ja ze Stasiem i Julka i siora z synkiem 2,5roku.To byl istny cyrk,najpierw nie moglysmy znalezc miejsca do parkowania,byl tam taki tlum,potem jak juz doszlysmy na plaze to omal zawalu nie dostalam,tlum byl takie,ze ciezko bylo sie po plazy poruszac,wcisnelysmy sie gdzies z tymi dziecmi.Najlepsze bylo to ze po tym wszystkim okazalo sie ze synek mojej siostry boi sie chodzic boso po piasku i wrzeszczal w nieboglosy a stas co chwile wyl bo piasek do buzi wkladal;.Cyrk!Wrocilysmy do domu wykonczone,a mialo byc tak milo...hehe

jesli chodzi o ksiazki,to niestety,mysle ze raczej nie czytaja,moze jedynie to co jest zadane w szkole,w kazdym razie wiekszosc dzieciakow ma w nosie ksiazki.

Milego dnia!!!
heja
no to teraz ja podrzucam bo lecimy na łeb na szyję....

Ala dzięki za fotkę. rowerek jest fajny, właśnie coś takiego chciałam, bez zbędnych gadżetów.

co do plaży to Qba ją uwielbia ale boi się wody! mimo, że w domu od początku uwielbiał się kąpać i do dziś dnia mu zostało to na plaży ucieka od wody. ostatnio na działce nalałam mu wody do baseniku dmuchanego, była ciepła bo dolałam z czajnika i też nie chciał siedzieć. nie wiem czemu?! a wracając do uroków plażowania, to u nas są takie, że wczoraj zrobił dwie kupy z piaskiem, wyglądały jak makowiec :-) normalnie jak go podmywałam to piling pod ręką się wyczuwało :-)

dziewczyny jak wygląda wysypka po trzydniówce i ile się utrzymuje? u nas po tej gorączce półtoradniowej wysypało Małego na pleckach, szyji, dekoldzie i troszkę na buzi. nie wiem czy to od gorączki czy po zjedzeniu jakiś owoców.

heja

hehe Aga to wypad sie udał ! ale dałyście radę :))))
a z tymi książkami to mnie podłamałaś :/ hehhe

Asia hehe ale się usmiałam z tego peelingu ;)
a co do wysypki to ona jest taka blada, jakby plamkowa u nas była najpierw na brzuchu i potem się przesuwała na całość ciałka, ale też trzeba iśc do lekarza by wykluczył inne choroby ... nie pamiętam jakie ... chyba różyczkę też ?! a wysypka jest niedługo u NAstki była niecałą dobę chyba a u nas kolo 2

u nas rozrabianie, marudzenie, dziś spała tylko nieco ponad godiznkę .. także lipka, ale umęczyłam ja kolo 3 h na dworzu i odpadła szybko :)
pozdr
makowce! dobre spostrzezenie!
Moj tez uwielbia piasek, a co do wody to do basenu nie wchodzi tylko z zewnatrz, uderza lapkami o tafle, probuje pic wode i takie tam- skutek: tak samo mokry jakby wszedl bezposrednio do basenu.
Wysypka po trzydniowce utrzymywala sie u nas 2-3dni ( z czego pierwszego dnia miala najwieksze nasilenie) najbardziej wysypany byl na plecach , troszke na konczynach. A wysypka podobna do krostek przy rozyczce- czerwone plamki
hop- podbijam 5 strona
heja
podbije nas nie wiem z której strony, ale na pewno daleko ;P

no i co tam porabiacie w taką pogodę ? my byłyśmy w auchanie na placu zabaw, no i na zakupach oiczywiście ....

pozdr
ejjj laski 7 strona!!! no co Wy!!! na urlopach jesteście?

u nas nudy. Qba ma jakieś dni świra. sam potrafi chodzić ale ciągle bierze mnie za rękę, że mam razem z nim. potrafi tak przez cały dzień. a jak mu nie dasz ręki to ryk. jak idziemy do baby to ją tak męczy. mówię Wam to jest straszne!
poza tym od jakiegoś czasu mam z nim problemy wieczorem przed zaśnięciem. do nie dawna po mleczku od razu dopadał albo max po 20 minutach. teraz godzina obowiązkowo i to codziennie. nie wiem o co chodzi. najgorsze, że ja muszę siedzieć w pokoju z nim jak zasypia bo inaczej ryczy i to w niebogłosy. nic nie muszę robić, wystarczy że jestem. skubaniec jest czujny jak ważka i jak próbuję po cichaczu śmignąć to wszystko słyszy. grr!

a tak poza tym to nic ciekawego! pogoda do dupy. jakoś tak nic mi się nie chce. może się spotkamy na jakiś spacer w końcu, mam ochotę wyjść gdzieś z domu dalej niż na ulice osowskie. co z tym zoo, czy tam parkiem oliwskim?
Paulina a może Ty wpadniesz z Julką do piaskownicy, na Ciebie zawsze można liczyć (bez obrazy laseczki!) :-)

No fakt dziewczyny,absolutny brak aktywnosci na forum...

