Widok
CZERWIEC 2011 CZ. II
Panny Młode – czerwiec 2011:
03.06.2011 => aga (Agnieszka i Grzegodz)- Villa Uphangena
03.06.2011 => blondiigda ( Roma i Darek)
04.06.2011 => kopfer – sala weselna “Kania”/ zaspół Coemi/ video- Filmart/ foto- G.Laskowski Fotostan
04.06.2011 => Sasami- Hotel Amber/ Dj Gucio/ Kościół Bożego Miłosierdzia/ foto- K. Piotrowska
04.06.2011 => Celine - sala ZŁOTA RÓŻA/ orkiestra Ostry Dyżur/ foto Lupa Studio
04.06.2011 => gosiunia1108- (Małgorzata i Paweł) kościół Niepokalanego Poczęcia Najświętszej Maryi Panny w Gdańsku/ wesele Gospoda Gdańska/ Fotograf Marta Streng,/ dj Karol Balicki
04.06.2011 => dziundzia
04.06.2011 => Migotka
10.06.2011 (piątek) => Aniuulka86 i Patryk - sala Filip Osłonino, Kościół Pw.Św.Krzyża w Rumi /zespół Antares
10.06.2011 => zaba_zonk – kościoł św. Bernarda w Sopocie/ wesele NaturaTour Kolibki
11.06.2011 => patusix - Restauracja Kotwica / roman's band / sharkstudio / Kościół św. Maksymiliana w Gdyni godzina 16
11.06.2011 => calibera - Sala bankietowa Lublewo/ zespół na żywo/ Kościół NMP Królowej Polski w Lublewie
11.06.2011 => manka_gdansk (Monika i Sebastian) – hotel Gniecki/ foto tandem/ DJ Radziun/ kamerzysta Langa
11.06.2011 => aanita – Dwór Magnat w Bojanie
11.06.2011 => czarownica84 – sala i kościół w Gdańsku (godz.17)
11.06.2011=> Tragus – Dwór Magnat/foto Melrose Anna Grunwald/ DJ Maciek Józefowicz
11.06.2011 => yevele
11.06.2011 => jantarka (Maria i Piotr) w kościele P. w. Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu/ wesele w Maciejce w Koleczkowie/
11.06.2011 => Oliwka2010 – kościół p.w. Podwyższenia Krzyża Św. w Rumii
11.06.2011 => tinka79 – sala Dzikie Wino/ ślub w kościele św. Józefa i Judy Tadeusza w Rumii
11.06.2011 => Agajoop - Agnieszka i Łukasz / wesele Villa Palladium/
18.06.2011 => paquerette (Kasia i Bartek) – restauracja „Pod Aniołem”/ zespół Malibu Latino/ foto naszestudio/ video antrakt.net/ Kościół p.w. Św. Judy Tadeusza w Gdańsku-Łostowicach godz.16/ dekoracja kościoła- p.Beata Dekoracje Britain
18.06.2011 => Kasia&Tomek – parafia Św. Mateusza Apostoła w Nowym Stawie
18.06.2011 => Asia&Marek – Dworek Oleńka/ foto Foto Ars/ zespół R.S.R
18.06.2011 => aurinio88 – dworek Novello w Baninie/ zespół Sami Swoi/ foto Monika Urbaniak- Sepia
18.06.2011 => Agnieszka i Karol – Zajazd Jawor w Pruszczu Gdańskim
18.06.2011 => Nefele / sala Lukullus / fotograf
18.06.2011 => izula- sala hydroinstal w Bolszewie/ zespół PULS
18.06.2011 => Kitek888 i Marcin, Kościół św.Katarzyny w Redzie godz.15, wesele "Czardasz" w Luzinie, Dj. MC Mike
18.06.2011 => olcik44- sala dzikie wino reda/ kosciol w redzie katarzyne aleksandryjskiej
18.06.2011 => ania1988 (Ania i Jacek) Kościół św.A.Boboli , wesele: Zaścianek, zespół: Jerus Band
18.06.2011 => Aga i Karol, kościół Podwyższenia Krzyża w Pruszczu Gdańskim
18.06.2011 => Kama1312, ślub w Gdyni, wesele w Dworze Kaszubskim Magnat w Bojanie, fotograf Julia Malinowska, dj, K. Kleszczynski
18.06.2011. => gosia (Gosia i Przemek)
22.06.2011 => justa1 – ślub w parafii w Chmielnie
23.06.2011 => housik- Kościół Św. Walentego/ Dworek Magnat/ zespół: Party/foto BW photography/skrzypce: Agnes/kamera prawdopodobnie videotom (jeszcze nie zamowiona)
23.06.2011 => kamilka85 (Kamila i Patryk)
24.06.2011 => karolina1982 - Pod Lipami w Łęgowie/ Allbama
25.06.2011 => iliana – ślub w Irlandii
25.06.2011 => Sussi
25.06.2011 => malgos.1985 (Gosia i Adam) – Dworek Oleńka
25.06.2011 => endżi – sala Casilla/ zespół Paradise/ foto fotogrupa
25.06.2011 => Magda - sala Kłosowo
25.06.2011 => blyskawica (Sabina i Grzegorz) – Dom Rekolekcyjny Straszyn/ zespół Rex
25.06.2011 => Agnies (Agnieszka i Bartek) – Kościół Podwyższenia Krzyża Świętego w Pruszczu Gd./sala Kania/Dj Radziun/fotograf,kamerzysta - J. Bugaryn/oprawa Mszy Św. Joanna Sobowiec-Jamioł i Piotr Jamioł
25.06.2011 => luska- (Łukasz i Paulina)- Kościół MAtki Bożej Fatimskiej Gdańsk żabianka, a wesele Rzemieślnik w Jelitkowie
25.06.2011 => Evelyn
25.06.2011 => PrzyszlaPanna – ślub w USC, wesele w Hotelu Morskim w Gdyni
25.06.2011 => oceandream
25.06.2011 => m iki - ślub w katedrze w Pelplinie godz.14, wesele Hotel Na Wzgórzu Gniew
03.06.2011 => aga (Agnieszka i Grzegodz)- Villa Uphangena
03.06.2011 => blondiigda ( Roma i Darek)
04.06.2011 => kopfer – sala weselna “Kania”/ zaspół Coemi/ video- Filmart/ foto- G.Laskowski Fotostan
04.06.2011 => Sasami- Hotel Amber/ Dj Gucio/ Kościół Bożego Miłosierdzia/ foto- K. Piotrowska
04.06.2011 => Celine - sala ZŁOTA RÓŻA/ orkiestra Ostry Dyżur/ foto Lupa Studio
04.06.2011 => gosiunia1108- (Małgorzata i Paweł) kościół Niepokalanego Poczęcia Najświętszej Maryi Panny w Gdańsku/ wesele Gospoda Gdańska/ Fotograf Marta Streng,/ dj Karol Balicki
04.06.2011 => dziundzia
04.06.2011 => Migotka
10.06.2011 (piątek) => Aniuulka86 i Patryk - sala Filip Osłonino, Kościół Pw.Św.Krzyża w Rumi /zespół Antares
10.06.2011 => zaba_zonk – kościoł św. Bernarda w Sopocie/ wesele NaturaTour Kolibki
11.06.2011 => patusix - Restauracja Kotwica / roman's band / sharkstudio / Kościół św. Maksymiliana w Gdyni godzina 16
11.06.2011 => calibera - Sala bankietowa Lublewo/ zespół na żywo/ Kościół NMP Królowej Polski w Lublewie
11.06.2011 => manka_gdansk (Monika i Sebastian) – hotel Gniecki/ foto tandem/ DJ Radziun/ kamerzysta Langa
11.06.2011 => aanita – Dwór Magnat w Bojanie
11.06.2011 => czarownica84 – sala i kościół w Gdańsku (godz.17)
11.06.2011=> Tragus – Dwór Magnat/foto Melrose Anna Grunwald/ DJ Maciek Józefowicz
11.06.2011 => yevele
11.06.2011 => jantarka (Maria i Piotr) w kościele P. w. Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu/ wesele w Maciejce w Koleczkowie/
11.06.2011 => Oliwka2010 – kościół p.w. Podwyższenia Krzyża Św. w Rumii
11.06.2011 => tinka79 – sala Dzikie Wino/ ślub w kościele św. Józefa i Judy Tadeusza w Rumii
11.06.2011 => Agajoop - Agnieszka i Łukasz / wesele Villa Palladium/
18.06.2011 => paquerette (Kasia i Bartek) – restauracja „Pod Aniołem”/ zespół Malibu Latino/ foto naszestudio/ video antrakt.net/ Kościół p.w. Św. Judy Tadeusza w Gdańsku-Łostowicach godz.16/ dekoracja kościoła- p.Beata Dekoracje Britain
18.06.2011 => Kasia&Tomek – parafia Św. Mateusza Apostoła w Nowym Stawie
18.06.2011 => Asia&Marek – Dworek Oleńka/ foto Foto Ars/ zespół R.S.R
18.06.2011 => aurinio88 – dworek Novello w Baninie/ zespół Sami Swoi/ foto Monika Urbaniak- Sepia
18.06.2011 => Agnieszka i Karol – Zajazd Jawor w Pruszczu Gdańskim
18.06.2011 => Nefele / sala Lukullus / fotograf
18.06.2011 => izula- sala hydroinstal w Bolszewie/ zespół PULS
18.06.2011 => Kitek888 i Marcin, Kościół św.Katarzyny w Redzie godz.15, wesele "Czardasz" w Luzinie, Dj. MC Mike
18.06.2011 => olcik44- sala dzikie wino reda/ kosciol w redzie katarzyne aleksandryjskiej
18.06.2011 => ania1988 (Ania i Jacek) Kościół św.A.Boboli , wesele: Zaścianek, zespół: Jerus Band
18.06.2011 => Aga i Karol, kościół Podwyższenia Krzyża w Pruszczu Gdańskim
18.06.2011 => Kama1312, ślub w Gdyni, wesele w Dworze Kaszubskim Magnat w Bojanie, fotograf Julia Malinowska, dj, K. Kleszczynski
18.06.2011. => gosia (Gosia i Przemek)
22.06.2011 => justa1 – ślub w parafii w Chmielnie
23.06.2011 => housik- Kościół Św. Walentego/ Dworek Magnat/ zespół: Party/foto BW photography/skrzypce: Agnes/kamera prawdopodobnie videotom (jeszcze nie zamowiona)
23.06.2011 => kamilka85 (Kamila i Patryk)
24.06.2011 => karolina1982 - Pod Lipami w Łęgowie/ Allbama
25.06.2011 => iliana – ślub w Irlandii
25.06.2011 => Sussi
25.06.2011 => malgos.1985 (Gosia i Adam) – Dworek Oleńka
25.06.2011 => endżi – sala Casilla/ zespół Paradise/ foto fotogrupa
25.06.2011 => Magda - sala Kłosowo
25.06.2011 => blyskawica (Sabina i Grzegorz) – Dom Rekolekcyjny Straszyn/ zespół Rex
25.06.2011 => Agnies (Agnieszka i Bartek) – Kościół Podwyższenia Krzyża Świętego w Pruszczu Gd./sala Kania/Dj Radziun/fotograf,kamerzysta - J. Bugaryn/oprawa Mszy Św. Joanna Sobowiec-Jamioł i Piotr Jamioł
25.06.2011 => luska- (Łukasz i Paulina)- Kościół MAtki Bożej Fatimskiej Gdańsk żabianka, a wesele Rzemieślnik w Jelitkowie
25.06.2011 => Evelyn
25.06.2011 => PrzyszlaPanna – ślub w USC, wesele w Hotelu Morskim w Gdyni
25.06.2011 => oceandream
25.06.2011 => m iki - ślub w katedrze w Pelplinie godz.14, wesele Hotel Na Wzgórzu Gniew
a my w weekend zakupilismy dla narzeczonego koszulę i buty, a za dwa tygodnie czekaja nas ostatnie nauki:)
w drodze jest juz moja sluna bransoletka, tylko pozostanie mi kolczyki dokupić
generalnie jest jeszcze pare spraw jak sukienka na poprawiny albo bielizna, spinki itd ale to juz na koncu
pozdrawiam
w drodze jest juz moja sluna bransoletka, tylko pozostanie mi kolczyki dokupić
generalnie jest jeszcze pare spraw jak sukienka na poprawiny albo bielizna, spinki itd ale to juz na koncu
pozdrawiam
eh żebym to ja jedną odpowiedź dostała, narazie są 3 ://
najpierw martwilam sie co to bedzie jak przyjdzie za dużo gosci i nie pomiescimy ich a teraz- trza będzie dopraszac, ale nie ma za bardzo kogo...
w ogole na weselu mojej siostry ludzie ktorzy nie przyszli mowili ze na moim sie pojawią i oczywiście teraz nie chca zawitać. Gdybym ja miala tak gadać, żeby gadać to wolałabym się nie odezwać:)
najpierw martwilam sie co to bedzie jak przyjdzie za dużo gosci i nie pomiescimy ich a teraz- trza będzie dopraszac, ale nie ma za bardzo kogo...
w ogole na weselu mojej siostry ludzie ktorzy nie przyszli mowili ze na moim sie pojawią i oczywiście teraz nie chca zawitać. Gdybym ja miala tak gadać, żeby gadać to wolałabym się nie odezwać:)
No u nas co do odmów to głównie ze strony rodziny Narzeczonego (ja akurat mam małą rodzinę i spodziewam się tylko jednej odmowy jeśli w ogóle) - a to właśnie z ich przyczyny braliśmy większą salę niż początkowo myśleliśmy i jak tak dalej pójdzie to będziemy na siłę dopraszać jakieś dalekie kuzynostwo :/
Hej dziewczyny przepraszam że nie pisałam wcześniej nie miałam czasu jak na razie to mogę się pochwalić że pierwsze zaproszenia dostarczone i co ważniejsze już potwierdzone :) 1 marca spisaliśmy protokół w Kościele a teraz to już czekamy tylko ogólnie to zrobiłam już zawieszki na wódkę i karteczki do cukierków oraz podziękowania dla świadków i rodziców :)
Pozdrawiam Wszystkich
ps. 3.03 mieliśmy 100-dniówkę :)
Pozdrawiam Wszystkich
ps. 3.03 mieliśmy 100-dniówkę :)
Oj oj to mi w takim razie strasznie wolno idzie:) Zaproszenia dojdą do nas za tydzień, nauki rozpoczęte, zaraz skończy się poradnia, suknia jest, alkohol i napoje są, niebawem protokół, zamawianie obrączek, dodatków do sukni, ale jeszcze nic a nic z pierdółek typu zawieszki, podziękowania:) A mam ten sam termin co Patusix:)
Trzeba chyba zacząć się spinać:)
Pozdrawiam
Trzeba chyba zacząć się spinać:)
Pozdrawiam
No u mnie to się znajomi śmieją że ja to ślub mogę brać już za tydzień bo praktycznie wszystko zrobionę teraz tylko same formalności i już dopinanie wszystkiego na ostatni guzik obrączki są zaproszenia wypisane, zawiadomienia kupione podziękowania są kwiaty zamówione w sobotę idę na makijaż próbny tylko jednego co nie mam to fryzjera:) ale to dla mnie najmniejszy problem bo mam pod domem :)
To chyba normalne, że co do zasady załatwiając coś w urzędzie jeżeli jest płatne to opłatę uiszcza się najpierw :) co do aktów urodzenia to z tego co wiem są (a na pewno powinny być) honorowane także starsze (takie jeszcze z czasów PRL lata 70-80) - byleby były czytelne - warunkiem uznania dokumentu jest jego czytelność, orzełek oraz uiszczenie opłaty, ale niekoniecznie musi to być 22 zł, bo na starszych aktach nie będzie to 22 zł :P
A my dzisiaj mamy studniówkę do ślubu :D
A my dzisiaj mamy studniówkę do ślubu :D
My to już po protokole i pierwszej spowiedzi :) ogólnie miki zazdroszczę Ci przeprowadzki też bym chciała a jak na razie się na to nie zanosi :(gdyż nie możemy się na nic zdecydować ale mam nadzieje że wszystko się ułoży i też już niedługo pójdzie u nas coś do przodu w tym kierunku:) we wtorek idziemy już rozwozić zaproszenia część poszła pocztą i są już potwierdzone:)
Hmm pewnie gdzieś sobie Ciebie zapisała, ale przypomnieć się nigdy nie zaszkodzi :)
A my przy spisywaniu protokołu nie dostaliśmy kartek do spowiedzi właśnie więc nie wiem czy ksiądz zapomniał czy da nam dopiero jak przyniesiemy zapowiedzi z parafii Narzeczonego, a może mamy tylko jedną spowiedź - nie mam pojęcia na razie :P
A my przy spisywaniu protokołu nie dostaliśmy kartek do spowiedzi właśnie więc nie wiem czy ksiądz zapomniał czy da nam dopiero jak przyniesiemy zapowiedzi z parafii Narzeczonego, a może mamy tylko jedną spowiedź - nie mam pojęcia na razie :P
Dziewczyny, mam pytanie.....
Bo jestem zameldowana we Wrocławiu, a ślub biorę w Gdyni. W związku z czym, proboszcz w Gdyni powiedział, że parafia we Wrocławiu ma mi wydać licencję na ślub w innej parafii....
i co ja potrzebuję do spisania licencji? To samo co do spisania protokołu? tj. akty chrztu, nauki przedmałżeńskie i dokumenty z usc?
Bo jestem zameldowana we Wrocławiu, a ślub biorę w Gdyni. W związku z czym, proboszcz w Gdyni powiedział, że parafia we Wrocławiu ma mi wydać licencję na ślub w innej parafii....
i co ja potrzebuję do spisania licencji? To samo co do spisania protokołu? tj. akty chrztu, nauki przedmałżeńskie i dokumenty z usc?
kama jestem w podobnej sytuacji gdyz mieszkam za granica,ale nasz skaidz wzial wszystko na siebie i ja sama nie wiem jakie dokmenty i co dokladnie jest potrzebne.powiedzial ze to zalatwi i od tyle. w sumie cieszy mnie to ale jak sie zorientuje to dam znać.
dziewczynki i jak tam wasze przygotowania???? jakies dietki albo cuśś?
dziewczynki i jak tam wasze przygotowania???? jakies dietki albo cuśś?
Ja mam ślub w swojej parafii, ale o ile dobrze wiem to różni się to w zależności, gdzie jest spisywany protokół przedmałżeński :P
U nas przygotowania właściwie w miejscu tzn. ćwiczymy pierwszy taniec, rozdajemy zaproszenia, itd.
Ja żadnej diety nie planuje przed ślubem - mam stałą wagę jeszcze od liceum, a poza tym nie mam za bardzo z czego, bo noszę rozmiar 36/38.
U nas przygotowania właściwie w miejscu tzn. ćwiczymy pierwszy taniec, rozdajemy zaproszenia, itd.
Ja żadnej diety nie planuje przed ślubem - mam stałą wagę jeszcze od liceum, a poza tym nie mam za bardzo z czego, bo noszę rozmiar 36/38.
Dziewczyny powiedzcie proszę, jak wyglądało wasze zaświadczenie o odbyciu poradni rodzinnej. Właśnie zakończyliśmy poradnictwo, a Pani na zakończenie dała nam na czystej kartce formatu A5 pisemko że w tym i tym dniu odbyły się spotkania i pieczątka i podpis...jak to u Was wyglądało, bo się zastanawiam czy ksiądz takie coś zaakceptuje..
PS. Jak u Was przygotowania..macie do polecenia jakąś dobrą makijażystkę, bo np. Poleczka to się tak ogłasza na forum jakoś nie może odpisać na maila mimo że po raz pierwszy zdecydowałam się napisać do osoby która sama się ogłasza na forum...
Pozdrawiam
PS. Jak u Was przygotowania..macie do polecenia jakąś dobrą makijażystkę, bo np. Poleczka to się tak ogłasza na forum jakoś nie może odpisać na maila mimo że po raz pierwszy zdecydowałam się napisać do osoby która sama się ogłasza na forum...
Pozdrawiam
my dostalismy kartki formatu A5 od ksiedza do wypisania byl nr protokolu nasze dane i data wydania karty ponizej tabelka z wyszczegolnieniem 8 tematow prowadzonych przez ksiedza a obok miejsca zeby mogl sie podpisac a ponizej druga tabelka z wyszczegolnieniem 3 spotkan z poradni miejscem na date podpis i pieczatke bynajmniej tak bylo u nas
My co prawda nie od naszego księdza tylko na naukach przedmałżeńskich dostaliśmy kartkę z miejscami na pieczątki z nauk oraz poniżej na pieczątki z poradni - przy spisywaniu protokołu ksiądz do tej kartki zastrzeżeń żadnych nie miał :) myślę, że dla celów dowodowych dla księdza jak jest data, podpis, pieczątki itd. to może być niezależnie od tego jak ta kartka wygląda :P
Z nauk przedmałżeńskich to faktycznie dostaliśmy podobnie jak wy kartkę z wyszczegółowionymi tematami, datami i miejscami na pieczątkę, ale chodzi mi o poradnię:) eeeee tam zobaczymy co ksiądz powie i wtedy będziemy się martwić jak coś będzie nie tak:)
Makijażystkę chyba będę szukać przez trojmiasto.pl ale nie przez weselnik, bo faktycznie te co się ogłaszają to trochę ściemniają..
Pozdrawiam
Makijażystkę chyba będę szukać przez trojmiasto.pl ale nie przez weselnik, bo faktycznie te co się ogłaszają to trochę ściemniają..
Pozdrawiam
My mieliśmy i to i to na tej samej kartce, ale zapewne praktykuje się różnie :)
my jak zanosiliśmy do parafii Narzeczonego prośbę o wygłoszenie zapowiedzi to pani w biurze parafialnym się zdziwiła, że taki wzór, bo oni mają inny... inna kwestia, że mają tam taki bajzel i zapowiedzi do dzisiaj nie wywiesili a powinny teraz w niedzielę być 3ci raz :/
my jak zanosiliśmy do parafii Narzeczonego prośbę o wygłoszenie zapowiedzi to pani w biurze parafialnym się zdziwiła, że taki wzór, bo oni mają inny... inna kwestia, że mają tam taki bajzel i zapowiedzi do dzisiaj nie wywiesili a powinny teraz w niedzielę być 3ci raz :/
gosiamik jasne, że Cię dopisze :)
co tam u Was dziewczyny? Jak przygotowania? My ostatnio zamówiliśmy księgę gości weselnych - czekamy teraz żeby przyszła :)
Z zapowiedziami w parafii Narzeczonego nic się nie ruszyło - ksiądz znowu nie raczył ich wywiesić :/ wygląda na to, że muszę wziąć sprawy w swoje ręce i tam zadzwonić :/
co tam u Was dziewczyny? Jak przygotowania? My ostatnio zamówiliśmy księgę gości weselnych - czekamy teraz żeby przyszła :)
Z zapowiedziami w parafii Narzeczonego nic się nie ruszyło - ksiądz znowu nie raczył ich wywiesić :/ wygląda na to, że muszę wziąć sprawy w swoje ręce i tam zadzwonić :/
my juz mamy zaproszenia przygotowane do wyslania, zalatwione nauki i poradnie, w USC tez papiery zalatwione
A nasz ksiadz kazal nam przyjsc na spisanie tego protokołu po 10 kwietnai bo teraz maja zamieszanie spowodowane....Smolenskiem...i zadnych spraw zwiazanych ze slubami nierobia .... :D teraz znow 8-12 kwietnia w TV bedzie tylko Smolensk...
pozatym w Carefour byla dobra promocja na Fante i Sprite 2l w cenie 6czy 7 zl za dwupak czyli 4l wiec zakupilismy pare zgrzewek, do tego dzis do Reala dajemy po CocaCole bo 4l za 7zl z tego znajoma ma rabat 6% :) Terminy waznosci do sierpnia wiec akurat :)
A nasz ksiadz kazal nam przyjsc na spisanie tego protokołu po 10 kwietnai bo teraz maja zamieszanie spowodowane....Smolenskiem...i zadnych spraw zwiazanych ze slubami nierobia .... :D teraz znow 8-12 kwietnia w TV bedzie tylko Smolensk...
pozatym w Carefour byla dobra promocja na Fante i Sprite 2l w cenie 6czy 7 zl za dwupak czyli 4l wiec zakupilismy pare zgrzewek, do tego dzis do Reala dajemy po CocaCole bo 4l za 7zl z tego znajoma ma rabat 6% :) Terminy waznosci do sierpnia wiec akurat :)
tu jest cos z dodatkiem fioletu
http://cgi.ebay.co.uk/PERSONALISED-BUTTERFLY-WEDDING-GUEST-BOOK-ANY-COLOUR-/260661321543?pt=UK_Home_Garden_Celebrations_Occasions_ET&hash=item3cb0a01f47
wpisywalas po angielsku?
http://cgi.ebay.co.uk/PERSONALISED-BUTTERFLY-WEDDING-GUEST-BOOK-ANY-COLOUR-/260661321543?pt=UK_Home_Garden_Celebrations_Occasions_ET&hash=item3cb0a01f47
wpisywalas po angielsku?
Derla my zamawialiśmy tutaj - o efektach się jeszcze nie wypowiem, bo dopiero parę dni temu zamawialiśmy więc czekamy, żeby zrobili i przysłali:
http://www.decorisus.pl/
Jeśli chodzi o fiolet to masz na przykład:
- http://decorisus.pl/p/2/186/4796/KsiÄgi wpisĂłw goĹci_01/krhf/kwg.html
- http://decorisus.pl/p/2/311/5096/KsiÄgi wpisĂłw goĹci_01/ow/kwg.html
- http://decorisus.pl/p/2/186/4801/KsiÄgi wpisĂłw goĹci_kokardy_06/krhf/kwg.html
- http://decorisus.pl/p/2/186/4805/KsiÄgi wpisĂłw goĹci_kokardy_10/krhf/kwg.html
- http://decorisus.pl/p/2/312/5150/KsiÄgi wpisĂłw goĹci_kropeczki_04/krp/kwg.html
My akurat mamy złotą kolorystykę oprawy wesela i zamówiliśmy coś bardziej klasycznego: http://decorisus.pl/p/2/31/4742/KsiÄgi wpisĂłw goĹci_delikatne_06/s/kwg.html
Tak jak mówiłam o efektach się nie wypowiem, bo jeszcze nie mam, ale na razie wszystko ok :)
http://www.decorisus.pl/
Jeśli chodzi o fiolet to masz na przykład:
- http://decorisus.pl/p/2/186/4796/KsiÄgi wpisĂłw goĹci_01/krhf/kwg.html
- http://decorisus.pl/p/2/311/5096/KsiÄgi wpisĂłw goĹci_01/ow/kwg.html
- http://decorisus.pl/p/2/186/4801/KsiÄgi wpisĂłw goĹci_kokardy_06/krhf/kwg.html
- http://decorisus.pl/p/2/186/4805/KsiÄgi wpisĂłw goĹci_kokardy_10/krhf/kwg.html
- http://decorisus.pl/p/2/312/5150/KsiÄgi wpisĂłw goĹci_kropeczki_04/krp/kwg.html
My akurat mamy złotą kolorystykę oprawy wesela i zamówiliśmy coś bardziej klasycznego: http://decorisus.pl/p/2/31/4742/KsiÄgi wpisĂłw goĹci_delikatne_06/s/kwg.html
Tak jak mówiłam o efektach się nie wypowiem, bo jeszcze nie mam, ale na razie wszystko ok :)
Dziewczyny bardzo Wam dziekuje za wszystkie linki:) Ja też szukałam na stronie http://www.decorisus.pl/ ale nie ma możliwośc tam wydruku zdjęcia więc stwierdziłam, że jeszcze troszkę poszukam ;)
Ja sukienkę na poprawiny kupiłam chyba w listopadzie, ale to był przypadek - wpadła mi w oko, nie była co prawda w 100% taka jak planowałam, ale Narzeczony stwierdził, że cudownie w niej wyglądam no i sukienka "chodziła" za mną tak długo, że w końcu ją kupiłam :) sukienka jest w fasonie rybki a w kolorze błękitnym :)
A jeszcze Wam powiem, że w weekend przytrafiło nam się coś fajnego - wyciągnęliśmy znajomych do restauracji, gdzie poza sezonem weselnym gra nasz zespół weselny i nie powiedzieliśmy znajomym, że to nasz zespół weselny. Znajomi zaczęli się rozpływać, że taki fajny zespół, że facet ma super głos itd. Nagle zespół zrobił sobie przerwę i podchodzi do nas jeden z członków zespołu: czy my przypadkiem nie gramy u was na weselu w tym roku? Znajomi szczęki mieli chyba na podłodze a my byliśmy w wielkim szoku, że manager zespołu nas poznał, bo w końcu podpisywaliśmy z nimi umowę ponad rok temu, ale nie powiem miłe zaskoczenie :)
No i byliśmy dzisiaj w końcu na naszej sali weselnej zadać 1001 pytań o szczegóły związane z menu i masą innych rzeczy i jak na razie wszystko jest super :)
No i byliśmy dzisiaj w końcu na naszej sali weselnej zadać 1001 pytań o szczegóły związane z menu i masą innych rzeczy i jak na razie wszystko jest super :)
ania1988 u nas będzie grało Malibu Latino (można ich posłuchać w soboty od 20 w Del Marze w Gdyni, ale tylko do Wielkanocy, bo wiadomo, że teraz w poście jest sezon mniej weselny. Ich a raczej połowy składu, bo zespół 4osobowy, a w Del Marze grają tylko we dwójkę, ale i tak robią wrażenie :D )
Co do czesania to do mnie do domu przyjdzie pani polecona mi przez moją makijażystkę - na próbnej jeszcze nie byłam więc się nie wypowiem jeszcze w tym temacie, ale po próbnej zapewne się pochwalę :P
Co do czesania to do mnie do domu przyjdzie pani polecona mi przez moją makijażystkę - na próbnej jeszcze nie byłam więc się nie wypowiem jeszcze w tym temacie, ale po próbnej zapewne się pochwalę :P
A ja uważam, że to zależy :P mi się osobiście nawet podobają, ale akurat nie mamy żadnego dziecka, które by nam obrączki miało podawać (nikt z nas nie ma ani chrześniaka ani chrześniaczki a brać jakieś dziecko z rodziny na siłę tylko po to by ktoś niósł obrączki to bez sensu) w związku z czym zdecydowaliśmy, że u nas poduszki na obrączki nie będzie.
Prawda większość tych poduszeczek jest tandetna, ale moim zdaniem da się wśród nich znaleźć perełki, które są śliczne :)
Prawda większość tych poduszeczek jest tandetna, ale moim zdaniem da się wśród nich znaleźć perełki, które są śliczne :)
u mnie będą normalnie na tacy położone nie będę miała żadnych poduszek przepraszam Was dziewczyny że się ostatnio przestałam udzielać na forum ale szukamy mieszkania i teraz kiedy już je znaleźliśmy mamy problem z załatwieniem kredytu i nie mam głowy do niczego :( a co do przygotowań jak na razie zostały nam jeszcze kilka zaproszeń do rozniesienia ale mówię wszystko koliduje z mieszkaniem i z tym innymi sprawami :(
Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie... Nie moge sie opalac bo jestem czerwona po solarium i mam jasna karnacje (lekkie piegi)... Myslalam o balsamie brazujacym aby byc lekko "musnieta sloncem" ;) Ale... Dzis jest fajna oferta na gruponie do kupienia na opalnie natryskowe, co o tym myslicie? czy ktoras z Was byla kiedys na takim opalaniu natryskowym? Poradźcie!
gosiamik ja nigdy nie byłam, ale czytałam gdzieś, że po tym zostają ślady na jasnych ubraniach - mniej więcej tak jak w przypadku samoopalacza :/ ale wiesz spróbować zawsze można, ale ja bym Ci radziła najpierw wypróbować i wtedy się decydować czy chcesz robić coś takiego tuż przed ślubem.
Co do obrączek to mogą być jeszcze na tradycyjnej tacce dostępnej u księdza albo ewentualnie tacce wg nowocześniejszej konwencji np. takiej: http://allegro.pl/tacka-na-obraczki-swarovski-slub-zobacz-film-i1520525484.html
Co do obrączek to mogą być jeszcze na tradycyjnej tacce dostępnej u księdza albo ewentualnie tacce wg nowocześniejszej konwencji np. takiej: http://allegro.pl/tacka-na-obraczki-swarovski-slub-zobacz-film-i1520525484.html
skora zmienia sie dlugo w braz i jestem taka rozowa po solarium, nawet po kilku dniach, a zeby byc brazowa to moge sobie pomarzyc, poza tym ja chyba nie moge chodzic na solarium bo mnie skora swedzi i mam czasami takie czerwone plamy w niektorych miejscach... nawet nie probuje przed slubem... to mogloby sie zle skonczyc... :)
Aniu, ponieważ zobaczyłam Twój wpis, a na temat opalania wiem dużo, zdecydowałam się odpowiedzieć . Nawet najlepsze solarium, jeżeli będzie miało dawno nie wymienione lampy nie spełni swojej roli. Dlatego musisz to sprawdzić. Następnie pamiętaj nie dłużej niż 10min. codziennie zaraz po przyjeździe. Dobrze byłoby gdybyś korzystała ze słońca teraz w miarę możliwości. I jeszcze jedno na allegro warto kupić dobre kosmetyki do opalania się przy lampach i po. Do dziewczyn, które chcą skorzystać z natrysku; na pewno brudzi. Ok. 2 miesiące wcześniej zróbcie próbę. Czasami wychodzą plamy.
My zamiast wódki będziemy dawać takie śmieszne nagrody typu:
• Ekspres do kawy -> super Express plus kawa
• Wycieczka dookoła świata – globus
• Wieczór z blondynką -> lalka Barbie
• Deskorolka – deska do krojenia plus 4 rolki papieru toaletowego
• 2 bilety do nadmorskiego kurortu -> 2 bilety skm do Sopotu
• Kolacja przy świecach w restauracji chińskiej – pałeczki, ryż, świeczka
• Zastawa stołowa -> papierowe tacki i plastikowe sztućce
• Odkurzacz bezprzewodowy -> szufelka i zmiotka
• Zmywarka -> płyn do naczyń i ścierka
• 7 dniowy karnet na opalanie – 7 saszetek samoopalacza
Dzwoniła dzisiaj do mnie babka z first lady, że wreszcie przyszła moja sukienka ślubna! :D
• Ekspres do kawy -> super Express plus kawa
• Wycieczka dookoła świata – globus
• Wieczór z blondynką -> lalka Barbie
• Deskorolka – deska do krojenia plus 4 rolki papieru toaletowego
• 2 bilety do nadmorskiego kurortu -> 2 bilety skm do Sopotu
• Kolacja przy świecach w restauracji chińskiej – pałeczki, ryż, świeczka
• Zastawa stołowa -> papierowe tacki i plastikowe sztućce
• Odkurzacz bezprzewodowy -> szufelka i zmiotka
• Zmywarka -> płyn do naczyń i ścierka
• 7 dniowy karnet na opalanie – 7 saszetek samoopalacza
Dzwoniła dzisiaj do mnie babka z first lady, że wreszcie przyszła moja sukienka ślubna! :D
suuuper pomysl a i bedzie duzo smiechu :)))
ja stwierdzilam ze kupie kubeczki ze smiesznymi napisami z lubiany i wloze do nich lakocie zawijajac w przezroczysty papier z atlasowa wstazeczka :)
Swietnie ze sukienka juz do odbioru, ale to juzz zbliza sie wielkimi krokami nasz dzien!! :D a ja czekam na uszycie bolerka
ja stwierdzilam ze kupie kubeczki ze smiesznymi napisami z lubiany i wloze do nich lakocie zawijajac w przezroczysty papier z atlasowa wstazeczka :)
Swietnie ze sukienka juz do odbioru, ale to juzz zbliza sie wielkimi krokami nasz dzien!! :D a ja czekam na uszycie bolerka
Dawno nikt się w tym wątku nie odzywał więc postanowiłam trochę go odświeżyć :P co tam u Was słychać? Jak tam przygotowania? Już coraz bliżej w końcu :)))
Ja niespełna tydzień temu byłam na przymiarce mojej sukni - leży bardzo ładnie i generalnie jestem zadowolona :) Zastanawiam się tylko jaka fryzura by do niej pasowała?

zdjęcie oczywiście katalogowe. Ja sama jestem średniego wzrostu blondynką i mam włosy długości trochę za ramiona - początkowo myślałam o lokach i tzw. półupięciu, ale teraz już nie jestem przekonana :P
A tak poza tym to moja mama kupiła sobie w ostatnim czasie w końcu sukienkę na nasz ślub (teściowa swoją kupiła już parę miesięcy temu). Mój tata też już zaopatrzył się w garnitur i wszelkie dodatki i się śmieje, że jak dla niego to ślub moglibyśmy brać nawet dzisiaj.
Udało nam się też akurat dzisiaj załatwić papiery z USC, no i nabyć koszulę dla Narzeczonego na poprawiny :)
Ja niespełna tydzień temu byłam na przymiarce mojej sukni - leży bardzo ładnie i generalnie jestem zadowolona :) Zastanawiam się tylko jaka fryzura by do niej pasowała?

zdjęcie oczywiście katalogowe. Ja sama jestem średniego wzrostu blondynką i mam włosy długości trochę za ramiona - początkowo myślałam o lokach i tzw. półupięciu, ale teraz już nie jestem przekonana :P
A tak poza tym to moja mama kupiła sobie w ostatnim czasie w końcu sukienkę na nasz ślub (teściowa swoją kupiła już parę miesięcy temu). Mój tata też już zaopatrzył się w garnitur i wszelkie dodatki i się śmieje, że jak dla niego to ślub moglibyśmy brać nawet dzisiaj.
Udało nam się też akurat dzisiaj załatwić papiery z USC, no i nabyć koszulę dla Narzeczonego na poprawiny :)
to tak jak pisalam do innych dziewczyn jezeli chodzi o fryzury, musisz sobie zadac kilka pytan, czy nie masz odruchu poprawiania ciagle wlosow jak sa rozpuszczone,znaczy zakladania za ucho "odchylania"na czole?czy nie bedzie ci za cieplo z rozpuszczonymi, wiesz jak to jest jak sie hasa :D
oraz jak wygladasz dobirze na zdjeciach od przodu, bo moim zdaniem przod fryzury jest najwazniejszy, czasami wlosy sa pieknie fantazyjnie upiete z tylu a z porzdu tylko "przylizane"a pozniej zostaja tlyko zdjecia na pamiatke, głownie od przodu...
oraz jak wygladasz dobirze na zdjeciach od przodu, bo moim zdaniem przod fryzury jest najwazniejszy, czasami wlosy sa pieknie fantazyjnie upiete z tylu a z porzdu tylko "przylizane"a pozniej zostaja tlyko zdjecia na pamiatke, głownie od przodu...
Madness is the gift, that has been given to me!!
Jestem podobnego zdania. Musisz się zastanowić czy po kilku godzinach zabawy nie zaczniesz "podnosić" włosów z karku w celu ochłodzenia się :/ Ja czasem pokuszę się na fryzurę z rozpuszczonych włosów na imprezę z tańcami a potem po jakimś czasie zaczynam nimi "wachlować" bo okazuje się że jest mi za gorąco.....hmm my też już staramy się dopiąć wszelkie organizacyjne sprawy choć myślę sobie że trochę jeszcze tego zostało. Mamy już garnitur ale kupno butów i koszul i dodatków dla Pana Młodego zostawiliśmy na "po świętach". Teraz czeka nas wycieczka na pomorze do mamy na święta i zakończenie roznoszenia zaproszeń- została jeszcze moja rodzinka. I... końcowa przymiarka sukni (bo więcej czasu nie będzie na dopasowywanie) wizyta u księdza, próbny makijaż, spotkanie w sprawie dekoracji sali i pewnie jeszcze kilka spraw o których w tym momencie nie pamiętam- ufff dobrze że mam listę ;)
Hej, witam Was wszystkie!!!! Fakt mało czasu zostało, my we wtorek mamy spisanie protokołu, a tak wszystko już raczej pozałatwiane, choć jeszcze nie wiem jaką fryzurę chcę. Ale to chyba nie tylko ja mam taki problem. Przymiarkę mam 1 czerwca, także za miesiąc, a wtedy to już się zleci:)
Trzymajcie się laski
Trzymajcie się laski
Co do mojej fryzury to jest tak, że ja często na takie imprezy jak studniówka, wesela, uroczystości rodzinne mam włosy półupięte lub rozpuszczone - co do zabawy i upału to do tej pory nigdy mi to nie przeszkadzało :P kolejnymi argumentami za półupięciem z moim przypadku jest to, że Narzeczony nie przepada za tym jak mam spięte włosy, no i to co wspomniała Emenems, że jednak fryzurkę widać najwięcej z przodu :) a z drugiej strony minimalnie obawiam się, że mimowolnie zacznę się bawić włosami, a także nie jestem przekonana akurat do sukienki czy nie powinny być całkowicie spięte (np. biżuteria zdecydowanie ładniej byłaby wyeksponowana przy spiętych włosach) - no nic fryzura próbna jakoś w maju to wtedy może będę wiedzieć czego chcę :)
A z rzeczy załatwianych to my przed chwilą wracając do domku zaszliśmy do kwiaciarni zamówić bukiet dla mnie, dla Świadkowej i butonierki :)
A z rzeczy załatwianych to my przed chwilą wracając do domku zaszliśmy do kwiaciarni zamówić bukiet dla mnie, dla Świadkowej i butonierki :)
Hej dziewczyny :)
Tyle spraw było do załatwiania , ze nie miałam czas tu wchodzic :(
Ja juz jestem po pierwszej przymiarce (wczoraj dokladie) - sukieka okazala sie troche za dluga wiec teraz czekam na II przymiasrke ale to juz tydzien pred weselem - ale sie denerwuje :(
Dodatki wszystke wczoraj zaupiłam, ale nie wzielam bolerk i teraz sie martwie - jak bedzie zimno albo deszcz bedzie padał? Podpowieddzie macie wszystkie bolerka?
paquerette a myslałac o pokreceniu wlosów i upieciu na blok? Ja tak bede robic bo nie lubi calkowice spietych wlosów
Co do kwiatk ow to bylam wczoraj w kwiaciRNI ale mam na poczatku czerwc przyjsc bo Pani musi sie dowiedzic o dosteposc roz cool water :)
Tyle spraw było do załatwiania , ze nie miałam czas tu wchodzic :(
Ja juz jestem po pierwszej przymiarce (wczoraj dokladie) - sukieka okazala sie troche za dluga wiec teraz czekam na II przymiasrke ale to juz tydzien pred weselem - ale sie denerwuje :(
Dodatki wszystke wczoraj zaupiłam, ale nie wzielam bolerk i teraz sie martwie - jak bedzie zimno albo deszcz bedzie padał? Podpowieddzie macie wszystkie bolerka?
paquerette a myslałac o pokreceniu wlosów i upieciu na blok? Ja tak bede robic bo nie lubi calkowice spietych wlosów
Co do kwiatk ow to bylam wczoraj w kwiaciRNI ale mam na poczatku czerwc przyjsc bo Pani musi sie dowiedzic o dosteposc roz cool water :)
derla ja nie mam bolerka- moja suknia ma gorset i gole plecy i ramiona.bez zandych ramiaczek czy rekawkow i nie przejmuje sie tym, a tak czy siak pod kosciol sie podjezdza i tak samo pozniej na wesele autem wiec nawet gdyby to ktos ci parasol podsunie i nie zmoknie sie za bardzo
a zimno to tez nie powinno byc w czerwcu
a zimno to tez nie powinno byc w czerwcu
witam
i jak tam dziewczyny przygotowania bo u mnie jak na razie wszystko idzie zgodnie z planem w zeszlym tygodniu bylam oddac suknie do skrucenia i co sie okazalo ze schudlam az trzy rozmiary w pasie az pani ktora mnie miezyla nie dowiezala stwierdzajac ze jestem pierwszaosoba o tak malych proporcjach a co do reszty przygotowan jestem w stresie bo jak na razie ksiadz przysparza problemow wciskajac jakas pare na nasza umowiona godzine podejzewamy z narzeczonym ze to pewnie jacys znajomi tego ksiedza lub rodzina ale my sie nie damy i twardo bedziemy walczyc a jesli chodzi o pogode w czercu mysle ze nie powinno padac wiec nie ma co sie stresowac pozdrowionka
i jak tam dziewczyny przygotowania bo u mnie jak na razie wszystko idzie zgodnie z planem w zeszlym tygodniu bylam oddac suknie do skrucenia i co sie okazalo ze schudlam az trzy rozmiary w pasie az pani ktora mnie miezyla nie dowiezala stwierdzajac ze jestem pierwszaosoba o tak malych proporcjach a co do reszty przygotowan jestem w stresie bo jak na razie ksiadz przysparza problemow wciskajac jakas pare na nasza umowiona godzine podejzewamy z narzeczonym ze to pewnie jacys znajomi tego ksiedza lub rodzina ale my sie nie damy i twardo bedziemy walczyc a jesli chodzi o pogode w czercu mysle ze nie powinno padac wiec nie ma co sie stresowac pozdrowionka
Drela co do bolerka to ja podobnie jak Ania nie będę miała z tym, że moja sukienka ma koronkowe ramiączka dopinane na guziczki i mam nadzieję, że to wystarczy i że ksiądz nie będzie miał o to jakiś pretensji...
Co do pogody to czerwiec na ogół bywał ładny, często cieplejszy niż lipiec czy sierpień więc myślę, że zimno nam nie grozi a jeśli chodzi o deszcz to nawet jakby co to przecież chociażby świadkowie zadbają o jakiś parasol dla nas.
Derla a masz może jakieś przykładowe zdjęcie takiej fryzurki, że są włosy pokręcone i spięte z boku? Ja myślałam, żeby je podpiąć do tyłu tak żeby nie opadały na twarz i jednocześnie żeby było półupięcie :)
Aga i karol współczuję sytuacji z księdzem, ale nie ma co nie dajcie mu się - macie zarezerwowany ślub na daną godzinę to nie ma co im ustępować - trzymam kciuki, aby sytuacja rozwiązała się pomyślnie :*
Mam pytanko do osób, które robią winietki - co piszecie na tej dla siebie: Panna Młoda czy Pani Młoda? A może dla siebie w ogóle nie robicie winietki?
U nas ze spraw organizacyjnych to my jutro będziemy kręcić z naszym kamerzystą tzw. randkę przedślubną, która będzie na filmie :D
Co do pogody to czerwiec na ogół bywał ładny, często cieplejszy niż lipiec czy sierpień więc myślę, że zimno nam nie grozi a jeśli chodzi o deszcz to nawet jakby co to przecież chociażby świadkowie zadbają o jakiś parasol dla nas.
Derla a masz może jakieś przykładowe zdjęcie takiej fryzurki, że są włosy pokręcone i spięte z boku? Ja myślałam, żeby je podpiąć do tyłu tak żeby nie opadały na twarz i jednocześnie żeby było półupięcie :)
Aga i karol współczuję sytuacji z księdzem, ale nie ma co nie dajcie mu się - macie zarezerwowany ślub na daną godzinę to nie ma co im ustępować - trzymam kciuki, aby sytuacja rozwiązała się pomyślnie :*
Mam pytanko do osób, które robią winietki - co piszecie na tej dla siebie: Panna Młoda czy Pani Młoda? A może dla siebie w ogóle nie robicie winietki?
U nas ze spraw organizacyjnych to my jutro będziemy kręcić z naszym kamerzystą tzw. randkę przedślubną, która będzie na filmie :D
My dla siebie winietek raczej nie będziemy robić,chyba nikt na naszym miejscu nie usiądzie :)
A poza tym to postępów w przygotowaniach brak,nawet jeszcze w USC ani w kościele nie byliśmy :/
Nie mam butów i nawet nie wiem gdzie mam ich szukać,sukienka będzie dopiero 30 maja (mam złe przeczucia,że przyjdzie nie taka albo o 3 rozmiary za mała).
Zostały niecałe 2 miesiące,a ja mam wrażenie, że to wesele to będzie jedna wielka porażka :((
A poza tym to postępów w przygotowaniach brak,nawet jeszcze w USC ani w kościele nie byliśmy :/
Nie mam butów i nawet nie wiem gdzie mam ich szukać,sukienka będzie dopiero 30 maja (mam złe przeczucia,że przyjdzie nie taka albo o 3 rozmiary za mała).
Zostały niecałe 2 miesiące,a ja mam wrażenie, że to wesele to będzie jedna wielka porażka :((
Evelyn za formalności radziłabym się zabrać tym bardziej, że same zapowiedzi muszą przez jakiś czas powisieć. Wizyta w USC to jakieś 15 minut (najpóźniej można na miesiąc przed ślubem więc już Ci aż tak dużo czasu na to nie zostało), protokół u księdza trochę dłużej, bo nam koło pół godzinki zeszło, ale da się przeżyć - ważne żeby te formalności jakoś pozałatwiać jeszcze na spokojnie :)
Co do butów to zakup butów jest trudną sprawą - sporo salonów z sukienkami oferuje także buty, z tego co pamiętam to kolekcje ślubną ma też Ryłko, poza tym w sklepach z butami typu CCC czy Deichman też można na coś ślubnego trafić. Ja kupowałam tutaj: http://www.bialebuty.com.pl/ - można się umówić z babką prowadzącą ten sklep i pojechać do niej poprzymierzać.
Co do butów to zakup butów jest trudną sprawą - sporo salonów z sukienkami oferuje także buty, z tego co pamiętam to kolekcje ślubną ma też Ryłko, poza tym w sklepach z butami typu CCC czy Deichman też można na coś ślubnego trafić. Ja kupowałam tutaj: http://www.bialebuty.com.pl/ - można się umówić z babką prowadzącą ten sklep i pojechać do niej poprzymierzać.
Cześć Dziewczyny!
Ja będę miała bolerko, a w zasadzie to etolę... chyba tak to się fachowo nazywa;) Poza tym, jestem już po 1szej przymiarce sukni, 2gą mam umówioną na 2 tyg przed ślubem:) Kwiatki mam już ugadane z panią z kwiaciarni, że będą to czerwone duże goździki i że z nich właśnie będzie dekoracja kościoła i sali! Fryzurę też już mam wstępnie ustaloną - gładki kok asymetrycznie na boku, a nad nim czerwony goździk.
Już nawet kupiłam sobie, a raczej mama mi kupiła biżuterię....
Powoli, powoli wszystko się zapina na ostatni guzik....
Nic tylko czekać na czerwiec!
Pozdrawiam! :)
Ja będę miała bolerko, a w zasadzie to etolę... chyba tak to się fachowo nazywa;) Poza tym, jestem już po 1szej przymiarce sukni, 2gą mam umówioną na 2 tyg przed ślubem:) Kwiatki mam już ugadane z panią z kwiaciarni, że będą to czerwone duże goździki i że z nich właśnie będzie dekoracja kościoła i sali! Fryzurę też już mam wstępnie ustaloną - gładki kok asymetrycznie na boku, a nad nim czerwony goździk.
Już nawet kupiłam sobie, a raczej mama mi kupiła biżuterię....
Powoli, powoli wszystko się zapina na ostatni guzik....
Nic tylko czekać na czerwiec!
Pozdrawiam! :)
Uspokoiłyście mnie z tym bolerkiem :) dziekuje wam :) :) A pogode musimy miec piekna :)
Co do wiietek my tez nie bedziemy stawiac dla siebie, tylko dla gosci.
Evelyn trzeba brać sie do roboty := Ja dzis szukałam białych balerinek na zmiane gdybym nie dała rady na obcasiki i jet naprawde sporo butków białych na obcasie takze spokojnie znajdiesz ;
paquerette to bedxyie cos takiego + ale ta pani ma akurat gryzwke wiec bede usiaa cos y pryoedem wzkombinowc
Uspokoiłyście mnie z tym bolerkiem :) dziekuje wam :) :) A pogode musimy miec piekna :)
Co do wiietek my tez nie bedziemy stawiac dla siebie, tylko dla gosci.
Evelyn trzeba brać sie do roboty := Ja dzis szukałam białych balerinek na zmiane gdybym nie dała rady na obcasiki i jet naprawde sporo butków białych na obcasie takze spokojnie znajdiesz ;
paquerette to bedxyie cos takiego + ale ta pani ma akurat gryzwke wiec bede usiaa cos y pryoedem wzkombinowc
paquerette przesłałam Ci na e maila :) Bo tu mi blokada antyspamowa sie pojawia :( A kiedy macie próbne fryzurki? Ja juz mam welon ale nie weim czy jeszcze cos miec dopiet do wlosow jak zdejme welo o 12 - jak robicie dziewczyny?
Dziewczyny pamietam, ze zamawialyscie ksiegi z decorisusa - i jak wyszly?Polecacie?
Dziewczyny pamietam, ze zamawialyscie ksiegi z decorisusa - i jak wyszly?Polecacie?
Derla dziękuję bardzo za fotkę fryzury - widziałam ją już gdzieś w internecie wcześniej - całkiem ładna aczkolwiek ja myślę jednak o czymś trochę innym :)
Co do włosów to możesz mieć jakiś stroik, przepaskę, diadem, kwiatka żywego bądź sztucznego - albo już wpiętego we włosach albo dopiero dołożyć po oczepinach.
Ja będę rzucała welonem, zaś we włosach będę miała diademik, który mi po odczepieniu welonu zostanie, żeby za pusto nie było :)
Jeśli chodzi o fryzurkę próbną to będę robić gdzieś w połowie maja dopiero - chcę zrobić w tym samym dniu, gdy będę dobierać dodatki do sukienki, a kwestia sukienki się nieco przeciąga :P
Co do włosów to możesz mieć jakiś stroik, przepaskę, diadem, kwiatka żywego bądź sztucznego - albo już wpiętego we włosach albo dopiero dołożyć po oczepinach.
Ja będę rzucała welonem, zaś we włosach będę miała diademik, który mi po odczepieniu welonu zostanie, żeby za pusto nie było :)
Jeśli chodzi o fryzurkę próbną to będę robić gdzieś w połowie maja dopiero - chcę zrobić w tym samym dniu, gdy będę dobierać dodatki do sukienki, a kwestia sukienki się nieco przeciąga :P
Derla ja zamawiałam, ale jeszcze na nią czekam - niestety mają termin realizacji 21 dni roboczych i na dodatek ostatnio dzwoniła do mnie pani, że przepraszają za opóźnienie, ale gdzieś im się moje zamówienie zawieruszyło - jako że to ich wina to mamy dostać gratis poduszkę na obrączki. Zamówienie ma przyjść teraz po niedzieli do mnie to jak dojdzie to dam znać jak wyszło, bo na razie niestety nic nie jestem w stanie powiedzieć.
Hej dziewczynki, uspokoilo się tutaj. A nektorym z nas zostal mniej niż miesiac do malzenstwa!!
Czy juz sie stresujecie?
Bo ja tak.Tymbardziej ze zalatwiam wiekszosc na odleglosc.Na ostatnia chwilke bedziemy leciec do USC.a poza tym wszystko gra
goscie sie koncza okreslac,chociaz i tak byly z tym oogromneee przejscia
pozdr
Czy juz sie stresujecie?
Bo ja tak.Tymbardziej ze zalatwiam wiekszosc na odleglosc.Na ostatnia chwilke bedziemy leciec do USC.a poza tym wszystko gra
goscie sie koncza okreslac,chociaz i tak byly z tym oogromneee przejscia
pozdr
My wczoraj zanieśliśmy zaświadczenie o zapowiedziach i zaświadczenie z USC do księdza więc z dokumentów już wszystko mamy załatwione. Jeszcze tylko spowiedź przedślubna nas czeka.
Dzisiaj byłam na przymiarce mojej sukni już w przyszłym tygodniu będę ją odbierać. Także w przyszłym tygodniu będę miała próbną fryzurę i makijaż :)
Dzisiaj byłam na przymiarce mojej sukni już w przyszłym tygodniu będę ją odbierać. Także w przyszłym tygodniu będę miała próbną fryzurę i makijaż :)
Jak mnie tu dawno nie było :) a już za 3,5 tygodnia będę się stresować :)
U mnie na razie wszystko do przodu.
W piątek byłam na przymiarce sukni i 23 maja jadę odebrać. Biżuteria, buty i bielizna jest :) Suknia na poprawiny jest. Tż też ma wszystko do ubrania. Makijażystkę mam, w sobotę idę na próbną fryzurę.
Podziękowania dla gości, zawieszki, winiety zrobione. Zawiadomienia też rozdane. Tylko podziękowania dla rodziców jeszcze nie są wybrane. Nie wiem co z tym zrobić.
No i jestem w trakcie kursu tańca, ale ciężko idzie więc pewnie nic z tego nie będzie. Pobujamy się na boki :)
Reszta rzeczy z zespołem, salą fotografem na tydzień przed.
Teraz już tylko zostaje miesiąc dla urody - na oczyszczanie, solarium i tym podobne rzeczy.
U mnie na razie wszystko do przodu.
W piątek byłam na przymiarce sukni i 23 maja jadę odebrać. Biżuteria, buty i bielizna jest :) Suknia na poprawiny jest. Tż też ma wszystko do ubrania. Makijażystkę mam, w sobotę idę na próbną fryzurę.
Podziękowania dla gości, zawieszki, winiety zrobione. Zawiadomienia też rozdane. Tylko podziękowania dla rodziców jeszcze nie są wybrane. Nie wiem co z tym zrobić.
No i jestem w trakcie kursu tańca, ale ciężko idzie więc pewnie nic z tego nie będzie. Pobujamy się na boki :)
Reszta rzeczy z zespołem, salą fotografem na tydzień przed.
Teraz już tylko zostaje miesiąc dla urody - na oczyszczanie, solarium i tym podobne rzeczy.
paquerette super, będę bardzo wdzięczna jak jakąś foteczke podeslesz ;) Ja zamówiłam wczoraj i jeszcze musze im pieniazki wplacić, mam nadzieje ze bedzie OK ;)
W sobotę mam makijaż próbny - mam nadzieje, że się uda bo ide do kosmetyczki a nie do wizazystki ;(
Za tydzień czeka mnie protokol - i przyznam sie boje tego hihi
NIe mam jeszcze zawiadomien i zadnej odoby do włosów a także balerinek białych na przebranie jakby co ;)wiec musze zaczac działac bo czas biegnie bardzo bardzo szybko
paquerette super, będę bardzo wdzięczna jak jakąś foteczke podeslesz ;) Ja zamówiłam wczoraj i jeszcze musze im pieniazki wplacić, mam nadzieje ze bedzie OK ;)
W sobotę mam makijaż próbny - mam nadzieje, że się uda bo ide do kosmetyczki a nie do wizazystki ;(
Za tydzień czeka mnie protokol - i przyznam sie boje tego hihi
NIe mam jeszcze zawiadomien i zadnej odoby do włosów a także balerinek białych na przebranie jakby co ;)wiec musze zaczac działac bo czas biegnie bardzo bardzo szybko
My tort będziemy jakoś niedługo zamawiać w Sabince w Wejherowie - dowożą za darmo na terenie Trójmiasta. Co do smaku tortu to degustowaliśmy ciasta z Sabinki na gali ślubnej w muracie i były pycha :) smakowo myślimy o czymś w stylu orzechowo-nugatowo-czekoladowym. Wyobrażenie swojego tortu mamy już od dawna, aczkolwiek będzie nietypowy i jak wyszedł to pokażę Wam po weselu jak będę miała jakieś fotki :)
paquerette az jestem ciekawa co za tort wymysliliscie :) Mi w sumie na tym szczegolnie nie zalezy wiec mi pasuje ze jest tort ;)
Ja dzis mialam probny makijaz i wytrzymal caly dzien wiec jestem zadowolone, jak dojdzie wszystko to powinno byc ladnie ;)
paquerette a gdzie jedziecie w podroz poslubna? Ja w srode robie juz wolate za podroz :)
Ja dzis mialam probny makijaz i wytrzymal caly dzien wiec jestem zadowolone, jak dojdzie wszystko to powinno byc ladnie ;)
paquerette a gdzie jedziecie w podroz poslubna? Ja w srode robie juz wolate za podroz :)
Dzieki dziewczyny.. ceny tortow sowy, dekera, sa kosmiczne.. myslalam o czyms tanszym ale smacznym np kolezanka polecala mi cukiernie WZ i Jarzebinskich. Ale Jarzebinscy nie dowioza tortu tylko trzeba samemu odebrac...
Ja dzisiaj tez bylam dowiadywac sie conieo o wycieczce i zaproponowala nam pani Turcje- Marmaris- jednak nie jestesmy przekonani...
Ja dzisiaj tez bylam dowiadywac sie conieo o wycieczce i zaproponowala nam pani Turcje- Marmaris- jednak nie jestesmy przekonani...
paquerette odmowila mi bo jej kolezanka z wawy ma tego samego dnia slub i poprosila ja o swiadkowanie tego dnia . najlepze jest to ze to ja do nie zadzwonialam zeby umowic sie na probna fryzure bo ona miala mnie czesac i malowac. Ale jej sie odwidzialao nie iwem kiedy zamierzala mi o tym powiedziec bo nie kwa[ila sie zeby do mnie zadzwonic. wiec jestem w czarnej d..pie bo nie mam fryzjerki mam makijazystke z ktora nie moge sie umowic na konkretna godzine bo wystawila mnie fryzjerka narazie Pani makijazystka jest cierpliwa i czeka wytrwale az bede mogla jej podac gdozine makijazyu ale przeciez tego dnia ona tez ma inne klientki i musi wiedziec. ja poprostu sie zalamalam. I powiem Tobie ze naprawde szukam fryzjerki ale jest ciezko o kogos dobrego na miesiac przed slubem kto w dodatku dojedzie do gdyni
olcik to faktycznie lipca z tą fryzjerką :/ szczególnie, że argumentuje względami "niezależnymi" od niej, ale z drugiej strony na pewno wiedziała o tym wcześniej niż teraz dopiero... (teoretycznie skoro Cię nie poinformowała to można by próbować dochodzić odszkodowania). A z ciekawości kto miał Cię czesać?
Ja niestety swojej fryzjerki nie polecę, bo mamy ślub w tym samym dniu i na dodatek ja w Gdańsku :P
Derla my wylatujemy tydzień po ślubie, ale akurat po naszym ślubie w czwartek jest Boże Ciało więc my sesje możemy zrobić w poniedziałek, wtorek albo środę - chyba ze wskazaniem na wtorek (żeby się trochę po poprawinach ogarnąć :D)
Ja niestety swojej fryzjerki nie polecę, bo mamy ślub w tym samym dniu i na dodatek ja w Gdańsku :P
Derla my wylatujemy tydzień po ślubie, ale akurat po naszym ślubie w czwartek jest Boże Ciało więc my sesje możemy zrobić w poniedziałek, wtorek albo środę - chyba ze wskazaniem na wtorek (żeby się trochę po poprawinach ogarnąć :D)
nO T OJEST WLASNIE MOJA SPRAWDZONA FRYZJERKA DO KTOREJ CHODZILAM PRZEZ PRAWIE ROK PRZED SLUBEM I U NIEJ PODCINALAM W W ZASADZIE TO OBCIELAM WLOSY BO ONA MIALA SWOJA WIZJE UCZESANIA MNIE A TU ZONK...;) NARAZIE MOEJ MAKIJAZYSTKA POLECILA MI DZIEWCZYNE 29 MA PROBNA FRYZURE I PROBNY MAKIJAZ WIEC SIE OKAZE;)
Olcik44 na pewno bedzie dobrze trzeba być dobrej mysli ;)
ewela o to super :):) Tak mało jest par co robią w piątek wesele :) :) A gdzie lecisz ? ja do Alanya do hotelu suny Hill - a Ty gdzie będziesz? Może lot bedziemy miały razem? :)
paquerette no to amsz troche czasu na sesyjke.
A tak poza tym mi dziś e mailem przesłano jak bedzie wygladać podziakowanie dla moich rodziców bo Pana młodego jeszcze nie wiem jak bedzie wygladac i jestem bardzo zadowolona - juz sie wzruszyłam a co dopiero na slubie bedzie :)
ewela o to super :):) Tak mało jest par co robią w piątek wesele :) :) A gdzie lecisz ? ja do Alanya do hotelu suny Hill - a Ty gdzie będziesz? Może lot bedziemy miały razem? :)
paquerette no to amsz troche czasu na sesyjke.
A tak poza tym mi dziś e mailem przesłano jak bedzie wygladać podziakowanie dla moich rodziców bo Pana młodego jeszcze nie wiem jak bedzie wygladac i jestem bardzo zadowolona - juz sie wzruszyłam a co dopiero na slubie bedzie :)
Hehe powiem Ci, że nam tez by się podróż przedślubna dla odpoczynku przydała, bo mimo iż jesteśmy tu na miejscu i sporo rzeczy już pozałatwiane to i tak masa tego została jeszcze. Nie powiem oboje już się nerwowi zrobiliśmy, ale to może dlatego, iż zaczynają nam się teraz też egzaminy itp.
Jutro odbieram moją sukienkę a w piątek zamawiamy tort tak ze ślubnych kwestii :) no i muszę się zabrać za drukowanie winietek w końcu! :D
Jutro odbieram moją sukienkę a w piątek zamawiamy tort tak ze ślubnych kwestii :) no i muszę się zabrać za drukowanie winietek w końcu! :D
Hej dziewczyny,
Ja też cała w stresie jestem już :) Ostatnio byłam na protokole i było nawet ok ufff Wycieczka już tez opłacona w całości - jupi juz niedługo.
Ten miesiac bedzie najgorszy bo dopinanie odtatnich spraw. Jeszcze musze kupic soki, bo gazowane juz z głowy
paquerette a sama drukujesz winietki czy w jakims punckie? Bo ja musze dodrukowac kilka :/
Ja też cała w stresie jestem już :) Ostatnio byłam na protokole i było nawet ok ufff Wycieczka już tez opłacona w całości - jupi juz niedługo.
Ten miesiac bedzie najgorszy bo dopinanie odtatnich spraw. Jeszcze musze kupic soki, bo gazowane juz z głowy
paquerette a sama drukujesz winietki czy w jakims punckie? Bo ja musze dodrukowac kilka :/
A mi zostały 2 tygodnie, a cały czas wydaje mi się że to dużo czasu.
Chociaż dużo mam załatwione - na sale jadę w pon przed weselem. Z kamerzystą i fotografem dogaduje wszystko telefonicznie.
Ciuchy są, makijaż, fryzjer, paznokcie też, winiety wydrukowane, muszę tylko dodrukować dwie. Zrobiłam dyplomy dla świadków i dla maluchów które będą u mnie na weselu, żeby wiedziały że ciocia o nich myśli :).
Kwiaty i wystrój kościoła są
W poniedziałek jadę odebrać suknię po przymiarce i czekam na resztę drobiazgów.
Zostało mi tylko dokupić wodę i szampana. No i jeszcze taka drobnostka jak nauczyć się walca :) masakra.
Pewnie 2 dni przed ślubem wpadnę na to że nie mam wszystkiego :)
Chociaż dużo mam załatwione - na sale jadę w pon przed weselem. Z kamerzystą i fotografem dogaduje wszystko telefonicznie.
Ciuchy są, makijaż, fryzjer, paznokcie też, winiety wydrukowane, muszę tylko dodrukować dwie. Zrobiłam dyplomy dla świadków i dla maluchów które będą u mnie na weselu, żeby wiedziały że ciocia o nich myśli :).
Kwiaty i wystrój kościoła są
W poniedziałek jadę odebrać suknię po przymiarce i czekam na resztę drobiazgów.
Zostało mi tylko dokupić wodę i szampana. No i jeszcze taka drobnostka jak nauczyć się walca :) masakra.
Pewnie 2 dni przed ślubem wpadnę na to że nie mam wszystkiego :)
Hej mi już też mało czasu zostało :) Za tydzień w sobotę 28.05 mam wieczór panieński a Mój przyszły mąż ma wieczór kawalerski.Jutro będziemy dekorować butelki z wódką bo w końcu mam wolne kilka dni to sobie wszystko porobię a tak w sumie to musimy wybrać jeszcze ciasta, kupić wina i ustalić wszystko z orkiestrą oraz z kamerzystą i fotografem a tak to już tylko jeszcze małe pranie welonu i koła od sukienki i finisz bo reszta rzeczy pozałatwiane fryzjer.makijaż, paznokcie itp nic tylko czekać Tylko jedną wielką niewiadomą jest samochód do ślubu ale to się na dniach dowiemy co i jak :) Pozdrawiam Was wszystkie
Ja kupiłam sobie białe :) i powiem szczerze że na ten jeden dzień mogę mieć właśnie takie U mnie coraz bliżej ślubu a ja nie mam czasu na załatwianie bo w pracy cały czas jestem:( normalnie masakra a jeszcze wczoraj kierowniczka do mnie dzwoniła i spytała czy 13 nie chcę iść na szkolenie:/ a 11 ślub 12.06 poprawiny no po prostu CHORE nie wiem za co się złapać :(
Dokładnie przysługuje Ci urlop okolicznościowy w wymiarze 2 dni
U nas na studiach też pojawiają się problemy z przełożeniem egzaminów, które odbywają się w okresie około ślubnym - na szczęście egzamin, który mamy dzień po poprawinach udało się jakoś przełożyć.
Niby większość rzeczy już mamy zorganizowane (właściwie to wszystko a i tak tego latania dużo jeszcze jest)
U nas na studiach też pojawiają się problemy z przełożeniem egzaminów, które odbywają się w okresie około ślubnym - na szczęście egzamin, który mamy dzień po poprawinach udało się jakoś przełożyć.
Niby większość rzeczy już mamy zorganizowane (właściwie to wszystko a i tak tego latania dużo jeszcze jest)
No ja jestem własnie chora :( Katar leci - amsakra jakas a w pracy musze siedziec :( :( A z przyjemniejszych rzeczy to przyszły mi własnie podziekowanie dla rodziców i sa piekne :):)
Kwiaty zamówiono wiec powoli do przodu, dzis jeszcze spotkanie z orkiestra i mam nadzieje ze pojdzie sprawnie ;)
No ja jestem własnie chora :( Katar leci - amsakra jakas a w pracy musze siedziec :( :( A z przyjemniejszych rzeczy to przyszły mi własnie podziekowanie dla rodziców i sa piekne :):)
Kwiaty zamówiono wiec powoli do przodu, dzis jeszcze spotkanie z orkiestra i mam nadzieje ze pojdzie sprawnie ;)
No to zaczynamy nasz miesiąc! :)
Ja wprawdzie chora nie jestem,ale zaczyna się dla mnie czas alergii i znając życie,pewnie będę kichać i puchnąć na ślubie :/
Wczoraj byłam na pierwszej przymiarce...Moje uczucia są mieszane.Sukienka piękna i taka jak miała być,ale jakoś mało wygodna i taka "sztywna".Nie wiem,może to pierwsze wrażenie i jest to kwestia przyzwyczajenia.No i bede miała halkę,bo zdecydowanie lepiej się suknia układa.
Ja wprawdzie chora nie jestem,ale zaczyna się dla mnie czas alergii i znając życie,pewnie będę kichać i puchnąć na ślubie :/
Wczoraj byłam na pierwszej przymiarce...Moje uczucia są mieszane.Sukienka piękna i taka jak miała być,ale jakoś mało wygodna i taka "sztywna".Nie wiem,może to pierwsze wrażenie i jest to kwestia przyzwyczajenia.No i bede miała halkę,bo zdecydowanie lepiej się suknia układa.
Evelyn, nie przejmuj się tym kolorem koszuli. Nam pani w salonie przyłożyła koszulę do sukienki i powiedziała, że tak naprawdę to ten sam odcień, tyle że sukienka jest z połyskiem i wydaje się przez to być jaśniejsza.
W każdym razie poleciła nam wyprać koszulę jeszcze przed ślubem i będzie o ton jaśniejsza :)
W każdym razie poleciła nam wyprać koszulę jeszcze przed ślubem i będzie o ton jaśniejsza :)
paquerette, dzieki wielkie, dobrze ze teraz to pewnei zdaze sie wykurowac, a masz racje duzo sie zalatwia a ja zwlaszcza duzo przez telefon i musze powtarzac bo ludzie mnie nie rozumieja i nie slysza dobrze :D
wczoraj dzwonie do pary ktora ma przed nami slub zeby zapytac sie o wystroj kosciola czy sie skladamy, a oni mi mowia ze przeciez to ma byc omowione na spotkaniu z ksiedzem w ten czwartek i ze ksiadz mial wszystkich powiadomic..
hehe no coz, w sumie teraz nie wiem czy dam rade zajechac, zobaczymy
wczoraj dzwonie do pary ktora ma przed nami slub zeby zapytac sie o wystroj kosciola czy sie skladamy, a oni mi mowia ze przeciez to ma byc omowione na spotkaniu z ksiedzem w ten czwartek i ze ksiadz mial wszystkich powiadomic..
hehe no coz, w sumie teraz nie wiem czy dam rade zajechac, zobaczymy