Widok

CZERWIEC 2011 CZ. II

Wesele Temat dostępny też na forum:
Panny Młode – czerwiec 2011:

03.06.2011 => aga (Agnieszka i Grzegodz)- Villa Uphangena
03.06.2011 => blondiigda ( Roma i Darek)
04.06.2011 => kopfer – sala weselna “Kania”/ zaspół Coemi/ video- Filmart/ foto- G.Laskowski Fotostan
04.06.2011 => Sasami- Hotel Amber/ Dj Gucio/ Kościół Bożego Miłosierdzia/ foto- K. Piotrowska
04.06.2011 => Celine - sala ZŁOTA RÓŻA/ orkiestra Ostry Dyżur/ foto Lupa Studio
04.06.2011 => gosiunia1108- (Małgorzata i Paweł) kościół Niepokalanego Poczęcia Najświętszej Maryi Panny w Gdańsku/ wesele Gospoda Gdańska/ Fotograf Marta Streng,/ dj Karol Balicki
04.06.2011 => dziundzia
04.06.2011 => Migotka
10.06.2011 (piątek) => Aniuulka86 i Patryk - sala Filip Osłonino, Kościół Pw.Św.Krzyża w Rumi /zespół Antares
10.06.2011 => zaba_zonk – kościoł św. Bernarda w Sopocie/ wesele NaturaTour Kolibki
11.06.2011 => patusix - Restauracja Kotwica / roman's band / sharkstudio / Kościół św. Maksymiliana w Gdyni godzina 16
11.06.2011 => calibera - Sala bankietowa Lublewo/ zespół na żywo/ Kościół NMP Królowej Polski w Lublewie
11.06.2011 => manka_gdansk (Monika i Sebastian) – hotel Gniecki/ foto tandem/ DJ Radziun/ kamerzysta Langa
11.06.2011 => aanita – Dwór Magnat w Bojanie
11.06.2011 => czarownica84 – sala i kościół w Gdańsku (godz.17)
11.06.2011=> Tragus – Dwór Magnat/foto Melrose Anna Grunwald/ DJ Maciek Józefowicz
11.06.2011 => yevele
11.06.2011 => jantarka (Maria i Piotr) w kościele P. w. Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu/ wesele w Maciejce w Koleczkowie/
11.06.2011 => Oliwka2010 – kościół p.w. Podwyższenia Krzyża Św. w Rumii
11.06.2011 => tinka79 – sala Dzikie Wino/ ślub w kościele św. Józefa i Judy Tadeusza w Rumii
11.06.2011 => Agajoop - Agnieszka i Łukasz / wesele Villa Palladium/
18.06.2011 => paquerette (Kasia i Bartek) – restauracja „Pod Aniołem”/ zespół Malibu Latino/ foto naszestudio/ video antrakt.net/ Kościół p.w. Św. Judy Tadeusza w Gdańsku-Łostowicach godz.16/ dekoracja kościoła- p.Beata Dekoracje Britain
18.06.2011 => Kasia&Tomek – parafia Św. Mateusza Apostoła w Nowym Stawie
18.06.2011 => Asia&Marek – Dworek Oleńka/ foto Foto Ars/ zespół R.S.R
18.06.2011 => aurinio88 – dworek Novello w Baninie/ zespół Sami Swoi/ foto Monika Urbaniak- Sepia
18.06.2011 => Agnieszka i Karol – Zajazd Jawor w Pruszczu Gdańskim
18.06.2011 => Nefele / sala Lukullus / fotograf
18.06.2011 => izula- sala hydroinstal w Bolszewie/ zespół PULS
18.06.2011 => Kitek888 i Marcin, Kościół św.Katarzyny w Redzie godz.15, wesele "Czardasz" w Luzinie, Dj. MC Mike
18.06.2011 => olcik44- sala dzikie wino reda/ kosciol w redzie katarzyne aleksandryjskiej
18.06.2011 => ania1988 (Ania i Jacek) Kościół św.A.Boboli , wesele: Zaścianek, zespół: Jerus Band
18.06.2011 => Aga i Karol, kościół Podwyższenia Krzyża w Pruszczu Gdańskim
18.06.2011 => Kama1312, ślub w Gdyni, wesele w Dworze Kaszubskim Magnat w Bojanie, fotograf Julia Malinowska, dj, K. Kleszczynski
18.06.2011. => gosia (Gosia i Przemek)
22.06.2011 => justa1 – ślub w parafii w Chmielnie
23.06.2011 => housik- Kościół Św. Walentego/ Dworek Magnat/ zespół: Party/foto BW photography/skrzypce: Agnes/kamera prawdopodobnie videotom (jeszcze nie zamowiona)
23.06.2011 => kamilka85 (Kamila i Patryk)
24.06.2011 => karolina1982 - Pod Lipami w Łęgowie/ Allbama
25.06.2011 => iliana – ślub w Irlandii
25.06.2011 => Sussi
25.06.2011 => malgos.1985 (Gosia i Adam) – Dworek Oleńka
25.06.2011 => endżi – sala Casilla/ zespół Paradise/ foto fotogrupa
25.06.2011 => Magda - sala Kłosowo
25.06.2011 => blyskawica (Sabina i Grzegorz) – Dom Rekolekcyjny Straszyn/ zespół Rex
25.06.2011 => Agnies (Agnieszka i Bartek) – Kościół Podwyższenia Krzyża Świętego w Pruszczu Gd./sala Kania/Dj Radziun/fotograf,kamerzysta - J. Bugaryn/oprawa Mszy Św. Joanna Sobowiec-Jamioł i Piotr Jamioł
25.06.2011 => luska- (Łukasz i Paulina)- Kościół MAtki Bożej Fatimskiej Gdańsk żabianka, a wesele Rzemieślnik w Jelitkowie
25.06.2011 => Evelyn
25.06.2011 => PrzyszlaPanna – ślub w USC, wesele w Hotelu Morskim w Gdyni
25.06.2011 => oceandream
25.06.2011 => m iki - ślub w katedrze w Pelplinie godz.14, wesele Hotel Na Wzgórzu Gniew
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
To chyba normalne, że co do zasady załatwiając coś w urzędzie jeżeli jest płatne to opłatę uiszcza się najpierw :) co do aktów urodzenia to z tego co wiem są (a na pewno powinny być) honorowane także starsze (takie jeszcze z czasów PRL lata 70-80) - byleby były czytelne - warunkiem uznania dokumentu jest jego czytelność, orzełek oraz uiszczenie opłaty, ale niekoniecznie musi to być 22 zł, bo na starszych aktach nie będzie to 22 zł :P

A my dzisiaj mamy studniówkę do ślubu :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hejka jak tam przygotowania,ja powoli zaczynam sie stresowac jeszcze przed slubem czeka nas przeprowadzka:(no ale musze sie pochwalic bo dzis odebralismy nasze zaproszenia:)jeszcze dwa spotkania z ksiedzem potem poradnia i spisanie protokolu a potem tylko drobiazgi zostana:)
My to już po protokole i pierwszej spowiedzi :) ogólnie miki zazdroszczę Ci przeprowadzki też bym chciała a jak na razie się na to nie zanosi :(gdyż nie możemy się na nic zdecydować ale mam nadzieje że wszystko się ułoży i też już niedługo pójdzie u nas coś do przodu w tym kierunku:) we wtorek idziemy już rozwozić zaproszenia część poszła pocztą i są już potwierdzone:)
czy powinnam sie przypomnieć fryzjerce do ktorej zapisalam sie w zime na fryzurę slubna? jak sadzicie?
Hmm pewnie gdzieś sobie Ciebie zapisała, ale przypomnieć się nigdy nie zaszkodzi :)

A my przy spisywaniu protokołu nie dostaliśmy kartek do spowiedzi właśnie więc nie wiem czy ksiądz zapomniał czy da nam dopiero jak przyniesiemy zapowiedzi z parafii Narzeczonego, a może mamy tylko jedną spowiedź - nie mam pojęcia na razie :P
tez mi sie tak wydaje-zapisana jestem ale lepiej bedzie dac o sobie znać.

ja pytalam naszego ksiedza o kartki do spowiedzi to powiedzial że nam je da.

a ile jest spowiedzi to sama nie wiem
Dziewczyny, mam pytanie.....
Bo jestem zameldowana we Wrocławiu, a ślub biorę w Gdyni. W związku z czym, proboszcz w Gdyni powiedział, że parafia we Wrocławiu ma mi wydać licencję na ślub w innej parafii....
i co ja potrzebuję do spisania licencji? To samo co do spisania protokołu? tj. akty chrztu, nauki przedmałżeńskie i dokumenty z usc?
kama jestem w podobnej sytuacji gdyz mieszkam za granica,ale nasz skaidz wzial wszystko na siebie i ja sama nie wiem jakie dokmenty i co dokladnie jest potrzebne.powiedzial ze to zalatwi i od tyle. w sumie cieszy mnie to ale jak sie zorientuje to dam znać.

dziewczynki i jak tam wasze przygotowania???? jakies dietki albo cuśś?
Jak ja byłam po licencję, to nie było nic potrzebne, żadne dokumenty. Poszłam powiedziałam o planach, ksiądz wydał zgodę.
miało być ksiądz *
bo podobno zgoda i licencja to dwie różne rzeczy....
Przy zgodzie, parafia która ją wydaje nie interesuje się żadnymi papierami, a przy licencji, sprawdza wszystkie papiery, tak, że teoretycznie parafia w której ma być ślub nie musi się już niczym martwić....
podobno;)
Ja mam ślub w swojej parafii, ale o ile dobrze wiem to różni się to w zależności, gdzie jest spisywany protokół przedmałżeński :P

U nas przygotowania właściwie w miejscu tzn. ćwiczymy pierwszy taniec, rozdajemy zaproszenia, itd.
Ja żadnej diety nie planuje przed ślubem - mam stałą wagę jeszcze od liceum, a poza tym nie mam za bardzo z czego, bo noszę rozmiar 36/38.
Ja w końcu wzięłam się za zamawianie zaproszeń :) Poza tym przygotowania daleko w polu :( Co do dietki, to ja wzięłam się za siebie w lipcu i póki co jest 15 kg mniej :D
:))

evelyn to niezly wynik wymagajacy wielu wyrzeczen i wytrwalosci-gratulacje!
Dzięki :) Fakt- łatwo nie było. Ale jeszcze mam cel schudnąć do ślubu 5 kg i będzie idealnie :)
Dziewczyny powiedzcie proszę, jak wyglądało wasze zaświadczenie o odbyciu poradni rodzinnej. Właśnie zakończyliśmy poradnictwo, a Pani na zakończenie dała nam na czystej kartce formatu A5 pisemko że w tym i tym dniu odbyły się spotkania i pieczątka i podpis...jak to u Was wyglądało, bo się zastanawiam czy ksiądz takie coś zaakceptuje..
PS. Jak u Was przygotowania..macie do polecenia jakąś dobrą makijażystkę, bo np. Poleczka to się tak ogłasza na forum jakoś nie może odpisać na maila mimo że po raz pierwszy zdecydowałam się napisać do osoby która sama się ogłasza na forum...
Pozdrawiam
mi w ogole ksiadz powiedzial ze poradnia rodzinna nie jest wymagana.nie wiem jak u innych.ktos kiedys pisal ze zwalniaja tylko gdy ma sie wyksztalcenie medyczne.ja takowego nie mam.
lepiej znajdz jakas cicha makijazystke niz te co sie oglaszaja, maluja za mniejsza kase i wcale nie gorzej.
my dostalismy kartki formatu A5 od ksiedza do wypisania byl nr protokolu nasze dane i data wydania karty ponizej tabelka z wyszczegolnieniem 8 tematow prowadzonych przez ksiedza a obok miejsca zeby mogl sie podpisac a ponizej druga tabelka z wyszczegolnieniem 3 spotkan z poradni miejscem na date podpis i pieczatke bynajmniej tak bylo u nas
My co prawda nie od naszego księdza tylko na naukach przedmałżeńskich dostaliśmy kartkę z miejscami na pieczątki z nauk oraz poniżej na pieczątki z poradni - przy spisywaniu protokołu ksiądz do tej kartki zastrzeżeń żadnych nie miał :) myślę, że dla celów dowodowych dla księdza jak jest data, podpis, pieczątki itd. to może być niezależnie od tego jak ta kartka wygląda :P
Z nauk przedmałżeńskich to faktycznie dostaliśmy podobnie jak wy kartkę z wyszczegółowionymi tematami, datami i miejscami na pieczątkę, ale chodzi mi o poradnię:) eeeee tam zobaczymy co ksiądz powie i wtedy będziemy się martwić jak coś będzie nie tak:)
Makijażystkę chyba będę szukać przez trojmiasto.pl ale nie przez weselnik, bo faktycznie te co się ogłaszają to trochę ściemniają..
Pozdrawiam
do góry