U nas tez nuda.Tzn zalezy jak na to spojrzeć,od tygodnia mam caly czas bonus w postaci szkraba mojej siostry wiec generalnie na brak zajec nie narzekam.Nawet moge powiedziec,ze czasem bywam z tej okazji zmeczona.Najgorsze,ze ta pogoda do bani i w domu caly czas siedzimy.

Stachu tez marudny,ostatnie dwie noce stekal i jeczal,spalam po 3h w ciagu nocy wiec troche mam dosc,.Asia,Stas tez fisiuje z zasypianiem,kiedys zasypial w moment,potem mial taki kryzys ze wyl i musialam stac przy nim teraz troche lepiej,al zdarza sie jeszcze ze musze stac az zasnie.Trzeba to przetrwac,ja pozwalam mu sie troche wyplakac.

Jesli chodzi o spacer to tak spontanicznie to na mnie nie licz,do Oliwy mam ze 40km...

No i najwazniejsze jak dla mnie w tej chwili-moj maz wraca w niedziele.Nie moge sie doczekac.Ciekawa jestem jak Stas zareaguje,nie widzieli sie prawie 3 miesiace.

Milego dnia wszystkim.papa
no Aga to będzie biba co, mąż w domu to trzeba uczcić. a w sumie ciężko przewidzieć jak Staś zareaguje, czy takie 12 miesięczne dzieci są w stanie rozpoznać kogoś kogo nie widziały 3 miesiące?! ale może skoro to tatuś to przynajmniej od razu przysporzy sobie sympatii swojego dziecka :-)

Aga Tobie mogę wybaczyć, że nie przyjedziesz aż taki kawał tak po prostu ze spontana. ale reszta ma trochę bliżej. a umawiamy się już od... hoho! wtedy jeszcze Qba ładnie spał na spacerkach koło 12-tej. teraz można pomarzyć ale za to trochę dłużej jest w stanie wysiedzieć w wózku. korci mnie, żeby w końcu do zoo go zabrać. ale mam takie założenie, żeby nie było gorąco i nie padało oczywiście oraz w tygodniu jak nie ma tylu ludzi. czyli chyba nigdy się nie wybiorę :-) :-)
Ja bylam ze Stasiem w zoo,jakies 3-4 tyg temu,moja siostra byla ze swoim lobuzem,powiem Ci sczzerze,ze dzieczi byly srednio zainteresowane.Syn mojej siostry glownie zainteresowany byl ciuchcią,a stas wlasciwie najlepiej bawil sie na koniec zwoedzania gdzie bylo trovche piasku i zjezdzalnia...Fakt nie trafilysmy akurat na to "male zoo"gdzie dzieciaki moga dotknac zwirzaczki,bylo tego dnia zamknieta a byc moze to by sie im spodobalo.
Ale ogolnie to fajna wycieczka,bardzo lubie nasze zoo.Jest wyjatkowo piekne.Spacer doskonaly.
Teraz jak maz wroci to mam plan jeszcze raz sie wybrac tym razem w komplecie.
do Tego zoo to ja w sumie nie dla Qby chcę jechać a dla siebie :-)
bo bardzo lubię zoo. wiem, że Mały będzie miał w tyłku zwierzątka, jemu raczej obojętnie gdzie spaceruje ale ja chętnie pooglądam!
hej laski - 6 strona, naprawde obijacie sie.
Ja jestem za spotkaniem, ale wiadomo nie w tygodniu:(
U nas bez zmian , ogolnie praca dom- dom -praca nic specjalniego i wyczekiwanie weekendu no i urlopu.
A co do chodzenia za raczke to Pawel na odwrot- wyrywa sie i ucieka, ma swoje sciezki- najlepsze to studzienki kanalizacyje. Biega od jednej do drugiej- chyba szambonurek z niego wyrosnie :)
Ten tydzien zapowiada sie ladny/cieply i oby taki byl.
hejka hejka

straaaaaaaaaaaaaaaaaaasznie dawno mnie nie bylo.........
najpierw klopoty z netem, pozniej nalot gosci, a ostatni weekend to my nawiedzilismy moja sis w toruniu:)

postaram sie jak najszybcioej nadrobic zaleglosci w czytaniu i wracam do tematu:)))

teraz jednak musze smigac wieszac pranko i skonczyc obiadek, odezwe sie najpewniej wieczorem:)

milego dzionka for ALL:)))))))))))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry